Last news in Fakti

11 Септември, 2019 16:20 1 209 14

Вълчев: Прекалява се с внушаването на страхове за Стратегията за детето

  • красимир вълчев-
  • стратегия за детето

Той посочи, че има над 1100 училища, които са класифицирани като такива с концентрация на лица от уязвими групи

Вълчев: Прекалява се с внушаването на страхове за Стратегията за детето - 1
Снимка: БГНЕС

Прекалява се с внушаването на страхове по отношение на Стратегията за детето. Това каза министърът на образованието Красимир Вълчев по време на заседание на Комисията по образование в отговор на въпрос на депутата от БСП Ирена Анастасова във връзка с протестни действия на учители, цитиран от „Фокус“.

"Що се отнася до протестите срещу стратегията за детето и опита те да се свържат със системата на образованието, изслушах доста от нещата, не намерих какъв е проблемът", каза още Вълчев.

„Имаме конкретни искания, получени по постановление 100 на МС от 2018 г. за регламентиране на механизма за съвместна работа на институции. Това постановление не е прието от МС и публичното пространство. Част от исканията са напълно обосновано и конкретно за това, което говорите. По-скоро не припознавам учителски протест, отколкото опит да се етикира като такъв протестни групи, които протестират срещу Стратегията за детето.

Иначе в системата има 90 хил. учители. Естествено, че има хора с различно мнение, с много предложения. Имаме най-различни предложения. Голяма част от тях си противоречат. Дори в самите форуми усещате противоречията в предложенията. Мога да коментирам конкретно ПМС 100“, допълни още министърът.

Той напомни, че постановление 100 съдържа разпоредби, които не са в наредба на Министерството, а в акт на Министерски съвет, за да гарантира помощта от страна на другите институции към системата на образованието.

„Има една напълно оправдана реакция на учителите по отношение на възлагането на допълнителни възнагражденията и промените в системата последните години дойдоха много. Същността на учителската работа е в педагогическата ѝ част, от друга страна като държава сме изправени пред едно значително предизвикателство, това е, че имаме голям брой ученици от семейства с липса на отношение към образованието, склонни да се изключват от системата на образованието, с които трябва да се работи много повече“, допълни още министърът.

Той посочи, че има над 1100 училища, които са класифицирани като такива с концентрация на лица от уязвими групи. "Не можем да се откажем, не можем да се предадем. Това означава като общество да се предадем. Ако искаме да живеем в хармонично проспериращо общество, трябва да има по-малко изключени. Основният, който трябва да се справи с това, е образователната система. Това не трябва да бъде за сметка на формализъм", допълни още министърът. По думите му не е целта да има посещаемост по домовете от страна на учителите, а да има резултат.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ъхъм

    19 0 Отговор
    Не е верно, плановете са да се причакват още в родилното, и да се отнемат ако майката не му е купила биберон, или не му пее приспивни песни

    Коментиран от #4

  • 2 Коментар📝

    17 0 Отговор
    ВИЖДАЛ СЪМ КАК СЕ ПРЪСКА 1л.МОЛОТОВКА В АСФАЛТ.СТРАШНО Е ВЧЕРА НА ПРОТЕСТА БЯХА 10ХИЛЯДИ.НО ЕДНО ДЕТЕ ДА ВЗЕМЕТЕ ОТ РОДИТЕЛИ НЕПРАВОМЕРНО МЯСТО НЯМА ДА СИ НАМЕРИТЕ ЩЕ ВИ ПРЕБИЯТ БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРКИТЕ.И НЯМА ДА СА 10ХИЛЯДИ А ×10 000×100
  • 3 Рее

    11 0 Отговор
    Изключвайте си интернета когато детето е в къщи за да нямате проблеми с него.
  • 4 Гого 1

    2 22 Отговор

    До коментар #1 от "Ъхъм":

    И къде според теб ще ги отвеждат,в някой лагер ,интернат,сиропиталище ? То пари няма за затворници пък камо ли за деца,пълна глупост са тези страхове

    Коментиран от #8

  • 5 мнение

    15 1 Отговор
    на г-н Вълчев явно му е малко "образованието" за да не се "досеща" защо са притесненията.
  • 6 Boxer 3.0

    17 1 Отговор
    Малкия юнак през почивните дни падна два пъти = 6 ожулвания и 1 цицина. Ако бяхме в някоя от "цивилизованите" скандинавски държави, досега социалните да са го подарили на чалмите... А, сега той се смее при нас и почти не му личат драскотините;)
  • 7 незнайко

    11 1 Отговор
    Единствената стратегия трябва да са ПОМОЩИ НА МАЙКИТЕ ЗА ДЕЦАТА ИМ !!! Как можеще при Бай ТОШО да са 2 години майчинство ??? Това ли е бил "ГАДНИЯ СОЦИАЛИЗЪМ" ??? Символична такса в детските градини, безплатно образование !!! ЗАМИСЛЕТЕ СЕ КАКВО СТАВА СЕГА !!!
  • 8 Boxer 3.0

    14 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гого 1":

    Вече има достатъчно "европейци нов внос" със специфичен зелено-виолетов цвят, които на драго сърце ще осиновят твоето дете , е , разбира се срещу съответните социални помощи, разбира се, които ти ще плащаш, щеш нещеш...
  • 9 Въпрос

    11 0 Отговор
    Защо обучавате тогава приемни родители,на които се плаща по 700 лв.за дете,а не ги давате на майките?
  • 10 Ние сме роби

    6 0 Отговор
    Тия нечовеци отдавна трябваше да ги изметем от БГ
  • 11 Това мекере

    5 0 Отговор
    Вълчев е за изгонване. Повечето ни министри са соросоиди - измекяри, които ни водят към пропастта.
  • 12 Родолюбец

    4 0 Отговор
    Говорят за морал и ценности в човека , а се застъпват и защитават с закон содомията и педерастията и това ако не е подмяна на ценностната система .
    Време е за оръжие , да защитим децата си от тази продажна сган .
  • 13 Прекалено

    3 0 Отговор
    Единственото прекалено е, че този човек още е министър, след толкова скандали и провали. Да е в това министерство от 90те години, то носи вина и отговорност за упадъка в образованието и неграмотността на част от населението. Наистина е прекалено, време е да ви сменят, за да има повече уважение към образователните институции.
  • 14 сикиш

    2 0 Отговор
    Да изритаме джендърската партия герб. Тази мутра , за да е премиер, е готов да еве майката на държавата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове