Last news in Fakti

21 Февруари, 2019 20:39 6 449 39

Кървав екшън между ученици в Карлово

  • екшън-
  • ученици-
  • карлово

Майката и бащата се молят синът им с времето да се оправи

Грозен и кървав екшън се е разиграл преди около две седмици в Карлово. Десетокласникът Д.П. от СУ „Васил Левски“ е пребил почти до смърт седмокласник от същото училище. В резултат на това Н.К. е приет по спешност в пловдивска болница с тежка черепно-мозъчна травма.

В продължение на седмица детето лежи там, но лекарите след редица консултации и два скенера констатират, че освен травмата на главата, друго няма. Двата скенера не показват нищо. Момчето обаче не движи едното си око, вижда двойно с него. По настояване на майката-Надежда Колева, на синът ѝ е направен ядрено-магнитен резонанс. Той показва счупване под на орбитата на лявото око и пропадане към синуса на мускулите и нервите на окото. Медиците се хващат за главата, такава тежка и необичайна травма не са виждали.

Ужасно притеснени, майката и бащата на момчето го водят в София, тъй като се оказва, че причиненото от побоя е прецедент и нито един пловдивски офталмолог не се наема да извърши операция. В крайна сметка такава е направена във Военно-медицинска академия. На момчето е поставен титаниев имплант в орбитата на окото, това е бил единственият начин, тъй като травмата е била жестока, разказа пред Блиц майката на пострадалият ученик-Надежда Колева.

Въпреки усилията на медиците, окото за сега остава неподвижно и момчето продължава да вижда двойно. Детето е отличен ученик, готвило се е да кандидатства в друго училище, но сега майката му чете уроците на глас, тъй като то не трябва да напряга окото. Другата голяма болка е, че момчето, което е футболист в карловския отбор, не може вече да тренира и да участва в състезания. Кога ще се възстанови окото и дали това изобщо ще се случи, лекарите не знаят.

Майката и бащата се молят синът им с времето да се оправи. Притеснената жена коментира, че не търси мъст, но иска справедливост. Решила е да даде гласност на случая, за да не се повтарят тези грозни сцени и с други деца. Смята, че и директорът на училището Марияна Манчева, и класната, и полицията, и прокуратурата, ще си свършат работата.

Във фаталния ден седмокласникът играл футбол със свои приятели. На игрището отишли двама десетокласници. И те се включили в играта. По-малкото момче обаче на няколко пъти финтирало побойникът, който се ядосал и си тръгнал. Казал обаче: „Има време, и ти ще падаш“. Два-три часа по-късно Н.К. отишъл на тренировка. Там решил да се похвали и казал на съотборниците си, че на игрището преди това се спречкал с десетокласникът, като излъгал, че му ударил два шамара, разказва още майката на набития ученик. До ушите на по-голямото момче стигнали тези приказки. На другия ден в голямото междучасие извън училището, пред павилион за закуски, по-големият нападнал и пребил зверски по-малкия ученик. Жестоко го удрял в главата с юмруци, а когато Н.К. паднал безпомощен на земята, сядал върху лицето му. Най-страшното било, че наоколо имало много ученици, но никой не се намесил, никой не счел за нужно да спаси по-малкото момче.

Разследващи съобщиха още, че издирват човек, който е разтървал момчетата. „Благодаря само на Господ, че детето ми е живо, моля се да оздравее“, казва съкрушената майката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Трагедията

    36 20 Отговор
    Комунистите взеха земите на дедите ви, набутаха ви в панелки и ви превърнаха в идиоти, после ДС-тата повторно окрадоха държавните активи и оставиха хаос подходящ за развъждането на мутрички и цигани, в който са израснали днешните младежи, от които един милион цигани

    Коментиран от #14, #20, #29

  • 4 така ще е

    16 4 Отговор
    Няма оправия
  • 5 Е затова

    11 19 Отговор
    Не искам да имам деца. Предпочитам да съм сингъл завинаги.

    Коментиран от #8

  • 6 Scout for funn

    12 17 Отговор
    Корнелия Нинова е воднист плъх .
  • 7 Училищата

    26 2 Отговор
    Се превърнаха като затворите даже и по зле и от тях. Поне затворниците като се сбият идват и ги разтървават. А в училище няма никой който да те защити. Училищата са по зле и от затворите.
  • 8 Маркиз дьо Отзад

    24 12 Отговор

    До коментар #5 от "Е затова":

    Такива, които мислят като теб са душевни инвалиди, болни хора...или Мега-егоисти!! На този свят НЯМА НИЩО ПО-ХУБАВО И ЗАСЛУЖАВАЩО СИ ДА СЕ ЖИВЕЕ ОТ ДЕЦАТА! Те са смисълът на Живота, и ако не можеш да го осъзнаеш - много жалко за теб!

    Коментиран от #10

  • 9 Така де

    32 5 Отговор
    Повечето деца са снимали с телефоните и са гледали сеир!!! Така ги възпитава западната култура и техните родители фенове на демоНкрацията!!!

    Коментиран от #33

  • 10 Ще правя деца

    21 5 Отговор

    До коментар #8 от "Маркиз дьо Отзад":

    Когато съм сигурен че децата ми ще са в безопасност. Училищата са проблем. Светът е проблем. Пълно е с убийци. Педофили и там си. В училище пълно с биячи които тормозят свестните деца и ги бият. Докато си на работа как да работиш добре като постоянно мислиш да не е станало нещо с детето ти. И все през един час да му се обаждаш на ден. Това нормално ли е?

    Коментиран от #11

  • 11 Маркиз дьо Отзад

    9 8 Отговор

    До коментар #10 от "Ще правя деца":

    Така е, прав си. За всичко, което си написал си прав! И кво? Всеки родител се притеснява за децата си, нормално е, но заради тия страхове дай да нямаме деца ли!? Ебаси логиката, не мога да повярвам..или да ти е спокойно на теб, да не се коркаш и да не мислиш - едно бреме по-малко? Ето това е ВИСШ егоизъм!

    Коментиран от #13

  • 12 гост

    28 2 Отговор
    Това ако се случи с моето дете, не дай си боже, тоя ще го поръчам на някой наркоман да го направи инвалид и няма въобще да съжалявам. Егати и нещастните поколения почнаха да се пръкват у нас.
  • 13 деца

    15 3 Отговор

    До коментар #11 от "Маркиз дьо Отзад":

    Висш егоизъм е да правиш деца в условията,които предлага България!!Човек прави дете по собствено решение,когато има желание и готовност за това-това е отговорност- а не защото му го заповядваш ти..

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Маркиз дьо Отзад

    15 2 Отговор

    До коментар #13 от "деца":

    Виж пич, не заповядвам на никого и не давам наклон на никого - нали сме демокрация, а и всеки има глава на раменете си, че да мисли..ако може..прави каквото искаш, лъскай саби и семето вънка, играй го Сандокан мале с двата ножа цял живот и като пукнеш и те изядат червеите и никой няма и да се сети за теб, че си съществувал, че те е имало. И нищо няма да остане след теб. Но поне няма да имаш грижи да мислиш децата, ще ти е спокойно, нали това е най-важното - на теб да ти е добре! И никога няма и да си разбрал какво означава да виждаш всеки ден твоето си дете/деца, твоята кръв, това, което ще остане след теб, това, което те радва всеки ден, което те прави щастлив, което те кара да си жив и те бута напред...ма какво ли ти обяснявам - живота си твой, прай квот искаш, ти за мен си празен човек

    Коментиран от #19, #27

  • 16 аман

    6 0 Отговор
    Ами проблемът явно е че не търсят мъст, някой да е чул институции и държава да са въвели възмездие при такива случай ? Бащата да хваща чука и око за око... ?
  • 17 Синтаксис

    7 0 Отговор
    "Мутри и нагли се знае вие самите!!!". Toва според граматическите правила на кой език е сътворено?

    Коментиран от #18

  • 18 Синтаксис

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "Синтаксис":

    Уточнение - цитираният езиков "уникат" фигурираше в зачезналия #14.
  • 19 Да глупости

    4 6 Отговор

    До коментар #15 от "Маркиз дьо Отзад":

    Никола Тесла е оставил изобретенията си. Той открил електричеството. И той е девствен докрая на живота си. Ако не е бил той досега да си на огън. Някой хора оставят музиката. Труда си и това което е направил и построил за умрелия народ.

    Коментиран от #21, #22, #25, #28

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Бачо Киро

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "Да глупости":

    С други думи ни казваш, че си значим колкото Никола Тесла? А знаеш ли той какво казва по въпроса?“ He told a reporter in later years that he sometimes felt that by not marrying, he had made too great a sacrifice to his work."
    Айде, нали си гений, все ще го преведеш барем с Гугъл... Прав е човекът, празен си. Иначе си прави сравнение с Тесла де, никой ти не пречи...
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Да се поправя!

    1 0 Отговор
    'Недопустимо 😀
  • 24 Диагноза

    5 0 Отговор

    До коментар #20 от "Good":

    Ти по какво съдиш за тена на бияча? По това, че бил в десети клас? Покрай тия делегирани бюджети вече имаме доста цигани - среднисти, дето и името си не могат да напишат...
  • 25 Ренде

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "Да глупости":

    Цитат:" Никола Тесла е оставил изобретенията си. Той открил електричеството "...Тесла открил ЕЛEКТРИЧЕСТВОТО?!?!? Ко??? НЕЕЕЕЕЕ!!!
  • 26 Петко

    5 0 Отговор
    От малки си личът боклуците , но няма система за ред а е толкова просто: 1- при първо провинение --- предупреждение 2- при второ провинение ---- в най- отдаличеното училище да става сутрин и по 1-2 часа да пътува. 3- провинение спец.училище с военен режим и всеки месец три дни домашен отпуск. така след време ще си имаме готови наемници за военни мисии. по този начин боклука на България ще се използва за доброто на страната.
  • 27 БАЙ МИЛЕ

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "Маркиз дьо Отзад":

    А ЗНАЕШ ЛИ ДРУЖЕ,КОЛКО ДЕЦА СА ЗАРЯЗВАЛИ РОДИТЕЛИТЕ СИ...ЕЙ ТАКА...ЗА НЯМА НИЩО.....ПРОСТО,ВСЕКИ СИ ХВАЩА ПЪТЯ И НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА....А ТОВА ,ЧЕ СИ ГО ВЪЗПИТАВАЛ,ИЗУЧИЛ,И ПРОЧЕЕ....И ДОРИ СИ ГОТОВ ДА СИ ДАДЕШ ЖИВОТА ЗА ДЕТЕТО СИ,НЕГО НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА....И КАТО СЕ ЗАМИСЛИ ЧОВЕК....
    МОЖЕ БИ ДЕЦАТА СА ПРАВИ ....
    САМИЯ ЖИВОТ ТИ/ИМ ГО НАЛАГА.....
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Трагедията":

    Що бе?! Капиталистите нали ви върнаха земите? Що не се върна на село, а? Може би щото вече си я продал и изпукал или щото предпочиташ да живееш в панелката от рентата, и някой друг да работи за теб. Освен това при комунистите имаше достатъчно ТВУ и педагогически стаи, а учителите имаха достатъчно уважение и респект, които демократично се трансформираха в морално изкривените "права на детето". По телевизията криминалните филми помниш ли кога ги даваха? А сега какво облъчване с насилие пада?! А хилядите игри, които обучават бъдещите убийци, а криминалните сериали по цял ден? Чудно ми е дори, как ощя няма масово изпоклани по училищата, по примера на демократичните, американски училища. Та, грешно адресираш обвиненията си и е жалко за теб, щом като това са ти заключенията - показва какво ти е нивото на развитие и мисловна дейност. Предполагам си или качествен продукт на образованието след 89-та, или слаб на това преди.Чалга слушаш ли? ;)

    Коментиран от #31

  • 30 Ни5олай Илилов

    2 3 Отговор
    Тона е много преувеличено според мен д.п как ще седне на главата му и никой няма да се притече на помощ? Аз бях там когато това стана и видях как първо малкото момче почна са се закача да го бута и обижда и по големият му каза да се спре но така и не спря одариго но леко единпът и валкият почна още по силно да го удря и десетокласникът при самозащита го удари силно и от там нататък . Такаче малкото момченце си е виновно и сори не е отличник . Лъжи.

    Коментиран от #34

  • 31 Трагедията

    3 3 Отговор

    До коментар #29 от "гост":

    В момента още сме в следпреходен период но българският комунизъм - те бившите комунисти и ДС-та вземат рентите от земите които са изкупили, построиха си ВЕЦ-ове и Фотовотаици и ни задължават да им изкупуваме, техни са и курортите, липсата на държавност у нас не е капитализъм. Просто у нас от 30 години няма държавност.

    Коментиран от #36

  • 32 ДДРОнег

    5 0 Отговор
    Справедливото решение в случая е , отсега нататък, побойникът да издържа жертвата, и морално , и финансово, и пропуснатите ползи, ако трябва и жена да му осигури!!!
    Да видим, ще има ли и други бабаити !!!
  • 33 Пешо

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Така де":

    Не западната а чалга културата.На запад има ред и порядък и възпитание.
    Трябваше да оставим от социализма ненавистта към чалгата ,сръбско,гръцко,турско.
    И немаше да има тия проблеми.И жертви също.
  • 34 Как не

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "Ни5олай Илилов":

    За какво преувеличение говорите , малкото дете е просто размзано , щом има мозъчно черепна травма , лежал е в спешното в пловдив, правена му е операция на едното , око , защото не вижда в следствие на побоя. И това ли е преувеличено. Били сте там, Айде не пишете глупости
  • 35 пак ли

    0 0 Отговор
    не....
  • 36 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Трагедията":

    Комунистите навремето коренно промениха аграрна България за 20-ина години. Какъв е тоя преход вече 30 години? От какво и към какво? Бъркаш? Прехода отдавна е приключил. България е на мястото, което и е отредено и с точните лакеи на новите господари. Липсата на държавност не е наследство на комунизма, а бонус на демокрацията. BTW, ВЕЦ-е не са строили, само ги присвоиха.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове