Факти, новини, статии - Да извадим фактите наяве

Премиерът готви рокада в кабинета! Пловдивчанин оглавява МВР?

Промените в правителството трябва да станат факт в началото на есенния политически сезон

Публикувана: 25 Юли, 2018 21:12
3 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 25643
Премиерът готви рокада в кабинета! Пловдивчанин оглавява МВР?
ШРИФТ ПЕЧАТ
 
Източник:
by Fakti.bg

Политическите сътресения в коалиционния партньор „Обединени патриоти“ са накарали премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов да обмисли рокада в правителството. Пожелали анонимност източници заявиха пред ФАКТИ, че премиерът е решил да даде нагледен урок, че не желае кабинетът да бъде клатен от скандали.

В момента се готви се смяна на министърът на вътрешните работи Валентин Радев. С този ход Бойко Борисов искал ясно да покаже на „Обединените патриоти“, че няма да търпи преди ключовите за догодина избори за Европейски парламент и местна власт да бият по неговия рейтинг.

По неофициална информация рокада в МВР трябва да стане факт в началото на есенния политически сезон след отпускарския август. По този начин премиерът отново ще има медийната инициатива и ще покаже ясна воля пред Европейската комисия, че България полага усилия да пребори престъпността, корупцията и нелегалния трафик на наркотици, бежанци и бели робини.

За целта на мястото на Валентин Радев се спряга най-сериозно името на пловдивчанина Тодор Гребенаров.

В МВР Тодор Гребенаров минава за професионалист, който поставя опазването на обществения ред и честта на пагона на първо място. От 2015 г. той отговаря пряко за Жандармерията, Охранителна полиция и Пътна полиция.

Експерти по сигурност посочват, че назначаването на Тодор Гребенаров идва в точния момент. По време на своята кариера в структурите на силовото ведомство той е доказал, че поставя на първо място службата, а не личните интереси.

Тодор Гребенаров е преминал обучение през редица курсове за професионална подготовка, национални и международни семинари, обучения, учения, сред които в Гърция, Испания и Германия.

Има специализации по въпросите за опазването на обществения ред и борбата с тероризма.

Ето и биографията на Тодор Гребенаров:

Тодор Гребенаров е роден на 2 юни 1963 година в Карлово.

Образование:

Завършил е НВУ ”Васил Левски”- Велико Търново.

Преминал е обучение през редица курсове за професионална подготовка, национални и международни семинари, обучения, учения, сред които:

- курс за първоначална професионална подготовка във ВИПОНД-МВР през 1995 година;

- курс за повишаване на квалификацията в Центъра за специализация и подготовка на ръководни кадри при Академията на МВР през 2003 година;

- курс в Кралство Испания на тема: “Работна среща на звената за полицейска намеса през 2004 година”;

- курс в Република Гърция през 2013 година по въпросите на противодействието на тероризма;

- четири обучения във Федерална република Германия през 2005г. и 2006г., сред които по темите “Ръководен мениджмънт” и “Криминална и комунална превенция”;

- щабно учение в Берлин, Федерална република Германия – през 2010 година;

- национални семинари и обучения по темите, свързани с опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия през 2005г. и 2008 г.

Професионална кариера:

През 1995 година започва професионалното си развитие в Министерството на вътрешните работи като полицейски инспектор I степен в сектор “Охранителна полиция” в ОДМВР Пловдив. Последователно преминава през длъжностите полицейски командир, началник на сектор “Конен ескадрон и водачи на служебни кучета”, началник на сектор “Охрана на обществения ред”.

През 2004 година е назначен на длъжност началник на направление “Охранителна полиция и КАТ”, а от 1 септември 2006 година е началник на отдел “Опазване на обществения ред и превенция” към ОДП-Пловдив и му е присъдена категория Б, комисар.

От 15 май 2010 година е началник на отдел “Охранителна полиция” към ОДМВР Пловдив.

Със заповед на министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев на 15 август 2013 година той е назначен за директор I степен на ОДМВР Пловдив.

Със заповед на министър Йовчев от 25 ноември 2013 година е назначен на длъжност директор на Главна дирекция “Национална полиция” и му е присъдена категория А, главен комисар.

Със заповед на министър Вучков от 26 февруари 2015 година е назначен на длъжност заместник-директор на Главна дирекция “Национална полиция”.

Награди:

За постигнати високи професионални резултати по време на службата си в МВР е награждаван 10 пъти с обявяване на благодарност и два пъти с писмена похвала. Сред получените от него отличия са “Почетен знак на МВР” – трета, втора и първа степен, съответно през 2006г., 2010г. и 2011г. През 2007 година му е връчен “Медал правосъдие, свобода, сигурност”.

През 2008 година му е присъдено отличието “Полицай на годината” за високи професионални достижения.

През 2009 година получава почетно отличие на МВР “За доблест и заслуга” - трета степен, а през 2017 година почетно отличие на МВР “За доблест и заслуга” - втора степен.

Награден с огнестрелно оръжие през 2012 година.

*източник: МВР

БългарияЛовци на бисери
Доналд Тръмп
Президентът на САЩ коментира поредния атентат в Лондон
С терористите трябва да се действа по-твърдо"

Още бисери