Last news in Fakti

21 Февруари, 2019 09:51 1 745 19

Едва 4% от българите са щастливи, циганите - най-нещастни

  • щастие-
  • образование-
  • брутен вътрешен продукт

Колкото по-високо образование имаме, толкова по-добре се чувстваме, сочи скорошно проучване

Едва 4% от българите са щастливи, циганите - най-нещастни - 1
Снимка: Shutterstock

Само 4% от българите се чувстват щастливи. 31% смятат живота си за нещастен. Това показват резултатите от проучване за щастието на българина, споделени от БНТ. Оказва се, че колкото по-високо образование имаме, толкова по-добре се чувстваме.

Като държава минаваме 100 милиарда лева брутен вътрешен продукт. Като отделни личности обаче не достигаме глобалния индекс на щастието. Под него сме с 5 пункта.

Според проучването най-нещастни са циганите, хората над 70 години и лицата, които са получили само основно образование. Съвсем очаквано щастието до голяма степен зависи от доходите.

Разбиращите от щастие казват, че ако се държиш сякаш си щастлив, то действително ще станеш такъв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко тиквата

    21 5 Отговор
    България=Цигания
  • 2 Ммм

    31 1 Отговор
    Щастието, за мен, зависи от това какво очакваш. Циганите с цялата им наглост очакват да получат всичко (все едно са богаташи - робовладелци ), получават много повече от това, което дават, но са нещастни. И са нещасти не защото са бедни, а защото са нагли и мъзеливи.

    Коментиран от #4, #8

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 П.п.

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ммм":

    Аз съм щастлив, защото съм от правилната страна на тревата:)
  • 5 гост

    19 2 Отговор
    Щастието зависи от нагласата и очакванията: един човек може да е щастлив при същите условия, при които друг е нещастен, защото първият възприема наличното за достатъчно за неговото щастие, а вторият за недостатъчно. Вие имате две деца и успявате да си плащате сметките, вие сте щастливи макар и да не може да си позволите много битови неща или пък не разполагате с пари в излишък. Да, ама съседа ви е в същото положение, но той иска да има, иска да ходи по почивки, мрънка че не може, мрънка че децата му искат, мрънка колко гаден бил живота, а може да има и много повече от вас и пак да е нещастен. Това го налага и обществото, да искаме все повече, да ходим все по-далеч и понеже малцина го правят, другите са нещастни, че не могат. Навремето щом си имал човек, който да те обича това е щастие, ама сега това за мнозинството жени е крайно недостатъчно. Те искат да им се купува, не искат откъснато цвете, а искат букет за 50лв и се цупят на лалета, защото Нуша била получила 100рози, а вие само една, пък това, че Нуша е проста и шаврантия и само я тъпчат различни, това няма значение, позата и материалното са по-важни за щастнието. Докога с тези повърхностни и депресивни състояния?

    Коментиран от #15

  • 6 гост

    17 1 Отговор
    за какво щастие говорите -в това сиво -лъжовно -измамно -манипулативно -политичесно -партиино- всекидневно злободневие
  • 7 охохо

    15 1 Отговор
    Колко любезен начин за кажеш на 96% от населението, че са "нещастници"! Че е и вярно на всичкото отгоре. :)
  • 8 бл.134 в Зап. парк

    6 9 Отговор

    До коментар #2 от "Ммм":

    Е на българина за да е щастлив му трябват 10 апартамента , да не работи , от сутрин до вечер да пие и преяжда , лятото да е на вилата в Гърция, нощно време с дъщерята на комшията .Колко му трябва , а ? най стария народ , най старата държава ....още от времето на Сътворението
  • 9 166

    6 2 Отговор
    ПРОГРАМАТА КАРАКАЧАНОВ ВСЪЩНОСТ Е НАЙ-ДОБРА ЗА ЦИГАНСКИЯТ "ЕТНОС" ЗАЩОТО ВМЕСТО 7-8 КЛОШАРА И ПРЕСТЪПНИКА ЩЕ ОТГЛЕЖДАТ ПО 2-3 ЩО-ГОДЕ НОРМАЛНИ ИНДИВИДА
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Morgoth

    9 4 Отговор
    Българина е мрънкач, колкото и добре да са повечето българи като ги попиташ няма да ти се похвалят, а ще ти се оплачат.
  • 12 onq s konq

    2 8 Отговор
    Ако човек иска да научи разни "полезни неща" относно подобряване на финансовото си положение и евентуално да има шанса да бъде включен в някоя далавера,редно е да отиде между по-умни и по-богати от него.Което обаче донякъде ще накърни самочувствието му и ще се почувства жалък ,в сравнение с тях.Ако обаче искаме да си вдигнем самочувствието и да се почувстваме щастливи от постигнатото до момента,отиваме между по-бедничките и по-простичките.
  • 13 Хиподрума

    11 0 Отговор
    Аз съм щастлив човек, защото бях съпруга.сестра, майка, приятелка и сега баба. Бивш учител съм и на много поколения показах как да бъдат щастливи с много нравствени качества. Трябва да обичаш хората .
  • 14 мислещ

    4 3 Отговор
    Или с други думи, не е лесно да си прост (И носи нещастие).
  • 15 Реалист

    10 1 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Да, ама аз и повечето хора сме нещастни не просто защото нямаме пари, а защото на всяка крачка се срещаме с абсурди, злонамереност (Най-вече от страна на държавния апарат), и усложняване на живота. Ето това няма как да не направи човек нещастен, независимо от нуждите му. Да не говорим, че като ти потрябват пари, които наистина трябва да даде, а нямаш (За здраве или нещо друго неотложно)...същото, няма как да не ти стане гадно, най-меко казано (Че някои стигат до всевъзможни крайности, и е напълно разбираемо).

    Коментиран от #17

  • 16 Иван

    3 1 Отговор
    Всеки работещ българин носи на гърба си по два циганина цял живот
  • 17 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "Реалист":

    Съгласен съм, че може да е много неприятен и да има много трудности, но винаги трябва да се търси позитивното, а не негативното. Ето една приятелка има рак на гърдата и минава през операции и терапии, но тя търси да извлече нещо позитивно от ситуацията: да си уголеми малко гърдите (понеже си й бяха малки), да си направи модерни вежди (така или иначе ги губи), перука с по-хубава коса от нейната. Вместо да се свие в ъгъла и да плаче по цял ден, че на младо момиче му се случва това, тя пътува и се радва на това, което й предлага живота и това е много по-добра нагласа отколкото оплакването и мрънкането, с което до никъде не стигаш и нищо не постигаш.
  • 18 Абе

    2 0 Отговор
    Как няма да сме щастливи при това управление.аз например получавам оргазъм при всяко вдигане на горива стоки парно ток и тнт.до не говорим като съобщят по новините как някой се е запалил от мизерия или си е сложил край на живота по друг начин.напоследък си мисля че трябва да сме щастливи че все още сме живи.въпреки че и бойко е тъп и упорит и не престава с опитите да ни довърши.
  • 19 Ventura

    2 0 Отговор
    И аз искам циганско нещастие, да не плащам ток, вода, данъци и само да получавам без да давам!
    Така може и да доживея старини!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове