Last news in Fakti

1 Август, 2019 08:08 29 905 59

Пловдивски чиновник взима 13 541 лева месечно

  • пловдив-
  • ректор-
  • университет-
  • запрян козлуджов

Бившият ректор на Пловдивския университет Запрян Козлуджов е най-скъпо платеният мениджър на държавна структура

Пловдивски чиновник взима 13 541 лева месечно - 1

Бившият ректор на Пловдивския университет Запрян Козлуджов е най-скъпо платеният мениджър на държавна структура в Пловдив. За миналата година доходът от трудови правоотношения на професор д-р Козлуджов възлиза на 162 498 лева, или 13 541 лева месечно, съобщава в. "Марица".

Той управлява ВУЗ-а под тепетата два мандата - от 2011 до средата на 2019 г, когато Общото събрание избра проф. Румен Младенов.

Бившият ректор на Пловдивския университет Запрян Козлуджов е най-скъпо платеният мениджър на държавна структура в Пловдив

Професор Козлуджов е филолог по образование, преподава теория на литературата в ПУ от 1988 година. Доцент по теория на литературата е от 2000 г., професор става две години по-късно, а после и заместник-ректор на ПУ „Паисий Хилендарски“, сочи краткият прочит на автобиографията му.

Оказва се, че академичната кариера всъщност не обрича на бедност, както се смяташе доскоро. Така втори в класацията на най-добре платените мениджъри е друг ректор и учен - чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев, който оглавява Медицинския университет в Пловдив два мандата. Неговите годишни доходи възлизат на 131 380 лева, или месечно се падат грубо по 11 бона.

Втори в класацията на най-добре платените пловдивски мениджъри е чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев, който оглавява Медицинския университет два мандата

Ректорите на другите висши учебни заведения в града остават доста назад в класацията - проф. д.т.н. инж. Кольо Динков, начело на УХТ, е заработил за миналата година малко над 70 000 лева, а на Аграрния - проф. Христина Янчева, около 50 000 лева. Данните за финансовите постъпления не са тайна, те са надлежно описани в декларациите, които ректорите на висши учебни заведения подават пред КПКОНПИ за 2018 година.

Съдейки само от тези цифри, краткият прочит на формулата за добра заплата е научна кариера, титли и добър управленчески подход.

Със замах в топ 3 влиза и управителят на УМБАЛ „Свети Георги“ проф. д-р Карен Джамбазов. Мениджърът на най-голямата болница в България се разписва срещу малко над 9400 лева месечно, а годишният му доход е 112 837 лева. Той управлява болницата от 2010 година.

В лечебното заведение средногодишно се хоспитализират над 80 000 болни, като за миналата година болницата е заработила най-много средства от Здравната каса - 90 милиона лева по клинични пътеки и амбулаторни процедури.

Мениджърът на най-голямата болница в България проф. д-р Карен Джамбазов се разписва срещу малко над 9400 лева месечно

Въпреки че УМБАЛ "Свети Георги" стопи дългове в размер на 2 милиона и 52 хиляди лева в периода 31 март 2018 г. - 31 март-2019 г, в момента просрочените задължение са над 10 милиона. Именно заради въведените мерки за финансова дисциплина през 2016 година проф. д-р Карен Джамбазов получи приза „Мениджър на годината“ от наградите на Българския лекарски съюз.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 търпелив

    88 6 Отговор
    Това разбира се са жълти стотинки, сравнени с доходите на директора на болница Света Екатерина. През 2009 откогато ми са данните, проф. Генчо Начев получаваше официално от заплати и избор на екип по 70000 лв. месечно.
  • 5 Bulba

    45 5 Отговор

    До коментар #3 от "16-та република":

    2 - ма , ама евреи - фабриканти!
  • 6 мнение

    111 14 Отговор
    Държава на абсурдите! Кой им разрешава тези заплати и на каква база? В държавни ВУЗ-ове и затънали болници?

    Коментиран от #12

  • 7 дядо Къци

    124 7 Отговор

    До коментар #3 от "16-та република":

    Това не са нормални хора! Това са безсрамни крадци! И ако нямаше в закона ограничение за два мандата, щяха да грабят до края на живота си! Колкото до научните им заслуги - с какво толкова прославиха държавата ни в науката? Какво допринесоха за благото на обществото? Някакво откритие? Изобретение?

    Коментиран от #37

  • 8 До 16 тата

    77 7 Отговор

    До коментар #3 от "16-та република":

    1. Никога е нямало такова предложение, но виж сега сме си колонизирани от САЩ и ти явно се радваш като идиот на бобнбонче!

    2. Това са ръководители на държавни организации и истината е че последните години заплатите на тоя ръководен състав растат за сметка на работниците и служители които наистина вършат истинската работа!

    3. На повечето ръководители на държавни организации се дават големи заплати за да въртят далавери за тия които са ги назначили!
    4. Ако си забравил по времето на тоя ректор на ПУ - наричано още КИЛИЙНО УЧИЛИЩЕ беше дадена титла "хонорис кауза" на Ицата Стоичков сещай се по предложени ена кога е станало това на Бойко и на Тотито.

    А по времето на соца вярно имаше разминавания в заплатите, но интелигенцията особенно научните среди се ползваха със сериозна подкрепа на дръжавата, пълно беше със НИИ-та и почивки им се осигоряваха и т.н. А швабите не са писали подобни работи, писани са от Ленин!
  • 9 Haha

    35 5 Отговор
    Държавните служители при това в университети при това в Пловдив. Яко. В града няма "най-голяма болница в България"

    Коментиран от #18

  • 10 гптттт

    3 9 Отговор
    тгжгхпппхэъъъэфхпррр
  • 11 fraas

    36 6 Отговор
    яко е да си от герб а
  • 12 Илия

    17 8 Отговор

    До коментар #6 от "мнение":

    По-добре се запитай кой на теб не ти разрешава да взимаш и толкова.
  • 13 Трън

    22 48 Отговор
    Трябва да вземат добри пари, дори тези не са много. Тези хора са учени с титли, доктори. Колко да взимат, по деветстотин лева ли? Важното е да управляват добре и най- важното -
    Да не се краде и да няма евтини апартаменти.
  • 14 4oko

    73 6 Отговор
    Това не е държава... Клоака...
    Колегите му от др. ВУЗ-ове, хората които създават хирурзите които утре на подобна туквуна ще спасят живота... Има доктори стартират от 700-800 лв. заплати...
    МЕд. сестри бачкат за по 650 лв. в майна сити,този колтуртрегер явно от НАСА му плащат...
  • 15 Майна

    34 7 Отговор
    Познавам съграждани на това лице които са на квартира в Сф. и бачкат с пот на челото от сутрин до вечер и пращат пари в Пловдив да може рода да оцелява ...
  • 16 11111

    55 6 Отговор
    ЛАЛАДЖИИТЕ ПРОФЕСОРИ , ПО-ЦЕННИ ОТ СПАСЯВАЩИТЕ ЖИВОТ ПРОФЕСОРИ .
  • 17 Дядото

    43 6 Отговор
    ...тука е така ....докато има балъци- тарикатите ще си живеят царски !!!! Хайде чао че работя на две места за по 700лв. ,,и нямам време....
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Димов

    50 2 Отговор
    Ако ще и милион да взима, важното е какво прави за тях. Един даскал взима 800лв на месец, и обучава средно 8 паралелки по 25 средношколци. Какава толкова голяма работа свърши тоя ректор, че да взима тия 13 бона?

    Коментиран от #21, #43, #48

  • 20 KENEPH BG

    63 1 Отговор
    Тоя навремето ми преподаваше няква измислица. Най-големия мазник псевдоинтелектуалец и кабинетна мишка. То заради такива като него в ПУ влиза куци и сакато да учи измислици като неговите. Такава като този трябва да бъдат съдени за разхищение на държавни пари, а това че лъжат хиляди млади хора с дипломи от които няма реална полза в живота, за това има кой да ги съди. Този специално е един мазен нагаждач.
  • 21 минаващ

    4 14 Отговор

    До коментар #19 от "Димов":

    Ами закачи пред името си чл.кор. проф. д-,р и може пък и да разбереш.
  • 22 Никола

    33 0 Отговор
    8 години х 13 400 лв са 1 300 000 лв.
    Е, то това е!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 таня

    32 1 Отговор
    браво козуджов добре краде
  • 25 хаджиева

    26 0 Отговор
    кога ще върнеш крадените пари от студентите и работещите в пу-
  • 26 Мастер

    5 13 Отговор
    Хора за тези не знам но навремето казваха който учи ще с получи, и е Верно щом пред името ти има инженер доктор и само затова трябва да взимаш повече после още много години опит ставаш доцент професор и заплащането е друго затова учете докажете и ще се сбъднат мечтите ви. Не кат повечето изкарал висше образование и не може се реализира затова мете улицата що е негоден мама и тате са платили 100 бона за образование и ко не кадърен няма връщаемост затова дават много за образование и после получават а вие си слушайте чалгата друсайте се и одете по затворите тапанари452

    Коментиран от #27

  • 27 KENEPH BG

    22 2 Отговор

    До коментар #26 от "Мастер":

    Всичко е да се вземат едни пари от държавна поръчка. Аз лично си се реализирах ОК навънка вече 18 години нема проблема. Но за тази държавна поръчка такива като Козлуджов прахосват потенциала на студентите. Децата очакват да бъдат научени, а Козлуджов им взима парите, времето и живота ... и им показва средния от петте. Аре чао
  • 28 ехоо

    12 4 Отговор
    Е поне са учили хората и работят. Не са като политиците дето не могат името да си напишат а са къде къде по богати. Ковачки и Доган вземат 58 милиона за нищо. Като си помисля, вземат хората точно една нормална ( не висока) заплата за ЕС.
  • 29 бял хакер

    6 9 Отговор
    Ами да ви кажа тия пари особенно на доктора ми звучат много страшно малко. Един бял хакер взима повече и най-много да трябва да настрой някоя пръскалка да напръска тиквата. Пък тук доктора управлява най-голямата болница в България в която всеки ден умират хора.
  • 30 125

    31 0 Отговор
    Подобни пари вземат само ректорите, а техните колеги със същото звание и по-големи заслуги се разписват срещу 1500 лв. месечно! Ректорите вземат тези пари защото те сами си определят заплатите и никой не може нещо да им каже! Това е резултат от криворазбраната вузовска автономия!!!...
  • 31 mi ta ka

    0 12 Отговор
    Явно си разбира от работата!
  • 32 До 28

    11 0 Отговор
    Виж коментара на 30 и тогава филосоствай колко много работят ректорите и колко си заслужават заплатите!
  • 33 Отново непозната

    4 6 Отговор
    Факти, моля Ви се вече, гледайте какво пишете преди да го публикувате. Защо използвате повторение? Втори е Проф. д-р Стефан Костянев и т.н. и после пак същия абзац. Хубава е статията, мотивираща за младото поколение да учи, ама тези елементарни грешки за пореден път убиват цялата Ви статия.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Лора

    9 0 Отговор
    Всичко е добре дошло, за младото поколение...! Бих казала и други важни работи, но се срамувам от автора...!
  • 36 Гербер

    5 7 Отговор
    Това е, такива са заплатите в България. Затова народът ще преизбира генерал Борисов во веки веков. Просто вече сме богата държава.

    Коментиран от #46

  • 37 Julien

    4 7 Отговор

    До коментар #7 от "дядо Къци":

    Ами...прочели са няколко вагона книги повече от теб и подобните на теб.
  • 38 ????

    7 8 Отговор
    Да сте учили и вие за доктори и юристи, кой ни е крив, демек виновен.
  • 39 Сашо

    17 0 Отговор
    Паразити на държавата. Нещо да допринесат_не
  • 40 Жижо

    3 0 Отговор
    Ана баксана. Много пара вай вай
  • 41 13000 ЛВ

    12 0 Отговор
    Е ПА И АЗ ЗИМАМ ТОЛКОВА.АМА ЗА ГОДИНА И ПОЛОВИНА.
  • 42 Любопитен

    6 0 Отговор
    Абе факти дайте им адресчетата на тия да се убедим от първо лице
  • 43 Голям прос

    6 0 Отговор

    До коментар #19 от "Димов":

    Подува кученца сигурно. На всеки държавен служител заплатата му е точно определена според длъжността, но никой не го спазва. А на тия не знам как са я определили, най-вероятно са взели от низшестоящите
  • 44 така ли

    9 0 Отговор
    Филолог?!Браво на ``лаладжията``?!....
  • 45 Гнусният Рошко...

    5 0 Отговор
    А да си учител хакер, заслужаваш ли, някакво заплащане...!?
  • 46 да ама

    8 0 Отговор

    До коментар #36 от "Гербер":

    ``генерал``-менте.....
  • 47 цвцв

    2 0 Отговор
    после кажете,че кметовете не са крадци
  • 48 Да да

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "Димов":

    Приятел, тоя даскал сам ли обучава 200 деца? По всички предмети ли? Май има поне още 30 като него. Та 30 х 800 лв. стават 24 000. Ако се справи сам, да ги вземе всичките.
  • 49 Петър Волгин

    4 0 Отговор
    Нужни бяха на БКП(черв.олиг) и поиска плутокрация, пазарна утопия, и прости хора. Умните, ако потрябват, там където трябват, ще ги докарат - ще си ги вземат, с пари, ще си ги купят. ПРОСТИ СА НУЖНИ, ДА ИЗМЕСТЯТ УМНИТЕ, ТА ДА ВЪРВИ КЕЛИПИРЪТ, НЕОБЕЗПОКОЯВАН. Те са прости, масите, и ще повярват на прости лъжи и простотия на килограм.1% средна класа, има ли почва дясното в България. Че нали това е идеята им, то дясното не иска равенство, първо защитава аристокрацията и роялизмът, после плутокрацията, консервирането на живота от преди 250 години. ... 1% имат влог в банка над 5000 лева. Под 10% имат изобщо влог, като 70% от тях имат до 1000 лева - средно 200 лева. ($ 5000 заплата за наши доктори в ЮАР
    08 Декември 2005 09:15 в-к "Труд", 2005г. юар има 5000 долара бвп на глава, ние 6000)
  • 50 дивака

    4 0 Отговор
    и после защо карат хубави коли и ходят на екскурзии където си искат
  • 51 Сорос

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "16-та република":

    Евала че 20 души взимат тая заплата,а 98 на Сто духат супата на капитализма.
  • 52 Реалист

    5 0 Отговор
    Това си е пладнешки обир на нагли доктори назначени от бай х.й.Докато не изготвят електронна здравноосигурителна карта за всеки българин здравната система никога няма да се оправи.
  • 53 Анонимен

    1 2 Отговор
    Без да съм доктор,професор,доцент,работя си на общински паркинг във Варна,и по 300лв на смяна си ги знам редовно.15 смени по 300лв плюс заплатката,не се оплаквам.Така че както казаха в по старите коментари.Учете,слагайте титли преди името за да ви плащат добре.Че аз сега съжалявам дето не съм сложил доктор или инженер преди името си.
  • 54 МИСЛЕТЕ

    4 0 Отговор
    Такъв работодател-началник каква заплата ще позволи на подчинените си ? Те какво получават ?
  • 55 qwerty

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "В Пловдив е най-голямата болница":

    Да не е зоокъта?
  • 56 Истина било

    2 0 Отговор
    Науката е Слънце, ама по-добре на сянка, с висока заплатка. Земеделците да пият студена вода и да слагат капели, докато копат зеленчука.
  • 57 Заслужава 30 сребърника

    1 1 Отговор
    Много българи е уморил доктора
  • 58 научен раб

    2 0 Отговор
    На Козлуджов органите би трябвало да проверят в колко командировки по чужбини е бил, какви са разходите му за път- своя кола ли е карал като ректор и имал ли е шофьор и какво имущество е придобил в периода на ректорство.
  • 59 за автора

    2 0 Отговор
    Похвала за автора Венцислав Михайлов! Толкова чакахме правдата! И сега ликуваме, че излезе наяве за този... Дано разследващите журналисти не оставят нещата дотук.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове