Last news in Fakti

2 Януари, 2018 14:12 1 144 17

Протест в Първенец след освобождаването на шофьор, убил дете на пътя

  • протест-
  • първенец

Жителите искат пътни знаци и маркировка в махалата

Жители на ромската махала на пловдивското село Първенец излязоха на протест срещу освобождаването на шофьора, убил на пътя 11-годишно момиченце, съобщи бТВ.

Съдът счете, че прокуратурата не е събрала достатъчно доказателства за вината на 56-годишния шофьор Димитър Йовчев и му наложи най-леката мярка – „Подписка“.

Протестиращите искат Йовчев да бъде задържан.

Искаме да го затворят до делото, казаха родителите на 11-годишната Ангелинка – Иванка и Георги. Те настояват Йовчев да бъде осъден на доживотен затвор.

Искаме в ромската махала да има тротоари, знаци, легнали полицаи, пешеходни пътеки, маркировки – всичко, което е по закон. Може ли човек за открадната кокошка да влезе за четири години в затвора, а за убийство на дете да няма закон, възмутиха се жители на махалата.

Те не приемат обяснението на Йовчев, че колата му е поднесла на заледен участък, тъй като според свидетели се е движел с над 80 км/ч.

Жителите на махалата заплашиха да спрат децата си от училище и детска градина, ако не се поставят легнали полицаи. Заплашиха и със затваряне на пътищата.

Днес в Апелативния съд ще се гледа искането на прокуратурата за постоянното задържане на Йовчев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сашо

    21 3 Отговор
    Да ги спрат и да се махат от БЪЛГАРИЯ.
  • 2 Сашо

    25 3 Отговор
    Така така... сган, данъци платихте ли, че искате маркировки и тротоари. А като сложат знаци, ще ги окрадете ли и ще ги дадете ли в най- близкия пункт за желязо? И как преценихте с набитите си ромски очички, че човека е карал с 80км/ч? Нещо радар ли сте имали или какво?!
  • 3 onq s konq

    22 3 Отговор
    Егати единните цигани.Те са се движили по средата на пътя.Който минава редовно през цигански махали знае че подбутват децата към колите.
  • 4 стоян георгиев

    7 19 Отговор
    на расистите само да кажа ,тоя дето уби циганското дете може да убие и вашето по същия начин.жалко е че в страната ни живеят индивиди като вас дето делят децата на бели черни и т.н.,а тва че този детеубиец ще се оттърве е ясно,но няма да е само в този случаи да го знаете,когато вас ви споходи среща с подобен и после се наложи българския съд да ви закриля.

    Коментиран от #9, #13

  • 5 стоян георгиев

    13 3 Отговор
    Все пак има много неясноти по случая.Свидетели са само цигани и ясно,че ще защитават своята страна.Дано експертите да си свършат работата горе долу добре.

    Коментиран от #8

  • 6 гост

    13 2 Отговор
    А в махалата има ли нещо законно? Къщите имат ли акт 16, партиди за ток, вода, комуникации? Жителите плащат ли данъци, осигурителни вноски, извършват ли благотворителна дейност?
    Да, щом е карал бързо и е убил дете, да лежи много, ама наистина много. Доводите обаче за искания, които не са адекватни, говорят против жителите. На всичкото отгоре общината субсидира всеки ученик и дете в детска градина, така че няма как да се изнудва с това, защото общината помага на циганите, те не плащат и такси, и закана за спиране на този фон е крайно неуместно.
  • 7 Stefko 88

    10 2 Отговор
    Палииииии! И към следващото гето.
  • 8 стоян георгиев

    0 8 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    тва само може да направиш.да пишеш простотии с моя ник!
  • 9 Гост

    10 2 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    Викаш ние сме расисти, така ли неграмотен циганино?
    Какъв по-голям расизъм от това циганите да се имат за по-важни от закона, устоите, порядките и културата на българите в собствената им държава?
    Тези цигани излезли да протестират за доживотен затвор - откога неграмотната тълпа стои над законите у нас? Откога тези имат право да искат някой да им строи нещо, без те самите да са внесли бюджета и една стотинка?
    Я виж какво пише в ЗДвП:
    "Чл. 108
    (1) Пешеходците са длъжни да се движат по тротоара или банкета на пътното платно.
    (2) Пешеходците могат да се движат по платното за движение, противоположно на посоката на движението на пътните превозни средства, по възможност най-близо до лявата му граница:
    1. когато няма тротоар или банкет или е невъзможно те да бъдат използвани;
    2. при пренасяне или тласкане на обемисти предмети, когато с това се затруднява движението на другите пешеходци."

    И имаш наглостта да ми говориш за расизъм и детеубиец?
    Единственото жалко е, че у нас живеят такива либерасти като теб!!!

    Коментиран от #10, #16

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ДЕДО ВЛАДИКА

    5 1 Отговор
    Катаджия спира циганин, не спрял на знака ,,СТОП" и го пита"
    -Какъв е този знак ?
    -Аламин , бе бате - отговаря циганинът.
  • 12 Иван

    3 1 Отговор
    Шофьорът е карал в ограниченията на скоростта, но циганката и циганчено са се движили по средата на пътя в завой.

    Циганите са пребили шофьора, е сега прокуратурата да ги съди и вкара в затвора ведно с циганката, която е прекият виновник за катастрофата и смъртта на цигането.

    Коментиран от #14

  • 13 Иван

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    Може да кажеш нещо, което знае, ако не слушаш и мълчиш, за да разбереш какво е станало.

    Циганите са вървели с гръб по средата на пътя и не са се обърнали, и не се обръщан при никакъв звук на кола, защото това е нагла племенна група, която или трябва да се постави на място, чрез законите, или ще бъде поставена на място, по примера на време оно, котано ще разберат, че за да живеят, трябва да изпълняват задълженията на граждани на България.
  • 14 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Иван":

    Навремето имах инцидент - пиян циганин и циганка се връщат след полунощ, вървят по средата на пътя и пресичат на зиг-заг, защото циганина едва си стои на краката. Идва мотор движещ се в ограничението на скоростта, но при осветяването им стиска спирачките и мотора се подхлъзва, защото точно там е отмито голямо количество пясък и мръсотия и мотора пада, пързаля се на степенка и дръжка и подсича съвсем леко блуждаещите цигани. Циганката сяда по дупе, а пияният циганин пада като чувал и си удря главата, при което губи съзнание. Момчето карало мотора веднага указва първа помощ, проверява дали не си е глътнал езика, обръща го настрани и се опитва да го свести. През това време циганката удря момчето, дотичва и сина на циганина от съседната къща и започва да рита момчето с коляно в лицето като му избива зъб и му чупи носа, не спира да го удря. Полиция отказва да дойде на място. Циганинът се свестява и се прибира. Резултат: циганинът бил с комоцио, момчето също с втора степен телесна повреда и МВР решава, че нищо няма да разследва и няма да закача циганите. Честита ви България.
  • 15 незнайко

    2 1 Отговор
    Как ще има тротоари като къщите им незаконни и не плащат данъци. Само изселване от БЪЛГАРИЯ ще реши проблема, иначе КАСТРИРАНЕ !
  • 16 Гост, до всички коментирали против

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Защо просто не замълчите пред тази трагедия ами си говорите на изуст. От всички коментари разбрах едно - българския народ не проявява разсизъм, а ПРОСТОТИЯ. Само един прост човек би си помислил, че който и да било родител, бил той циганин, румънец и т.н , би си бутнал детето пред кола. Само един прост и злобен човек би се радвал на смърт на дете. Днес този човек е блъснал циганче да, но утре , ако той не бъде наказан, може да е вашето. Това се опитват да постигнат хората с протест , искат паровсъдие и не искат друго дете да има същата съдба.. Единност, която българите не проявяват за нищо, но когато се стигне до плюене и критики зад компютъра са първи. Както казах българския народ е прекалено ПРОСТ И ПРОДАЖЕН за да разбере това, което написах. (Открит към негативизъм от ваша страна!)
  • 17 стоян георгиев

    1 2 Отговор
    сега на двамата патриоти лъжци!!!детето и жената са се движели по тревата.може да видите в нета има достатъчно видеа от инцидента.трупа на детенцето бе на тревата,свидетелите и маиката твърдят същото.освен това има табела да се кара с 30 км.няма как да караш с 30 и да убиеш човек.жалкото е обаче другото.злобата ви към невинното дете.тази злоба другари ще ви бъде бреме в целия ви жалък живот.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове