Last news in Fakti

3 Септември, 2019 20:30 2 783 34

"Тренд": Чака ни най-интересната битка за София

  • местни избори-
  • йорданка фандъкова-
  • мая манолова-
  • борис бонев-
  • борислав игнатов

От избора на градската десница ще зависи изходът от балотажа в София, но демократичната общност няма да бъде единна в избора си, каза политологът Анастас Стефанов

"Тренд": Чака ни най-интересната битка за София - 1
Снимки: БГНЕС

„Чака ни една от най-интересните кампании и битки за София от демократичните промени в страната насам". Това каза пред БНР политологът Анастас Стефанов от изследователски център "Тренд". Той уточни, че Йорданка Фандъкова и Мая Манолова са две ярки кандидатури и изрази очакване, че и другите обявени кандидатури за кметската надпревара в столицата ще мобилизират определен вот към тях.

"Кандидатите Борислав Игнатов от "Демократична България" и Борис Бонев от "Спаси София" ще се състезават в контекста на една двуполюсна битка в София", коментира той в предаването "12+4" по програма "Хоризонт" и добави, че техните послания имат чуваемост, но "въпросът е дали ще разширят своя таргет".

Политологът Анастас Стефанов се съгласи с коментираната често теза, че от избора на градската десница ще зависи изходът от балотажа в София, но уточни, че демократичната общност няма да бъде единна в избора си:

"Зависи коя от двете кандидатки ще се позиционира по-приемливо за десните".

Според него Манолова ще бъде подкрепена от БСП, което ще ѝ постави категоричен етикет "БСП".

По думите му Пловдив ще е другият град с интересни местни избори и заради това, че вотът е в годината, когато той е Европейска столица на културата.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    7 5 Отговор
    През бимбата ми е! Моля, не питайте какво е бимба!:)))

    Коментиран от #3, #21

  • 2 Гост13

    15 12 Отговор
    Шопите когото и да изберат си го заслужават 😁😁

    Коментиран от #31

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 среднощен

    12 5 Отговор
    Десницата никога не е била по-единна от сега...! Борисов даде възможност на много "широк кръг" от интереси в дясно да "консумират" властта - затова е и още отпред..! Не се заблуждавайте - ще стане това, което трябва..! С манипулация по форумите власт не се печели..!? Прави ми впечатление, че по-различно мислещите в този сайт биват "почиствани" от модераторите..??

    Коментиран от #9, #29

  • 5 русенец

    5 19 Отговор

    До коментар #3 от "Чичо":

    Не ме мисли! Можеш само да целуваш задника ми! Просто се забавлявам с простотиите, които генерирате в София. Докато плащах данъци в Булгаристан тези ваши глупости ме дразнеха. Сега ме забавляват. Боже, колко тъп може да е един народ и как така е възможно в една столица да се събере цялата простотия и селяния на една страна! :)

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Чичо

    26 3 Отговор

    До коментар #5 от "русенец":

    Да наричаш по този начин държавата, в която си роден и която навярно ти е дала образование е меко казано простотия, независимо къде живееш в момента, ти си оставаш неблагодарен родоотстъпник.
    Нищо по различно не генерират хората живеещи в Столицата в сравнение с тези от другите населени места. Само ти генерираш идиотизъм.....

    Коментиран от #11, #13

  • 7 Ти от лични впечатления,

    9 1 Отговор

    До коментар #5 от "русенец":

    На приятели и роднини, живеещи в София съдиш, нали? Защото за непознати не би трябвало да даваш оценки.

    Коментиран от #12

  • 8 не на мафията

    9 1 Отговор
    Две подлоги на мафията от ск и кн и соц. агенциите викат те били на балотаж - не мерси!
  • 9 Да да

    4 4 Отговор

    До коментар #4 от "среднощен":

    Кои различно мислещи? Мурзилките с по 5 регистрации ли?

    Коментиран от #17

  • 10 СТАТИСТИКА

    3 3 Отговор
    Кой тюрелинче от дясно ще решават за София? Седесарогерберастки мечти!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 русенец

    1 9 Отговор

    До коментар #6 от "Чичо":

    Пожелавам ти да живееш поне 100 години, но всяка секунда от тях да си ги живееш в страната, която наричаш Родина!:)))) По-свирепа клетва неможах да измисля, прости ми жестокостта!:) Драго ми беше да пообщуваме! Ти си невероятно лекарство против носталгия, до колкото изобщо имам такава!:)

    Коментиран от #20

  • 14 русенец

    1 4 Отговор
    Пише се "не можах", а не "неможах" . Не вярвам да го знаеш, патриотар такъв!:)))
  • 15 €€€€€

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "русенец":

    Щото не останаха софиянци в София, бе пич. Всичките провинциалисти се пишат софиянци, пък си карат колите с табели Кн, У, и откъде ли не. Те май софиянци се изнесоха - едни в околните села, други по чужбина.

    Коментиран от #16

  • 16 русенец

    7 1 Отговор

    До коментар #15 от "€€€€€":

    Вярно е! Познавам кореняк софиянци, страхотни хора и нито един от тях не живее в Бг. То в Сф не се и живее по принцип.
  • 17 среднощен

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Да да":

    Точно обратното, колега и вие го знаете много добре..?

    Коментиран от #22

  • 18 Облигационен заем

    12 6 Отговор
    Неделя 03.11.2019 година 20.02 часа първи резултати Мая Манолова петдесет и пет процента Йорданка Фандъкова четиридесет и пет процента и на Боко тиквата ще му се стъжни

    Коментиран от #19

  • 19 не на мафията

    5 3 Отговор

    До коментар #18 от "Облигационен заем":

    Не мерси! Вземете си ги в къщи тия двете!
  • 20 Чичо

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "русенец":

    Мен не ме мисли, родоотстъпниче....Аз си живея, както намеря за добре. Благодаря за клетвата, бих изживял и повече в България, ако имам възможността. Не смятам тази ти клетва за свирепа, напротив, даже се наслаждавам на елементите на патос, които не ти се получават. Пък и от такива като теб няма нужда тук, реално погледнато....
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Да да

    2 5 Отговор

    До коментар #17 от "среднощен":

    И как аз да знам обратното! То се вижда под някои статии как мурзилажа налива плюсове, пък са се изказали само 5 гамена! Чевените тролове са прости и само количеството ги крепи. Аз отсоявам мнението си, без да ми пука далк имам повече плюсове илк минуси! При поллжениен, че Путин е обратен, явно обратното за вас е правилното 🤣🤣🤣

    Коментиран от #24

  • 23 Спас + лозенчани

    7 0 Отговор
    Защо пък точно двете? И двете нямат професионален поглед върху градоустройство и ще разчитат на съветници с неясни подбуди и намерения. При това, забележете, не ги представят - " още се сформират екипите"?!?! Ами какво ще стане,ако не намерят подходящия човек? ЩЕ ОРГАНИЗИРАТ ТЪРГ? Айде, стига дивотии - всички помним " случаят Крусев"! Бих заложил на някой от архитектите, някой със силен юридически състав, защото битката ще бъде основно с концесионери .
  • 24 среднощен

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "Да да":

    Не знам Путин "какъв е", но сте прав за това, че днес много често на лъжата казват "истина"..! "Журналистите", ако можем така да ги наречем, така и не разбраха, че най-важното е да отстояват Истината, а не да манипулират в полза на нечии интереси..!? Но, когато си се продал, няма как да разбереш, че търгувайки с "истината" - няма по-висока цена от "тридесет сребърника"..!!
  • 25 Казуар

    6 1 Отговор
    Борисов е десен толкова, колкото Тодор Живков.
  • 26 Манолова за кмет разбира се

    5 2 Отговор
    Мая, е човек доказал се сам,Фъндъкова е човек назначен от Бойко Борисов за да прикрива далаверите му от времето когато беше кмет на София.
    Избора е от ясен, по-ясен Манолова ще е кмет на София ,иначе ще гнием из полицейските мазета на Бойко Борисов.
  • 27 Петко

    2 1 Отговор
    Този последния изглежда така сякаш няма търпение да краде пари, а първия пък ще ги краде ама за др. Жена ще и ще е руса!
  • 28 НЕЛИ

    0 1 Отговор
    Шайката открадна милиарди. Не подценявайте силата на откраднатите от вас пари. Вижте Антон Тодоров как от автор на Шайка се превърна в част от Шайката. Харизанов, Биков....вижте как се продава достйнство и чест срещу пари. Така, че умната за кого ще гласувате. Аз ще гласувам за този който има най-голям шанс да изхвърли Мутрите и купените отр тях съвести от властта.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 какп

    5 4 Отговор
    Не виждам кое и е интересното - Фъндъкова, ще спечели !
  • 31 1914

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гост13":

    Ти най-вероятно си един от многото селяци които ни късат нервите всеки ден по светофарите,а събота и неделя си отиваш в къщи в Горно Нанадолнище да псуваш шопите в местната кръчма докато се наливаш с първак?
  • 32 Маяма Престъпница

    1 0 Отговор
    МаяМа престъпницата!!

    Бонев – кмет на Столипиново!
  • 33 Съвет

    0 1 Отговор
    И двете са жени и не стават. За това гласувайте за по хубавата.
  • 34 Byg

    0 0 Отговор
    Фандъкова ще бъде избрана на първи тур с огромна преднина пред Манолова. Не смесвайте това че се е правила на щедра майчето с парите събрани от администрацията на ГЕРБ , с възможностите и да върши истинска работа освен да вдига пушилка. Хората не са прости.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове