Last news in Fakti

12 Септември, 2019 13:25 1 858 29

Караянчева: Манолова няма представа какво се случва в София

  • йорданка фандъкова-
  • цвета караянчева

Тя допълни, че е сигурна, че Фандъкова ще спечели София

Караянчева: Манолова няма представа какво се случва в София - 1
Снимка: БГНЕС

Тя няма реална престава какво се случва в столицата. Тя се изправя срещу един кандидат като Фандъкова с опит, с идея за София. Не можеш да правиш кампания с общи приказки. Това заяви председателят на парламента Цвета Караянчева в ефира на БНТ по повод кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София.

По повод критиките на Мая Манолова към работата на Народното събрание Караянчева посочи, че ще видим кампания на критики.

"Аз се учудвам на нейната реакция, не ѝ прави чест да говори по този начин, но тя вече влезе в предизборна кампания и виждаме каква ще бъде кампанията още в първите дни - общи приказки, без конкретика по проблемите на София, защото тя няма реална представа какво точно се е случило през годините. Разбира се, тя се изправя срещу един кандидат, каквато е г-жа Фандъкова, с опит, много ясна представа за бъдещето на София, защото направеното за София не е никак малко", каза Караянчева.

Тя допълни, че е сигурна, че Фандъкова ще спечели София.

„Местните избори са мажоритарни избори. Кметовете са най-близки до своите избиратели. Не бива да обвързваме кметските избори с управлението на страната“, посочи Караянчева по повод предстоящия местен вот.

По думите ѝ всичко е кампанийно. "Видяхме го това на евроизборите. Няма я сега г-жа Йончева да се разкарва с папки и да иска доклади от АПИ. Те са там, обаче няма кой да ги прочете. Просто се използва черен пиар и се цели да се повдигне негативно отношение към кандидата ни", коментира тя.

„Властта изморява, през всички тези години, в които управляваме, сигурно сме допускали грешки. Но на много места аз казвам, че ние сме близо до хората и знаем какви са техните проблеми. Така дори да се допусне грешка, може да бъде коригирана. Няма по-добър коректив от хората. Те знаят какво искат и ти можеш да им обясниш какво може да стане. Явяването на избори и търсенето на доверие от хората, което винаги сме получавали, е важно. Надявам се да получим доверието им, защото сме били винаги честни към тях. Никога не сме поемали ангажименти, които не може да изпълним“, допълни тя.

„Аргументите са основното нещо, защото обещанията не винаги могат да се изпълнят. Когато имат ясни аргументи и ясно изграден план докъде можеш да стигнеш и какво можеш да направиш без да лъжеш и да влизаш в популистки обяснения, нещата се получават“, каза още тя.

Попитана дали властта изморява Караянчева заяви, че да. "Но когато си при хората може и да сбъркаш, но като работиш - можеш да поправиш грешката си", категорична е Караянчева.

"Не бива да се свързват кметските избори и тези за правителство. Управлението на страната е стабилно и това не бива да се обвързва с загубата на управлението в дадена община. Това, че има проблеми в малката коалиция - не означава, че има проблеми в управлението на страната. Ще продължи да съществува групата "Обединени патриоти". Това, че няколко народни представители са излезли от нея не е проблем. Това не противоречи на правилника на НС. "Атака" ще запазят местата си в комисиите", каза още тя.

"Не чухме нищо ново от президента. Няма диалог, за съжаление. Призовавам го да бъде конкретен в предложенията си и в критиките си. Нека да е опозиционен президент, но той е президент и на всички български граждани", каза още Караянчева и добави, че за две години той е наложил 18 пъти вето.

На въпрос дали има руски шпиони у нас, Караянчева заяви: Не мога да кажа, нека компетентните органи да кажат. Няма общо с изборите, просто съвпадение е.

Що се отнася до освобождаването на Явор Нотев от поста на зам.-председател на НС, тя заяви, че много съжалява за това, защото са работили добре с него. "Г-н Нотев е много добър юрист", отсече Караянчева.

Няма да търсим подкрепа от други партии. Има съвпадение на нашите политики с колегите от Воля, ДПС. Това са теми, по които се обединяваме.“, каза още Караянчева.

„Кандидатите за кметове на ГЕРБ за местните избори в големите градове са от няколко мандата и са направили много за градовете си. Те са утвърдени като личности. Пожелавам им успех. Не се съмнявам в успеха им, защото това, което са направили за градовете си, е видимо и се надявам хората да го оценят“, заяви още председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

На въпрос ще работи ли парламентът нормално заради изборите, Караянчева посочи, че предстои да се види колко депутати ще бъдат кандидат-кметове и ще се направи анализ с колегите ѝ от другите парламентарни групи на председателски съвет.

„Засега сме говорили евентуално една или две седмици преди изборите парламентът да не работи, но все още предстои да се обсъжда“, каза още Караянчева.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пунта Мара

    28 2 Отговор
    ха ха ха
  • 2 Кой68

    30 2 Отговор
    ТюрлюГювеча забъркан от Данчето и сие е наистина бетон........
  • 3 Пекинска патица от Виетнам

    53 2 Отговор
    А вие десет години нямате представа какво се случва е България.
  • 4 Холандия

    45 1 Отговор
    Мачкай Мая крадлата Фандъкова е обран бостан.
  • 5 koko

    24 2 Отговор
    50 милиона долара за българския премиер........
  • 6 антрашпиц

    35 1 Отговор
    Амчи дааа.Никой не ги разбира тез работи освен Фандъкова.Предлагам да си остане кмет до чимшир.Туй е логиката на Караянчева де.
  • 7 Факт

    18 1 Отговор
    Случи се че тазорахте западен парк!
  • 8 Коми

    28 1 Отговор
    МАЯ МАНОЛОВА ЗА КМЕТ!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 УАУ

    22 1 Отговор
    А Пекинската патица от Джамболски окръг знае?
  • 11 12345

    22 1 Отговор
    Вярно е. Всичко е оставено на самотек и е такава каша, че никой незнае какво става. Само далаверите са уредени и едни парички редовно влизат в джобовете на нашите хора.
  • 12 БЯС

    24 2 Отговор
    Що се не скриеш някъде, папагал послушен, дето ти слагат думите в устата? Ти и твоите гробари харчите пари, които ги няма и се фукате с несъществуващ растеж и привидни успехи. София не е България, но цяла България ви слуша и гледа простотиите. Крайно време е да се махате, гушкали колко гушкали – на оня свят нищо няма да занесете, но заробихте три поколения напред.
  • 13 Усмивката

    17 2 Отговор
    Право казва Караянчева.Манолова си няма представа какво има да види ,стига да не се самозапали архива.Както изгоря и самозапали партийния дом на върхушката 89г.Но трябва и да се създаде специализирана прокуратура от народен тип.И повече килии за висши държавни служители
  • 14 Трън

    19 1 Отговор
    Коя столица ма? На Виетнам или на Пекин?
  • 15 АНЕНЕРБЕ

    21 2 Отговор
    А ти имаш ли представа какво става в страната....... Ако сега не подадете оставка и не съставите ПРАВИТЕЛСТВО НА НАЦИОНАЛНОТО СПАСЕНИЕ, зимата просто ще бъдете изметени от парламента не с камъни и дърве , а с град от куршуми.............ОЩЕ ЛИ СЕЛЯНКО ПРОСТА НЕ СИ РАЗБРАЛА , ЧЕ НЕЩАТА СА АПОКАЛИПТИЧНИ?!! ......... За вас от ЕС пари няма да дойдат!!!........... Руска газ няма да има ......... Как мислите да я карате??? ......... Да си пърхате с ОКРАДЕНОТО , А НАРОДА КУЧЕТАТА ГО ЯЛИ!!!!................Така ли мислиш селянко нагла и проста?!!
  • 16 .пипи дългото чорапче

    13 2 Отговор
    Манолова нямала представа а пък пекинската патица,царица на поцинкованите кофи има.Фъш-фъш и фър-фър.Отгдето дошло там ще си отиде,но прякора патица остава
  • 17 Хахаахах

    14 2 Отговор
    Точно твойто мнение гербаерунгелска мафиотска калинко е абсолютно неадекватно. Кой тв пита ма! Коя си ти!
  • 18 Мартин

    9 2 Отговор
    12 години Фанкъво добиваше представа, ако 12 години не ти с тигат за нещо - сменяш бранша!
  • 19 Усмивката

    9 2 Отговор
    А Фандъкова има ли представа кой подписа и разреши да се провеждат автомобилни каскади на жълтите павета.Има ли си представа колко струва на България възстановяването на това историческо наследство.и дали може да стане.Защо ,,пресата ” мълчи”.Страхува се да я попита ли.И чия е пресата....
  • 20 Гост

    8 2 Отговор
    Бегай ма, крадлооо!
  • 21 Бесен язовец

    8 2 Отговор
    Вие управляващи скоро ще последвате бай Тошо циганина и ще трябва да отговаряте на много въпроси пред народа си.
  • 22 Кокошка по съчуански

    7 1 Отговор
    Цвето , МАРШ обратно в курника ма, патицо грипава чумава
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 От Рус ще и обяснят

    3 0 Отговор
    Естествено че е така. Коя поръчка за коя фирма е създадена . От къде да ги знае кой ваш човек и кой кихнал там където трябва. Тези неща са на тъмно. Няма страшно ще и спретнат ала Иванчева скандал още на втория месец. Вече всичко е проиграно и сега няма да има гафове.
  • 25 Аз да кажа

    1 0 Отговор
    А Шушана е сама
  • 26 шоп

    2 5 Отговор
    Караянчева е права . не може една селяндурка от Кюстендил(град два пъти по-малък от Дупница , но определен навремето от кумунягите за областен град) да разбира и да решава проблемите на София , от които нищо не разбира.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Марко

    3 0 Отговор
    А какво се случва в Пекин. Ако познаеш от първият път къде се намира ще получиш близалка чадърче.
  • 29 Софиянец

    1 0 Отговор
    Скоро - след изборите циничната усмивка на Караянчева ще изчезне .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове