Last news in Fakti

16 Април, 2019 04:00 5 616 51

Неонацисти от цяла Европа се събират в София на рождения ден на Хитлер

  • неонацисти-
  • софия-
  • хитлер

Организаторите на Луковмарш отново събират в столицата крайнодесни екстремисти

На 20 април т.г. организаторите на Луковмарш – Български национален съюз (БНС), ще са домакини на международна неонацистка среща. Тя не е обявена публично от българските националисти, но за нея разбираме от сайта на френските им съмишленици, които ще участват в нея.[1] Датата за подобно паневропейско фашистко събиране едва ли е избрана случайно – 20 април е рожденият ден на Адолф Хитлер.

Това съобщават от „Антифа България“.

На другия ден – 21 април, в Project Lab, в центъра на София, от БНС са обявили за първи път публична конференция, на която всеки може да се запознае с идеите на съмишлениците им. В нея ще участват открити екстремисти и участници в редица дейности и организации, прекрачващи европейските закони, както и законите на съответните държави. Тези хора ще разчитат, че поради липсата на интерес и апатия от страна на обществото и местните власти ще могат открито да набират симпатизанти и да разпространяват античовешките си идеи. Сред организациите, които ще бъдат представени, са едни от най-крайните нацистки групи от Германия, Франция, Полша, Унгария и Чехия.

Въпреки че тактиката на подобни групи е да се замаскират като невинни патриоти и националисти, които уж нямат нищо общо с фашизма или екстремизма, кратка справка за дейността на групите е достатъчна, за да имаме сериозни съмнения, че някой от участниците в публичната конференция потенциално може да бъде следващият крайнодесен атентатор, с връзки и посещения в България, подобно на Брентън Тарант, който извърши покушението в Крайстчърч, Нова Зеландия, през изминалия месец. В същото време за участие в по-малко мащабни, но също толкова антидемократични престъпления, като нападения над членове на малцинствени групи или политически опоненти, много от участващите организации свидетелстват собственоръчно и с неприкрита гордост. Ужасяващият списък с екстремистки организации, които ще участват в публичната конференция, е публикуван на сайта на самия БНС.[2],[3],[4] Ето кои са участниците:

Германците от Die Rechte („Десните”) са отцепници от по-старата неонацистка партия NPD. Преди време Антифа България обърна внимание на очевидните препратки към нацизъм на Die Rechte в тяхното видеообръщение за Луковмарш. Във видеото техен член разпалено обяснява как „Идеологията, срещу която се води война, не загина на 8 май 1945 година. Тезите на националното и социалното продължават да живеят в сърцата на европейските националисти.” (на 9 май се чества Денят на победата над нацизма, в съответствие с датата, която официално слага края на Втората световна война).

Друг член на Die Rechte говори на фона на красноречив графит „NAZI” („наци”, съкратено от нацист). На съседната стена, до въпросния графит, е нарисувано знамето на Германската империя (използвано и от Нацистката партия), което участници в Луковмарш гордо развяват по улиците на София.

Страницата на гостите от Франция Les Nationalistes използва широкоразпространеният и на места забранен неонацистки символ келтски кръст (винаги пикселизиран, за да бъде прикрит), а сайтът Jeune Nation, който обявява събитието в България, открито промотира фашизъм.[5],[6],[7]Все пак, основателите на Jeune Nation са известните с крайнодесните си убеждения Александър Габриак (Alexandre Gabriac)и Иван Бенедети (Yvan Benedetti), чиито снимки от периода им на участие във вече забранените неонацистки организации Oeuvre Francaise и Jeunesse Nationliste, с вдигнати десни ръце за нацистки поздрав, изобилстват навсякъде в интернет.[8]

За разлика от французите, унгарците от Légió Hungária („Легион – Унгария”) открито използват келтски кръст на логото си, особено докато честват хитлеровите Waffen-SS в Будапеща.

Szturmowcy („Щурмоваци” – най-вероятно нарекли се така по името на паравоенните войски към Националсоциалистическата партия на Хитлер), от Полша, се гордеят с участието си в най-екстремисткото крайнодясно крило на Марша на независимостта във Варшава и агресивното прекъсване на студентски ЛГБТ+ прожекции.[9],[10]

За чехите от Národní a sociální fronta („Народен и социален фронт“) очевидно голям проблем са антифашистите, както виждаме от артикулите в онлайн магазина им.[11]Защо ли?

В центъра на София, безспорно, ще се проведе не просто националистическо или патриотично, а неонацистко събитие. Желаем да подчертаем и отговорността на ProjectLab.bg, които отдават помещението си за приютяването на известни на обществото групи и личности, изповядващи крайнодесни убеждения. Никой не може да оправдае отношенията си с БНС като „просто бизнес”, геноцидът и екстремизмът не могат да бъдат по никакъв начин легитимни възгледи и да бъдат пренебрегвани в името на поредната парична трансакция, oще повече че дори в законодателството са предвидени наказания за съучастващи във фашистка дейност.

Искаме ли България отново да се окаже топ туристическа дестинация за нацисти и крайнодесни екстремисти, или Луковмарш и посещението на атентатора от Нова Зеландия ни стигат?

_____________________________________________________

[1] https://postimg.cc/7CrPZ7yS

[2] https://postimg.cc/7GPB3skD

[3] https://postimg.cc/phXJ3myt

[4] https://postimg.cc/34dndyhF/3233e2cd

[5] http://droites-extremes.blog.lemonde.fr/2013/08/07/yvan-benedetti-et-alexandre-gabriac-reactivent-jeune-nation/?fbclid=IwAR0c972101uvhVAxqnolt47I8cdmrHybD4N1cjPStpgUCDlbdvIF3V2F9E8

[6] https://postimg.cc/BjgHTqQL

[7] https://postimg.cc/d7sX6t2z

[8] https://i.postimg.cc/L4wgR6DJ/gabriac-benedetti.jpg

[9] https://postimg.cc/gnR2F4CG

[10] https://postimg.cc/PN05R0F6

[11] https://i.postimg.cc/B6CM87SV/czech-nazis.jpg


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Снайперист

    112 28 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 3 Наследствен Исторически Продажник

    76 13 Отговор

    До коментар #1 от "Колю":

    "Врагът не спи - той бди!"
    "Евреят не спи - той брои пари!"
  • 4 Rammstein

    81 11 Отговор
    На 4 май 1941 г. в Германския Райхстаг Адолф Хитлер произнася една историческа реч, която се отнася до водените военни действия от германската армия на Балканите. Съвсем малка и незначителна част от тази реч военният историк о.з. майор Лука Малеев цитира в биографията на Адолф Хитлер, В тази си реч водачът на Третият германски райх Адолф Хитлер най-тържествено оповестява, че със своите военни действия Германия, подпомогната от своя съюзник Италия във войната срещу Сърбия и Гърция е изпълнила своя дълг към бойните си съюзници от Първата световна война България и Унгария, които са ограбени от съседите си на Парижката мирна конференция през 1919 г.....................................................
  • 5 onq s konq

    62 23 Отговор
    След като Руски "рокери" навлизат незнайно как получили визи на българска територия и развяващи провокативно руското си знаме,нормално е да дойдат и НАШИТЕ!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Хой Чен дръв

    43 15 Отговор
    Не е трябвало да напада съюза .....сега всичко щеше да изглежда другояче

    Коментиран от #10

  • 8 Мирен преход Да ама НЕ

    40 13 Отговор
    Христо Луков след среща с германския посланик в София казва, че България има собствен път и ще се ръководи от собствените си интереси",

    Пламен Димитров/БНС/ потърси и отговора на въпроса защо от еврейската организация "Шалом" толкова много нападат ген. Луков. В тази връзка той припомни, че Виолета Якова е физическият убиец на генерала, която е еврейка и комунистка, член на бойна група на БКП и партизанин.

    По думите му, "Шалом" е била въвлечена в терористичната дейност на БКП преди 9 септември 1944 г., като според него евреите били спомогнали за извършването на чудовищния атентат в църквата "Св. Неделя" на 16 април 1925 г., който и до днес е най-големият атентат в българската история и един от най-големите в световната история. Димитров допълни, че по времето на т. нар. "народен съд" половината от т. нар. "съдии" са евреи.

    "Комунистическата инквизиция (Народният съд) изтребва цвета на българската нация. Именно за да избегнат да им бъде търсена отговорност за тези престъпления, "Шалом" и подобни се опитват да очернят ген. Луков", убеден е човекът на БНС.

    Коментиран от #9

  • 9 гара болшевик

    13 6 Отговор

    До коментар #8 от "Мирен преход Да ама НЕ":

    Кой каза,че България ще се "оправи" и че Русия я управляват-чифути?
  • 10 Rammstein

    27 11 Отговор

    До коментар #7 от "Хой Чен дръв":

    Не си прочел истинската история а си прочел,тази написана от евреите
  • 11 среднощен

    40 2 Отговор
    "Махалото на Фуко" се задейства с пълна сила..! От крайно либералните безумия на Истанбулската конвенция до "краен национализъм и фашизъм" се люлее Европа днес..! Какво следва утре - бъдещето ще покаже и то буквално в "утрешния ден"..!!!

    Коментиран от #15

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Сталин е по страшен

    50 15 Отговор
    Същото се отнася и за Сталин който е по голям сатрап от Фюрера и има милиони жертви в мирно време за разлика от Хитлер по време на война

    Коментиран от #51

  • 14 Анализатор

    19 39 Отговор
    Ей, тия смелчаги как надушват слабото! Защо не се съберат в Москва да отпразнуват събитието? Сигурно защото празненството там ще продължи поне още 10 години в Сибир, като преди това ще им направят хубав безплатен масаж.

    Коментиран от #17

  • 15 Здравомислещ

    21 11 Отговор

    До коментар #11 от "среднощен":

    Много си прав колега, на фона на наатроенията е европа (джендър идеология и ислямски ектремизъм). Нео нацистите ни идват някак в повече. И защо да попитам аз всички общности с извратени морални ценности се събират и организират някакви масови прояви. Ние хетеросексуалните заклеймяващи комунизъма, фажизма и всякакви други идеологии, не можем ли да си направим парад!
  • 16 Възмездие

    40 10 Отговор
    Чест и почитания за ген.Луков и Хитлер.!!! Скоро в Европа ще се появи новият Освободител и Спасител !!!
  • 17 Милия той

    27 6 Отговор

    До коментар #14 от "Анализатор":

    Ооо да знаеш там колко нацисти с бръснати глави и пречупени кръстове има. няма да повярваш
  • 18 Альоша Гърневски

    27 14 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Неонацисти от цяла Европа се събират в София на рождения ден на Хитлер. Тържествено слово ще произнесе фюрерът на България Бойко Методиев Борисов. Той ще говори и за най успешното председателство в историята на ЕС, а именно това, което беше организирано от министърката със скъпата чанта Свинетка Павлова.
  • 19 гост12

    25 9 Отговор
    Гледайте положително на събитието. Колко бира ще се изпие, колко пари ще се оставят покрай срещата. Съюза на хотелиерите да започва трескава подготовка.
  • 20 Д-р Знам

    51 8 Отговор
    Пуснете ги в някое непослушно гето.Та хората да си изкарат празника както подобава.

    Коментиран от #21

  • 21 Ломски

    26 6 Отговор

    До коментар #20 от "Д-р Знам":

    В Лом има три. Каним ги на самообслужване.
  • 22 КОНСТАНТИНОВ

    43 11 Отговор
    С КАКВО ГЕЙ ПАРАДА Е ПО-ДОБЪР ОТ СРЕЩАТА НА ТЕЗИ НАЦИОНАЛИСТИ?ВСЕКИ Е СВОБОДЕН ДА СИМПАТИЗИРА НА КОГОТО СИ ИСКА.ЗАКЛЕИМЯВАТЕ ГИ КАТО НАЦИСТИ ЗАЩОТО НЕ СЕ ВПИСВАТ В ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЦЕНОСТИ.ЕДНОСТРАНЧИВА МАНИПОЛАТИВНА СТАТИЯ.
  • 23 Изверги

    11 31 Отговор
    Съберете цялия човешки боклук в София, че по-лесно и на куп да го изметем и изхвърим веднъж завинаги
  • 24 Махалото

    33 7 Отговор
    Евреи, Сорос, цигани, педали, мигранти!
  • 25 1234

    32 3 Отговор
    Поне е имал немска кауза, не е бил корумпиран, не е дошъл на власт с преват а с избори след 10 г опити, когато германия е била икономически разрушена, малко е известно че тогава кризата е причинена от евреите, успели да овладеят 45 процента от икономиката им. Човека е имал чест и дълг лошото е че се подлъгал да тръгне срещу Русия, подтикнат от същите евреи
  • 26 Щайнер

    12 2 Отговор
    Тоя кръст не е келтски а малтийски

    Коментиран от #28

  • 27 NikNay

    3 23 Отговор
    Хайде да е хаирлия, тая година в София татуирани нацисти а догодина в Кърджали брадати джихадисти. . . . .
  • 28 Ломски

    8 0 Отговор

    До коментар #26 от "Щайнер":

    До колкото знам този символ реално означава "знание"... Може и да греша.
  • 29 Plovdiv

    26 4 Отговор
    Само това може да спаси Европа!
  • 30 JPower

    31 6 Отговор
    Щом може комунистите и гейовете да се събират и да правят паради, значи и фашистите могат. Евреите пак квичат, това означава,че това е добре за хората. Национализма е спасението!!!
  • 31 за съжаление

    26 6 Отговор
    Хитлер направи Германия номер едно в Европа и Света по всички показатели Комунистката Меркел от ГДР я разсипа пред погледа на целия свят
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Хайл

    19 5 Отговор
    Съжалявам че няма да съм там
  • 34 Еблю

    16 5 Отговор
    Зиг хайл
  • 35 Eee

    4 14 Отговор
    Явно тия хора не знаят какво е Хитлер!

    Коментиран от #42

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Луд

    14 6 Отговор
    Следващата сбирка да се съвпадне с гей парада, че да има пищящи джендърчета по улиците тичащи с фусти в ръцете
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 групен фюрер

    20 4 Отговор
    Поклон пред святата личност Адолф Хитлер. Ненадминат до днес по изпълнени обещания в полза на германския народ до 1940г. Моля,не забравяйте , че връщането на Южна Добруджа обратно на България, дължиме на Адолф Хитлер.
  • 40 Пиниза

    19 3 Отговор
    Нема ако, но ако Хитлер беше победител, България щеше да е с площ около 160 000 кв.км.
  • 41 Зиги

    10 2 Отговор
    Добре дошли, братя!
  • 42 898

    15 3 Отговор

    До коментар #35 от "Eee":

    Много добре знаят.Хитлер е олицетворение на ред и справедливост.
  • 43 съдба

    7 3 Отговор
    Великите личности се раждат периодично на правилното място и точното време
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Анализатор

    2 9 Отговор
    Слабия винаги жадува за група. Така става нещо повече от овца без история. Иначе когато сам е просто овца в овча кожа.
  • 46 Защо бе, Юда, защо? За пари ли?

    4 2 Отговор
    Махалото, модераторе, махалото! Никой не може да го спре, защото неговото движение е видимата страна на основен природен закон.
  • 47 Bulgaria+Deuchland=brotherhood

    6 2 Отговор
    Идвам чак от Осака за тази среща!Там съм братя!Да живее Националсоциализма и Европа!!!
  • 48 Bulgaria+Deuchland=brotherhood

    4 2 Отговор
    Идвам чак от Осака за тази среща!Там съм братя!Да живее Националсоциализма и Европа!!!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Левскар-Националист

    2 0 Отговор
    Ако Хитлер беше спечелил ВСВ сега ние българите щяхме да живеем в пъти по-добър живот!!!Всеки,който може да присъства там!!!!
  • 51 Историк

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Сталин е по страшен":

    Да кажеш че Сталин е убил повече хора е тъпо и на първо място показва че не си запознат с факта че управлява 20 години повече от Хитлер естествено че за това време ще унищожи повече хора най вече чрез глада породен от дефектната планова икономика "лагерите и растрелите за враговете на народа" Хитлер за 10тина години е изчистил достатъчно евреи,цигани,поляци,съвети и съюзници че да бъде запомнен като най жестокия диктатор а 20 век Сталин все попада втори нека не забравяме и че извращенията на Хитлер са по големи газови камери,експерименти или унищожение на цели малцинства.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове