10 Април, 2019 11:02 1 449 25

Дариткова: Не разбирам медийната агресия по ГЕРБ

  • даниела дариткова-
  • герб

В ГЕРБ водим диалог помежду си. Сигурни сме, че ще излезем силни и обединени от тази ситуация

Дариткова: Не разбирам медийната агресия по ГЕРБ - 1
Снимка: БГНЕС

''Оставките са морален критерий, който ние ГЕРБ сме задали и спазваме. Ние няма да допуснем, че присъствието на някой във властта ще попречи на коректното разследване, защото в момента говорим само за публикации в медиите. Ние показваме политическо поведение, което е категорично морално. Всички останали показват, че се държат за политическото статукво, защото в тези публикации имаше замесени и колеги от други партии. Аз съм сигурна, че тази криза ще ни направи по-силни.''

Това каза във вчерашното издание на предаването "Още от деня" по БНТ председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова, която коментира поредните оставки в партията.

"Решението на Панайот Рейзи е негово лично. Той напуска партията, но остава кмет. Попитайте го него защо е решил така. Срещу него вече има повдигнато обвинение. Ние сме задали нашите принципи. За мен е нормално всички в ГЕРБ да спазват едни и същи принципи. Аз не съм разговаряла с кмета на Созопол и не мога да коментирам. Не мога да коментирам и дали Бойко Борисов е разговарял с него. Не виждам къде има двоен стандарт и аршин при нас. Аз не мога да разбера защо всички медии се нахвърлят така агресивно към ГЕРБ и не коментират нищо за други политици, които имат обвинения, но продължават да изпълняват функциите си. В ГЕРБ водим диалог помежду си. Сигурни сме, че ще излезем силни и обединени от тази ситуация. В партията спорове има, но война няма в никакъв случай", категорична беше Дариткова.

"КСНС беше организиран под натиска на опозицията и г-жа Корнелия Нинова. Всички се явихме коректно. Представено ни бе становище, което г-жа Нинова предложи без въобще да го е прочела. Това беше първото съмнително нещо. В това становище се твърдеше, че държавата не прави нищо в борбата с корупцията, а това е не е вярно. В становището имаше и внушения за създаване на нов закон за борба с корупцията. Това е теза, която защитават от БСП и президентът явно ги подкрепя. Не може да се говори, че държавата не прави нищо в борбата с корупцията. За мен не може да се изчисти корупцията по високите етажи на властта за една година. Ние бяхме за анализ на всички антикорупционни действия. В становището имаше и внушения, че корупцията е започнала едва ли не с идването на власт на ГЕРБ и преди това не е имало корупционни практики, нещо, с което ние не можехме да се съгласим", разкри още тя.

"Ние в ГЕРБ не произнасяме присъди. Ние искаме да се запознаем с конкретните разследвания на компетентните органи и тогава ще можем да коментираме всичко по темата за скандалите за апартаментите. От БСП трябва да дойдат в НС, за да разгледаме и обсъдим тяхната подписка за оставка на председателя на КПКОНПИ. Ние искаме да се запознаем с всички факти и доказателства и едва тогава ще вземем политическо решение по темата", коментира Дариткова исканата оставка на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев от страна на БСП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Batushka

    53 8 Отговор
    Щот си проста патка!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гост

    38 5 Отговор
    Разбира се, че медиите са виновни вие от Герб нищо не сте направили...Най добре да ги забраните тези медии и без това на всички е ясно ,че режима ви е диктатура..
  • 4 Господин Никой

    38 4 Отговор
    Ма, каква медийна агресия виждаш към ГЕРБ, всички журналя се чудят как да ви задават само удобни и тъпи въпроси. Аз бих попитал - Като ви е стандарт да давате оставки само при съмнение за злоупотреба, защо не се иска оставката на министър Ангелкова, Веждичката, министър Банов ... Справедливият и принципен Боко, защо не си подаде оставката след записа "Ало, Ваньо", след резила в записа с Кокинов и Найденов, след слуховете за имотите му за милиарди в Барселона и Карибите ... Обикаляте само удобните и послушни медии - БТВ, НОВА, Канал1 и пр.
  • 5 ГОВЕДАРИ

    33 4 Отговор
    Надменни неуспяли професионално популисти.Народа ви се довери вие го излъгахте .Сега ще си сърбате попарата.
  • 6 1234

    24 2 Отговор
    Нормално е тези които върнаха страната 10 г назад да не разбират какво са причинили ..... Обезбългаряване, циганизация миграция изпростяване джендърия тотално изостанала страна в която влаковете се палят като печки а смъртността по пътищата е три пъти по висока спрямо германия, където се кара най бързо!
  • 7 Ехей

    23 2 Отговор
    Високите такси и данъци и алчност затриха ГЕРБ. Политиката на ГЕРБ погуби дребния бизнес в България. Все нови наредбички нови касови апарати и куп други простотии плюс постоянен тормоз на НАП и администрация изядоха главата на ГЕРБ. Стига мъки и тук живеят хора.
  • 8 фил

    15 2 Отговор
    Га ядухте кйфтяята ни рюафти, ся рювети а!!!!!!
  • 9 Много сте прости за това

    17 2 Отговор
    Как да рязберат герб, като още не стоплят защо България е с най мръсния въздух в европа, а причината не е в автопарка. Имаме малко коли и минавамв малко км в сравнение назпад, защото сме бедни. Причината е в разрушената разбита и мръсна инфраструктура. От всяка градинка се лее кал при всеки дъжд, от всеки изронен тротоар има камъчки, след всяка зима фракцията е в банкета по пътищата, за липсващ асфалт или плочки да не коментирам! Всичко това генерира прах 365 дни а думите миене, метене и качествен ремонт са непознати във всички градове. Брюксел се мие два пъти седмично, софия 1 път годишно!
  • 10 Да да да

    24 2 Отговор
    Да изринем чумата герб. Сега и Завинаги !
  • 11 Българина

    18 2 Отговор
    Като паднете от власт ще разберете... Може би! И тогава пак ще си мислите че някой друг ви е виновен! Кой е казал че сте абонирани за властта или сте имонизирани срещу загубването й? При демокрацията 10 г са предостатъчни да се докажеш. Е, доказахте се, сега идва оценяването! между 2 и 3 ! Все пак да дебългаризираш 1400годишна страна докарана до границата на егзистенц минимума в името на евробезценности няма как да се толерира дори тройка!
  • 12 няма и да разбереш

    14 1 Отговор
    защото първо си от ГЕРБ и второ,което е още по-важно,че е и в ущърб на всички нам,е че си ПРОСТА и НАГЛА.О-СТАВ-КИ,О-СТАВ-КИ.......
  • 13 hmhmhm

    15 1 Отговор
    Герб и морал ! Оксиморон ! Ко рече !
  • 14 Боклук

    11 1 Отговор
    За да разбереш се иска умствен капацитет а при теб той е дефицит.
  • 15 Гепаджия

    13 1 Отговор
    Скоро ще разберете всички от ОПГ Грабим Елегантно Република България
  • 16 пехливан

    9 1 Отговор
    защото повечето българи изплащат по една панелка в Люлин доживот.А пехливан,като Рейзито си играе с милиони,ама не собствени,ами от нашите,бюджетни и това са само джобните му.Играе ли комар и с кви пари.
  • 17 Mорук

    10 1 Отговор
    Ами оди и ти да живееш с 600 лв заплата или 400 лв пенсия ,и ти ще почнеш да плюеш по гроб,ама сит на гладен вяра няма ,нагла простакеса
  • 18 той

    6 1 Отговор
    Тая е такава безскрупулна и тъпа, че единствено за затвора става!!!
    Направо отврат...само я погледнете в лицето каква кобра е!
    Лика прилика с оная от Кърджали.
  • 19 химлер

    5 1 Отговор
    неземен просТ нагъл боклук - та затова
  • 20 Батман Боко

    4 1 Отговор
    Лешоядите ходят там,където има мърша.В ГЕРБ отдавна трябваше да се започне с чистенето,а не Мистър Пропър да вярва на всеки изпълзял навлек в ГЕРБ от преди пет години,грешки,грешки на растежа,ама не съвсем,не слуша,не вижда,вие му се свят сега го поставиха до стената,няма мърдане.Войната е на живот и смърт,а лешоядите кръжат и чакат.Политически трупове,бол.Сокола потърква доволно с ръце,българска работа,те сами ще се затрият.НАРОДЕ????
  • 21 И най умният си е малко прост

    1 1 Отговор
    Ясно "като бял ден", просто не разбира. То си трябва УМ, а не партиен акъл.
  • 22 Ernesto Guevara

    2 1 Отговор
    Не разбираш,щото си проста
  • 23 Човек

    2 1 Отговор
    Г-жа Дариткова , ако не си разбрала ,че не е проблема в оставките а в морала и честноста на хората ви и ти не си на мястото си . Не мога да ти пиша на ВИ защото все повече не заслужавате . Не тртбва да търсите агресия в медиите а в морала на тези които ги хванаха
  • 24 Баце

    0 0 Отговор
    Това подобие на жена гледа много свирепо! Защо ли?! 🤪 Прилича на жената-вамп! Голям звяр е! Ужас! 👽
  • 25 Боже

    0 0 Отговор
    с какви елементарни каки се е заобиколил Борисов! Всички до една! Как го гледат в очите, как слушкат и как плещят глупости, лишени от елементарно човешко достойнство! Всичко това не е нищо повече от верноподаничество.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове