Last news in Fakti

15 Януари, 2019 15:42 3 967 40

Чиновничка от МОН организирала циганския протест срещу Каракачанов

  • лиляна ковачева-
  • протест-
  • цигани-
  • каракачанов

Ковачева заяви, че тя е подала жалбата срещу Каракачанов в Комисията за защита от дискриминацията

Държавна служителка в МОН е организирала протеста на цигани срещу вицепремиера Красимир Каракачанов, на който вчера бе поискана оставката му. Лиляна Ковачева работи в Центъра за интегриране на деца и ученици от етническите малцинства към просветното министерство, на което е второстепенен разпоредител с бюджетни средства. Това призна самата тя в отговор на зам.-шефа на просветната комисия в НС доц. Милен Михов. Двамата кръстосаха шпаги в сутрешния блок на bTV.

Ковачева заяви, че тя е подала жалбата срещу Каракачанов в Комисията за защита от дискриминацията, но в лично качество, и пак тя през социалната мрежа е организирала протеста за оставката му, но излязла в неплатен отпуск.

"Да, държавен служител съм, толкова ли е важно къде работя?", каза с неохота тя на подканата на депутата от ВМРО да обясни къде работи. "Излиза, че Вие в неработно време протестирате и казвате, че не сте си свършили работата в работно време? Вие работите по интегриране на деца. Протестирате в неработно време за това, че не сте си свършили работата", възмути се човекът на Каракачанов.

Ковачева призна още, че бюджетът на центъра за интеграция към министерството е в размер на 1 млн. лв., но не можа да обясни на водещия за какво точно са изразходвани тези пари, нито колко циганчета е върнала в училище.

Тя продължи да настоява за оставката, не само за извинението на Каракачанов, защото погазвал законите на страната с незаконното събаряне на циганските къщи във Войводиново и с подстрекаване към етническо противопоставяне.

Ковачева каза, че за нея няма значение как наричат етноса й - дали цигани, или роми.

"За мен е от значение, че ни нарече нагли и не уточни, така хвърля обвинение върху цялата общност", коментира държавната служителка от ромски произход.

Той подстрекава, хвърля невинни жертви. Пребиха един ром възрастен, само за това, че той призовава за такава престъпност", обвини още вицепремиера отговорната за интеграцията на деца от цигански произход в училище. По думите й, децата от Златарица, които отишли вчера да сурвакат военния министър, били стресирани, че трябвало да го направят.

Думите й провокираха насмешка у Михов. Стресирани щяха да бъдат, ако заради протеста бяха отменили сурвакането, парира депутатът от ВМРО, който заяви, че това е неговият избирателен район и много добре познава хората. В Златарица има нула процента циганска престъпност, а всички деца ходят на училище, каза депутатът, посочвайки, че там управлява неговата партия. Ами, дайте да го направим национален модел, съгласи се служителката на МОН.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mom4eto

    92 6 Отговор
    Ярък пример за чиновническа подлога! ПИЯВИЦА :)
  • 2 Comando

    43 6 Отговор
    Мангяяяя, евем та у дупеее докато се насерееееш! ХоХоХо!!!!
  • 3 Башибозук

    49 6 Отговор
    Ама е нагла тая само един голям черен
    Уй за нея

    Коментиран от #24

  • 4 гост

    49 5 Отговор
    Мърша, за 20лв става пръв предател и подклажда конфликт. Не е вярно, че са нагли и безнаказани за многобройните си ежедневни посегателства над личността ли?
  • 5 Хммм

    21 5 Отговор
    Бая кураж има тая
  • 6 ДДРОнег

    73 6 Отговор
    Тази сиганка е доказателство, че ВСИЧКИ сигани са нагли !!!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Иван

    82 3 Отговор
    Браво госпожа!!!
    Хайде сега подай жалба, че 13 годишна циганка има второ дете, друга 15 годишна пък роди първото бебе за 2019. Нали няма да забравиш? Все пак това са непълнолетни деца
  • 9 Иван

    42 3 Отговор
    Браво госпожа!!!
    Хайде сега подай жалба, че 13 годишна циганка има второ дете, друга 15 годишна пък роди първото бебе за 2019. Нали няма да забравиш? Все пак това са непълнолетни деца
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Дионтей

    46 3 Отговор
    Наглостта е присъща на хора с ниска култура.

    Коментиран от #13

  • 12 Townboy

    43 2 Отговор
    Циганска работа. Ако мнозинството от циганите живееха като таз леля тогава да имат претенции. А те живеят и се плодят като хлебарки а искат повече права от нас.
  • 13 бай Станчо

    24 5 Отговор

    До коментар #11 от "Дионтей":

    Не съм съгласен, но ако си прав то значи, че цялото ни правителство е с ниска култура
  • 14 А кметът на Войводиново

    3 8 Отговор
    Е от МВРО.
  • 15 начо

    12 9 Отговор
    същата махала е гласувала за вмро,знаем срещу какъв стимул гласуват ромите.значи вмро им плаща,а после за пред нас шкембелията министър говори друго

    Коментиран от #18

  • 16 Тази циганка трябва да подаде оставка

    43 4 Отговор
    Тя публично подбужда циганите към протести, сее омраза и вреди на държавата. Прокуратурата трябва да се сезира и да й потърси отговорност, иначе циганите ще станат още по нагли!
  • 17 А БЕ

    41 4 Отговор
    Ето я тая с факти доказва , че е проста и нагла но поради етноса си е назначена в държавната администрация и не знае кви ги върши !
  • 18 Как може да си толкова тъп

    13 5 Отговор

    До коментар #15 от "начо":

    И глупак дори няма да си го помисли, циганите били гласували за ВМРО, а сега ще отидат да ги мачкат!? Боже, Боже, затова сме в калта, такива като тебе са пълнежа.
  • 19 сталин

    30 2 Отговор
    тая никога не е живяла сред цигани в махалите.иначе щеше да има 10 деца на тая възраст.
  • 20 Българина

    33 4 Отговор
    Убеден съм че през годините е усвоила пари на ообшество и америка срещу България! На това ги учат, да скачат срещу всичко българско до пълната циганизация и първия циганин президент
  • 21 Един

    28 2 Отговор
    Т'ва циганина го търсете само дето има кеф и келипир!
  • 22 Петя

    40 2 Отговор
    И тази е държавна служителка в МОН???!
    Сега разбрах защо в учебниците на детето ми е пълно лъжливи текстове за роми, като например приказката за "Работливия и честен циганин"
  • 23 Димов

    36 4 Отговор
    Вместо да прикани циганите към по-съвестен граждански дълг, тя тръгнала да ги подкокоросва за протести, да не им се търсело сметка за безчинствата и престъпленията. Е, по-голяма наглост от тази!.....
  • 24 Димитър

    3 23 Отговор

    До коментар #3 от "Башибозук":

    Тя черния си го получава почти всяка вечер, а какво може да извади от гащите си пълничкият агент Каракачанов. ВМРО са най големите въздухари и рубладжии след Сидеров и Атака. Тези не са никакви патриоти, а най обикновени мужики и задкулисни слуги на Ахмед Доган, Пеевски и Кремъл. На България и трябват родолюбци а не менте патриоти.

    Коментиран от #26

  • 25 Балканец

    38 4 Отговор
    Да важно е къде работиш лелче. Държавен служител си. Пари от българските данъци получаваш, а не от циганските. Тръгнала си да хапеш ръката,която те храни.Заради такива като тая нямам никакво доверие в МОН.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Еретика

    14 2 Отговор
    Аз не харесвам Каракачанов,но признавам в случая е прав въпреки че не вярвам че ще се промени нещо.Просто ще замажат всичко. Все пак избори идват,а циганските гласове трябват и на Бойко и на британския циганин Валери Симеонов Балевски.А знаете ли какво означава БАЛЕ на румънски. Означава ЛИГИ.И това е циганско име.
  • 28 Другия с коня

    16 0 Отговор
    Гербаджии,Патриоти,Социалисти....спрете им помощите и детските ако няма завършен 8ми клас....Те сами ще избягат кой в Германия,кой в Испания.....и да ги викаш няма да се върнат....Парите спрете.....ПАРИТЕ....Много е просто и Ефективно....Ще се оттървем от тази Зараза....
  • 29 Ventura

    14 1 Отговор
    Тази ромка ли е писала и лобирала за прикаската
    "ДОБРИЯ РОМ". Я да вземе и се поразходи при подопечните и да ги агитира да стават човеци, а не ровещи в кофите плъхове.
    С ровене по кофите и крадене на желязо, няма как да станат хуманоиди, а само
    неандерталци, които рано или късно изчезват от лицето на земята.
  • 30 Хасанчо

    17 1 Отговор
    За това ли в учебник за 4 клас относно Георгьов ден пише точно едно изречение ,че е празник на св.Георги в България и от второто се започва " Ромското население на този ден празнуват ....." и така до края на урока каво правели на този ден циганите. Колко бонуси взе за Нова година и колко за Циганската ? От къде ги взе лельо ли си баба ли си. Много Ви се иска да продължите да бълвате от селски и малки градчета " ученици " седмокласници дето не могат да си напишат името ,ама циганина нелегално бачка в чужбина докато самотната майка с 5 циганета все отличници с тройки и като се върне носи и на такива даскали като теб образовани .Само за заплати и някой лев по изпити от циганите стоите там в тези училища. Каже добър ден на английски и хайде три ,ако кажи и заповядай 100 евро на немски и 4 може да получи та и по математика. Продажници долни. Само образователен ценз при гласуване на изборите ще оправи нещата-най-малко 10-ти клас средно образование и отседналост поне 5 години с доказани доходи в страната .Да знае какви ги е надробил с гласа си на предните избори. Стига сме хрантутили работещите бедни ,богати кърлежи. Проверете им разрешителните за триетажните къщи и от къде са лукс автомобили в дворовете в циганските махали .Колко е платил данък и защо взема помощи, пенсии по болест и безработица докато работи на черно или е в престъпна схема .Какви са тези "съветници " на кметове дето не могат да говорят и пишат български ,ама били от най-големия по брой ц

    Коментиран от #35

  • 31 Хасанчо

    11 0 Отговор
    А, и да кажеш на ученичките си да не са ибът в градинките на училището ,поне да се качат на БМВ- то на мангала сотеньор дето ги чака с пиячката ,цигарите и белото пред училище. Другаде да се забременяват ,у къщи никой не им пречи като даде ракия или цигари.
  • 32 Факт

    10 0 Отговор
    Едно военно положение..., нова власт...,нови политици...,млади хора...В противен случай ни очаква гибел или тепминал 2...
  • 33 Биде

    10 1 Отговор
    Еми, т.нар.МОН е пълно с про турски и цигански„експерти” , които дружно доведоха образованието ни до ръба!Е да не пропуснем и продажните им български колеги, които провеждат поредната безумна реформа, която прави учениците по-неуки,а учителите затрупани с ненужна и излишна писменост!!!
  • 34 Димов

    8 1 Отговор
    Лилянo, ще ли се самосезираш за мнението на циганина, от пост 54, от тази статия: https://fakti.bg/bulgaria/355039-13-godishna-rodi-vtoro-dete-ot-priatel-na-bashta-si Тоя многоклетъчен организъм отправя открити, многократни обиди над българският етнос - нарича ни "гяури", "боклуци", "тоалетните на Европа" и прочие. Що не организираш един протест на българи, заради това изказване, че и заради още много като него? Няма ли да се почувстваш обидена, сега? Или ти не се причисляваш към българите? Нали уж беше българка? Или то, само за пред камерата?
  • 35 ан тъй

    10 0 Отговор

    До коментар #30 от "Хасанчо":

    Да почнат с къщите в Левски.Там има цигански къщи като палати.Има циганска къща със стъклен асансьор бе хора.От де имат пари тия?Образование ли?Стаж ли?Да четат не могат.
  • 36 апелирам

    15 1 Отговор
    Оставка за Лиляна Ковачева.
  • 37 плевен

    12 1 Отговор
    Искам да видя отличната диплома на дамата, и конкурса в който е победила. Защото квотната система ,означава дискриминация на по -добрия.
  • 38 Голям прос

    10 1 Отговор
    Тая доста се е охранила от сороски пари. Нея кой да я съди, че нищо не е успяла да интегрира. Работата и е една голяма нула. Това което върши е невъзможно и излишно.
  • 39 гост

    6 0 Отговор
    Няма ли кои даи натроши капачките на краката на тая крава?
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове