Last news in Fakti

3 Юли, 2018 20:20 2 215 34

Радев: Управляващите си правиха PR на гърба на председателството

  • румен радев-
  • европредседателство-
  • съвет на ес-
  • правителство-
  • политика

Президентът призова правителството да се освободи от еуфорията по-бързо

Радев: Управляващите си правиха PR на гърба на председателството - 1
Снимка: БТА

Президентът на Република България - Румен Радев, даде своята оценка за изминалото председателство на Съвета на ЕС, на което страната ни беше домакин. Той стори това по време на конференция на тема "Българското председателство на Съвета на ЕС - време за равносметка", която се състоя в столичния хотел "Балкан".

Според него правителството е насочило вниманието си основно към външнополитически теми, но е загърбило важни взривоопасни проблеми в страната, а управляващите са използвали председателството за политически PR.

"Стандартните за всяко европредседателство комплименти не трябва да ни заблуждават", каза Румен Радев, цитиран от БНТ. Според него състоянието на съюза е такова, че Брюксел може да си позволи само положителни самооценки. Съгласен е, че Западните Балкани са важен приоритет, но смята, че проблемът с миграцията е откроил дълбоки разломи, поставил е на изпитание ценностите и бъдещето на съюза.

"Затова и Западните Балкани останаха приоритет за София, но изпаднаха извън фокуса на Обединена Европа, точно заради този актуален неин дневен ред", допълни държавният глава.

Радев: Управляващите си правиха PR на гърба на председателството

Според президента страната ни не участва активно в дебата за европейска сигурност и отбрана. Радев отчете като пропуск и че Дунавската стратегия не е намерила подобаващо място в дневния ред на българското председателство. По думите на президента, в последните 6 месеца правителството се е посветило на външната политика и е загърбило важни, взривоопасни процеси вътре в страната като съдебната реформа, образованието, здравеопазването, чуждите инвестиции.

"Европейското председателство систематично бе употребявано за вътрешнополитически PR и то във времена, когато протестите се множат, а властта не отговаря. Нещо повече, европейското председателство стана алиби за липса на отношение и за безразличие по тези проблеми", заключи Радев.

Президентът призова управляващите по-бързо да се освободят от еуфорията и възможно най-бързо, телом и духом, да се върнат в суровата българска действителност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 висок

    26 40 Отговор
    Този излезе по-злобно говно от Нинова, Злобната Елена, Дърдърева и ++++ взети заедно!

    Коментиран от #19, #30

  • 2 Ристе

    25 38 Отговор
    Зелен чорап, дава акъл..
  • 3 ха ха ха

    38 14 Отговор
    Боли истината, нали? )))
  • 4 без

    24 37 Отговор
    Този защо не скочи без парашут, че нещо му хлопа дъската
  • 5 Кастро

    35 24 Отговор
    Румен Радев е новият политически лидер на България. Лъч светлина е появяването му нахоризонта!

    Коментиран от #6, #9

  • 6 Ристе

    21 32 Отговор

    До коментар #5 от "Кастро":

    Прецедентът е властелинът на руско-турския кенеф, лъч светлина в необятния мрак завзел болния шумкарски, русоробски мозък.

    Коментиран от #8

  • 7 истината е болиии

    30 12 Отговор
    Брейй мазните герберастчета в яростна защита на "успехите" на вожда !?!?
    Колко ви плащат ве гнидииии ???
    Прав е президента, какво е постигнал Боко ??? Успех за Западните Балкани !!!??? На бас, че нито ново име на "Македония", ще има нито проблемите,ще се решат ! Държавата ни се разпада, циганизацията е тотална, а по европейските ни въпроси гледайте сега, как Меркел, ще ни върне имигрантите със страхотен бекхенд ! Еврозоната и еврото само, ще ги миришем ! Това са "успехите" на герберастите и президента им ги каза !!!

    Коментиран от #10

  • 8 Кастро

    15 14 Отговор

    До коментар #6 от "Ристе":

    Когато пред теб има човек много над нивото ти и като интелект и култура, разлика води до появата на снизходителни усмивки :) Но няма проблеми, продължавай да се напъваш. Не пречиш на никого. Жалко за теб, че ти липсва културата.

    Коментиран от #12

  • 9 гост

    15 13 Отговор

    До коментар #5 от "Кастро":

    Кастро,не ти знам културата ,но интелекта го виждам.Къде видя лидерски качества в този човечец?
  • 10 проституират

    14 2 Отговор

    До коментар #7 от "истината е болиии":

    за едни мижави 600 лв., повечето от тях не понасят БОКО, ма така кибичат, дрънкат глупости и получават пари
  • 11 нищо ново

    16 7 Отговор
    БОКО можеше да използва тоя фарс /европредседателството/ да направи нещо за България, а той през цялото време изпълняваше поръчка на САЩ - Македония да бъде приета в нато и да бъде опоскана и унищожена подобно на нас!
  • 12 Ристе

    14 12 Отговор

    До коментар #8 от "Кастро":

    Това че твоето ниво е ниско не означана че всички са каскети. За мен радев е нещо като полу идиот, който реално няма ниво. Такова като на тарабата, всичките шумкарски генерали и слабоумни комунистически наследници. Колкото и пари да имат ниво не могат да си купят, нито достойнство. Само като се сетя как го клати руския поп, а биволицата на колене свирка от летището да му направи. Ето това ви е нивото - на омеба.

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Кастро

    7 5 Отговор

    До коментар #12 от "Ристе":

    Предполагам работиш на държавна служба или заеисиш от субсидии :)

    Коментиран от #15, #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ристе

    5 5 Отговор

    До коментар #14 от "Кастро":

    Толкова ли ти е акълът под каскета, друга тъпня не можа ли да измислиш.
  • 17 Ристе

    5 6 Отговор

    До коментар #15 от "ПЕЕВ™":

    За пожарникар на нивото на прецедента никога не съм и не мога да гласувам.

    Коментиран от #20

  • 18 Бат Вальо

    15 13 Отговор
    Абе, не ни върви на президенти - след Роско Чехъла дойде Румен Партенката ... аман от кукли на конци !!! Да плюваш собствената си държава, на която си и президент ... Боже, нямам думи !!! РУМЕН РАДЕВ НЕ Е МОЯ ПРЕЗИДЕНТ !!!!!!!!!!

    Коментиран от #22

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Кастро

    10 10 Отговор

    До коментар #17 от "Ристе":

    Не можеш да гласуваш за президента Радев, защото очевидно остава неразбираем за теб. Нямаш визия за развитието на обществото. Не мислиш за колектива, а само за някакви краткосрочни лични интереси. Времето ще заклейми такива като теб като Родоотстъпници!

    Коментиран от #21

  • 21 Ристе

    10 6 Отговор

    До коментар #20 от "Кастро":

    То времето заклейми вече със закон комунистическия режим. Родоотстъпничество е да подариш Македония (гошо тарабата) или да предложиш България да стане найста република на ВСЕ СЕ СЕРЕ (Тато и шайката). А днес родоотстъпничество е в лицето на прецедента със всяко едно действие. Проста военна кратуна с евроазиатска цел. А десата е минаха половината от нсо.
  • 22 Кастро

    7 10 Отговор

    До коментар #18 от "Бат Вальо":

    Ти какво очкваш от него? Да каже че всичко е наред?! Радев е изключително точен в оценките си сзорямо неефективните действия на правителството на Цветанов и даже им спестява много. Я отговори на този въпрос - Подкрепяш ли политиката на сегашното правителство? От отговорът ти (ако дадеш такъв) ще станат ясни много неща.

    Коментиран от #23

  • 23 Бат Вальо

    6 9 Отговор

    До коментар #22 от "Кастро":

    Да, подкрепям действията на кабинета !!! Единствено те работят ЗА интересите на България !!!

    Коментиран от #24

  • 24 Кастро

    7 3 Отговор

    До коментар #23 от "Бат Вальо":

    Като признаха македонския език ли? Или като увеличиха двойно броя на държавните служители при ясно намаляващо население - вече сме под 7 милиона? Или непровеждането на ефективна съдебна реформа според теб е добре за България?! А за кризата в здравеопазването и потдържането на образованието на ниско ниво, какво ще кажеш? За чудовищната корупция, която всъщност се е превърнала в скелет на държавата няма да те питам, че и на малките деца вече им е ясно това. Коментирай!

    Коментиран от #26

  • 25 Ник

    12 5 Отговор
    Задавам един прост въпрос: - От както започна европретседателството, нещо съществено освен, че ГЕРБ много добре се справяли, някой нещо друго да научи?
  • 26 Бат Вальо

    7 8 Отговор

    До коментар #24 от "Кастро":

    Ти кво искаш, за две години да изчистят двадеселетни батаци ... важното е, че вървят във вярната посока

    Коментиран от #27

  • 27 Кастро

    6 4 Отговор

    До коментар #26 от "Бат Вальо":

    Две години ли? Ти нещо се обърка! От близо десетилетие властта е в ръцете им, а те само се оправдават с предишните. На Борисов 3 предишното правителство е Борисов 2. А батаците те ги творят с пълна сила. Тупат се по гърдите, че безработицата намаляла... да - безработните избягаха в чужбина. И защо смяташ, че ШАЙКАТА на Борисов, Цветанов и Цачева не е свързана с компрометираното лошо соц. минало. Те са негово изродено продължение.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Шоо

    5 3 Отговор
    Големо мрънкане
  • 30 очевидно

    5 6 Отговор

    До коментар #1 от "висок":

    Този е по-добър Президент, от философа Желев, адвоката Стоянов, номенклатурчика Първанов, бизнесменна Плевнелиев. Правомощията на Президента са малко, ти какво очакваш да прави???
  • 31 ПЕЕВ

    2 4 Отговор
    ТЪП И ЗЛОБЕН ЧЕРВЕН ПРЕЗИДЕНТ.
  • 32 арджентата

    4 2 Отговор
    Да е жив и здрав! Дай Боже повече, като него, за изплуваме от блатото!
  • 33 Гьорги Силковски

    1 1 Отговор
    Радев ,ти си пълен комик .Виждаш ,че няма какво да предложиш , виждаш ,че си никой в държавата и да поддържаш рейтинг , час по час се цепиш по медиите. Ама хак им е на българската публика , нали искаха голям мъжкар и какво получиха . Пълно фиаско .
  • 34 Радослав М

    1 1 Отговор
    Мисля ,че този човек тряба вече сериозно да помисли за психичното си здраве. Не съм виидял една смислена стъпка и не знам защо Борисов продължава да го четка , да кара министрите да му се отчитали . Този комплексар вече става бреме за България . Ама какво да го мислиш учи се от професионалните национални предатели от БКП-БСП.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове