Last news in Fakti

16 Април, 2019 19:56 1 933 18

България и Израел с общи оръжейни проекти

  • радари-
  • пво-
  • българия-
  • израел

Представиха мултифункционалния радар MMR

Израелската фирма за електронни системи ELTA Systems, която е дъщерна на най-голямата корпорация за производство на оръжие в Израел IAI, представи пред български военни специалисти своята концепция за създаване на опозната въздушна картина и за наземно базирана ПВО и ПРО. „Търсим сътрудничество с български фирми“, каза Ноам Шани, маркетинг директор на IAI за Европа.

В детайли беше представена системата за наблюдение на въздушното пространство Sky shield и мултифункционалния радар MMR. Тя е изпитана в бойни условия, а именно през 2014 г. по време на конфликта на границата с ивицата Газа. Тогава системата е успяла да прихване и неутрализира 99% от изстреляните към израелска територия ракети, снаряди и мини, а също и вражески дронове.

Към момента на въоръжение са над 100 радара MMR в армиите на редица европейски, азиатски и американски държави. 54 от тях са в Индия, а останалите в Канада, САЩ, Италия, Чехия, други

IAI е една от най-големите компании в сферата на отбраната с над 50-годишен опит. В нея работят 15 000 служители. Продажбите за 2018 г. надхвърлят 4.5 млрд. USD. 80% от продажбите са за чужбина.

Предимството на компанията е, че не само предлага радари, но и внедрява най-модерните технологии. Компанията гледа много сериозно на кибер атаките и поради това внедрява кибер решения във всеки един продукт.

Радарите, които произвежда компанията варират в обхвата си на действие от няколко километра до няколко стотин километра. Разполагат с уникални комбинации от сензори, които работят и на земята, и във въздуха, и в самолетите. „Когато говорим за опознаване на ситуацията трябва да споменем какво се случва във въздуха. Когато говорим за заплахите трябва да кажем за такива с нисък интензитет, бавни или неразпознаваеми обекти, безпилотни летателни апарати, ракети и минохвъргачки. Сценариите варират от рутинни до конфликти с висок интензитет или такива с нисък, вътрешна сигурност и контрабанда.

Въпросът за оперативната съвместимост не е като в миналото. Не разделяме мисиите, нито видовете въоръжени сили, а говорим за оперативна съвместимост между държавите, тъй като те участват не по отделно, а в коалиции при определени действия”, пояснява Шани.

От командването на българските ВВС неофициално обясниха, че предстои замяна на старите радари, но не уточниха колко и какви трябва да бъдат закупени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слепи ли сте

    17 6 Отговор
    Блаво, а след като ги видим и засечем, с прашки ли ще ги обстрелваме?

    Коментиран от #3

  • 2 Реалист

    28 9 Отговор
    Йес, НАЙ-НАКРАЯ ДОЖИВЯХМЕ! Израел трябва да е примерът за България и нашата пътеводна светлина как се оживява във среда на враждебни съседи - С ТЕХНОЛОГИИ И СМЕЛОСТ

    Коментиран от #4

  • 3 Реалист

    14 6 Отговор

    До коментар #1 от "Слепи ли сте":

    Хубав въпрос на който евреите имат отговор - потърси в нета за "прашката на Давид" - новата им ракета. като купуваш едното, какво ти пречи да купиш и другото?
  • 4 Емил

    12 4 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    Когато си агресор, винаги имаш врЪждебни съседи! Но България няма такива - Борис Трети беше достъчно умен и отказа на Хитлер да имаме граница с Русия!

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Tiffff

    11 4 Отговор

    До коментар #4 от "Емил":

    Да ама с Турция имаме
  • 6 Реалист

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Емил":

    Емиле, посети сайта на читанката за правописа:
    "враждебни е производна форма на враждебен (мн. ч.)."
    Освен ако не иронизираш на правешкия селянин "социЪлизама" и "комунизЪма", хахахаха
  • 7 onq s konq

    6 3 Отговор
    Естествено руските са по-хубави,ама РУБЛИТЕ СА КЪТ

    Коментиран от #8

  • 8 Марони

    6 3 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    На руснаците само рускините са им хубави!

    Коментиран от #9

  • 9 Реалист

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "Марони":

    И то докато са ДО 25 ГОДИШНИ, после са като бурлаки на волге - косми нямат само по зъбите и са с размерите на белгийски кон тежковоз. За интелект и домакинство няма да говорим...
  • 10 1944

    2 1 Отговор
    с прашки с-400 ще стрелят турските братушки на руснаците.
  • 11 Няма лабаво

    5 0 Отговор
    Това е сериозна технология от високотехнологична държава с доказани качества Дай Боже да сключим сделка
  • 12 А може би и нящо друго ке ни метнат

    4 3 Отговор
    Е те вече получиха земями от родината ни,и като дойдат и родата им ще ни управкяват спокойно както при харабите.
    Честни йевреи.
  • 13 5 минути смях

    1 3 Отговор
    Чушкопек с радар. Може да печем чушките и на тъмно.
  • 14 Rammstein

    3 1 Отговор
    Аз пък искам,съвместно да построим-ПАМЕТНИК НА ФЮРЕРА.
  • 15 България ЕС НАТО

    2 0 Отговор
    Супер новина
  • 16 ДТиБ ВГЗъ

    2 0 Отговор
    Не можах да схавана КОИ са общите ни оръжейни проекти с Израел?! Ама карай, тъп съм явно... По скоро, Израел предлага да закупим тяхно оръжие! Или??? Тъп съм...
  • 17 БАРС

    0 0 Отговор
    Не знам колко са направени от евреи тези радари .но ми се щте да ви разкажа нщо и то самата истина .Бяха ме пратили да отремонтирам нещо в една зграда наистина красива така но в един момент заваля дъжд и застанох под козирката на главният вход.В същото време излязоха да пошат много млади момчета и някои други момичета но все на възраст някъде 25=30 год.Попитах ги какво работят тука на руски защтото ги чух да говорят на руски
  • 18 БАРС

    2 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Не знам колко са направени от евреи тези радари .но ми се щте да ви разкажа нщо и то самата истина .Бяха ме пратили да отремонтирам нещо в една зграда наистина красива така но в един момент заваля дъжд и застанох под козирката на главният вход.В същото време излязоха да пошат много млади момчета и някои други момичета но все на възраст някъде 25=30 год.Попитах ги какво работят тука на руски защтото ги чух да говорят на руски те ми одговориха че са програмисти и са от бившите съветски републики имало от българия и румъния .На въпросът ми да ли са евреи отговорът беше че всичките са чйжденци и не са евреи .Евреи били само шефа на фирмата и главният счетоводител.Така че евреина копува мозъци от бившият соц лагер и за жълти стотинки им правят и програми и технологии и може би тия радари . А после се бият в гърдите имаме това онова.А всичкото им оръжие повечето е създадено о евреи от РУСИЯ които са учили по времето на СССР и са работели в руските оръжейни заводи на калашников или в самолето строенето и т.н.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове