Last news in Fakti

15 Септември, 2018 01:31 33 292 36

Мащабна акция на КАТ на 19 септември

  • мвр-
  • кат-
  • катастрофи

На 19 септември ще се проведе операция на Пътна полиция EDWARD – Европейски ден без загинали на пътя (Еuropean Day Without A Road Death). Тя се организира от Европейската мрежа на службите на пътна полиция TISPOL. Целта на мащабната операция EDWARD е ограничаване до минимум броя на тежките ПТП на територията не само на град Варна и областта, а и в цяла Европа, чрез засилена контролна дейност по спазване изискванията на ЗДвП и повишаване степента на информираност на обществото за пътно-транспортния травматизъм и причините за същия съобщи на брифинг в ОД на МВР - Варна ст. инспектор Драгомир Ганчев от сектор „Пътна полиция”.

Европейският ден без загинали на пътя е част от Европейската седмица на мобилността, която се провежда от 16 септември до 22 септември тази година. Мотото на седмицата „Безопасни мобилни комбинации за живот”. Идеята е хората да използват различни превозни средства, за да се придвижват алтернативно и по-безопасно.

Активна е специална страница, посветена на EDWARD. Тя е достъпна от сайта на МВР и отдела „Пътна полиция“, а по традиция часовник ще отброява часовете до старта на операцията в 00.00 часа на 19 септември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bubbles

    47 77 Отговор
    Добре за пореден път ще попитам - Абе вие журналя малоумни ли сте?
    Що не вземете да напишете направо и къде точно ще стоят патрулите та да няма никаква ефективност?
    То бива да сте идиоти ама това вече минава всякакви граници!

    Коментиран от #2, #10, #12, #23, #33

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Eeee

    13 15 Отговор
    Ха да видим колко жертви ще има утре по пътищата?
  • 4 кокото

    69 8 Отговор
    Бе тия не се спряха ве.....Вместо да осигурят нормален и спокоен живот на робите.....Айде пак рекет !

    Коментиран от #6, #18

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Кълвач

    89 11 Отговор

    До коментар #4 от "кокото":

    Поредната еврогейска гупост, да се напълнят гушите на катаджиите! Що не измислят "Ден, в който в България не се краде", имам предвид политиците, не ромите, а?
  • 7 Кочината

    49 9 Отговор
    Не се ли наядохтевее ...Свини!!!
  • 8 Хасанчо

    36 9 Отговор
    А да видим сега ,колко пари ще съберем за пробитата касичка ? КАТ- НАП. Ма как не го направихте утре 16.09 около и в София или там вече сте заети. Махнахте ли данъчните жълти жилетки ,за да заприличате на полицаи в София.
  • 9 Гого

    43 6 Отговор
    Мащабна акция за събиране на пари.
  • 10 кат

    38 6 Отговор

    До коментар #1 от "Bubbles":

    Не се безпокой, ще сме скрити добре, храсти бол.

    Коментиран от #11, #16, #19, #35

  • 11 кучето шаро

    20 5 Отговор

    До коментар #10 от "кат":

    Да не си хвърляте боклуците в храстите , че глоби ще има .
  • 12 Правешко Ханче

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Bubbles":

    Много си прав човешко.
  • 13 aaa

    39 3 Отговор
    И сега водачите вместо да следят пътя ,ще зяпат по храстите да гледат къде са се скрили рекетьорите и безопасноста ще литне да небето...
  • 14 Шахмат

    14 3 Отговор
    За 10 процента и нов министър подмазвачите ще скъсат задниците на персонала.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Леле мале

    6 2 Отговор
    Чакай сега да видим- различни превизни средства за по- безопасно 😂.
    ПС 1 - Кракомибил - Водачите на МПС в Бг са доказали че няма къде да се скрие пешеходец от тях - пешеходни пътеки, тротоари, магазини, подлези - влизат на всякъде.
    ПС2 - велосипед - не е нужно да се повтарям
    ПС 3- Автомобил- тук опасноста идва от същия хищник. Внимавайте за лъскавите - те са под протекцията на КАТ. И не забравяйте капаните заложени от онези, който се грижат за пътната система. Явяват се във вид на дупки по средата на платното и имат навика да изкачат най- неочаквано.
    ПС3 - Автобус - често водачите на тези ПС се изявяват като Шумахер. Като добавим към това и някоя глътка Огнена Вода...
    ПС 4 - Влак - внимание!!! Обичат да пламват най - неочквано!!!
    ПС 5 - Въздушен транспорт - чакам да открият линия Надежда - Волуяк!
  • 18 никифор танев

    8 4 Отговор

    До коментар #4 от "кокото":

    на 19.09.просяците иэлиэат на пътя.
    пригответе си дребни......
  • 19 Рамбо

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "кат":

    Аве не изскачайте толкова фязко с палката от храстите, щото прилича на М10 тая палка. Кат видя такова и залягам.... От Виетнам ми е навик... Нали не искате да залегна под таблото при скорост от 90???
  • 20 Иванов

    6 1 Отговор
    Носете си повечко пари на 19, ако сте пропуснали протеста на 16!
  • 21 Чочо

    9 1 Отговор
    Бившата шефка а пак сега на нап живее във луксозен комплекс кара Х6 и други била спечелила от тотото голямо крадени голямо ядене и се нямат такива завали няма ли кой да им напука гумите
  • 22 Буратино

    1 1 Отговор
    Абе.....БГ!!
  • 23 Моби

    2 6 Отговор

    До коментар #1 от "Bubbles":

    Хората ако си карат по правилата и на всеки ъгъл да има патрул и лев няма да изкарат и жертви няма да има. Но по-голямата част от населението предпочита да се надлъгва с полицаите дали ще ги хване или не в нарушение, отколкото да кара цивилизовано.
    Не разбирам и защо някои предупреждават човек в нарушение, че по напред има патрул. А после като стане белята искаме наказание за виновния.

    Коментиран от #31

  • 24 Skk

    2 4 Отговор
    Не бе ще проверяват дали аспирина в аптечката е с изтекъл срок щото може да потрябва да спаси живот.
  • 25 Бългагин

    6 0 Отговор
    С една дума,лицемерие! Казвам това за малкото останали мислещи хора в България!
  • 26 УШЕФ ГЕРБА

    2 2 Отговор
    Комунягите са много ПРО тире сти, утре на 16ти ще вземете парички за протеста и после на 19ти ние ще ви ги вземем ХА ХА ХА
  • 27 Бг.реалност

    3 0 Отговор
    А останалите дни от годината ???
    Нека убийствата по пътищата продължават безнаказано.
    Карай без книжка.Спокоооойно само.
    Ще ти напишат акт с печата на абсурдистан пък ти ако искаш го плащай.
    То не е задължително.Както не е задължително и в чалгария да имаш книжка....или пък да си карал курсове.
    Така,че 'айде само на 19.09.малко да се ограничим пък после ще се раздадем по пътищата и с кеф ще си се трепем един друг.
    Да живеят абсурдистанските комплекси.
  • 28 Redhorn

    1 0 Отговор
    Докато не се създадат ултра строги и ясни закони без вратички СПЕЦИАЛНО съобразани с издивялото говедо на пътя в което се е превърнал бългърина и не започнат да се спазват,убийствата по пътищата не само ще продължават,но ще стават и повече.
    Закони тясно свързани с манталитета на абсурдистанеца.
    Цъкайте минуси колкото си щете.
    Реалноста това няма да го промени,нито ще върне убитите.
  • 29 Валери

    2 0 Отговор
    Бугарина,като реши да се трепе,като изпреварва на забранени места и на завои без никаква видимост - НЯМА сила,която да го спре !!!

    Коментиран от #34

  • 30 Гръмовержец

    1 0 Отговор
    Господа Народни представители предлагам ви да си заработите заплатите, не само да ги получавате. Търся поне един, който да преставлява народа за да му подшушна някой законови промени. 1. Понеже проблемите няма да спрат докато КАТ-аджиите вместо книжки вземат подкупи, предлагам вземането на подкуп да се определи като УГЛАВНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. Вземайки подкупа и пускайки нарушителя да продължи, полицаят става съучастник на престъпник. 2. Шофиране в нетрезво състояние, под влиянието на наркотични вещества или без Свидетелство за Управление на МПС да се третират като опит за предомишлено убийство.
  • 31 Още помня

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Моби":

    Бъркаш пич. Предупреждават за рекетьори. Незнам на колко години си, ама едно време като ти светнеха знаеш че си олекнал с 5 - 10. И не си прави труда да обясняваш как ако няма за какво да те глобят няма от какво да те е страх. И да ти разкажа една история: пътувам с приярел от Бургас посока Пловдив. Спират ни без причина. Полицаят: Добър ден, сташи сержант ... Документи за проверка, моля. Приятелят (шофьорът) дава документите, полицаят отива до патрулката, приверява, връща се и пита: Господин Данев, знаете ли за какво ви спрях? Приятелят ми: Документите са наред, колата е наред, карах с 10 км. под максимално разрешената скорост..., освен за 5 лева незнам за какво друго да е. Полицаят: На много умен ли ми се правиш? Айде като си толкова умен вади ПО 10, че ейсега пишем с колегата, че си се опитал да ни избягаш.
  • 32 Глей как са прай

    2 0 Отговор
    Хватката е да се казва истината. И тя е: каквото и да прайте на 19, преди и след него ще си е все същото. Кучетата си лаят... И що така? Ами щото проблема е мноооого по- встрани от там на където гледате. Проблема не започва с Катарджиити. Те са само едно малко туморче. Ама какво да очакваш, като законодателите (техните бащици) са големият РАК? И така - да поясня: полицаите като едни блюстители на реда и закона, трябва да всяват респект само с присъствието си. Тези, които са били в чужбина и са виждали полицаи по време на работа могат да потвърдят как страхопочитанието на околните се усеща когато полицията пристигне. Ама за да се постигне това първо трябва да е признато върховенството на закона. И той да е валиден за всички, без значение на пол, раса, приятелства и банкова сметка. И тия дето четът и "разгадават" законите не да ги тълкуват според джоба на виновният. И да спрат да крадат. Най- вече. Щото да си сменяш авто парка на всеки 4 години под предлог, че покучката на все по- луксозни лимузини била по- евтина от подръжката на старите си е жива кражба от данъците (на тия, които го плащат). Счравка - покойният вече собственник на Икеа, който дори и милиардер си се возеше в "одрънкано" Волво.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Има-има ;)

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "Валери":

    Има сила и това е силата на дълбокото бъркане в джоба.
    Въвеждат се задалжително камери във всяка кола и автоматично с това закон с който всеки запис да служи като веществено доказателство и напр:
    изпреварваш забранено на завой без видимост-книжката аут за 18месеца+4000лв.глоба.
    Глоба под 4000-5000лв.не трябва в абсурдистан да съществува.
    Също така погасяването на глобите трябва да минава през частен съд.изпъл.и да се погасяват в най-кратки срокове.
    И пенчо като направи дребно нарушение за което трябва да плати 4к
    при това в най-кратък срок,иначе чичо съдия влиза в панелката и започва да си избира,се съмнявам начесването на комплекси да продължи с такава сила.
  • 35 Redhorn

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "кат":

    Ама вий от криене май съвсем вече забравихте каква ви е функцията,а?!
    Среднощни дрифтове в крайните квартали:вие пак скрити.
    13-15год.лешперонаркоманчета правят зулуми където и както им падне:вие пак скрити.
    Агресия по улици и мутренско поведение:вие пак скрити.
    Излизайте поне малко на слънце,че от толкова криене да не ви стане нещо на кожата.
  • 36 Mорук

    1 0 Отговор
    Утре е понеделник,кого ше залавяте и къде ше има акция и за какво,къде? Добре е да се знае демек в кои дни законите ше важат за какво и кого?Боже Боже гледам и не вярвам на ушите си туй само тука го има от прости по прости
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове