Last news in Fakti

16 Август, 2019 17:28 13 418 44

Шофьор не спря на знак СТОП, уби го влекач

  • загинал-
  • катастрофа-
  • горна студена

Водачът на товарният автомобил е задържан

Шофьор не спря на знак СТОП, уби го влекач - 1
Снимка: shutterstock

Тежко ПТП между лек автомобил и влекач е възникнало на пътя Русе-Плевен. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Велико Търново.

Пътнотранспортното произшествие е възникнало на 15 август в 15:00 часа като на лек автомобил Форд Мондео с водач 47-годишен мъж от гр. Варна, движещ се по пътя от с. Горна Студена – гр. Павликени, не е спрял на знак СТОП, при което е ударен от влекач Скания с прикачено ремарке, управляван от 60-годишен мъж от гр. Ловеч.

В следствие на тежкото ПТП е починал водачът на лекия автомобил, а водачът на товарният автомобил е задържан. Взета му е проба с техническо средство дрегер, като тя е отрицателна.

Причините за пътнотранспортното произшествие са в процес на доизясняване, в РУ Свищов е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1, буква "в", вр. с чл. 342, ал. 1 от НК.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Моето

    234 1 Отговор
    А защо водача на камиона е задържан? Каква е неговата вина в случая?

    Коментиран от #3, #30

  • 2 нервен ( разбивача на тролове )

    192 1 Отговор
    Какво има да му се доизяснява ??? и защо трябва да бъде задържан шофьора на влекача ?? Нали при положение че е правоспособен и не е ползвал забранени субстанции и алкохол и не си е надвишил часовете зад волана ??? Кога ще се вкара в порядъчен ред тази бюрокращина
  • 3 Le gilet jaune

    132 1 Отговор

    До коментар #1 от "Моето":

    Не, вина няма, но така полицията симулира активна дейност. За пред публиката. Ченгетата много го обичат това и то с леки задачки, които не изискват много работа и изпотяване, но пък се говори за тях. Което показва, че те не са в служба на народа си и в негова помощ.

    Коментиран от #6

  • 4 Киро

    63 1 Отговор
    Чак па го задържали
  • 5 Plovdiv

    86 0 Отговор
    И защо е задържан шофьорът?!?!
  • 6 Ченгетата са единственно в служба на

    49 3 Отговор

    До коментар #3 от "Le gilet jaune":

    Полит шаиката това са еничари дето са станали такива защото полит шаиката им дава малко превилегии и да издевателстват за лична сметка народа е тва е милицията...милиционера не е станал милиционер заради заплатата от 800 или 1000лв а заради далаверите ...

    Коментиран от #10

  • 7 ГОСТЕВ

    29 5 Отговор
    А ПАК КАЖЕТЕ,ЧЕ ПЪТЯ,ЗНАЦИТЕ,ДЪРЖАВАТА И....ПРОЧЕЕ СА ВИНОВНИ ЗА ИНЦИДЕНТА.......?????
  • 8 Тва е същото като да бръкна в контакта

    54 1 Отговор
    И да умра и да задържат шефа на тока😂😂😂
  • 9 ТИР

    37 0 Отговор
    Абе тия знаци да ги сложат по няколко през 3 м , та дано ги видят заблеяните шофьори...особено стоп и път без предимство !!!
  • 10 УЧУДЕН

    12 1 Отговор

    До коментар #6 от "Ченгетата са единственно в служба на":

    КАКВА ВРЪЗКА ИМА КОМЕНТАРА ТИ, С ТУК ОПИСАНАТА КАТАСТРОФА....????? ЗА ЕДИН ПРИЯТЕЛ ПИТАМ......

    Коментиран от #14, #22

  • 11 Гадина

    39 3 Отговор
    На същото място камион уби и четиримата футболисти на ФК Павликени преди година. Нищо не е променено на това кръстовище за да се подобри и заостри вниманието на водачите. А е необходимо просто 2 кила боя и надписи на асфалта
  • 12 Аноним

    7 24 Отговор
    Защото има и разследване,философи дървени
  • 13 Is 200

    37 3 Отговор
    Странна полицейска работа не си виновен и те задържат.Сценарии ли мислят.После народа им се подигравал.
  • 14 Приятела ти

    3 8 Отговор

    До коментар #10 от "УЧУДЕН":

    Не може ли да пита сам та ти ше му докладваш

    Коментиран от #16

  • 15 Това

    20 1 Отговор
    май е там, където по същия начин се изтрепаха футболистчетата... Пътувам го редовно, има видимост, има ограничения на скоростта и в 2-те посоки, има КАТ-аджийска "вишка" при тоя разклон, даже понякога има и "фотографи"... Въпреки, че последния път се бяха скрили на излизане от Българене в посока Русе... Явно не само румънците се мислят за безсмъртни... Каквото сам си направиш...
  • 16 ОНЯ СЪЩИЯ

    15 1 Отговор

    До коментар #14 от "Приятела ти":

    ПРИЯТЕЛЯ МИ Е ГЛУХОНЯМ ДРУЖЕ,ЗАТОВА ПИТАМ ЗА НЕГО........НО ВЪПРОСА МИ БЕШЕ УМЕСТЕН,А ПЪК ТЕБ ТЕ Е ЯД,ЧЕ НЕ МОЖА ДА МИ ОТГОВОРИШ АДЕКВАТНО,ЗАТОВА.......АРЕ У ЛЕВО......
  • 17 Libre comme air

    37 1 Отговор
    Ебаси и МВР то.. карам си аз по главен път с Мпс и спазвам правилата.. изведнъж отнякъде изкача накой който трябва да спре на стопа.. не мога да спра.. и от удара оня загива.. и арестуват мен.. без вина.. Ало.. тоспода от мвр.. налейте си малко акъл в главите щото ставате смешни
    .
  • 18 m nmmn

    14 0 Отговор
    наѝ- простият електрически уред е светофара,защото всеки полицаѝ може да го замести
  • 19 БНСРП

    12 3 Отговор
    Сега ще кажат трябвало е да предположиш, може да мине някой джигит захапал телефона и забил се в ФБ. На запад за говорене по телефона глобата е 500€. И тук трябва да стане така като те хванат с телефон по време на шофиране пишат ти протокол и изпратщат инфорбащията към колегите, като влезеш в първия град патрула те спира и те отпраща до управлението да си платиш глобата и тогава продължаваш.Другия вариант е да ти ги удържат от следващата заплата.Няма друг начин.
  • 20 666666

    21 0 Отговор
    И защо е задържан водача на влекача,след като другия олигофрен /мир на праха му/е виновен !?!?
  • 21 vasik atanasova

    23 3 Отговор
    не спиране на знак СТОП
    за мене е едно от най големите нарушения

    Коментиран от #34, #37, #38

  • 22 Фен на БМВ

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "УЧУДЕН":

    Сигурно има предвид, че са задържали шофьора на тира. Не виждам каква е причината? А ти?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Assa

    6 0 Отговор
    8-ми март 1982 Казанлък . Заблеяна кантонерка забравя да спусне бариерите. Влакът блъсна автобус. Имаше много жертви. Министърут на транспорта лично пита шофьора "ти като навлезе в релсите не видя ли влака? Защо не включи задна, за да се върнеш?" Шофьорът "на ж. п. прелез е забранено да се превключват предавките". Министърът "освободете този човек, той вина няма!"
  • 25 анонимин

    17 0 Отговор
    Некадърници-задържали шофьора без вина,а защо Местан е на свобода-той не спря на стоп!?

    Коментиран от #26, #32

  • 26 whitenoise

    5 0 Отговор

    До коментар #25 от "анонимин":

    Минах от там веднага след катастрофата. Още не беше дошла линейката, само патрулка с 2-ма полицай регулираха движението. Тира я беше шибнал колата баш в левите врати. Човека си беше вътре. 100% си е виновен, но видимост има... знак има... Явно бързането да се включи преди тира е причината или въобще не е гледал вляво. бог да го прости човека
  • 27 Свидетел

    5 1 Отговор
    Бях свидетел как една жена спря на стоп, но въобще не погледна на ляво а гледаше само на дясно като гръмната и тръгна да излиза на главен път. Добре че на шофьора дето караше по главния имаше добри спирачки. Тука може да е нещо подобно.
  • 28 СЪДИЯТА

    6 0 Отговор
    ТОЯ БАРЕ СА Е УТРЕПАЛ САМ. А МЕСТАН ПАША НЕ СПРЯ И УБИ НЕВИННО БЕБЕ И УСАКАТИ МАЙКА МУ. СЕГА ПАК СЕ ПЕРИ С КНИЖКА,ДО СЛЕДВАЩОТО МУ УБИЙСТВО.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Име

    0 4 Отговор

    До коментар #1 от "Моето":

    Предполагам, че е стандартна процедура до изясняване на случая. Разпит, тест. Нали не мислиш че трябва да го пуснат въз основа на честна дума. И ако каже не бях аз и го пуснат, а после се окаже виновен...
  • 31 qqqqqq

    2 3 Отговор
    По принцип го задържат за да не би случайно да посегне на живота си. Тук опира до психология, убиваш човек без да искаш и съвеста започва да те яде. Всеки го възприема по различен начин. Убитият най вероятно има жена деца. Шофьорът е невинен, но ако е много съвестен човек може да направи някоя глупост.
  • 32 Gost

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "анонимин":

    Ето сам си отговори на въпроса
  • 33 никси

    1 1 Отговор
    абе журналисти ,пишете по грамотно заглавието , ШОФЬОР НЕ СПРЯ НА СТОП И СЕ УДАРИ В ТИР , АНЕ ВЛЕКАЧР ВЛЕКАЧ Е КААМЬОН КОИТО ТЕ ВАДИ ОТ КАНАВКАТА ,С КРАН И БЬЖЕТА ,,И ОДЗАДЕ ИМА РЕПАТРАК НА НЕГО КОИТО ТЕ ЗАКАЧВА И ТЕ ТЕГЛИ ДО АВТОСЕРВИЗА ЗА РЕМОНТ , А АКО Е ПО ТЕЖКА ПОВРЕДАТА ПРИ КАТАСТРОФАТА ,И ИМА СМЬРТЕН СЛЧАИ , ГО ЗАКАРВАТ В БЛИСКОТО ПОДРАЗДЕЛЕНИЕ НА НВР ЗА ДОЗНАНИЕ И ДОКАЗАТЕЛСТВА , НО В СЛУЧАЯ КОЛЕГАТА ЗАЩО ГО ЗАДЬРЖА,ШОФЬОРА НА КАМЬОНА , СПОРЕД МЕН ТОИ НЕ Е ВИНОВЕН ЗА НИЩО, СПОМНЯТЕ СИ ПРЕДИ ВРЕМЕ СКОРО КАТАСТРОФАТА С ЛЮТВИ МЕСТАН , ТОГАВА КАКВО СТАНАА , , ЗНАЧИ СПОРЕД ПОЛИЦАИТЕ ,ТОЗИ КОИТО НЕ СПИРА НА СТОПА ТОИ НЕ Е ВИНОВЕН , А ТОЗИ ДЕТО СИ КАРА ПО ПРАВИЛНИЯ ПЬТ ,Е ВИНОВЕН , АМА СПОРЕД ПОЛИЦАИТЕ ,ЗАЩО ЛИ ,МИ ОТГОВЕОРА Е МНОГО ЛЕСЕН БЕ ЧИТАТЕЛИ ДРАГИ , ЗАЩОТСА МНОГО ПРОСТИ ,ПРОСТИСА И СА КОРУМПИРАНИ И В ЦРЕВАТА , СЬЩОТО СЕ ОТНАСЯ И ЗА ДАЯДЖИИТЕ , КАКТО КАЗВАШЕ ЕДИН АРТИСТ В ЕДИН КУЛТОВ ФИЛМ , АБЕ ВИЕ ВИЖДА ЛИ ЛИ СТЕ ЖИВИ МАРУЛУ , НЕ СТЕ НАЛИ , ЕТО ЗАМЕН ПОЛИЦАИТЕ И ДАЯДЖИИТЕ СТЕ МАРУЛИ , МАРУЛИ СТЕ БЕ И НИЩО ПОВЕЧЕ ,ЗАРАДИ ВАС КОРУПЦИЯТА НЯМА НИКАК ДА СПРЕ ДОКАТО СТЕ НА ПЬТЯ И СТАВАТ КАТАСТРОФИ С МНОГО НЕВИИНИ ГРАЖДАНИ , ЗАРАДИ ЕДНИ ДРУГИ МАРУЛИ .
  • 34 бай

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "vasik atanasova":

    А примерно, в населено място, където има добра видимост и минаваш когато няма жива душа(примерно нощем) - и като не спра на тъпия СТОП какво нарушавам ? Или кого засрашавам? СТОПовете са хранилки. Никаква друга функция ...защо тогаз не сложат и на кръговите скапаните си стоп знаци? Тогава нямаше да има смисъл от знака Б1...
    Не споря с никого, но моето мнение е, че ако не застрашавам никого с ПТП и не представлявам опасност, какво като не спра на СТОП, мина на червено, превишавам скоростта и т.н. ???!? Всички ПТПта са по невнимание, разсеяност и несъобразителност. Може примерно двама да карат по един път в някакво нарушение, но ако внимават - всичко е ОК. Може пак двама да си карат спазвайки знаци и правила, ама единия да се заблее за малко и шанса да стане беля е в пъти по-голяма . Може примерно да караш в квартала с 15 км/ч, измежду колите да се стрелне пред колата някое дете, дето не знае да гледа и както внимаваш - ето ти инцидент. И го отнася шофьора за "несъобразена скорост", а не родителя, че си е оставил детето без надзор и си дуфка цигари и плямпа празни приказки. Така, че нещата са относителни....

    Коментиран от #39

  • 35 Боре

    4 0 Отговор
    На шофьора на камиона вместо да му препоръчат психолог и болничен те го закопчали!!! Това е висша форма на кретенизъм.
  • 36 criminal

    2 0 Отговор
    За всичко си прав освен че влекач е МПС което се използва теглене на полуремаркета.....тоест съчленени ппс посредством лафет или нестандартни теглително прикачени устройства.....на това му казвате тир а карнета тир е нещо съвсем различно........а репатритращата техника е друго.....
  • 37 бай

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "vasik atanasova":

    Още един пример - излизаш на главен натоварен път, чакаш, чакаш и не можеш да се включиш. Ако не се набуташ пред някого и тоя дето се задава зад тебе не намали - не можеш да минеш цял ден. Има доста такива места - така е направено - да е неудобно, да правиш нарушения, да има повече катастрофи, да плащаме по-високи граждански и винетки, да ни е гадно - защото сме се оставили да сме роби-зомбита...е това е....
  • 38 criminal

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "vasik atanasova":

    Съгласен но знака да бъде поставен където трябва а не на 5 метра преди пътя с предимство....и какво правим спирам...гледа наляво храст....гледам надясно храст....коли няма и си минавам нали......на 70 процента знаците са поставени така......
  • 39 9535

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "бай":

    Вземи си върни книжката, преди да си убил някого. Щом не ти харесват правилата, ходи пеша.

    Коментиран от #40, #41

  • 40 бай

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "9535":

    Вземи си върни мозъка, като не щеш да го използваш, а ти харесва да си безропотен добитък. Акъл от бавноразвиващ не искам. Нещо много преувеличаваш нещата с тея убийства. На теб ти харесват всички правила и закони, дето са измислени за изцеждане и контрол на простолюдието, така ли?!? Само да те питам - човешкия закон в хармония ли е със закона на природата? Или ти ако толкова спазваш правилника и закона - щастлив ли си и съществуването ти пълноценно ли е? Щото ако само спазваш закона, ще си смазан от системата. Щото плана им е много красив - с нашите пари...абе ни си плащаме, за да ни експлоатират, а още по-красивото на плана е, че ние изпълняваме и самия план...

    Ако толкоз си загрижен за убийствата, нещо правиш ли да ги намалиш.

    Тея дето ходят да убиват животни за удоволствие и ядящите месо от чревоугодничество- съучастници в убийството - може и ти да си сред тях - тая тема за убийствата не я почвай, че хич не си запознат...
  • 41 бай

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "9535":

    И да стане нещо - ще си поема последствията. Ама престъпника и убиеца да ме съди за нарушение - не искам, въпреки, че е така.
    Значи, те унищожават планетата и нациите, ама как аз съм направил еди кво си...Всеки гледа треската в чуждото, а не вижда гредата в своето. Ако всеки гледа себе си и прави каквото трябва - Земята ще е много по-прекрасно място....
  • 42 Човек

    4 0 Отговор
    Жалко, много жалко. Единия трябва да го изживее да го преживее и изстрада , да се връща назад и назад във времето дали ако е карал по бавно дали е спазвал прероръчаната скорост ако беше така ако бях направил еди какво си....Другия беше много хрисим и добър човек, човек тръгнал от 0 и даваше работа на близо стотина човека. Дали се е разсеял дали е бил уморен дали спирачките са отказали...Днес шефа ги събра за да го изпратят.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Аделина

    0 0 Отговор
    Бях пряк очевдиц на черната случка и медиите очевдино са си прибрали едни пари ,защото човекът спря на знака с очите си го видях и аз и близките ми ,с които седяхме на заведението отсреща. Той спря ,но от знака стоп няма никаква видимост ,така че трябвя да излезеш малко на главния път ,за да видиш ид а се включиш просто няма друг начин ,а тирът си переше по главния път с 60-70 без да съобрази ,че може да излезе някой и изобщо не можа да спре и помете колата отпред .Много ще ме прощавате ,но човекът не беше виновен . Виновен беше шофьорът на тира ,който не намали изобщо и помете колата отпред и също така нерегулираното движение там. Изобщо няма смисъл от този знак стоп, защото от него няма абсолютно никаква видимост и както и да се въртиш теябва малко да се подадеш на главния път,за да видиш. Така ,че да бюрокрация има ,че случаят така се извъртя плати се на медиите ,за да излеят помия по горкия човек ,за да може твзи известна спедиторска фирма ,няма да споменавам имена умишлено ,да си измии ръцете.Затова задържаха шофьора , а не за да не се самоубие .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове