17 Септември, 2018 14:50 2 183 24

Втори ден на протести пред парламента

  • протест-
  • софия-
  • правителство

Втори ден продължава протестът пред Народното събрание в София. Исканията са за оставка на правителството и промяна на политическата система у нас.

Към обяд демонстрантите започнаха да се събират. Днес броят им е по-малък. Трафикът в района е спокоен, има засилено полицейско присъствие, но няма напрежение.

Протестиращите се организираха чрез група във фейсбук, според която вчера са се събрали 34 000 недоволни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трябва да се Работи

    2 17 Отговор
    Пак няма да отида !!!!
  • 2 ванката

    26 1 Отговор
    правителството празнуват празния български дух и се радват че има толкова много егоистично мислещи идиоти на територията на тази държава и благодарение на тях те ще си управляват вечно стадото с овце силни зад клавиатурата и невидими в действията си не мисля че е редно вече да се наричаме народ !!! дълги години се дърпам и неискам да се установя в друга държава защото тук е моята родина и за жалост съм видял как се живее единно като народ но това беше много отдавна вярвах и се надявах че има хора в тази държава но с всеки изминал ден разбирам че се лъжа тук няма народ няма хора има сбирщина от човекоподобни които не им пука как и по какъв начин ги тъпчат крадат манипулират и употребяват те искат само едно салата и ракия и да става каквото ще... срамно е пред цял свят че в интернет има толкова много силни хора но на улицата няма и спомен от тая сила затова ще се живее тук така овцете винаги живет според заповедите на стопанина !!!

    Коментиран от #4

  • 3 2 000 000

    33 1 Отговор
    2 000 000 софиянци - протестират 200 човека. Нека цената на хляба в софия да стане 10 лева !

    Коментиран от #10

  • 4 Просия

    9 17 Отговор

    До коментар #2 от "ванката":

    Докато има БСП, никой разумен човек не би излязъл да сменя правителства...

    Коментиран от #6

  • 5 фундаменталист

    19 0 Отговор
    То поначало т.нар. "демокрация", пък била и "пряка", е капан за наивници. Тази система е създадена от хитрите и безскрупулните, та да могат посредством манипулация на простите, да управляват и умните.
    Не е нормално неграмотен циганин рецидивист, например, прекарал половината си живот в затвора, а другата половина на социални помощи и кражби, да има равен глас с някой човек на науката с международно признание, човек на изуството, изтъкнат спортист или дори някой просто редовен данъкоплатец.

    Гражданските права трябва да съответстват на приноса. Затова в Италия, например, се гласува с бележка за платени данъци.
    Това се има предвид под "меритокрация".

    А, не, както е в България, например, полуграмотни и полуумни цигани, турци, пенсии, дрогирани зомбита и т.н. да определят политиката на страната, включително В СВОЙ УЩЪРБ.

    Нужен е образователен ценз.

    Възрастов ценз.

    Социален ценз.

    Да гласуват хората с принос към обществото. Те са и тези, които са по-наясно с положението и процесите в обществото.

    Коментиран от #12, #13, #20

  • 6 регулировчик

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "Просия":

    Тия искат смяна на системата.И правителство, което ще подсигури тази смяна, щото боковото определено не е такова правителство.

    Коментиран от #8, #9

  • 7 патриотъ

    23 4 Отговор
    Да,малко са,но все пак излязоха да протестират!С течение на времето потока от хора ще се увеличава,докато стане бурна река и отнесе грабливите управници!Това е началото на събужданета,а всяко начало е трудно!

    Коментиран от #15

  • 8 Просия

    3 11 Отговор

    До коментар #6 от "регулировчик":

    Е именно, това е БСП... стига с тези изкуфели комунисти....
  • 9 FOW

    7 3 Отговор

    До коментар #6 от "регулировчик":

    И какво: те БСП постоянно се подмладяват-това означава ли че трябва да си стоим вкъщи и да чакаме някой да ни оправи -докато изчезнат БСП???
    Хората минали по 3-5 хил км да дойдат от чужбина да стачкуват, а цяла софия там и СПИ-да софия и народ уви вече са с малки букви, както и българия и българин. И да не се оправдаваме само с БСП,-но най вече със СДС ОТ КЪДЕТО ЗАПОЧНА ВСИЧКО, ДПС, НДСВ, КУНЕВИЦИ,

    Коментиран от #11

  • 10 E TO

    4 6 Отговор

    До коментар #3 от "2 000 000":

    Цената на хляба не е поскъпвала от 4 години... и то само в България. В развитите страни поскъпва всяка година макар и с малко... не е проблема в цената на хляба, а в качеството на нацията !!!
  • 11 Просия

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "FOW":

    Е да, но явно хората са се оправили,и не очакват някой друг да ги оправя... живеят си добре.Все пак избраха Бойко за 3-ти път... другото е клатене на лодката. Без крайности няма да има оправия...
  • 12 Шляхтиц

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "фундаменталист":

    Моите поздравления към Вас!
  • 13 Просия

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "фундаменталист":

    Браво братко ! Е за това се излиза, но не на този, а на друг протест. Против всички партии, а не против ГЕРБ !!!
  • 14 onq s konq

    3 0 Отговор
    Язе не съм съгласен с тоя протест и бех решил да правим контра протест ама пусто беенве не иска да запали и сичко пропадна !
  • 15 Мила Маййкооооо

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "патриотъ":

    Какво събуждане бе , с участие на Петното , Франц незнамкой си и оная с жълтата книжка дето я бяха изловили , че участва във всякакви протести срешу скромни суми и за противоположни каузи. Оная БСП кикимора прави тестове на подривна дейност . Я да си сложи от Одеколона "Запах Ленина" и да изчезне с оная летящята чиния от Бузлуджа.

    Коментиран от #16, #17, #19

  • 16 Глупости бълваше ВЕ Абдал

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Мила Маййкооооо":

    Тези от Бузлуджа са баш ококорените днес в Правителството, ПАРЛАМЕНТА и Бизнес средите. Сляп ли си ве КАУ ?
  • 17 Ти вестника за ко го носиш в къщи ?

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Мила Маййкооооо":

    Да го читаш или за у нужника да се забършиш ? Е ? Те затуй " той " - дет го забърсваш с вестника е по - начетен и знае повечко от теб ! Допитвай се по - често до него , ще имаш файда ! Аха !
  • 18 Пааанаири. и и! Пааанаирии и и !

    0 0 Отговор
    Толкова безсмислени неща ! Де да можех да ви кажа, колко щури, жалки и смешни сте сега !
  • 19 Абдал

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Мила Маййкооооо":

    ВТОРИ плюс можеш ли сам си тури ? Самонадеец КУХ. КАУН !
  • 20 Кратун

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "фундаменталист":

    Браво! Много точно и мъдро.Овчи народ.Жалки сме.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 пешо

    0 0 Отговор
    3О Години ни учат ,че неравенството е нещо нормално.Е как да се обединят неравните за общи действия ?
  • 23 MT Гонтан

    0 0 Отговор
    Не рабраха тия хора че да притестираш ей така щото искаш да си по добре , няма да доведе до резултат . Трябва протеста да има таргет , срещу кого точно , защо , и кой да бъде следващия , или поне някаква идея за по добра алтернатива . протест щото живота бил кофти , и имало корупция , ми то навсякъде в така . ма протести от рода на , малко викове българи юнаци , оставка , мафия и накрая едно хорце = простотия душия
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове