Last news in Fakti

24 Октомври, 2018 20:53 2 221 28

Продължават протестите срещу Валери Симеонов

  • инвалид-
  • протест-
  • софия-
  • валери симеонов

Депутати също настояваха за оставката

Трети ден протест на родителите на деца с увреждания, подкрепен и от други граждани, с искане на оставката на Валери Симеонов, съобщи бТВ.

Сутринта Симеонов публично се извини. След разговорите в Министерския съвет вицепремиерът поднесе извинение към "всички, които са се почувствали обидени”, но не даде оставката.

Депутати също настояваха за оставката на Симеонов. ДПС постави ултиматум – или си отива вицепремиерът, или си отива цялото правителство. Днес кабинетът оцеля и при третия вот на недоверие за здравеопазването.

Тази вечер протестиращите отново се събраха пред Министерския съвет. Протестиращите изненадващо тръгнаха в шествие от МС към сградата на Народното събрание. Те не приемат извинението на Валери Симеонов, казват, че то е дадено под натиск и продължават да настояват за неговата оставка.

Междувременно социалната комисия в парламента даде зелена светлина на двата ключови законопроекта – за хората с увреждания и за личната помощ.

В законопроекта за хората с увреждания е записано, че Националният съвет за интеграция на хората с увреждания вече ще се председателства от ресорния вицепремиер.

Това допълнително нажежи страстите, тъй като в настоящата ситуация ресорният вицепремиер е Валери Симеонов.

Тони Маринова е сред майките, които се дистанцират от последните протести. Дъщеря й е със синдром на Даун.

"Това политизиране на проблема и изместване на фокуса ни изигра много лоша шега, в момента има хора, на които едва ли не вече им е писнало да ни гледат, припознават ни като едни врякащи майки, които искат само пари", каза Тони Маринова.

Със законопроекта за хората с увреждания, който беше одобрен на първо чете в социалната комисия, се предвижда нов вид финансова подкрепа и оценка на потребностите. Агенцията за хората с увреждания ще стане държавна. Въвеждат се квоти за наемане на работа на хора с увреждания.

Законопроектът за личната помощ също получи подкрепа на първо четене в социалната комисия. Най-вероятно ще претърпи сериозни редакции преди окончателното му приемане – ще се лимитира броят на хората, които ще ползвата асистент, както и часовете за това. Общо 150 млн. лв. допълнително ще бъдат дадени за догодина.

Въпреки че Тони Маринова се дистанцира от последните протести, тя мисли, че Валери Симеонов трябва да подаде оставка.

Десетки жители на Сандански излязоха на протест под мотото "Майки, ние сме с вас!". Така градът стана първият в Югозападна България, подкрепил майките на деца с увреждания. Мирният протест започна в 17 ч. на площад "България".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хигиената е важна

    19 7 Отговор
    Чистотата необходимо условие ликвидиране на подобни паразити... Сигурен съм че постоянното третиране ще даде резултат..
  • 2 Оставка!!!

    33 7 Отговор
    Оставка на цялото правителство!!! Ограбиха Евро Фондовете и народа!!!
  • 3 Хер Отто Флик

    13 29 Отговор
    Ами ако дойдем ние националистите на контрапротест в София, какво ще стане бе ушанки червени? Ще ви изметем от улиците!

    Коментиран от #7, #8

  • 4 Guðmundsson

    10 25 Отговор
    Кво протестират. Нагли изперкали леки. Марш и панелките,инак бой!
  • 5 Далавера

    16 2 Отговор
    По фамилия Балевски, син на милиционер - отрекъл се от фамилното си име, за лъже за произхода си!!!
  • 6 Антисоциалист

    13 21 Отговор
    Господа, четем публикуваното във факти.бг: "Десетки жители на Санданскити излязоха на протест под мотото "Майки, ние сме с вас!". Щом е това е истина, то е лъжа публикуваното във факти.бг" "Така градът стана първият в Югозападна България, подкрепил майките на деца с увреждания." . Не градът, а малко - само десетки негови граждани са подкрепили пропагандната акция на БСП за власт. Благодаря на гражданите на Сандански, че не са подкрепили провокацията на БСП - партията, организирала три поредни държавни фалита от 1989г. насам. Сандански е град на честни хора!

    Коментиран от #19

  • 7 Коментар

    18 10 Отговор

    До коментар #3 от "Хер Отто Флик":

    И ще БИЕТЕ МАЙКИ С БОЛНИТЕ ИМ ДЕЦА.
    БРАВО
  • 8 Ахаха

    18 6 Отговор

    До коментар #3 от "Хер Отто Флик":

    Националист = фашист!!! Аре беги оттук!!!

    Коментиран от #9

  • 9 filo

    11 14 Отговор

    До коментар #8 от "Ахаха":

    Все пак по-добре от мърляв комунист.
  • 10 filo

    16 20 Отговор
    Тия майки са си е..ли майката, наглеци. Валерката много добре им каза. Браво Валерка, повечето българи са с теб.

    Коментиран от #12, #25

  • 11 Коментар

    5 0 Отговор
    Каде Е КРИТИКА🤗"гост"да се изкаже по темата.
  • 12 Коментар

    10 0 Отговор

    До коментар #10 от "filo":

    В ГОЛЯМА ГРЕШКА СИ 8 гласа загуби само от мой познати
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Пепо

    10 17 Отговор
    Стига с тези майки,бе,комунисти гадни.Не ви ли е срам,да използвате за политически цели.Прав е Симеонов.Само вас ли ще гледаме с тези черни знамена.Кой погребвате?Станахте нагли да искате пари,оставки.ГЕРБ ли е виновен за вашите деца или целият народ е виновен,че имате такива деца.Всеки страда за нещо,но не излиза с черни знамена.Гадно е.
  • 16 Коментар

    9 1 Отговор

    До коментар #14 от "Ужас":

    Това не е Ужас.
    УЖАСА Е В СЪРЦАТА И ДУШИТЕ НА ТЕЗИ ИЗТРАДАЛИ ХОРА.
    ПРОПАГАНДАТА Я Е ИМАЛО,ИМА Я,И ЩЕ Я ИМА САМО ЧЕ СЕ МУЛТИПЛИЦИРА В ТРОЛ,В КУПЕНИ ЖУРНАЛИСТИ В ПОДМЯНА НА ИНФОРМАЦИЯ ИЛИ СЪЗДАВАНЕ НА ДРУГА С ЦЕЛ ОТКЛОНЯВАНЕ НА ВНИМАНИЕТО.От Реалната Обстановка
    ТОВО СЪМ ГО УЧИЛ В УЧЕБНИЦИ ПРЕЗ 80те Който 30г.по късно е в пълна СИЛА.
    ГЛЕДАХ ЕДНА ФАНТАСТИКА ПРЕДИ ВРЕМЕ С ДЖУЛИАН МУР
    ТОВА КОЕТО ЩЕ НАПИША ИСКАМ БАВНО ДА ГО ПРОЧЕТЕТЕ.




    МАЙКИТЕ ЗА ДЕЦАТА СИ,НЯМА СИЛА КОЯТО ДА ГИ ПРЕЧУПИ.ЖИВОТИНСКИЯТ ИНСТИНКТ ЗА ЧЕДОТО ИМ Е МНОГО СИЛЕН.
    И НЕ ГО КАЗВАМ АЗ А ЕВОЛЮЦИЯТА
  • 17 Габито

    13 5 Отговор
    Затова България не може да тръгне нагоре - заради липсата на солидарност и наличието на плазмодии, като Пепо.
    Има Карма, всичко се връща, споко!
  • 18 СТАРОТО

    5 10 Отговор

    До коментар #14 от "Ужас":

    за кой народ говориш ,бе "ужас" -кога си бил по-добре от сега -може би в миналото ,когато названието "комунист ' се отъждествяваше със "крадец"
  • 19 СТАРОТО

    6 10 Отговор

    До коментар #6 от "Антисоциалист":

    браво,колега, явно Сандански е град на честни хора а не град на крадливи комунисти-браво!

    Коментиран от #26

  • 20 Пепо

    5 10 Отговор
    Габито,употребяваш дума,която не знаеш значението и.Ако ти кажа какво беше преди доста години,ще ти се сгади.Но,така разбираш някои неща,така пишеш.Бъди здрава.

    Коментиран от #23

  • 21 onq s konq

    7 3 Отговор
    Явно на никой не му е направило впечатлени УЛТИМАТУМА НА ДПС,който според мен е МНОГО ПО-ВАЖЕН ОТ ПРОБЛЕМА С МАЙКИТЕ,защото КАСАЕ УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА.А думите на ДПС-депутатите "Или си отива Симеонов,или Правителството пада" говорят единствено че ДПС независимо че е в Опозиция,НЕ Е ЗАБРАВИЛА КАК СЕ "РАЗПРЕДЕЛЯТ ПАРЧЕТАТА ОТ БАНИЦАТА" и стремежът й да бъде отново във властта е ЗАДАЧА НОМ.1...НЕЗАВИСИМО С КОГО!
  • 22 Пепо

    3 7 Отговор
    Габито,да допълня само.Не разчитай на карма.Човек сам си определя съдбата.Никой друг.Е,при положение,че някой друг му е определя,тогава е зле.
  • 23 Коментар

    9 0 Отговор

    До коментар #20 от "Пепо":

    Да Беше.
    За Румъния слагахме в кашони Помощи Ориз Захар и Дрехи Да им Помогнем.
    СЕГА ВСИЧКИ СА С ПО 3 ОБИКОЛКИ Напред.
    Ама Важното е,че ти си се Нагласил.
    ПИШЕМЕ ЗА ПРОТЕСТА НА МАЙКИТЕ НЕ ЗА СПОМЕНИТЕ ОТ МИНАЛОТО.
  • 24 изрод

    11 2 Отговор
    Смьрт за ГЕРБ крадливата шайка патриоти.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Антисоциалист

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "СТАРОТО":

    Благодаря за подкрепата. Да, Сандански е град на честни хора. Те не са с мафиотите и няма да бъдат. Българските Социални Паразити ( и Предатели) са чужди и за народа ни, и за града. Те вече са чужди и за много редови социалисти - и тях вече не могат да подведат. Ето защо само десетки в града на честните хора подкрепиха измамниците.
  • 27 Тръмп

    1 1 Отговор
    Браво на Всички Българи,които не се подведоха от мракобесните протести на шепа продажни майки спонсорирани от Сорос и Путин!!!:):):)Тези майки защо са сами заедно с Манолова,Кутев и Сидеров??????:):):)Къде са им Мъжете и Бащите на децата им???:):):)Или децата нямат нужда от Бащи,които не се продават на чужди интереси????Далаверата 150милиона да ги разпределят разни фондации на Сорос и БСП вместо Държавата в лицето на двете Министерства,няма да мине на никакво четене!Социалната политика и плащания в цивилизованите страни се поема от Министерствата,а не от НПО-та Кръвопийци!!!!!!:):):)
  • 28 Вивиян

    0 0 Отговор
    Преди 2 месеца разглеждайки обявите за работа в "заплати бг" и "джобс бг", в един от двата, попаднах на следната обява. Беше подадена от частно лице, и се набираха хора за "подкрепа на различна кауза" заплащане веднага. Какво Ви говори това???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове