Last news in Fakti

10 Септември, 2019 16:20 4 434 33

КТ "Подкрепа" иска 1000 лева минимална заплата

  • заплата-
  • подкрепа

От синдиката предлагат и въвеждане на минимални работни заплати по браншове

КТ "Подкрепа" иска 1000 лева минимална заплата - 1

За хиляда лева минимална заплата ще настояват от КТ "Подкрепа" при обсъжданията на бюджета за догодина. Ваня Григорова - икономически съветник от синдиката, се аргументира пред БНР, че така тя ще отговаря на производителността на труда. Правителството предвижда минималното възнаграждение през 2020 да стане 610 лева вместо досегашните 560 лева.

Григорова обясни: "Ние винаги искаме по-висока минимална работна заплата, тъй като дори според европейските сравнения, заплатите в България са около една четвърт от средноевропейските, а производителността на труда в България е около 50% от средноевропейската. Тоест у нас трябва да има драстично нарастване на заплатите, за да можем да достигнем само производителността на труда".

От синдиката предлагат и въвеждане на минимални работни заплати по браншове, но при запазване и на минималното възнаграждение на национално ниво.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El boko

    27 5 Отговор
    Боко Тиквата иска 2000 лева минимална заплата !!! :)
  • 2 ха ха

    27 10 Отговор
    Ей сега Тиквата ще ги извади от багажника на джипката ... при липса на действаща икономика, трябва да отваряме печатницата за пари
  • 3 антрашпиц

    27 8 Отговор
    Синдикатите са едни от ай-големите хрантутници.И не ги бърка комунизъм капитализъм .Винаги са добре.
  • 4 Яжо Секвоев

    25 4 Отговор
    Ех... Трябва да храним циганите за да ни Убият. А тва за заплатката е Пунта Мара баце. Иначе бачкай за стотинки и си Трай. Даже и погребението няма да можем да си платим. Хахахах
  • 5 Синдикатите

    18 5 Отговор
    “ работят” по два часа на ден, с кафе пауза и получават много хиляди месечно
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Брах ви лайката гербаджийска

    9 4 Отговор
    Само на полицайчетаъа синдиката се чува в на боко мафиотската държава
  • 8 С тези темпове

    27 4 Отговор
    Заплатата ще стане 1000 лева към 2060 година.
  • 9 63627181

    24 0 Отговор
    Желанието е едно, осъществяването друго." С приказки боб чорба не ще сготиш" - китайска поговорка, но побългарена. "Като искаш да прайш бизнес, но не искаш да плащаш, по-добре не го почвай"-американска поговорка.
  • 10 Счетоводство

    11 5 Отговор
    Този синдикат числото 1000 си го харесва, защото са толкова членовете му.
  • 11 Коментар📝

    30 1 Отговор
    ДОКАТО НЕ НАПРАВИТЕ НАЦИОНАЛНА СТАЧКА КАКТО В ГЪРЦИЯ ВСИЧКО ДРУГО Е ПОПРЪЦКВАНЕ НА ПРОФСЪЮЗА
  • 12 Onq s konq

    18 1 Отговор
    Аз пък искам 1500. Не трябва да падаме по долу от Румъния. Даже тактиката на Бай Онуй трябва да се води от заплащането в Румъния,. Румъния като вдига заплатите БайОнуй и той да ги вдига. И така да ги вдига че българските да са с 200 евро по галеми. В противен случай рискуваме Българите да имигрират в Румъния
  • 13 Furi

    17 0 Отговор
    Тази новина ми хареса. От известно време съм отчаян защото от никъде не виждах светлина, но явно все още има хора които ръчкат пепелта с надеждата там някъде да има останало въгленче от което да се запали отново огъня, огъня на хротестите , огъня на онези мислещи хора които в момента са се спотаили и чакат сигнал. Синдиката, организирайте серия от национални протести нека това 1000 лв. Се превърне в цел. Помогнете ни. Това което се случва със заплащането в страната е страшно. Разчитаме на Вас.

    Коментиран от #17

  • 14 Тодор Колев

    14 1 Отговор
    Ако беше жив, щеше да си прекръсти шоуто на,, КАК ЩЕ ГИ СТИГНЕМ РУМЪНЦИТЕ. А отговора е ясен ,, С ПО ВЕЧЕ РАБОТА И ПО МАЛКО КРАЖБИ,, това за управляващите се отнася.
  • 15 Милан

    15 2 Отговор
    Браво,най после нещо истинско ,справедливо и реално!!!! Така трябва да бъде! А не ,работя в СУ ,на длъжност ВиК ,отделно ме ползват за общ работник и СМР , и ми дават 600лв. Е,затова напуснах
  • 16 ЕЛ.ГЛАСУВАНЕ

    8 0 Отговор
    Цв.цв 7апартамента и ЦВ.Б.ПОРТ БУРГАС БАНАНИ.КОГАТО ИМА РЕФЕРЕНДУМИ И ЕЛЕКТРОННО ГЛАСУВАНЕ ,ТОГАВА ЩЕ Е НАД 1000€.
  • 17 Сесесере

    2 14 Отговор

    До коментар #13 от "Furi":

    Почвай да прайш бизнес, хрантутник и, тогава направи заплатите по 3000 лева да те видим.

    Коментиран от #22

  • 18 Антон

    10 0 Отговор
    А някой от коментиращите ще ми обясни ли кой би ми помогнал. Случаят е следния работих в една фирма, и то тежка физическа работа повече от месец. Но тариката работодател, едни пари ми обеща а накрая се оказаха мижавите 560лв на месец. И сега не иска да ми изплати изработените ми пари, защото по закон трябвало да напиша предизвестие от един месец. Е как да му работа още един месец, като работата е много ама много тежка физически и психически даже се работи често и по 12-15 часа.Към коя институция да се обърна, и в правото ли си съм.
  • 19 Ufaf

    6 0 Отговор
    какво компенсираш на почти 2 мил. работещи бедни с тези 50 лв. които предварително откраднахте чрез увеличение на всички цени ,нови глоби,такси ,акцизи ,бандероли , данъци ,паспорти на коли и жилища , хартийки разни и лепенки на застрахователната мафия , с години Винетни такси , а пътищата между малките населени места ги няма . Остатъци от асвалт и цял живот " Ще направим туй, ще направим онуй , ама няма да го дочакат и децата Ви , щото няма да остане Народ . Ще го ползват чужденци и то само преминавайки транзит . И те ще плащат на една шайка бандити която хрантути милион цигани потомствено безработни и безполезни освен за собственото си процъвтяване. Време е ако изобщо има синдикати ,първо да направят НАЦИОНАЛНА работническа стачка и после да говорим за пари. С това увеличение просто няма смисъл да се ходи на работа . Транспорта ти излиза по-скъп от места на които няма обществен. По селата няма транспорт освен личен . Нито за доктор ,нито за да отидеш на работа . Единствения на когото трябва да работиш е феодала кмет от Герб. Само те са заможните и "Бизнесмените" . Той ли ще ти увеличи като знае ,че няма друг работодател ?
  • 20 ЦАР ЛЪВ

    7 0 Отговор
    Сетила се Мара......В БГ няма да има кой да работи !!! Истинският ЦАР, не гледа да взима,а да дава !!!! Гледайте филма -Цар Лъв !!!! Работодателите и политиците не си взеха поука,ни от филми,ни от историята,ни от живота !!!!
  • 21 Аман бе

    8 0 Отговор
    Още една от тъпните в България, е че учиш за педагог, изучаваш се и накрая работодателя ти казва не мога да те наема защото нямаш стаж. Като неможете айде в Гърциика, и там помагам на тяхните деца.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Изумен

    4 1 Отговор
    Значи правилно съм възприел тактиката - никакъв персонал. Сега ще гледам сеира на грандоманите с икономически империи. Задлъжняването вече е единственият начин да се разшириш. Така че комунизма се върна. Ако махнеш кредитие на богатите вече всички сме равни. Венсеремос!
  • 24 Радо

    3 2 Отговор
    Според мен има печатна грешка - 1000 лева да е максималната заплата.
  • 25 Васил

    3 0 Отговор
    Нало диктатора каза че средната заплата е 1700 лева а КНСБ-то искат да я намалят на 1000?
  • 26 безпартиен

    3 3 Отговор
    От административно увеличаване на заплатата доволни ще са само тези които я чакат от държавния или общински бюджети!А те са над 800 хил.!!!!Остават около 2.5 млн.пенсионери,1.2 млн.цигани,650 хил.малолетни и непълнолетни,незнаен брой безработни!!!!Останалите трябва с труд в частните фирми да изкарат заплащането на изброените по-горе и тогава за себе си!!!Минимални заплати?Ами ако не може да си ги изработи?Комунизмът явно е победил вече в целия свят,щом плащат за нещо което някои дори не могат да изработят.

    Коментиран от #32

  • 27 vvv

    6 0 Отговор
    До 2020 да стане 610 лв при 4 лв кубик вода. И за тва ли влязохме в ЕС ??? Огромни акцизи ,скъп ток от ВЕИта затворени производства .И всичко за 610 лв при 4 лв кубик вода и то през 2020 година .Тия некадърници да си ходят вече
  • 28 ФАКТ

    2 3 Отговор
    Решетниците са виновни за положението ни !!!! Толкова години под руския ботуш,е това е резултата !!!! Руският народ и той страда като нас !!! Няма развитие,разтеж,напредък , като си бил под похлупак !!!!
  • 29 от НОИ

    7 0 Отговор
    Тия от подкрепа пак ни врътнаха - нали се кълнахте, стиснааме се, обарааме се и се разбрааме за илядо и петстотин в евро беееее...!!!!
  • 30 Алфа Ромео

    7 0 Отговор
    Тези синдикати ги има само формално, от време на време предлагат нещо което е добро за обикновенния гражданин и то абсолютно никога не се случва дори и наполовина. Помня че последно предложиха да се повиши заплащенето на нощния труд 25 пъти а то не се повиши и пет пъти нито дори и един път, 0.10ст. на час от десет години, подигравка! На една ясла цуцат със властта, никъв шанс да направят нещо добро за изтормозения беден работник.
  • 31 Ввв

    7 1 Отговор
    Искат,ама то къщата от карти на Тиквун ще се срути бре,йок икономика,йок растеж,без идеи за развитие,пожарникар не е за тази работа!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Криси Писи

    5 1 Отговор
    заплатите в България са около една четвърт от средноевропейските НЕ СА ЕДНА ЧЕТВЪРТ,ПО-МАЛКИ СА. Заплатите в Англия са 10 пъти по-високи от тези у нас. 10 ПЪТИ. Не 10%.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове