Last news in Fakti

16 Март, 2019 19:49 5 928 23

11-годишно момче стана най-младият студент в България

  • димитър самаров-
  • студент-
  • българия

Не е лесно да направиш игра или програма. Изисква усилие и време

11-годишно момче стана най-младият студент в България - 1

11-годишно момче от Асеновград стана най-младият студент в България. Петокласникът Димитър Самаров наскоро взе първия си изпит с резултат - 250 от 300 възможни точки. Учебното заведение го поздрави специално в официалната си страница, където буквално за една вечер хиляди лайкове превърнаха Димитър в едно от най-известните млади лица в IT сферата. Въпреки крехката си възраст, момчето с лекота създава сложни софтуерни програми, с които могат да работят големи икономически компании, съобщи "Нова телевизия".

„Не е лесно да направиш игра или програма. Изисква усилие и време. За първи път използвах компютър на 3 години. Беше ми интересно да разучавам всички функции”, сподели Димитър Самаров. Когато навършил 7 години, момчето редовно започнало да посещава градския клуб по компютри.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Браво

    36 11 Отговор
    Бъдещия Илън Мъск. Някой хора се раждат с този вграден талант.
  • 3 Хаджи хаджи Българин

    57 4 Отговор
    Адмирации за момчето! Но да не забравя, че колкото повече се издига в образованието и професионалните успехи, толкова повече въздухът около него, ще бъде много наситен от злобата на хората! За пример първите два коментара! Успех младежо и никога не забравяй, че си българин! Успех
  • 4 русенец

    10 26 Отговор
    В бизнеса с дипломите за "вишо" нещата така са поставени, че и магаре да си плати таксата, ще стане абракадабър, пардон - бакалавър, магистър или дори фелдшер на науките. между другото, въпросното хлапе има ли диплом за средно и издържани матури, че е приет, сиреч му е разрешено да плаща такси във ВУЗ?!:))))))) За да си студент в Бг трябва да си завършил средно образование. Явно вече идиотите с диплом за средно, желаещи да инвестират във ВУЗ намаляват драстично. Не е далеч времето, когато и деца от детската градина ще "учат" за "вишу".

    Коментиран от #12

  • 5 Браво

    32 2 Отговор
    На момчето нека да има повече такива деца, а не хаймани, наркомани и ходещи само по заведения деца.

    Коментиран от #22

  • 6 ***********

    18 4 Отговор
    Това, че си умен и се учиш не значи, че си гей.
  • 7 755

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Малък":

    Ти с какво точно можеш да се похвалиш в своя живот? Ще да си постигнал много неща...

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 А,де ...

    17 3 Отговор
    '' 11-годишно момче стана най-младият студент''. И още 511хил., дето не стават за НИЩО!
  • 10 гост

    8 3 Отговор
    Живо и здраво да е детето,мноого успехи за напред!Четейки първия коментар съм сигурен,че човека се нуждае от психиатрична помощ!
  • 11 русенец

    11 10 Отговор
    До дебилите, гласували отрицателно на поста ми, понеже са били прекалено тъпи за да го разберат. Пиша бавно за да можете да го асимилирате. За да си студент, трябва да си завършил средно образование. въпросното хлапе е в прогимназията и е далеч от диплом за средно. Няма как да е студент. Или така наречените журналисти нещо не са разбрали или от ВУЗ-а са намерили друг начин да се финансират.
  • 12 Голям прос

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "русенец":

    Стига бе, пише се " вистшо".
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Икер студент бил

    4 5 Отговор
    Абе хора какво се превъзнасяте че чак сложни програми и илън Мъск. Първо не е студент защото там където учи не е университет, а най-голямата от дупка. Второ баш оттам излизат най-големите от безработни и(а безработицата е яка всеки иска днес да е програмист) некадърници. Трето върнете на детето детството вместо да му разваляте учите по пренасищаща се скоро евтино платена професия.
  • 15 Бил студент

    6 6 Отговор
    И за да не остана неразбран мястото където учи се казва СофтУни барабар с още сигурно 30 000 неудачника мечтаещи да стават програмисти.
  • 16 Хайл

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Малък":

    А ти си голям
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Госあ

    6 1 Отговор
    Винаги е обнадеждаващо, когато се появяват млади таланти и надежди, особено ако са българи. Дано не пропилее таланта си,а да го развива още повече вбъдеще. Дано работи за създаване на софтуери полезни за човечеството, а не се насочи към бизнеса.
  • 19 скептик

    8 1 Отговор
    Само да напомня, че капиталистическата система на издържане на ВУЗовете, докара образованието до биташка сергия - всеки университет се надпревава да хване и да направи и от котките студенти, за да могат да си плащат общежитие, семестри и да се върти тиража на учебниците на преподавателите, заедно с една камара помагала. Така че съм подозрително настроен към такива "студенти" - ВЕЧЕ ВСЕКИ С ПАРИ СИ КУПУВА ДИПЛОМАТА! Като знам едно време каква битка и страх беше в аулите, а сега се замерват още с ракетки, говорят си по телефона, спят или си пращат клипчета, а преподавателите ходят да ги уговарят да се явяват на изпит, че после да се запише на магистратура и още една реколта семестриални да получат... За първи път използвал компютър на 3 години - за какво го е използвал? Сега връх на цинизма 11-годишен студент, значи след 2 години магистър ))) Аре пак да ми прочетете поста, като го четем, че на 16 е станал доцент, а на 18 професор. ЗАЩОТО МОЖЕ ДА НЕ ЗНАЕТЕ, НО В БЪЛГАРИЯ Е ПЪРВИЯТ В СВЕТА ПРОФЕСОР ПО ФУТБОЛ - ей, такива анекдоти ражда родното образование...

    Коментиран от #20

  • 20 Госあ

    5 1 Отговор

    До коментар #19 от "скептик":

    Е хайде сега,не е нужно да бъдеш толкова циничен. Принципно е така за системата и университетите. Затова и онези които се завръщат от Англия с някакви платени дипломи в никакъв случай не трябва да бъдат приемани като гении. Гениите ги взимат там с пълни стипендии и като докторанти на които плащат и в двата случая. Сега, това дете наистина е показало талант, който трябва да бъде поощряван по всякакъв начин. Времето ще покаже дали ще го развие и ще направи нещо за човечеството или ще потъне с една кесия жълтици в забрава.
  • 21 Нищо не разбиращ

    11 2 Отговор
    Хора вече не можем да ни зарадва нищо,толкова сме ОЗЛОБЯЛИ жалки сме.
  • 22 Алехандро

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Браво":

    Как ще сме добре като ни обраха и продължават нагло да ни баламосват една хайка от бившето БКП под различни имена и лъжливи политически партий.
  • 23 Белла

    3 0 Отговор
    Няма как да искаме това дете да остане тук при това отношение от наша страна. И кои сме пък ние да говорим за родителите му, които са създали и отгледали едно видимо балансирано, зряло и самостоятелно дете? Какво заведение е Софт Уни,това ли е най- важното в казаното , всички знаем, че може би в Бг това дете няма по- добъра алтернатива към момента. Знам, че малко деца могат да говорят, мислят и действат така. А тези, които могат, а ние не ги виждаме, явно или нямат качествени родители да им дадат път, или имат обкръжение, което ги учи да се шляят и пушат трева, наречено по нашенско ДЕТСТВО ! Потресена съм от отношението на млади и умни хора, това не е хейт, това е геноцид към ума !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове