Last news in Fakti

16 Декември, 2018 17:11 1 599 5

Сандански протестира срещу уволнението на лекаря на годината

  • сандански-
  • протест-
  • лекар

Сигурно няма друга такава държава, в която хора като д-р Алексиев се съкращават

Сандански протестира срещу уволнението на лекаря на годината - 1

Отличеният за "Лекар на годината" от Регионалната колегия на Българския лекарски съюз - Благоевград д-р Георги Алексиев е уволнен.

Освобождаването на бившия началник на хирургичното отделение в Сандански от болницата стана повод за обществено недоволство в града и само за 2 дни десетки се обявиха в негова подкрепа в социалните мрежи. Днес в Сандански хората излязоха и на протест с искане специалистът да бъде върнат на работа.

Искаме да върнем д-р Алексиев в хирургията, защото се нуждаем от него, заявиха пред Би Ти Ви протестиращи. Според тях без него отделението по хирургия в града няма да е същото.

"Сигурно няма друга такава държава, в която хора като д-р Алексиев се съкращават", категоричен беше човек, опериран от експерта.

"Преди 8 години бях прострелян в сърцето. Доктор Алексиев е един истински професионалист и неговия екип в хирургичното отделение. Той ме дари с втори живот, за което аз съм му много благодарен. Тук сме, за да му благодарим. Той създаде един прекрасен екип в хирургичното отделение в Сандански. Не може да се постъпва така с един истински професионалист, отличен с "Лекар на годината" за 2018 година", разказа друг негов пациент.

Стана ясно, че специалистът е уволнен не заради лекарската си дейност, а заради лошото си отношение спрямо персонала и пациентите си, припомня news.bg.

По думите на управителя на болницата в Сандански д-р Илия Тонев, уволнението на специалиста е заради неговия труден характер и лошото му отношение към пациентите. Според протестиращите обаче той е изявен специалист и мотивите за неговото уволнение не са сериозни.

Самият д-р Алексиев коментира освобождаването си с думите, че това е прецедент, който едва ли може да се случи в нормална европейска държава. При уволнението му управителят на здравното заведение е посочил, че няма забележки към него като професионалист.

"Аз съм спасявал два пъти живота му, както и този на майка му. Каза ми, че съм по-груб в изразите, карал съм се с персонала. Но аз това като съм го правил, съм го правил във връзка с естеството на работата и професионализма, защото хирургията е вземане на решения - за да вземеш едно решение човек да живее или не, трябва да си смел", разказа той и допълни, че в такива моменти човек може да изпуска нервите си, но това не може да бъде основание за освобождаването на доказан специалист.

Протестиращите не можаха да предвидят докога ще продължат демонстрациите им.

Да не чакаме от болницата да започнат да излизат трупове, за да се усетят управителят на болницата и кметът на Сандански каква грешка са направили, като са го уволнили, призова пациент на лекаря, който сподели, че само преди 8 дни Алексиев го е върнал към живота.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    1 6 Отговор
    Грубо отношение към пациентите е недопустимо, без значение какъв специалист е автора на подобни действия. Такова отношение може да се допусне само в държавните и общински болници.

    Коментиран от #4

  • 2 доктор Хаус

    7 1 Отговор
    На гениите всичко е разрешено. По добре ли е да те пързалят със сладки приказки и накрая да излезеш по болен отколкото си бил.
  • 3 Миризлив пор

    2 2 Отговор
    Лекарите понякога страдат от "божествен комплекс" т.е. със знанията и уменията усещат как определят кой да живее и кой да умре, това до някъде е и прокоба. От друга страна, ние пациентите "сме доста редки" и искаме да стане по нашему и натискаме където не трябва, лекаря като види, че се отива на кофти край и започва да се опъва и следва конфронтацията "аз колко съм извадил от гроба" срещу "ма аз колко съм прочел и колко филми съм гледал" и накрая някой си отива. Дано доктора да намери кой да го оцени за напред.
  • 4 чичо

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пешо":

    Значи, хем е недопустимо,хем за някои може.До този, умопомрачителен извод, сам ли стигна или ходи и на вечерно училище.
  • 5 Бай Благой

    0 1 Отговор
    Уж лекар на годината пък бил груб и обиждал пациентите....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове