Last news in Fakti

17 Януари, 2019 23:00 2 622 24

Социалната бомба на ромите засяга националната сигурност

  • роми-
  • мир-
  • национална сигурност

Необходимо е и изработване от Народното събрание на специална дългосрочна програма да ресоциализация на ромската общност в рамките на обществото с хоризонт от 20 години

Социалната бомба на ромите засяга националната сигурност - 1

Поредният случай на агресия между роми и българи в с. Войводиново ни върна в действителността, в която разделението и омразата служат от една страна за рейтинга на псевдопатриоти и популисти, от друга – за сплотяване на ромите зад ромски лидери на кланов принцип. Това пише в официалната позиция по случая на ПП МИР.

Ето какво още заявяват от МИР:

И в двата случая това е спекулация, насочена срещу интересите на България и нейните граждани. Това се казва в позиция на Политическа партия „МИР“, в която се посочва още, че „безнаказаност и страх водят до политически и икономически дивиденти за едни, но до слаба държава за всички нас,
останалите“.

„В тази нагнетена ситуация, в кризисните райони има само едно общо виждане между българи и роми – никой не вярва на държавата! Никой не вярва, че ще бъде въздадена справедливост; никой не вярва, че ще бъде защитен; никой не вярва, че ще има ред; никой не вярва, че ще има социална политика, нито икономическо развитие. Време е някой смело да каже, че медалът има две страни и има нужда от дългосрочна политика, засягаща и двете страни“, допълват още от партията.

Експертният екип на политическата формация предлага пакет от конкретни мерки и политики. Трябва да се спрат социалните плащания на всеки гражданин, ако детето му не посещава училище. Необходимо е прекратяване на практиката за селектиране на изцяло етнически еднородни паралелки в училищата. Тази политика изисква разбиране и работа и с двете страни.

Предлагаме създаването на смесени патрули на Полицията в районите с концентрирано ромско население. Това означава реформа и в МВР. Искаме еднакво третиране на всички граждани при кражбите на ток и вода. Нужно е строго спазване на закона при раждания от непълнолетни. За това ще
помогне провеждането на съвместни образователни кампании с Министерството на образованието и Министерството на здравеопазването за рисковете от ранен секс, мерките за безопасен секс и хигиена.

Ще е от полза и организирането на специални програми за социализация и приобщаване към училището през спорт и спортни дейности на подрастващите в местата с концентрирано ромско население. Предлагаме съвместна кампания между Министерство на образованието и Българската православна църква за ограмотяване и духовно израстване на желаещите граждани от
ромски произход в съответните епархии. Осигуряване на регионални програми за облагородяване на средата, инфраструктурата и насищане с улично осветление на ромските квартали доказано ще намали престъпността.

Една от мерките е ангажиране на социално декласирани представители на ромската общност в държавни програми, изискващи ниско квалифициран труд. Необходимо е и изработване от Народното събрание на специална дългосрочна програма да ресоциализация на ромската общност в рамките на
обществото с хоризонт от 20 години, чийто ресурс да бъде насочен към възрастовата категория деца от общността между 8 и 16 години.

„Политическа партия МИР приема сегашното състояние на проблема за естествен конфликт в обществото, който носи огромни материални и духовни щети и директно засяга националната сигурност на България“, категоричен е председателят на партията Симеон Славчев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Василев

    30 11 Отговор
    Селяни, колко много думи, а е нужен само един пистолет с два пълнителя. Агент Бъфало Бил. ЦРУ!!!

    Коментиран от #5, #22

  • 2 байтошо

    64 8 Отговор
    Стига с тея "роми".
    Запомнете разликата най-после.
    Ромът е за пиене, а циганинът е за биене!

    Коментиран от #11

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 патриотъ

    33 2 Отговор
    Айде и тия на вълната на популизма да яхнат властта!Думи,думи и като вземат властта,забравят за всичко,освен да пълнят джобовете си с крадене на народа!Вече не вярваме на никого,господа!Нужна е тотална смяна на управлението или военно положение,нищо друго,никакви програми!
  • 5 dynamo

    29 9 Отговор

    До коментар #1 от "Василев":

    Не два пълнителя. Много пистолети и много патрони трябват. България над всичко!
  • 6 ganio

    28 0 Отговор
    Защо сега предлагате 20 годишна програма? Я първо обяснете защо се провали т.нар Десетилетие на ромското включване 2005-2015, преди да наливате отново пари в джобовете на циганските барони.
  • 7 Нов Танцьор. на СЦЕНАТА !

    13 4 Отговор
    Стига вече ! У нас е ДС мафия, чрез ДПС и БСП , другите са ЕДНОДНЕВКИ ! МИР е просто нова димна завеса в служба на другарите от ДС.
  • 8 Бойковци ще има винаги !

    10 2 Отговор
    Дори и Бойко да си иде . Друг Бойко ще дойде ! Дон Корлеоне - " Мафията е ВЕЧНА !" Коза Ностра - " Власт с кръв се взема и с кръв се дава ! "
  • 9 ЕС е Пародияи и Псевдо Демокрация

    10 0 Отговор
    Докато има ЕС, формулата е КРАЧКА НАПРЕД - ДВЕ НАЗАД ! Сиреч ЗАЕМИ, СУБСИДИИ и ДОТАЦИИ - ЗАДЪЛЖАВАНЕ, ЛИХВИ И НЕГАТИВЕН БАЛАНС. Но НАРОДА е упорит търси да изберат след Бойко - Бори Мечката, Баш Майстора, Митко Бомбата, ГОЙКО Матич, Краси Радков. Народа търси своя СУПЕР МЕН ! Кой е той и де го ? Може Динко, момчето Чудо, момчето което говори с морето на някакъв странен, НАРОДЕН език ? Ти ко ш КАИШ , а ? Става нали ?
  • 10 СТИГА

    20 0 Отговор
    ДОБРЕ БЕ ОЩЕ 20 години крадене вие май нераэбирате ,че това е иэлишно никой с пари няма да го накараш да влеэе в релси... трябва си твърда ръка эа тоэи етнос докаэано е и работи парите после...
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    18 1 Отговор
    Пак се отклонява решаването на наболелия проблем с диваците и решението му е единственно като се бутнат сички диваци в пещите на леярна живи и се заличат регистрите че са се раждали изобщо някога такива същества и с това процедурета по интеграцията ще е окончателно завършена и няма да има малцинства
  • 13 Bulgarian antirom

    15 0 Отговор

    До коментар #3 от "Bulgarian Rom":

    А ние българите като изчезнем, кой ще ви храни и ще ви дава жилища?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 KKK

    11 1 Отговор
    Да не откриваме наново топлата вода. Имало е решение по въпроса през воѝната. Да се поучим от немския опит!
  • 16 Танкист

    15 0 Отговор
    Единственият ни шанс да се отървем от циганската напаст е да последваме примера на великия генерал и достоен българин Чочооглу! Само така ще премени нещата към по-добро и светло бъдеще за България!
  • 17 Танкист

    9 1 Отговор
    ' ... ще променим ...
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ДДТ

    9 1 Отговор
    Принудителна стерилизация!!! Става и с две павета!
  • 20 Илюзионист

    2 0 Отговор
    И от къде се появи ПП МИР, какво значи съкращението? Контролиран вот ли ще има пак?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Георги Георгиев

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Василев":

    Проблема е в самите нас Българите че сме страхливи и сме разединени и ни е страх да се борим за правата си за бъдещето ни
  • 23 Димов

    4 0 Отговор
    Незабавно въвеждане на трудов ценз за право на гласуване! Неграмотни търтеи, паразитстващи на гърба ни, не искам да решават вместо мен.
  • 24 гощо

    1 0 Отговор
    Празни приказки,ненужни програми ала-бала. Циганина трябва си седи в гетото.Излиза от там само да отиде на работа. Профилактични посещения на полиция в гетата. При цигански своеволия влиза полици и бой до напикаване.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове