7 Април, 2018 20:36 33 166 62

Каракачанка почти уби шофьор на линейка

  • каракачанка-
  • шофьор-
  • линейка

Каракачанска овчарка, отглеждана вързана на синджир като домашен любимец в къщата на роднини, нахапа почти до смърт дългогодишният шофьор на линейка от Спешен център в Дупница Румен Спасов, съобщава "Вяра".

Спасов отишъл на гости на приятеля си Васил Георгиев от кв. „Горна махала“, където двамата заедно се грижели за кучето. Васил бил със счупена ръка, а кучето се отвързало и той нямал сили да го завърже.

Когато Румен излязъл само на двора и отишло при кучето, за да го върже със синджир, станало страшно . Животното проявило чудовищна агресия и се нахвърлило върху Румен Спасов и го нахапало.

Румен е обезобразен, няма здраво място по себе си, загубил е един литър кръв, а пристигналият на място лекарски екип бил потресен, Румен бил в безсъзнание.

„Инцидента стана преди няколко дни, не мога да повярвам, два дни лежах в общинската болница. Грижа се за кучето от 6- месечната му възраст, кръстих го Аро, сега е на две години, тежи 70 кг., борих се с него близо час, нямаше кой да ме спаси, влачи ме, мята ме, хапа ме, добре че бях с брезентови ръкавици, но сега не мога да си вдигам ръцете, имам седемнайсе шева, д-р Владимиров от „Ортопедично отделение“ ми спаси живота. Добрах се до входа на къщата по чудо, то дори влезе в къщата, удрях го с метлата, бутах Васко навътре, че той е със счупена ръка и него искаше да изяде. Болките обаче и сега са адски, не мога да спя, плача денонощно, не знам защо това куче така реагира, така ме мрази, винаги съм мислел, че ме обича. Имам още шест кучета и една страхотна котка. Обичам животните, това е необяснимо поведение за мен. Може би ме нападна така свирепо, понеже не иска да стои вързано или пък от ревност, подуши ме, усети миризмата на другите кучета, които отглеждам в Самораново, кой знае… Лечението ми е скъпо, нямам пари вече и храна да си купя, имам нужда от инжекции, обезболяващи, антибиотици и какво ли не, но средства няма. Не ме снимайте, страшен съм за гледане. Но въпреки страданията, обичам кучетата.“ – каза задавен от болки и сълзи Румен Соколов.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЧОВЕКОЗАЩИТНИК

    103 31 Отговор
    Аман от тези кучета,особено тази порода е абсолютно неконтролируема,това са страшни зверове,една от породите наред с питбул,дого аржентино,бултериер и още няколко трябва абсолютно да се забранят или поне ограничат в големите градове,и отделно повече не трябва да има куче без намордник на улицата и без да е с повод,в САЩ ако полицай види такова куче има право да го застреля ако прецени че представлява опасност,та питам,докога с тия песове няма да има закон,само преди месец беше убито дете пак от куче някъде в провинцията,или при министър-председател кучкар всичко може?

    Коментиран от #10, #59

  • 2 боб чорба

    109 19 Отговор
    Къде се скриха защитниците на кучета ? Ехооооооо

    Коментиран от #38

  • 3 гостенин

    44 4 Отговор
    Не знам...И аз страшно много обичам всякакви животни.И понякога без да мисля им се бутам в устата.Но явно човек трябва да се пази.И животните си имат характер,а ние не можем да предположим кое как ще реагира.Ето,хората са го познавали,то също ги познава,но се е случило.Трябва да се внимава.

    Коментиран от #32

  • 4 ТАС

    75 9 Отговор
    Проблем е самото гледане на синджир при каракачанката.

    В природата е на тези кучата е да се движат много. Ако се е случило някой да я бил докато е вързана. Обезателно прави проблеми.

    Това е порода кучета с, която трябва се отнасяш с уважение. Иначе си патиш.

    Породата си е контролируема, но иска сериозно обучение, което не се прави с кучета гледани на синжир.

    За порода, като тази гледането на синджир си е живо наказание.
  • 5 SSS5

    46 27 Отговор
    Кaто нямa кой дa му тегли куршумa нa товa бъхлясaло куче, тaкa ще е!
  • 6 no name no face no number

    19 4 Отговор
    и мене ме е хапаха две такива. Извадих голям късмет, че една колежка мина с колата точно в този момент и се разминах сравнително леко. Но държавата си страда от собственика им още. :)
  • 7 УЩКСГДТЗЩН;

    39 21 Отговор
    СЪВСЕМ ЗАКОНО ПО СПЕЦИАЛИЗИРАНИТЕ ЛОВНО РИБАРСКИ МАГАЗИНИ СЕ ПРОДАВАТ ЛЮТИ ШПРЕЕВЕ ДАЖЕ ПРОТИВ МЕЧКИ ВЪРШАТ РАБОТА.ИМА И КУЧЕГОНИ ТИП ЕЛЕКТРОШОК.ИМА И МНОГО ХУБАВИ СТИКОВЕ ЗА ГОЛФ С 200 ГРАМА ТОКМАК И Е ОТЛИЧЕН БУЗДОГАН.ХУБАВИ СА И ПОДОСТРЕНИТЕ ЗА СКИ ЩЕКИ.ПРОДАВАТ СЕ ЗАКОНО И МАЧЕТЕ ,САТЪРИ И СЪРПОВЕ ЗА КОСЕНЕ,КОСИ ЗА КОСЕНЕ С ДЪЛГИ ДРЪЖКИ.ХУБАВА РАБОТА ВЪРШИ И ВИЛА ТРИРОГА.И ЧУКОВЕ С ДЪЛГА ДРЪЖКА 5 КГ С
    КАКВИТО ТРЕПЯТ КРАВИТЕ В КЛАНИЦИТЕ.ТОВА ВСИЧКО Е ЗАКОНО НЕ СЕ ИСКА РАЗРЕШИТЕЛНО ЗА НОСЕНЕ,СЪХРАНЕНИЕ НЯМА ТАКСИ И ПОСТОЯНИ ПРОВЕРКИ НА КАСИ И ТЕСКЕРЕТА.
    САМО ТЪПАНАР ЩЕ СЕ ОСТАВИ ДА ГО ПРЕЯДЕ ПОМИЯРИНА.

    Коментиран от #8, #15

  • 8 ПОДОСТРЕНА ЩЕКА

    46 4 Отговор

    До коментар #7 от "УЩКСГДТЗЩН;":

    КОЛЕГА,НАПРАВО МЕ РАЗЦЕПИ С ТИЯ ХЛАДНОКРЪВНИ ОРЪЖИЯ И ПРЕДМЕТИ НА ТРУДА
  • 9 Главата

    15 11 Отговор
    Носим си железото боли ме Х*я
  • 10 някой си

    44 11 Отговор

    До коментар #1 от "ЧОВЕКОЗАЩИТНИК":

    Няма място за сравнение нищо общо няма с изброените породи това е най добрата овчарка,който има стадо и такива куяета ще го потвърди бил съм като малък в балкана със баща ми имахме 3 такива обучени незаменими и стадото както е качено в балкана така и слиза септември без жертви.Кой може да опази стадото от вълци и мечки ето таз порода незаменим пазач и приятел на стопанина ,видял съм го с очите си и невярвам да посегне на стопанина си никога.Тук тоз човек е бил пиян или сее държал грубо и агресивно от доста време кучето дебне момента и напада нее виновно то а тоз линейкаджия ли къв е така че не нападайте така със писания преди да излезе истината ...........

    Коментиран от #13, #43

  • 11 no name no face no number

    23 8 Отговор
    Мен ме нападнаха без да съм пиян и агресивен, просто си отивах на работа и те изскочиха от къщата на онзи дето сега е номер едно и така е не носех коса вила или чук. Но май е добра идея за в бъдеще.

    Коментиран от #31

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Антон 1

    31 8 Отговор

    До коментар #10 от "някой си":

    Значи , извода е : Нямат работа тия породи в града и без намордник !!!
    Отглеждайте си ги в гората , при стадата !
    Аз имам деца , които са ми по-ценни !
    Особенно опасно е когато ги разхождат жени или деца из парковете !
  • 14 Гост

    5 12 Отговор
    Кучето и Лазаров на сапун!!!
  • 15 mediator37

    17 3 Отговор

    До коментар #7 от "УЩКСГДТЗЩН;":

    Не мога всеки път като излизам на разходка да мъкна 5 килограмов чук.
  • 16 Спиро

    36 1 Отговор
    Кучето е "човек" и изисква грижи като към такъв.
    Взимайте си кучета, за които можете да се грижите. Има болонки, кокершпаньоли, Голдън редривъри, сетери...
    Всеки да си прави сметката и да носи отговорност като към детето си.
    Какво очаквате от каракачанки, дого, бултериер и и прочее зверове, отгледани на синджир???
  • 17 гостенин

    25 4 Отговор
    обзалагам се че тия двамата са били къркани
  • 18 Нико

    32 2 Отговор
    Това са кучета с характер и порода ,порода която е създадена да пази стадата от вълци и други натрапници,не обичат да са вързани и бити ще намери начин да ти го върне,горди и в същото време верни.Това не е куче за каишка,то за планината и полето и е с волен характер.Стрхотен приятел и пазач,към който трябва да се отнасяш с уважение.
  • 19 По умен от простия избирател

    35 4 Отговор
    Имам такова куче от година и половина. Отгледал съм го от 30 дневно.
    Вероятния проблем е че е било бито вързано то този човек или човека е бил пиян. Живей в къща и около мен има много други породи кучета, често ги пускаме свободно. Никога не е проявявал агресия, освен към чужди котки, с нашите две /мъжка и женска /дори си играе. Истина е обаче че не понася пияни хора, гризна двама съседи леко. Бяха пияни и го дразнеха.

    Коментиран от #33

  • 20 Джнф

    10 3 Отговор
    И ще му кажеш чакай малко да те ударя с чука. Стой мирно ,че не мога те халосам
  • 21 Вярващ Путинист

    14 29 Отговор
    Един куршум в главата за 60 стотинки решава проблема.

    Коментиран от #22

  • 22 Геро

    7 13 Отговор

    До коментар #21 от "Вярващ Путинист":

    От мен имаш "минусче" само защото си Вярващ Путинист.
    Да коментирам това, което си написал ми се струва излишно.
  • 23 Петя

    18 5 Отговор
    До тези , които обесняват животинското поведение с мирис на алкохол :
    Уважаеми,
    преди години едно такова отвързано ме нападна без да съм пийнала , без да го предизвиквам или каквото и да е . Имах късмет , че се появи друг човек и се отървах .
    В спешното лекаря отбеляза , че малко е оставало да ми прекърши коста ......
    Обичам животните , но не бъркам кой е по-важен и , дори някой да е пил не е оправдание да допускаме такива неща да се случват

    Коментиран от #26

  • 24 dsadsa

    16 6 Отговор
    Това животно трябва поне 3 часа на ден да е на свобода и да бяга за да си изразходи енергията. Да не е кола да стои паркирана 3 години.
  • 25 dsadsa

    12 2 Отговор
    Жалко за нападнатия човек.
  • 26 ТАС

    17 3 Отговор

    До коментар #23 от "Петя":

    Не си била пила вярвам ти, но ти си жена, колко парфюм си си била сложила тогава.

    Едно от правилата за работа с животни със силно обоняние е да не се ползват разни парфюми и дезодоранти при това не е случайно.

    Животните реагират силно на миризми, не се знае какво с използвали производители. Миризмите на цветя обикновено не са опасни, но ако е добавен мускус или недай си боже феромони. Нещата много лесно могат да станат грозни.

    А колко от ароматните масла за парфюми се разтварят в спирт някога замисляла ли си се. Така, може да не си пила, но на животното да си миришела на пияница. Просто защото имаш навика да ползваш парфюми или аромати.

    Имах приятелка на, която кучето болонка(иначе страшно спокойно и кротко, добре, че беше малка порода) се побъркваше почваше да хапе всекиго и всичко, като се напръска с определен парфюм. Накрая се наложи да изхвърли парфюма.

    В света в, който живеем направо сме забравили, че трябва имаме определено поведение при контакт със животни.

    Нашите дядовци и баби са се учили на това от деца и затова не допускат глупава грешки. Били са поправяни от животните не на толкова любезно понякога грубо, но са били деца и животните реагират по един начин към дете по друг към възрастен.

    Комуникацията е двустранен процес, а не животните само да слушат и вие трябва да ги чувате и виждате.

    Коментиран от #27

  • 27 ТАС

    7 3 Отговор

    До коментар #26 от "ТАС":

    Особено внимавайте и не се доближавайте до животни, ако сте се напръскали със онези специалните парфюми дето привличали обратния на вашия пол. Те може да действат така и на животните, а те са много кратно по чувствителни от нас към миризми.

    Коментиран от #35, #41

  • 28 Сао

    4 1 Отговор
    И моя почва даме рамжи замиришалиму на другите кучета имам азиатци ревнува
  • 29 Злобен

    10 13 Отговор
    Виновно куче НЯМА. За всичко е виновен човекът и само човекът.А изброените породи са първични и много тъпи .Трябва особен подход и дресировка , но гаранция няма .Говоря за питбул , стафотширски териер, каракачанските овчарки всичките , кане корсо, дого аржентино .Бултериера вече не е към тях .
  • 30 Вярващ Путинист

    6 10 Отговор
    Другия лек да се справите с опърничавите каракачанки е да се качите на тавана и да намерите стара рок китара с як гриф и слизате и трясвате китарата в главата на зверчето и ще стане послушно като първокласник
  • 31 Луд борсук

    9 2 Отговор

    До коментар #11 от "no name no face no number":

    Аз пък си ходя с лопатата на работа ,

    Коментиран от #37

  • 32 Mimoza

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "гостенин":

    Желая бързо възстановяване! Горкият човек. Някои кучета си остават зверове за цял живот. Особено когато ги държат на къс синджир.
  • 33 На всяка манджа миродия

    11 3 Отговор

    До коментар #19 от "По умен от простия избирател":

    Радвай се че живееш в булгаристан, защото ако живееш в нормална държава и кучето ти гризне съседите ще трябва да си продадеш и кучето и къщурата си за да платиш обезщетения..
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 стоян георгиев

    7 4 Отговор
    хората съвсем забравиха за какво се ползват кучетата.румене кучето е животно и тва не трябва да се забравя,то се води от инстинкти ,а не от чувства.стана модерно у нас да се гледат кучета наместо деца с желанието да ги смятат за хора.опасности от 60-70 килограмови кучета има за всеки предвит хилядите фенове на помиярите.човек трябва постоянно да внимава в пакра в гората или покраи къщи в села и градове.особено е рисково за деца и възрастни,но често жертви стават и здрави мъже.
  • 37 no name no face no number

    9 2 Отговор

    До коментар #31 от "Луд борсук":

    Правилно си се ориентирал. До къде стигнахме да не може човек спокойно да се разходи щом вече и на кучетата трябва път да правим и да ни поставят в подчинено положение ..... на зле отиват нещата. Ако се защитиш и го утрепеш ще те съдят, ако те ухапе пак ти си виновен ценности ко да праиш
  • 38 Храни куче да те лае

    5 5 Отговор

    До коментар #2 от "боб чорба":

    Има определени породи кучета, особено ловните, които каквото и да правиш за тях, освирепяват, ревнуват, могат да те нападнат, има стотици, кои съседи, кои стопани. Този свиреп звяр трябва да бъде посечен или оставен да умре от глад.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Иво

    4 0 Отговор
    Много интерсна дискусия. Хората не могат да опазят децата си да не заколят някой, а тръгнали да опзват животни да не ги нападнат. Интересно
  • 43 абр

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "някой си":

    ти не си някой си ти просто познаваш характера на животните и аз така,перфектен анализ,шапки ДОЛУ
  • 44 Глупости

    4 1 Отговор
    Достатъчно е да видите, кой е"източник" на статията, за да разберете, че това са пълни глупости.... Дупнишкия вестник "Вяра" е пълна пародия на медия! Чел съм техни статии, свързани с мои приятели, както и една статия свързана с мен... Няма вестник, който да пише по-големи измислици!!!
  • 45 РОКОКО

    2 5 Отговор
    Калибър 9мм или 7.62 и заглушител- без шум, чисто, точно, без проблемно
  • 46 НЛо

    3 1 Отговор
    Така е като започнахме да отглеждаме кучета които са за създадени от предците ни за охрана на стада горе в планините,като домашни любимци или пазачи на верига!Тези кучета са с лют нрав,трябва им твърда ръка и гегата на овчаря,а не ...да го гледаме като пудел.И много движение,това е в потребностите му.Не е важно само да обичаш кучета,а да се съобразиш с възможностите си и характера на кучето.
  • 47 Ззз

    7 0 Отговор
    Каракачанското куче,развива агресия ако се гледа вързано!Ако не се обучава в крехка възраст още и то на гласови твърди команди!Силно териториално животно което ако е оставяно само вързано си е пазило територията!Неправилно възпитание,не случайно още траките са го използвали за пазач на стада,движение и твърда ръка..ние ги превърнахме в домашни любимци.Луда работа,ТОВА Е РАБОТНО СЕЛСКОСТОПАНСКО КУЧЕ!И СИ ВЪРШИ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА ПЕРФЕКТНО.
  • 48 Ново двайсет

    4 0 Отговор
    Каракачанското куче е една от най древните породи,селектирана да работи и пази добитък и стопанина си,и имуществото му.Изминава без проблем 50км на ден,работи свободно в територията на работния му периметър, силно териториално,със зъл нрав и недоверчиво,обича стопанина си.Сега само не разбрах,КОЛКО ДУШИ СА МУ СТОПАНИ,ЗАЩО Е БИЛО ВЪРЗАНО И КАК СА ГО ВЪЗПИТАВАЛИ!Куче,което е служило векове наред на правилните хора,в правилна обстановка!
  • 49 Чибурашка

    4 0 Отговор
    Аз пък искам да си гледам КРОКОДИЛЧЕ,много ще си го обичам,ще си го науча да ходи на кайшка и за разкош ще го науча да бъде ВЕГАН,ще пасе тревица,и ако нещо стане и ме нахапе до смърт,ще е виновно КРОКОДИЛЧЕТО ,НЕ АЗ ,ЧЕ СЪМ СЛАБОУМНА!Каракачанка вързана и хранена,това куче е със труден характер,има нужда от движение и човек ,който да я респектира и възпитава!
  • 50 Гостенка

    4 0 Отговор
    Каракачанските кучета са за работа и охрана на стада или голям двор. Имаме 10 в голям двор, пазят обекта и стадото. Те са на работа всеки ден 24ч. Ако не звъннеш по телефона, няма как да ни дойдеш на гости.
    Това е. Работно куче в града, вързано или в парка на каишка = простотия.
  • 51 ХА-ХА-ХА !

    4 0 Отговор
    Прекрасна порода, идеална за нашите условия.
    Когато имаш работа с такива огромни животни трябва да си внимателен.
    Имам 3 големи и 9 малки такива. Гледам породата от години. Никога не съм бил хапан. Никога мое куче не е нападало чужд човек, освен, ако не е дошъл неканен вкъщи.
    Перфектни пазачи за нашите условия !
  • 52 Гост

    5 1 Отговор
    От простотия,ще съсипем древна порода кучета,които са се доказали векове наред !РАБОТНИ КУЧЕТА,НЕ ДОМ.ЛЮБИМЦИ,ИЛИ ВЪРЗАНИ НА КАИШКА.ПАСТИРИ,ВЕРНИ НА ПРИРОДАТА СИ!Пазят големи територии,имат нужда от движение,и адекватно възпитание и обучение!Ако не са възпитани от ранна възвъзраст,могат да станат ОПАСНИ!
  • 53 Кали

    1 0 Отговор
    И аз отглеждаха такова куче в двора.Много го обичахме,всеки ден го разхождахме,не е бил постоянно вързан.Скочи и нахапа детето без причина,бях там и едва го отървах.Последва трудно възстановяване и панически страх от кучета,който преодоля след няколко години.
  • 54 Гост

    3 0 Отговор
    Ами нали това се опитваме да кажем,това е куче за охрана на стада,не е за игра и забава с дечица.Порода която има характеристика на куче за хора с характер да ги възпитат и да се наложат като лидери,не обичат задължително цялата фамилия,особено деца.Горе в планината е мястото на тази великолепна порода,на точното място ,при точния стопанин!
  • 55 тед

    0 0 Отговор
    характера на кучето е оглодало на характера на собственника му.
  • 56 тед

    0 0 Отговор
    характера на кучето е оглодало на характера на собственника му.
  • 57 тед

    0 0 Отговор
    характера на кучето е оглодало на характера на собственника му.
  • 58 тед

    0 0 Отговор
    характера на кучето е оглодало на характера на собственника му.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове