Last news in Fakti

17 Септември, 2018 09:52 2 279 29

БСП: Продават нацистки символи в центъра на София, МВР си трае

  • свастики-
  • нацистки символи-
  • борис цветков-
  • бсп

Социалисти чистиха свастики от сгради в София

МВР позволява в центъра на София да се продават фашистки символи. Това става ясно от думите на общинският съветник от БСП Борис Цветков, който заедно с негови колеги от групата на социалистите в СОС, представители на Младежката организация на БСП и на БСП - София, начело с председателите им Николай Бериевски и Петко Димитров, членове, симпатизанти и антифашисти се включиха в почистването на свастики по улиците на града заедно с Организацията на евреите в България "Шалом".

"Защо Столична община и МВР допускат пред храм-паметник "Св. Александър Невски" свободно да се продават фашистки символи", пита общинарят, цитиран от "Офнюз".

По думите му Столичната община е "в дълг към гражданите и гостите на София по отношение на фашистката пропаганда, тъй като само на метри от сградата на СО съвсем свободно и напълно необезпокоявано на сергии се продава пълният набор от профашистки символи". "

Това е недопустимо да се случва в европейска столица! Досега управляващите в Столична община залагаха на пиар акции на принципа: "Дайте да дадем" по отношение на борбата с фашизма и нетолерантността, подписваше харти, петиции... Радвам се, че вече пристъпи към реални действия"", коментира още той.

Групата на БСП чисти свастики и символи на нетолерантността основно по столичните улици "Искър", "Веслец" и "Бачо Киро". "Хората, които минаваха покрай нас, ни приветстваха и ни се радваха, което е много добър знак, каза още Борис Цветков. - Благодаря и на представителите на Столичния инспекторат, които се бяха подготвили отлично със съответните материали, за да можем да чистим.

Трябва по-често да бъдат организирани различни инициативи, които да показват нашата нетърпимост и борба с всякакви прояви на нетолерантност, фашизъм, антисемитизъм и всякакви прояви на омраза", каза още Цветков, цитиран от пресцентъра на партията.

Според него в българското общество трябва да бъде възпитано чувство на остра нетърпимост към всеки опит за проява на нетолерантност и фашизъм. "Необходим е и ясен механизъм, по който гражданите да могат да сигнализират в Столичния инспекторат, ако видят подобни символи в градската среда, каза още той. - Трябва да сме последователни, за да не допуснем да се събуди фашизмът отново. Всеки гражданин трябва да сигнализира за всяка притеснителна проява".

Общинският съветник от БСП добави, че той самият вече е получил подобен сигнал. "Граждани ми се оплакаха, че в 68-о училище в квартал "Дружба-1" е нарисувана голяма свастика. Ще се опитаме още тази вечер да я почистим, а ако не успеем - ще го направим в понеделник сутринта преди официалното откриване на учебната година, обясни Борис Цветков. - Защото не искаме децата, отивайки на училище, да ги посреща свастика на входа на учебното заведение, вместо там да са портретите на Васил Левски и Христо Ботев".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ристе

    26 9 Отговор
    Продават се защото никой не иска соц боклуци. Има ги и тях но са две за лев и никой не ги купува, символи са на един човеконенавистен режим лишен от смисъл и ценности.
  • 2 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 10 Отговор
    ГЕРБ и Бойко Борисов са виновни!!! ОСТАВКА!!! /reshetnikov/
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Само питам

    18 5 Отговор
    Освен нацистки се продават и комунистически символи а комунизма е обявен за престъпен режим Защо БСП не подвигне въпроса и за тях?

    Коментиран от #15

  • 6 Шерлок

    8 2 Отговор
    Проучих въпроса. Оказа се, че и комунистите большевици и меньшевики и бесепари, седесари, монархисти, герберисти, фашисти, джихадисти, османисти, халифатци, шериатци, Соросисти, контрабандисти, Калинкиисти и други глисти сецдефинират по НПК И Конститушън на РБългария, като терористи. Следовагелно трябва да се забранят със закон и да продават и подаряват свои символи в космлса!!! Дори по Конституция пише, че никой няма право фа уронва шрестижа на индивида о т. н... Значи? Всички до стената!!! Молим БА да се завърне от мисии, да забрави за два месеца хонорарите и мечтите за нови апартаменти и Тойотки и да арестува изброените терористични групи! Нали трябваше да пазите България от тях, а ги оставихте да крадат и сеят пакости?
  • 7 Мизирабъл

    15 6 Отговор
    За незапознатите, лика на Тошо се продава в пъти повече познайте защо?Просто Гроб и шайката толкова добре ни го поставиха надълбоко, че хората се размечтаха за "гадния" Соц
  • 8 МММ

    17 2 Отговор
    КОМУНИСТИЧЕСКИ СИМВОЛИ МОЖЕ, НАЦИСТКИ НЕ. КАЗА ДРУГАРКАТА
  • 9 onq s konq

    7 4 Отговор
    Простите социалисти не могат да разберат че една свастика се рисува за секунди,а изтриването й е многократно по-дълго и трудоемко.Естествено не изключвам вероятността фирмите които ползват за триене на свастиките/безплатен обяд няма и хич да не ми приказват че нещата се случват "със всеотдаен труд на доброволци/ през деня да трият,а през нощта да "рисуват" за да върви алъш-вериша",но то си е в реда на нещата.Лично аз на тяхно място бих предприел малко по-различен подход чрез издигане между младите социалисти лозунга "Да нарисуваме до всяка свастика ПЕТОЛЪЧКА",което се нарича "Пропагандна неутрализация",ама не питат...тъпунгерите:)

    Коментиран от #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Koko

    14 5 Отговор
    Нацизъм и комунизъм са две страни на една монета. Затова трябва да се чистят и комунистическите символи. Такъв е и паметникът на армията поробителка на България.
  • 12 икономист

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Хей имам по-добра идея. Да рисуваме пениса Кънчо! Той е на почит в племена в джунглата. И без това политиците ни шравят на маймуни и сини, чефвени гробави и други. С Кънчо - Напред, ГРАДИМ БЪЛГАРИЯ!
  • 13 Щайнер

    3 0 Отговор
    Пропаганда е когато е безплатно , а тия работи се продават т.е. това е препитание за бедните изтормозени българи , драги дрогари
  • 14 Факт

    3 0 Отговор
    Фашистите не са ползвали свастики , свастиката е на нацистите , не знаехте ли ?
  • 15 Левак

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Само питам":

    От кога комунизма е престъпен режим?

    Коментиран от #17, #18, #19, #20

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 един

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Левак":

    От 2000-та година.

    Коментиран от #21

  • 18 Десняк

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Левак":

    Пише, чети
  • 19 СеСеСере

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "Левак":

    Комунистическият режим в БГ е обявен за престъпен със закон от 2000г. Точно пък БСП да чисти свастики, егати лицемерите при положение, че празнуват 09.09.44г. И то в нарушение точно на този закон. Смях!
  • 20 Средняк

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "Левак":

    Всеки режим налагащ репресии под каквато и да е форма е престъпен , от тоя век вече е така

    Коментиран от #28

  • 21 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "един":

    И аз съм го пропуснал.... Даже и държавен вестник законно... Срамота.... Срамота.... Кой е престъпник. Какво направихте толко години та плюете комунистите? Къде ви е армията? Къде са ви училищата? Къде са ви държавните гиганти като БГА, Нефтохим, сумати химически заводи. Вижте си инфраструктурата. По равното 100км магистрала 30 години тъкмите. Ние сме винавни, че така ви възпитахме, хайлязи и мързеливи гешефтаджии с пот на челото не сте изкарали и стотинка. Разкъсахте като чакали това което ние строихме през целия си живот. Ценности нямате, нищо нямате, и държава няма да имате, расипници. Един язовир сте построили за 30 години. Къде са ви кадрите? Само мързеливци и циганета останаха в "държавата" ви. Ааа и от тия новите джандърите. Пропаднало поколение сте, попадна и държавата. И пак ще кажа, че сме ние виновни щото гледахме да не превивате гръбнака като нас. Учи мама за да не работиш!

    Коментиран от #27

  • 22 групен фюрер

    5 0 Отговор
    Пише се много,без да се мисли за свастиката,фашистка,нацистка.
    Свастиката е използвана от нацистите,но не е измислена от тях.Тя е древен символ изобразяващ кръговрата в природата.Има я в няколко храма в Бг.,на външни стени.Не виждам какво лощо има да се продава.Хората я харесват.

    Коментиран от #23

  • 23 СеСеСере

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "групен фюрер":

    То и с червената петолъчка е така.
  • 24 Снайперист

    1 1 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Патето Яки

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "NABLUDATEL":

    Сталин е жив, Ленин е жив и другаря Путин вечно ще живее.
    ................научи българските букви ............
  • 27 Stoich

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    Много точен отговор, но едва ли някой ще разбере. Много малко са свидетелите на онова време.
  • 28 Stoich

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Средняк":

    Значи и сегашният режим също е престъпен, защото извършва геноцид върху българското население. Изключвам циганите, те не са българи.
  • 29 Адолф

    0 0 Отговор
    Всеки предмет със свастика с произход Германия,хората го харесват и си го купуват с удоволствие.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове