Last news in Fakti

10 Февруари, 2019 08:56 2 526 39

ГЕРБ: Имаме притеснения от президента в избора на нов състав на ЦИК

  • герб-
  • румен радев-
  • цик

Румен Радев съветва опозиция и управляващи във Венецуела да преговарят, но не го прави в собствената си страна, каза депутатът от управляващата партия

Колегите от БСП опитват да създадат смут и да намалят доверието на хората в изборния процес с искането за подмяна на състава на Централната избирателна комисия. Те някак си си търсят път за отстъпление. Така депутатът от ГЕРБ Мария Илиева оцени в "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3 искането на БСП за подмяна на състава на ЦИК.

"Да, чисто формално мандатът ѝ изтича, но предстои една тежка година откъм избори, и струва ми се, че не е целесъобразно да се подмени състава на комисията, в която ГЕРБ няма доминиращ състав. Но няма никаква заплаха за изборния процес", изтъкна икономистката.

Тя призна, че тъй като президентът Румен Радев има функции в евентуален избор на състава на ЦИК, като предлага част от него, управляващите имат притеснения.

"Като се отчетат неговите изказвания за мнозинството, бихме могли да имаме най-малкото притеснения по гладкостта на процеса на избора", каза Мария Илиева.

Депутатът от ГЕРБ засегна и разнобоя в позициите на правителството и президента по темата Венецуела. "По Конституция външната политика се определя от Министерския съвет, затова и бе свикан съвет по сигурност. И тъй като България е част от една общност, не смятам, че е полезно за нас да показваме така да се каже неединност по една важна международна позиция", посочи Мария Илиева.

"И когато имаме приета позиция от Европейския парламент, не мисля, че е добре България да подава разнопосочни сигнали. Много е жалко, когато президентът съветва опозиция и управляващи във Венецуела да преговарят помежду си, а сам избягва това в собствената си страна", заключи депутатът от ГЕРБ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПВФ

    107 7 Отговор
    Най големите притеснение на ГЕП са , че просто си отиват и след това излизат кражбите, корупциите, възмездието от законите които те сътвориха. Истинската думяа СТРАХ.
  • 2 смях

    88 4 Отговор
    ГЕРБ всъщност подсказват на Радев какво да направи. И ще го направи. Страхът на ГЕРБ е основателен. Но, какво да се прави, така е в политиката. Днес и горе, а утре-долу.
  • 3 Гост

    94 6 Отговор
    Много нагли същества са това герберастите! Който не им играе по свирката е заплаха! Това демагогия, това наглост, безочие, все при тях се събрало! Нали е демокрация, плурализъм, свобода на мнения и сдружения! Защо всички трябва да са малки и долни душички?!
  • 4 Бумеранг

    77 6 Отговор
    ГЕРБ - агонията на отиващият от властта!
  • 5 Райчев

    76 4 Отговор
    Е няма как да не ги е страх. Все пак една от основните причини да се задържат на власт 10 години е непрозрачността на изборния процес! Много е важно за тях чрез ЦИК и не само.... да имат лостове и методи за изкривяване на резултатите!!! Много жалка постъпка.... има мандат, той изтича и след това трябва нов състав!?!?
  • 6 Оппа

    75 5 Отговор
    Мафията има притеснения, че няма да може да манипулира изборите... Разбирам ги. Нормално е.
  • 7 Alpha_Lone_Wolf

    6 70 Отговор
    И малките деца разбраха е, че целта на бсп е да са поне равни на герб за да искат предсрочни избори. А, те много добре знаят, че са 5% зад герб.

    Коментиран от #10

  • 8 Негласувам

    3 29 Отговор
    Успех !
  • 9 jforfk

    50 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: И когато имаме приета позиция от Европейския парламент, не мисля, че е добре България да подава разнопосочни сигнали. Ами г-жо Илиева по вашите думи излизат възможна два извода. Или вие водите ВАСАЛНА , А НЕ ПОЛИТИКА В ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ или ВИДИТЕ ЛИ НИЕ ИСКАМЕ НЕЩО, НЕ СМЕ СЪГЛАСНИ, НО ВЪРВИМ КЪДЕТО ХОДЯТ ДРУГИТЕ. И в същото време критикувате Президента че иска някаква независима политика. Ами Италия защо не подкрепи Европарламента? ЗНАЧИ МОЖЕ!
  • 10 10г неизгасен пожар от проф такъв

    53 5 Отговор

    До коментар #7 от "Alpha_Lone_Wolf":

    НИКОГА досега не съм гласувал за БСП(БКП). Но на изборите за европейски парламент аз и семейството ми ще гласуваме за БСП. Защо ли ? За 8-10 години Б.Б. само се заиграва с силните икономически и се оправдава с други за гафове ! Надявам се този метод да е и синя и червена лампа за Б.Б. ! А надругите избори ....ще видим и преценим !
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Коментар📝

    39 0 Отговор
    Вчера Се РАЗХОЖДАМЕ И ГЛЕДАМ.ТАТЯНА КАЛКАНОВА,ШЕФКАТА НА ЦЕНТЪРА ЧОВЕШКИ РЕСУРСИ.КАДЕТО ВАСИЛ ИВАНОВ Я ХВАНА В МОЩНА ЗЛОУПОТРЕБА С ЕВРОСРЕДСТВА.МА КАКВО ПРАВИ ТАЯ НА СВОБОДА БЕ И ПИЕШЕ КАФЕНЦЕ И ИЧ И НЕ ДРЕМЕ.МИНИСТЕРСТВОТО НА ФИНАНСИТЕ ИМА ОТДЕЛ ЗА РАЗЛЕДВАНЕ ПО ЕВРОСУБСИДИЙКИТЕ (АДФИ) МА КАКВО ПРАВЯТ ТЕ СЛЕД КАТО ЕДИН ЖУРНАЛИСТ ТАКА ГИ ЗЛЕПОСТАВИ
  • 13 Соросоид

    25 11 Отговор
    Да, чисто формално мандатът ѝ изтича, но предстои една тежка година откъм избори, и струва ми се, че не е целесъобразно да се подмени състава на комисията.
    ---
    Видяхте ли как работи шайката? Няма закони, няма писани правила, има обаждане от Банкя към Нотариата, и хоп - гласува се каквото е удобно на Падишаха.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Биде

    43 0 Отговор
    Кой е тоя папагал, пардон депутат дето до сега не съм знаела че я има, а сега взе да се притесява за хипотетични изборни измами ,че и становищата ни за Венецуела!Браво, добре си заучила думичките, ама от такива като тая сме на това дередже!
  • 16 Чичо Тони

    33 0 Отговор
    Какво значи "чисто формално"? Чисто формално плащаме днъци. Чисто формално сме задължени да спазвме стотици закони, наредби и правилници. Чисто формално ако не ги спазваме ни наказват. Някак си много лежерно сега ни обясняват, че тази специално разпоредба на закона е "чисто формална" и може да не се спазва. Чисто неформално на това му казват диктатура.
  • 17 Хуйовци

    20 0 Отговор
    Тия път хак да им е фалшификацията на изборни резултати
  • 18 Ник

    32 1 Отговор
    - Нямали доминиращ състав, но пък били притеснени... - Тези са уникално нагли и супер прости! Не бе в ЦиК няма тежка зависимост от ГЕРБ, нищо че ги оставиха на работа без да има нужда от тях. Да ли Винету или пък другият наглец няма да им напомнят, по чие благоволение имат работните си места и заплати без да правят нищо?
  • 19 Васил

    25 1 Отговор
    Като имате притеснения защо не въведохте машинно гласуване и щяхте да спите спокойно.
  • 20 .....

    24 1 Отговор
    Какво значи формално?! Т. е. целта оправдава средствата, било то и неспазване на Закона! Ама Президентът крив, че изказал мнение. Тия са уникални.
  • 21 Истина зла

    24 0 Отговор
    ГЕРБ има притеснение защото за 10 години съсдаде система за печелене на избори с измами а сега тя е в опасност !!!!!!
  • 22 ДА ДА ДА ДА

    27 2 Отговор
    НАРОДА не обича вече ГЕРБ ! Много КРАДОХА !
  • 23 Киро

    21 0 Отговор
    Мафията е във властта.
  • 24 Batushka

    22 1 Отговор
    Защо всички в ГЕРБ са толкова гнусни визуално не знам....

    Коментиран от #26

  • 25 5555

    23 0 Отговор
    ГЕРБ не се интересуват от закона.Те са толкова нагли че изобщо не смятат че трябва да спазват законите.
  • 26 Не само от ГЕРБ са такива

    12 0 Отговор

    До коментар #24 от "Batushka":

    Посочете някой друг политик, който да има излъчване на добър, почтен човек. Няма такъв. Делата и мислите им се изобразяват на лицата, погледа и поведението. Всички са отвратителни, може и да има някакви изключения.

    Коментиран от #34

  • 27 бай Мите

    15 0 Отговор
    Нали имате или нямате на никой не му пука.Има закон и той трябва да се спазва ако сме правова държава.Всяко друго тълкуване от слабоумието на Цвъки е страх от загуба на избори,а в последствие и кафез за гербави депутати
  • 28 ТОЧКАТА

    12 0 Отговор
    ПРИТЕСНЕНИЯ!!!!Извинете ТОВА в кой точно закон е ОПРЕДЕДЕЛЕНО????РЕГЛАМЕНТИРАНО...УТОЧНЕНО ЗА ДА ПРЕНЕБРЕГВАТЕ конституцията.Ми тогава направо си суспендирайте конституцията...Нали това бе ,,молитвата ,,ви....
  • 29 ТОЧКАТА

    4 0 Отговор
    Човек май трябва да и е намразил хигсбозона ...за да я псува тази/
  • 30 ТОЧКАТА

    4 0 Отговор
    ФОРМАЛО!!!А....Да ,погледнато формално /всичко е нормално...погледнато НОРМАЛНО/всичко е формално....Нооо ,НЕ НИ ПУКА,ДОКАТО ХОДИМ НА МОЛИТВИ....
  • 31 ТОЧКАТА

    13 0 Отговор
    ...един..нормален няма ли гербата...Алооо....
  • 32 Монтреал

    12 0 Отговор
    E, поне нямате притеснения от закона, прокуратурата, съда, морала и етиката.
  • 33 Bubbles

    11 0 Отговор
    Е няма да ги е страх?
    Досега винаги си слагаха който си искат за да могат да си манипулират резултатите както си искат, ама сега президента не е Чехльо с глава завряна в задника на Тиквата и ще има бахур!
  • 34 Bubbles

    7 0 Отговор

    До коментар #26 от "Не само от ГЕРБ са такива":

    Огнян Герджиков, единствения политик който ходепе на работа с градския транспорт и който дне с живее като обикновен пенсионер.
    Когато съм в България го засичам да си пазарува в Лидъл на халите.

    Коментиран от #36, #38

  • 35 бял

    11 0 Отговор
    Отивате си,гърбави,отивате си
  • 36 аааааа

    3 1 Отговор

    До коментар #34 от "Bubbles":

    ама и той е подлога на силните на деня, не го гледай че пазарува от Лидл - той друга работа няма, пък и парички си има. Ами ние с какво ще пазаруваме?
  • 37 манаф

    7 0 Отговор
    Да, чисто формално мандатът ѝ изтича, но предстои една тежка година откъм избори, и струва ми се, че не е целесъобразно да се подмени състава на комисията, в която ГЕРБ няма доминиращ състав. А КОЙ Я НАЗНАЧИ ТАЗИ КОМИСИЯ ВАШИЯ ПЛЕВНЮ И ВИЕ А НЯМАТЕ ДОМИНИРАНЕ...... Тя призна, че тъй като президентът Румен Радев има функции в евентуален избор на състава на ЦИК, като предлага част от него, управляващите имат притеснения. Е ТОВА ВИ Е ПРИТЕСНЕНИЕТО ЧЕ НЯМА ДА ИМАТЕ ДОМИНИРАНЕ В ЦИК.
  • 38 НАТО ВЕЦ

    3 0 Отговор

    До коментар #34 от "Bubbles":

    Не е само той. Има и малцина други. Най-показателен от тях е Жан Виденов. Влезна "гол" във властта и още по-"гол" излезна, след като го ощавиха по другарски.
  • 39 Uflat

    1 0 Отговор
    Лоша работа . ГЕП си отива, щом и коня с оня го няма тук да се изцвъка.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове