14 Май, 2018 16:41 2 376 32

Който обижда премиера, обижда народа, смята Борисов

  • бойко борисов-
  • корнелия нинова-
  • иск

Искът на Борисов срещу Нинова: Тя посегна на най-съкровените ми чувства

Който обижда премиера, обижда народа, смята Борисов - 1

Който обижда министър-председателя, обижда една нация, един народ и една държава.

Това пише в исковата молба на Бойко Борисов срещу Корнелия Нинова по делото, което той води за обида и клевета срещу лидера на БСП. Искът е за 26 000 лева със законна лихва от 23.03. 2017 г.

Молбата на Борисов е изпълнена с откровения на човек, по собствената му самооценка, е "посветил житейския път и политическата си кариера в служба за благото на българския народ", отбелязва сайтът offnews.bg. И още:

"Дейността ми като Главен секретар е известна в САЩ, Руската федерация, Кралство Испания, Кралство Великобритания, Белгия, Австрия, Франция, Германия, Холандия и в Централата на Европол в Румъния".

В текста на молбата присъстват и столичното метро,околовръстното на София, детски градини и др., които карат Борисов да заяви: Работата ми като кмет ме удовлетворяваше изключително много, тъй като бях полезен на град София с конкретно изпълнени инфраструктурни проекти".

Борисов обяснява още, че е подал "оставка като министър-председател на 21 февруари 2013 г. , защото "не желаех да участвам в управление, в което провокатори полицаи биеха хора".

В молбата обяснява, че: "На 23.03.2017 г. в сутрешния блок на Нова телевизия "Здравей България" ответницата Корнелия Нинова в разговор с водещите на предаването Ани Цолова и Виктор Николаев в агресивен и безпардонен стил изказа сериозни позорящи ме твърдения, които дълбоко засягат честта и достойнството ми...

Изявлението на ответницата гласи следното: "Това нещо се случи в Хасково, където Елена Йончева е водач. Извиках Елена на сцената и казах - ето го лицето на смелостта и демокрацията, която се осмели да каже на Бойко Борисов "Ти си крадец". И той я наказа. Пусна смс да бъде уволнен Иван Гарелов".

Борисов твърди, че Нинова е продължила да го опозорява като е използвала "като коментар метафората "Крадецът вика дръжте крадеца".

Неверните твърдения, изречени от Нинова, ме засегнаха дълбоко, предизвикаха нравствени страдания, защото накърняват честта и достойнството ми в изключителна степен, авторитета, който съм градил дълги години, не само пред българската общественост, но и пред европейските ми партньори. Г-жа Нинова посегна на най-съкровените ми чувства на българин и християнин, засегна авторитета и на българската държава, пише Борисов.

Почувствах се изключително омерзен от поведението на своя политически опонент, с който винаги съм водил честна и коректна политическа битка, обяснява Борисов причинените му морални вреди, заради които иска обезщетение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тиквун

    37 1 Отговор
    Ахахахахаха!
  • 2 Ник

    44 3 Отговор
    Това са демонстрации за назидание! - Кажеш ли нещо против властта!
    - Съдят те за да си пример за останалите, които ще знаят, че ще си имат сериозни грижи с целият държавен апарат.

    А иначе мисля, че Нинова не е направила повече от кмета на Симитли, дето му обра каймакът отзад.
  • 3 гост

    52 1 Отговор
    Който обижда премиера, обижда народа, смята Борисов....ЗНАЧИ АЗ НЕ СЪМ ОТ НАРОДА.
  • 4 Тях червеното знаме роди ги

    9 26 Отговор
    Така е,когато комунисти участват в спектакъла "Пецакай народа си"
    АПЛОДИСМЕНТИ !
  • 5 Боклука...

    44 3 Отговор
    Ауууу ще се разплача за чувствата му...тикво...тиквоооооооо...А нашите чувства имат ли значение???
  • 6 BILL

    42 4 Отговор
    Оставка Борисов, оставка!
  • 7 Боко нежния

    44 2 Отговор
    Тоя да не е взимал уроци от Ердоган ????
    Боко си е решил, че хем си е премиер хем сам народ, брейййй съвсем си е самоповярвал ! Едва ли има някой от българския народ изключая безмозъчните герберасти, който да се обижда, когато на Винету му сипят ?
    Сега очаквам да се обяви и за БОГ и да се приключва !
  • 8 Някой си

    35 2 Отговор
    Милият той...
    Хайде, никой вече няма да те нарича крадец, а просто Най-толемия (крадец)...
    Клоун.
  • 9 SAAB

    29 0 Отговор
    Вярно е .....обиждат се всички в " Княжество Столипиново "!
  • 10 мисляси

    37 3 Отговор
    Господин Борисов, не мога да кажа колко си бил всеотдаен, но мога да кажа държавата на какъв хал е. А последните 10 години са твое управление. Хайде, покажи, че имаш срам, а не само гордост, която е грях. И не говори от името на народа, защото аз съм от народа, но не те признавам за нищо.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Толи

    27 1 Отговор
    Тоя вече наистина удари дъното! Край! Ох,изтрещя човека! Майкооо,какво да правим!Ама,Байо, те това ти казват и от Европа.Ти викаш:-Хвалят ме! Ужааас!Шут! Те затова май го харесват .От време на време да ги разсмива!Олеее,баш на нас ли ни се падна това чудо на чудесата!
  • 13 georgi

    9 1 Отговор
    ДС -6
  • 14 великодушен

    29 2 Отговор
    От прочетеното за делото стигнах до извода, че ББ освен всдичко друго е и дребнав, отмъстителен, "джентълмен", "джендърмен" ?
  • 15 Смолата

    16 1 Отговор
    Бай Тошо се усмихна...
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Така де

    25 1 Отговор
    Народа е прост щом търпи такива карикатури да са на власт!!!
  • 18 диди

    21 2 Отговор
    Винаги виновните хора се оправдават а и са дребнави и мразещи.
  • 19 Къртев

    19 2 Отговор
    Така значи! Ако някой обиди Борисов, който е получил 1,150,000 гласа, обижда народа! А, ако хората на Борисов не подкрепят гласувалите 2,5млн, на референдум, не е обида към народа! Кой, както го приема, негово право. Математиката показва, че 1,150,000 е една част от 7.000.000 и това не е народа.
  • 20 SAAB

    15 1 Отговор
    А ......тоя все пръст размахва от известно време :)
  • 21 патриотъ

    20 1 Отговор
    Боко,ти нито си християнин,нито си българин!Не се самозалъгвай и престани да говориш от името на народа,защото ти не си народа ,а и той не те иска!Време е да се събудиш от сладкия сън и да си ходиш,докато можеш!
  • 22 хахах

    4 1 Отговор
    То от истината боли хаха те всички са такива просто искат и те да се облажат
  • 23 Пожарникарска работа

    16 1 Отговор
    Премиерът Слънце,не трябва да го обижда никой той е непогрешим.
    Самодържец директно говорещ с "Началника" горе.
    Единствено Меркел и Юнкер могат да му дърпат ушенцата и да му набиват канчето защот и те са "началници".
    А както знаем за ченгето е много важно какво ще кажат началниците.
  • 24 Кибик

    10 2 Отговор
    Обидно е такъв невероятен простак да е премиер на европейска държава в ХХl век.
  • 25 Нарцис

    10 1 Отговор
    Бащице, ти не си от народа и може да те обиждаме всеки ден!
  • 26 Роман дизел

    4 1 Отговор
    Те тука ако пишем че дойдат обидените да ми тропат нощеска по вратата.
  • 27 филипдимитров

    7 1 Отговор
    аз лично не се чувствам обиден!хайде гусин Бойко да не се олицетворява с народа!
  • 28 баба Меркел

    4 1 Отговор
    Милия на баба, ще се разплаче още малко -ела при баба
    да те погали по главата.
  • 29 kick

    4 1 Отговор
    Ти не само си прост, ти си най-простия пожарникар...
  • 30 баце

    0 2 Отговор
    Тия двамата от снимката да се сьберат заедно
  • 31 Тодоров

    3 2 Отговор
    Политиката е изкуство - да съчетаваш националните, публичните и личните интереси. Този политик, който умее да прави това, е добър и уважаван от народа. Ярък пример - Виктор Орбан в Унгария. За съжаление нашият Бойко Борисов е далеч от тази практика. Народът беден, демографският срив е ужасен, образование и здравеопазване - никакви, българските нация и особено пенсионерите - изчезващ вид, младите - зад граница, производство - плачевно, огромен външен дълг за мащабите на страна като България, статистика - за замазване на очите на публиката. За сметка на това - яко лизане на брюкселски задници, слагаческа европейска солидарност без никакво национално самочуствие и граничеща с национално предателство, лобиране и пълна подкрепа на вредното за цяла ЕВРОПА неолиберално лоби на ЕНП, довела до огромна емигранска вълна и тероризъм, сляпо следване на икономическите санкции против Русия срещу неясни европейски обещания за светло бъдеще и просперитет, външна политика диктувана от едно посолство в София, бръщолевения за европейски ценности, без да могат да се обяснят какви са точно те и т.н. Какви ценности могат да споделят например белгийци и холандци - там където са минали, трева не е поникнала. Или надутите англичани, които векове наред живееха на гърба на колониите, а Чърчил искаше да сади картофи на мястото на София след Втората световна война. Господин Борисов, магистрали народ не хранят. Вие вече надскочихте нивото си на всякаква компетентност, както и тези око
  • 32 El comandante

    2 2 Отговор
    тикво тоя пръст си го заври дето не ти изгрява слънцето извади го и го оближи боклук!!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове