21 Януари, 2019 15:37 57 036 75

Свалиха номерата на жена, оставила колата си на сервиз (СНИМКА)

  • кола-
  • номера-
  • сервиз

Майсторът, на когото е бил оставен автомобила, се е качил и е шофирал пиян

Оля Тишкина трябвало да пътува в чужбина, а точно преди да замине, колата ѝ се разваля. Затова решава да я остави в сервиз. Докато е в чужбина, получава информация, че служители на МВР са спрели автомобила от движение, защото е бил шофиран от неправоспособен и пиян водач, предава "България он ер".

Оказва се, че майсторът, на когото е бил оставен автомобила, се е качил и е шофирал колата без необходимите документи и разрешение от собственика.

"Преди за замина извън страната, си оставих колата в сервиз, за да бъде оправена. Ползвам услугите на сервиза от 2-3 години. Познавам само майстора, на когото оставих колата. Получих телефонно обаждане, че е станала беля в България. Лицето е решило да шофира моя автомобил и е спрян за проверка в "Студентски град". След проверка става ясно, че водачът е пиян - с 2 промила алкохол, освен това е лишен от право да управлява ППС", обясни Оля Тишкина - собственик на автомобила, на който са свалени номерата за 6 месеца.

По думите ѝ никога преди не е имала проблем с този сервиз.

"ЗДвП е категоричен, че регистрацията на ППС се прекратява, когато се управлява от собственик, който няма правоспособност да шофира. В случая автомобилът се управлява от лице, което няма правоспособност да управлява ППС, но каква вина има г-жа Тишкина. Административно наказващият орган не е извършил проверка, според която да се види, че тя не е виновна", категоричен е адвокатът на потърпевшата Цанко Славчев.

Те обясниха, че са подали жалба до МВР, а проверка трябва да установи, че г-жа Тишкина няма вина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Townboy

    300 13 Отговор
    В България една от най-трудните задачи е да откриеш читав автомеханик.

    Коментиран от #12, #14, #21, #46

  • 2 Гост

    222 9 Отговор
    Адвокатът вместо да умува, да вземе да внесе иск срещу сервиза, за това, че клиентката му търпи загуби от постъпката на служителя им. Ако са умни, ще й предоставят кола за ползване. В противен случай, момата да си вземе кола под наем, след което с фактурата при сервиза за възстановяване на сумата. Ако откажат - дело! 100% успеваемост!
  • 3 Емил

    187 14 Отговор
    Интересно как ще се произнесе съдът, защото, фактически. колата е открадната!

    Коментиран от #22, #49, #65, #69

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Дедо ви

    103 15 Отговор
    Голяма бъркотия е с тия автомобили, глоби и застраховки. Нарочно се създава тоя хаос за тормоз на хората. Що не вземат примерно, както плащаме данък на колата, застраховка, преглед, винетка, да вземат и въведат и по 2-3 глоби да си пращаме предварително. Накрая на годината ако не са те хванали (че си превишил скоростта поне 100 пъти е сигурно) и ти връщат парите.

    Коментиран от #55

  • 6 Ай стига бе

    95 7 Отговор
    Направо да се въведе един общ данък "КОЛА", който да включва застраховка, винетка, преглед, данък, глоби и т.н. Ще го платим веднъж вместо да обикаляме по институциите, пък после хиените нека си делят парите. Ама ако сметнете общата сума която давате за автомобила ще видите защо е целия тоя вой и борба на хищниците.
  • 7 And1

    41 99 Отговор
    Ако искаш да караш кола ще се научиш да спазваш правилата !
    Ако не искаш да спазваш правилата ще ПЛАЩАШ ! Просто е

    Коментиран от #10, #15, #26

  • 8 onq s konq

    82 12 Отговор
    Номерата ПРАВИЛНО са свалени от служителите на КАТ В СЪОТВЕТСТВИЕ СЪС ПРИЛОЖЕНИЕТО НА ЗАКОНА.СЛЕДВА ДА БЪДЕ ПОДАДЕНА МОЛБА ДО НАЧАЛНИКА НА КАТ с обяснение на случая,след което той на базата на факта че СОБСТВЕНИЧКАТА НЕ Е УПЪЛНОМОЩАВАЛА ТРЕТО ЛИЦЕ ДА УПРАВЛЯВА МПС-ТО Й ДА ВЪЗСТАНОВИ РЕДОВНАТА РЕГИСТРАЦИЯ.Всъщност имаме идентична ситуация като на "Кражба на автомобил" ,при което за липса на правоспособност и приемане на опиати и алкохол от крадеца ПОТЪРПЕВШИЯТ СОБСТВЕНИК НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ.Затова и ПОЛЗВАНЕТО НА АДВОКАТСКИ УСЛУГИ В СЛУЧАЯ Е АБСОЛЮТНО ИЗЛИШНО!

    Коментиран от #32, #44

  • 9 оня с коня

    83 21 Отговор
    като се сети човек какви олигофрени стават катаджий, за тях всякакво малоумие е нормално, вие разследване искате да правят, те добре че все още намират къде живеят, не се губят по улиците
    има едни 10% свестни катаджий , но при 90% малоумници тия 10 не можеш ги откри

    Коментиран от #25, #67, #71

  • 10 Биоробот

    75 6 Отговор

    До коментар #7 от "And1":

    Да бе, ама правилата важат за едни, а за други не. Ха кажи ми защо на път с по 2 платна във всяка посока и мантинели отстрани и между платната с различни посоки, извън града, ограничението е 60 км/час? И има голям наклон надолу и завой зад който се крие ....колата на КАТ. Ми там и без да даваш газ, само по инерция от наклона минаваш с 80.

    Коментиран от #13, #33

  • 11 Йосип Броз Тито

    40 10 Отговор
    Ей на тоя мизерник ще му съборя сервиза на главата, ако направи така с моята кола...
  • 12 Дедо

    18 3 Отговор

    До коментар #1 от "Townboy":

    И трезвен!
  • 13 Реалист

    34 2 Отговор

    До коментар #10 от "Биоробот":

    Това да не е на входа на Велико Търново - ако е там и мен са ме гърмели на същото място.
  • 14 hmhmhm

    30 3 Отговор

    До коментар #1 от "Townboy":

    Това че няма книжка не го прави калпав механик. Или технически неграмотен. Просто е спиран няколко пъти че е пиян или веднъж и са му взели книжката.
  • 15 hmhmhm

    35 10 Отговор

    До коментар #7 от "And1":

    Не не е правилата трябва да се направят така че да се спазват безумно е кола производство 2019г да може да вдига 500км/ч а разрешената максимална да е 140км/ч. Светът се развива но явно в БГ никой не мисли за развитие. Правят се някакви пътища колко да се замажат очите и след 5г. се ремонтират тези пътища това е абсурдно
  • 16 Ай стига бе

    61 9 Отговор
    Сега са решили максималната скорост в града да е 30 км/час. Ай стига бе, къде ще летите така? Щом влезеш в града, слизаш и буташ колата. Така няма да има жертви, най-много някой да се сецне в кръста, ама като е кекав къде е тръгнал да кара кола?

    Коментиран от #20, #72

  • 17 От далеч

    10 33 Отговор
    То и в чужбина е така. Ако някой си даде колата на друг и той направи беля, гърми и собственика. По тази причина никой не си предотстъпва колата на друг.

    Коментиран от #31, #61

  • 18 Философ

    15 1 Отговор
    Зарзавата се разваля, машините се повреждат!
  • 19 Убеден съм че

    44 15 Отговор
    Подобни тъпи закони могат да бъдат измислени само на две места: Русия и България. Това НС генерира само ГЛУПОСТ СЛЕД ГЛУПОСТ!!!!

    Коментиран от #48

  • 20 гост

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "Ай стига бе":

    Публикувано във факти.бг: никой не си предотстъпва колата
  • 21 ПНСД

    29 1 Отговор

    До коментар #1 от "Townboy":

    Как ще е читав като няма никакво образование!? Няма гаранция, няма дипломи, няма отношение... Аз вече свестен сервиз за смяна на гуми не мога да открия, а ти за ремонт за автомобила се надяваш...
  • 22 Адвокат

    8 4 Отговор

    До коментар #3 от "Емил":

    Няма кражба тука.
  • 23 Някой любопитен

    42 2 Отговор
    А какво ще стане, ако някой открадне колата ви и Полицията вземе та го хване пил, надрусан и без книжка???
    Пак ли окраденият ще го отнесе като му свалят номерата?

    Коментиран от #51

  • 24 сноу

    29 1 Отговор
    Тъпа държава ...все нещо прави ,все нещо орди малоумни чиновници мислят ,чешат се по простите тикви ,лапат комисионни пачки по разни комисии и все нещо недомислено .Ще повторя думата на бат Иво -дебилско чиновническо депутатско племе.
  • 25 Даниел

    30 4 Отговор

    До коментар #9 от "оня с коня":

    Аз пък досега съм попадал на 90 % ,свестни катаджии , много пъти съм бил във леки нарушения, примерно забравени фарове, или пукнатина на стъклото ( със която карам вече 10 г. и близо 400 хил.км), най важното е преди всичко да си човек , и ако си сгрешил да си признаеш грешкта и да обещаеш че няма да се повтори или поне да замълчиш,а ако си решил да се заяждаш със тях ,губиш само ти.

    Коментиран от #30

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Токо

    9 32 Отговор
    И като чета тука всезнайковците какво излиза ? Може би КАТ е трябвало да го пуснат този пияният без документите, и си да кара така. А може би и бензин да му сипят ? Това е правилният начин ! Е сега малко е неприятно за потърпевшата , ама тя има задължения към имуществото си ! Би трябвало да я е грижа на кой го поверява. Другият път ще внимава повече ! А и кой дава гаранция ,че историята е точно тази ? Някое хитро адвокатче ли ? Може всичко това да е лъжа, и собственика на мпс-то да е недобросъвестен !

    Коментиран от #63

  • 28 полюция

    30 10 Отговор
    Тъпите ченгета стават все по нагли ...особенно при управлението на Тиквата. Сега трябвало да се установи...това онова и тогава да сеосвободи от мъките Оля..само че тя си е платила винетка и гражданска за да си кара колата през цялата година а не не както им кефне на тъпите система Институциите все повече започнаха да ТРОВЯТ ЖИВОТА НА ХОРАТА .
  • 29 полюция

    25 7 Отговор
    Тъпите ченгета стават все по нагли ...особенно при управлението на Тиквата. Сега трябвало да се установи...това онова и тогава да сеосвободи от мъките Оля..само че тя си е платила винетка и гражданска за да си кара колата през цялата година а не не както им кефне на тъпите система Институциите все повече започнаха да ТРОВЯТ ЖИВОТА НА ХОРАТА .
  • 30 onq s konq

    27 1 Отговор

    До коментар #25 от "Даниел":

    Пиша ти + защото заслужаваш.Всъщност катаджиите са хора като нас и при един коректен диалог и признаване на грешката водачът може само да спечели.А че Контролният орган може както да "чукне с моливче" провинилият се по главицата,така и да ГО ИЗДЖАСКА С ГОЛЯМАТА БУХАЛКА защото Законът му дава право на ПРЕЦЕНКА НА МЯСТО,спор няма!Верно е и това че има САМОЗАБРАВИЛИ СЕ КАТАДЖИИ,с които съм имал яки разправии.Между другото ВОДИЛ СЪМ ДЕЛО ЗА АЛКОХОЛ С КАТ и най-важното-СПЕЧЕЛИХ ГО!

    Коментиран от #50

  • 31 Vvl1

    24 2 Отговор

    До коментар #17 от "От далеч":

    значи спим в сервиза с ключове в ръката аз да не съм им казал да я карат колата
  • 32 Този

    21 1 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Номера за алкохол се свалят само ако водачът е собственик тва ако е така значи е неправомерно
  • 33 БайРобот

    15 1 Отговор

    До коментар #10 от "Биоробот":

    На това му викат"хранилка" бе ,мен...
  • 34 Чичо Тони

    21 1 Отговор
    Едни недоразумения създават закони недоразумения, които се изпълняват от други недоразумения.
  • 35 Чочо

    20 2 Отговор
    Този случай още един път показва некадърността на законодателя. Сега собственичката тръгва по мъките и институциите да доказва нейната невинност а кой ще и плати времето и бирокрацията през която трябва да мине.Който е измислил това е. Уникален глупак или бавно развиващ се.Защо така не са активни и срещу тези който правят безобразните ремонти по пътищата или там баницата е дебела и има за всички а пък ние ще плащаме докога.

    Коментиран от #39

  • 36 Момчил Момчилов

    11 1 Отговор
    Ако колата ми бъде открадната от пиян, впоследствие спрян от органите на Кат пак ли ще ми свалят номерата?
  • 37 sds

    9 1 Отговор
    По Наредба 1 трябва за 1 месец да свалят номерата ,а не за 6 месеца.вОДАЧА не е собственика.Докато се сьдят ще минат 6 месеца./това е логиката на..жьлтите жилетки..... в такива случки/
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Бг мен

    5 3 Отговор

    До коментар #35 от "Чочо":

    Как позна ! Всичките ти разсъждения са 100% верни! А в дъното на всичко се крие и усмихва с малоумната си усмивка Данаил Кирилов.Както би казал президента Тръмп "един много надценен адвокат"Който се взема на сериозно !

    Коментиран от #41, #43

  • 40 АЛ КУРОПАТКИН

    14 0 Отговор
    На една от колите ми собственик е фирмата ми.следователно не могат да свалят номерата понеже собственика/фирмата/ не може да бъде пияна

    Коментиран от #56

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Миндил

    16 0 Отговор
    Миндила от "сервиза" да плаща актовете
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Бай Шиле

    17 1 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Абе кон,а защо забравяш че като ти свалят номерата и да не си виновен влизаш в такъв филм,че ти е бедна фантазията.
  • 45 onq s konq

    13 2 Отговор
    Голяма част от тукапишещите ПЪРВО ПИШАТ,ПОСЛЕ МИСЛЯТ/второте обаче съвсем не е сигурно/.Табелите са снети от КАТ не защото водачът е употребил алкохол ТЪЙ КАТО ТОЙ НЕ Е СОБСТВЕНИК НА МПС-ТО,А ЗАЩОТО КОЛАТА Е УПРАВЛЯВАНА ОТ НЕПРАВОСПОСОБНО ЛИЦЕ.Така е записано и в закона.Както споменах по-горе -подава се жалба пред Директора на съответната Дирекция-КАТ в 14 дневен срок,като той се проиднася по същество по казуса.Споменах също че НЕ Е НЕОБХОДИМ НИКАКЪВ АДВОКАТ В КОНКРЕТНИЯ СЛУЧАЙ,но ако Собственичката реши ДА СЪДИ МЕХАНИКА за "Нанесени Морални щети и НЕУДОБСТВА",това вече е съвсем друг въпрос.Уточнявам и за свалянето на табелите/номерата/:Това е мярка НЕ ЗА НАКАЗАНИЕ,А ЗА ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ НА ПОСЛЕДВАЩО УПРАВЛЕНИЕ НА МПС-ТО,а същинското наказание се определя от Директора на КАТ чрез Постановление,издадено въз основа на съставения Акт за нарушение от служителите на пътя.

    Коментиран от #47, #57

  • 46 Валериана

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Townboy":

    Също така доктор и адвокат!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Нормален

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Убеден съм че":

    Ти голям умник се извърши. А знаеш ли колко прави 2х2?
  • 49 Адвокато

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Емил":

    Открадната! ! ! ! ! ! ! ! ! !
    Да, ама Не.
  • 50 сърфист

    8 2 Отговор

    До коментар #30 от "onq s konq":

    В случаят Оля не е сгрешила, тя е оставила колата за ремонт. Майстора я кара без позволение в града и се факти я отнема непраеомерно. Не е редно да и свалят номерата, а да съди КАТ ДПС Майстора за нарушенията. Случая показва законодателните простотии....
  • 51 АLFA Q 4

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "Някой любопитен":

    ПО ЛОГИКАТА НА ТЪПАЦИТЕ И ПО НАШИТЕ ЗАКОНИ ДА
  • 52 До And 1

    1 1 Отговор
    Никой не спазва правила още по малко пък да плаща
  • 53 обикновен човек

    2 0 Отговор
    Абе... За Всичко е виновна Лиляна Павлова.
  • 54 чичо Тони

    5 0 Отговор
    Едни недоразумения създават закони недоразумения, които се изпълняват от други недоразумения.
  • 55 ЕБЛИЧ

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Дедо ви":

    няма нито един читав закон при капитализма ни ,а за изпълнението му да не говорим и пак за едни закон няма а за други важат само тези противонародните
  • 56 ЕБЛИЧ

    3 0 Отговор

    До коментар #40 от "АЛ КУРОПАТКИН":

    ама фирмата ти има мол така че се стягай
  • 57 Калоян

    2 0 Отговор

    До коментар #45 от "onq s konq":

    чл. 171ал. 1 т. 2а. ( изм. - ДВ, бр. 2 от 2018 г., в сила от 03.01.2018 г.) прекратяване на регистрацията на пътно превозно средство на собственик, който управлява моторно превозно средство:
    а) без да е правоспособен водач, не притежава свидетелство за управление, валидно за категорията, към която спада управляваното от него моторно превозно средство, или след като е лишен от право да управлява моторно превозно средство по съдебен или административен ред, или свидетелството му за управление е временно отнето по реда на чл. 171, т. 1 или 4 или по реда на чл. 69а от Наказателно-процесуалния кодекс, както и на собственик, чието моторно превозно средство е управлявано от лице, за което са налице тези обстоятелства - за срок от 6 месеца до една година;

    Коментиран от #62

  • 58 7777

    3 1 Отговор
    Е НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА
  • 59 bate peci

    4 0 Отговор
    Вземете си рентакар и заведете дело срещу монтьора,той да се оправя с кат той е взел колата оставена за ремонт.един читав адвокат ще ще ги навре в миша дупка
  • 60 дизел

    7 0 Отговор
    ЕДНО ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МЕСТА В ДЪРЖАВАТА ГНЕЗДО НА СИВА ИКОНОМИКА КЪДЕТО СА РАЗИГРАВАТ ВСЯКАКВИ ДАЛАВЕРИ И ПЕРАТ ПАРИ БЕЗ ДАНЪЦИ СА АВТОСЕРВИЗИТЕ ГАРАЖЕН ТИП И ГУМАДЖИЙНИЦИТЕ.ДЪРЖАВАТА И ОРГАНИТЕ И ВЪОБЩЕ НЕ ГИ КОНТРОЛИРОТ И САНКЦИОНИРАТ.МНОЗИНСТВОТО ОТ ТЯХ ПРЕДЛАГАТ ЛОШИ УСЛУГИ И НЕ НОСЯТ НИКАКВА ВИНА И ОТГОВОРНОСТ.ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ СПРЕ.КРАЙНО ВРЕМЕ Е.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Калояне

    2 1 Отговор

    До коментар #57 от "Калоян":

    Ако, аз попадам в тази графа, но се сдобия с твоя автомобил (откраднал съм го) и го подкарам и след това ме спрат полицаите и част от наказанието е сваляне на номерата на твоя автомобил? Какво ще цитирам? Просто, законотворците са ограничени и дупката в закона е факт.
  • 63 Крали Марко

    0 1 Отговор

    До коментар #27 от "Токо":

    МНОГО СТРАННА СИТУАЦИЯ! ПИШЕШ ДОБРЕ- НО НЕ МИСЛИШ МИСЛИИИИШ ! ЖАЛКО ЧЕ СИ МНОООГО ЗЛЕЕЕ !
  • 64 Кисел

    1 0 Отговор
    Чети внимателно:
    2а. (нова – ДВ, бр. 101 от 2016 г., в сила от 21.01.2017 г., изм., бр. 54 от 2017 г., бр. 77 от 2017 г., в сила от 26.09.2017 г., бр. 2 от 2018 г., в сила от 3.01.2018 г.) прекратяване на регистрацията на пътно превозно средство на собственик, който управлява моторно превозно средство:

    а) без да е правоспособен водач, не притежава свидетелство за управление, валидно за категорията, към която спада управляваното от него моторно превозно средство, или след като е лишен от право да управлява моторно превозно средство по съдебен или административен ред, или свидетелството му за управление е временно отнето по реда на чл. 171, т. 1 или 4 или по реда на чл. 69а от Наказателно-процесуалния кодекс, както и на собственик, чието моторно превозно средство е управлявано от лице, за което са налице тези обстоятелства – за срок от 6 месеца до една година;

    Коментиран от #75

  • 65 Яшар

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Емил":

    Фактически - вещта е обсебена...
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Оня без магарето

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "оня с коня":

    Катаджия - катаджии, г-н 90%
  • 68 Гостенка

    4 0 Отговор
    Идентичен случай е и моя /виновна без вина/. В началото на декември оставих кола си в сервиз за ремонт, заминах в чужбина за 1 седмица и разбрах, че са ми свалили номерата. Оказа се, че монтьорът е бил с отнета книжка и само преместил колата до близък паркинг поради недостиг на място в сервиза. При вкарване на колата обратно в сервиза го виждат цивилни полицай, които го познават. Те викат колегите си от КАТ и те ми свалят номерата. При положение че им е казано, че колата е клиентска и е за ремонт и няма никакви документи, талони и пълномощни. Заведох дело в административен съд, делото ми е насрочено за началото на февруари... Просто нямам думи...
  • 69 Алекс геор

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Емил":

    Тия полицай не знаят ли,че ако колата се води на друг човек нямат право да свалят номерата.Ама не те нали са над всичко и всички ...още толерирайте скапаните ченгета в. Бг
  • 70 Гост

    5 1 Отговор
    До коментар 60 дизел.В големите сервизи са пълни некадърници.Закарваш колата сменяват ти сума части(тека казват)Ити явръщат не оправена за което плащаш солена сума.ГОЛЕМ СЕРВИЗ.
  • 71 Пише се

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "оня с коня":

    катаджии.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 незнайко

    0 0 Отговор
    Нали това измислиха магистратите ни. Сега да видим развръзката на случая, но сигурно няма за я разберем !!!
  • 74 Дългия

    0 0 Отговор
    До ОНЯ С КОНЯ.Е къв си смотан ,като те спрат чупиш ръце и трепериш иначе си ербап.Абсолютно правилно са свалили номерата даже трябва да и напишат акт,че е предостъпила автомобила на неправоспособен.Тая като си оставила колата за ремонт да си вземе протокол за това от сервиза.Това става,защото повечето сервизи са в сивия сектор не издават никакви документи за нищо.КОН ти не може дори тестовете за полицай да изкараш така,че не се изказваи.
  • 75 тъпоумни

    0 0 Отговор

    До коментар #64 от "Кисел":

    А ако това лице управлява колата на собственика без неговото знание или съгласие ...ако е крадец...може би гробарските изроди умишлено са пренебрегнали тези случаи или нямат толкова мозък
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове