Last news in Fakti

21 Юни, 2019 10:48 3 190 30

Симеонов: ГЕРБ наруши споразумението, влезе в съдружие с ДПС

  • валери симеонов-
  • герб-
  • коалиционно споразумение

ОП иска коалиционен съвет

Симеонов: ГЕРБ наруши споразумението, влезе в съдружие с ДПС - 1
Снимка: БГНЕС

В България американският модел на финансиране на партиите ще бъде афганистански. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред БНТ.

„Цялата тази тема започна с един ненормален начин на правене на политика, политика на емоция, политика на инат. С едно аварийно пристигане в парламента премиерът разпореди на неговата партия да внесе предложение за 1 лв. Това предложение не е обсъждано в коалиционен съвет. Не е коментирано в никакъв друг формат. Даже не е коментирано в самия ГЕРБ. Това било отговор на други популистки предложения от опозицията.“, каза той и посочи, че на опозицията е работата да прави популистки и налудничави предложения.

„Отговорността на изпълнителната власт е коренно различна, тя е в пъти по-голяма“, каза още лидерът на НФСБ. Според него такова предложение ликвидира многопартийната демокрация.

„Колкото и да не е приятно на голяма част от нашите сънародници многопартийната демокрация е най-висшата форма на демокрация“, каза още той. По думите му едно премахване на субсидиите превръща системата в американски модел, който в България ще бъде афганистански.

„Какво означава американски модел – финансиране, от което остават две партии“, допълни още Симеонов.

"Вчера се събрахме с ръководството на ВМРО и си дадохме една трезва равносметка, че това решение не трябва да продължава своя път към пленарна зала и трябва да бъде най-малкото отложено, за да има консултация с всички политически сили", разкри Симеонов.

Симеонов изтъкна, че ГЕРБ е нарушил коалиционното споразумение и приоритетите на управляващата коалиция, и че "влезе в коалиране с ДПС".

"Настоявам за спешен коалиционен съвет след завръщането на премиера в България. По този начин не може да продължаваме воденето на политиката. Нещо повече, с колегите вчера, изрично сме поставили въпроса за денонсиране на коалиционното споразумение с ГЕРБ.

В тази връзка се обърнахме писмено към нашия коалиционен партньор, който освен всичко друго преди два дни си позволи да наруши и коалиционното споразумение и програмните приоритети, под които сме се подписали и под които сме съставили правителство. ГЕРБ пред очите на цялото общество влезе в коалиране с ДПС. Нека ГЕРБ да реши кой иска да ѝ бъде партньор. Ако иска ДПС, да заповяда. И без друго плащаме висока цена за присъствието си във властта. Не може да се извиняваш. Не може да предприемеш такъв удар срещу демокрацията“, каза още Симеонов.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 атакиста

    14 34 Отговор
    всички руски комуняги и българските им слуги комундета на сапун в газовите камери
  • 2 1234

    36 7 Отговор
    Стига коментира другите а вижте себе си, излизайте от парламента и избори

    Коментиран от #17

  • 3 Bahti

    29 11 Отговор
    Тоя не е излизал от 00. Сладур крадлив, по традиция. А ние сме Балъците! Дето псува Майки на болни Деца. Аре трийте ме!

    Коментиран от #6

  • 4 Све

    39 10 Отговор
    Патридиотите реват, но властта не пускат...
  • 5 Български интерес

    38 7 Отговор
    Предсрочни избори.
  • 6 Bahti

    7 6 Отговор

    До коментар #3 от "Bahti":

    Скоро ме изтърваха от четвърти,а след това ме изнасилиха цигани,и сега съм малко объркан,дайте съвет какво да правя.,!!!
    .

    Коментиран от #7

  • 7 Bahti

    2 7 Отговор

    До коментар #6 от "Bahti":

    За къде съм без антураж от тролове? Честито!

    Коментиран от #8

  • 8 Bahti

    3 7 Отговор

    До коментар #7 от "Bahti":

    Казах ви не съм добре,гоно ме параноята , привиждами се тролове такива големи и злобни.!!!
  • 9 НЕО

    8 19 Отговор
    Ще смачкаме Русия /спонсора на БСП-ДПС/ като лай.о под немски танк
  • 10 гостенин

    20 6 Отговор
    Абе я иди да затваряш барчета и заведения по морето освен за това за друго нищо не те бива.

    Коментиран от #11

  • 11 СссереМ

    13 4 Отговор

    До коментар #10 от "гостенин":

    А ти освен да пишеш заучени опорки за друго ставаш ли?

    Коментиран от #12, #20

  • 12 дааа

    3 6 Отговор

    До коментар #11 от "СссереМ":

    Дисущ като теб.
  • 13 Дядото

    8 1 Отговор
    Скапан материал... Шлякана държава!!
  • 14 Васил Левски

    9 3 Отговор
    GERB партия крадецев !

    Коментиран от #18

  • 15 Васил Левски

    6 2 Отговор
    GERB партия крадецев !
  • 16 Лудетина

    7 1 Отговор
    Близ близ боковия *ъз
  • 17 Драйвър

    4 7 Отговор

    До коментар #2 от "1234":

    За какво ,да може фатмака и Курнела да грабят половин година безконтролно?Тоя филм го гледахме вече!
  • 18 Мигел

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "Васил Левски":

    Ей Левски защо пишеш на Руски бе!
  • 19 България

    5 0 Отговор
    Симеонов да използва аргумента за да прокара закона за забраната за реклама на хазарт.Нещо си траят вече от НФСБ.Ако беше приет закона щяха да ме спечелят като гласоподавател.Демократична българия също пускаха клипчета из facebook говореха наляво и надясно глупусти и те си мълчат за търкането на билети и показване на неучачници с печалби от тотото!
  • 20 СоцБоц

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "СссереМ":

    А ти освен да облизваш Соросоидни и Хамерикански топки за друго не ставаш!!!
  • 21 Зайко Байко многознайко

    8 2 Отговор
    Това е писано от мен през месец Юли 2017 г. Бойко пудел си намери , кръсти го Валери! Валерката дълго се въртя докато намери път към власта. На Адолф Сидеров бе сол-ташак, докато натириха го в глух сокак! Пуделът Боков тъй лесно се не отказва, че сладък е кокалът горе във власта. Патриотари продажно, коалиции правят с лица до вчера смятани за врагове, днеска обаче зад ушите ги чешат и слушат кротко, като малко кутре! Тиквоций Едно се прави, че не разбира, но всъщност умело със тях си жонглира! Поставя ги , като пешки където си ще и се прави на глупав и не разбрал, когато разрази се някой скандал! Нали на Тато беше пазвантин и добър ученик, където трябва се снижава, като малък мъник. Когато е време мъдър да играе на Царя Лъжец да подобава се старае! Така със селска хитрост и бандитско безцеремоние управлява ни "мъдро" в това беззаконие! 😰😅
  • 22 селски тарикат

    6 1 Отговор
    Валерко, срещу шума от парите нищо не помага братко... ти добре го знаеш това, ама що ли се пачиш...
  • 23 1234

    7 1 Отговор
    Валери стига се оплаква, ами напускай парламента и избори
  • 24 България над всичко

    2 6 Отговор
    Симеонов е абсолютно прав.
  • 25 калинка

    2 3 Отговор
    ФАКТИ, къде сте???
    От 23 коментара, 6 са с откровено груб език, език на омразата! Отдавна ми приличате на Блиц. Но напоследък слязохте и с допусканите коментари и със съдържанието и тематиката на статиите, до нивото на ПИК. Жалко.

    Коментиран от #28

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Зайко Байко многознайко

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "калинка":

    Калинке, свали си розовите очила, тези нагли крадци разбират само от бой. Това е най-малкото , което можем да им напишем и поне малко да намалим напрежението, което ни заобикаля! Иначе за ПИК и особено БЛИЦ си права, страшно падение, там дори не пишат по темите. Само се обиждат.
  • 29 букова глава

    0 0 Отговор
    ГЕРБ да не правят грешката на БСП иначе са в историята като тях!!!!!
  • 30 1122

    0 0 Отговор
    Те винаги са били в съдружие,още когато ББ беше гл комисар и се молеше на А Доган за още една звезда на пагона му, още от тогава прави това което му каже Доган.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове