18 Септември, 2019 20:01 2 596 52

Фандъкова: Преди да стана кмет София влизаше от криза в криза

  • йорданка фандъкова

По отношение на въпроса с фирмите за почистване Йорданка Фандъкова увери, че ценовите оферти ще бъдат отворени след края на изборите

Фандъкова: Преди да стана кмет София влизаше от криза в криза - 1

Работата за София трябва да продължи, защото трябва именно работа, а не приказки. Имам ясна програма, приоритети и готови проекти. Много е важно да не се губи темпо. Това сподели в предаването ''Лице в лице'' по bTV кметът на София и кандидат за нов мандат Йорданка Фандъкова.

,,Преди аз да стана кмет на града София влизаше от криза в криза. Помните, по улиците се движеха 40-годишни ''Икарус''-и, имаше разпродадени детски градини, а ние успяхме да подменим 90% от автобусите и да построим около 100 нови детски градини. Сега новите приоритети са чистотата на въздуха, дигитализацията, поради което имаме нужда от нови хора и нови идеи'', добави Фандъкова.

,,Улица ''Граф Игнатиев'' беше голям урок за нас. В изпълнението на целия проект имаше проблеми – и в проекта, и в надзора и в изпълнението, разбира се. Ето защо настояваме за промяна в законодателството и носене на професионална отговорност за изпълнителите, тоест да им се отнемат лицензите при лошо свършена работа, каквато практика има например в съседна Сърбия'', обясни тя за ремонта на ''Графа''.

По отношение на въпроса с фирмите за почистване Йорданка Фандъкова увери, че ценовите оферти за избор на фирмите ще бъдат отворени след края на изборите и тогава ще се вземе окончателното решение. Тя допълни още, че договорите са публични и са качени на сайта на Столична община.

,,Ние сме тези, които превърнахме старите депа в зелени площи и гори. Помните ''Суходол'' какво беше, а днес сме в много напреднала фаза, тъй като там засаждаме новата гора на София. Градът просто има нужда от здрава работа'', сподели още столичният градоначалник.

,,54% от чуждестранните инвестиции са в София, безработица на практика няма, а и тук се формира около 40% от БВП на страната. Разбира се, много важно е и привличането на технологични компании, защото именно технологиите са перспективата пред града'', подчерта кметът на столицата.

,,Строителството на детски градини е важно и то не спира, програмата ни е изключително мащабна'', отбеляза още Фандъкова.

На въпрос кой е най-големият ѝ личен провал като кмет на столицата Фандъкова заяви, че е в дълг към софиянци по отношение на достъпа до планината Витоша и къпалнята ''Мария Луиза''.

,,Радвам се на всичко, което сме направили, било то малко или голямо. Знаете, хората в София са много различни и с много различни изисквания'', завърши Йорданка Фандъкова.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    42 7 Отговор
    ...а като стана кмет, Булгаристан не излезе от кризата...
  • 2 Значи

    66 8 Отговор
    преди да стане тази кмет, Боко е вкарвал София от криза в криза? Браво!
  • 3 Tiho

    58 8 Отговор
    Данче, преди да станеш ти, кмет беше Бойко. Двамата 15г командвате София, хайде стига толко, каква е тая лакомия за власт, не ви стигна

    Коментиран от #38

  • 4 Реалист

    39 8 Отговор
    САНДЪКОВА ТИ СИ НАГЛА !!!!!!!!!!!!
  • 5 666666

    53 6 Отговор
    Демек Баце -Тиквата е крал и не е правил нищо!?!?
  • 6 Ивайло

    45 8 Отговор
    Аз лично нямам желание с моите данъци да купуваш повече пейки от по 10 хил лв, благодаря

    Коментиран от #39

  • 7 7275

    39 7 Отговор
    Горканата тя... - Само дето забрави, че пожарникаря не спря да налива парите ни, целенасочено в София за сметка на останалите градове. Така всеки може! - Дори и даскалица! Изхарчените държавни пари в едно с бюджета на София за последните 10 години гони сумата около 70 милиарда. Само издръжката на чиновниците в София са около 30 милиарда а последните 10 години. 15 милиарда е общинският бюджет, от които половината пари са държавна субсидия. Метрото глътна още около 3 милиарда. А останалите са през министерствата щото лакомията софийска няма дъно. Сега се запитайте колко пари са вложени в останалите градове?

    Коментиран от #40

  • 8 745

    35 7 Отговор
    Да си отива по-бързо.
  • 9 1111

    37 6 Отговор
    ........ а сега си е ПОСТОЯННО В „КРИЗА“!!! МЪРЛА!!! ТЪПА СЕЛЯНКА!!!

    Коментиран от #41

  • 10 123

    37 7 Отговор
    Госпожо Фандъкова, превърнахте общината в обслужващо звено на строителната мафия, подписвате наред договори, които са откровен грабеж на нашите пари

    Коментиран от #42

  • 11 Западните Балкани

    40 5 Отговор
    Че то София не е излизала от кризата. Първо както отбелязаха по-долу Борисов беше преди нея. Но по-важното е количеството пари, които се изсипват в София, тя трябваше да блести от чистота, да е удобно да се предвижва човек, да има образование, здравеопазване, да не се презастроява и т.н. Та при толкова пари, направеното е много малко.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Коментар📝

    33 6 Отговор
    Лицето на КОРУПЦИЯТА.ЕЙ ТОВА НА СНИМКАТА
  • 14 Гражданин

    33 6 Отговор
    И Йорданка стана кметица и милионерка!
  • 15 Bulba

    27 6 Отговор
    Ремонти до,,дупка" !! А всяка ,,дупка", плочка , пейка ,,позлатена!
  • 16 Бай Мън Гал

    32 5 Отговор
    Изчезни!Няма как да се наричаш кмет на София при положение че Бойко ти нарежда всичко което да правиш
  • 17 руска филология-това ли е образованието?

    21 6 Отговор
    Защо да образоваме инженери, архитекти, икономисти или юристи. Не са ни нужни само с руска филология и пожарникари и ще бъдем 100г напред в бъдещето. А онези от бизнеса като се разревали за инженери . Защо са им, нали си имаме руски филолози оправни за всичко.
  • 18 Софиянец

    17 8 Отговор
    Данчето дружинна беше, там по друга линия се става, пък и е почетен член на русофили и БКП!
  • 19 Въй, въй

    28 4 Отговор
    Каква стана тя. Класната се оплаква от работодателя. Сега настъпи мотиката. Ще падат глави.
  • 20 4600лв заплата и 1000% премия за ремонт

    25 5 Отговор
    Длъжност кмет за усвояване и на бюджет 1.750 милиарда лева народни пари. ОБРАЗОВАНИЕ - НЯМА ИЗИСКВАНИЯ .
  • 21 Фен

    5 30 Отговор
    Абе, хейтъри такива, ако Фандъкова не беше оправила София, нямаше да прииждате на вълни от селата и да се заселвате около спирките на метрото в момента, в който ги пуснат!

    Коментиран от #22

  • 22 Пъдпъдъкова

    18 3 Отговор

    До коментар #21 от "Фен":

    Тоя па,тва гето Сф чеп за зеле не става от него!!!
  • 23 Фен

    4 17 Отговор
    Ми сигурно, ма що ли цяла България тук се изнася? Кажи го на Майчето, да си оди у Кюстенджа...

    Коментиран от #25

  • 24 Прекръстване

    18 2 Отговор
    Спасителка. Не збавна смяна на името на София с Фандъшки град.
  • 25 Софиянец

    13 4 Отговор

    До коментар #23 от "Фен":

    Аз предлагам дружинната да си ходи в Самоков, тя и без това от най-хубавия квартал се изнесе в циганското гето под околовръстното. Падпадъкова адски ми хареса.

    Коментиран от #26

  • 26 Фен

    2 15 Отговор

    До коментар #25 от "Софиянец":

    Бе и ти си прав! Да си изберем Галева, и навалицата сама ще почне да се изнася... Че тук малко по отесня...

    Коментиран от #28

  • 27 Сф бмв маняк

    6 1 Отговор
    И преди като и след все 1 си е
  • 28 Софиянец

    17 3 Отговор

    До коментар #26 от "Фен":

    Ако и този проблем се реши съм с две ръце за Манолова. Дружинната трябва да си ходи, издъни се грандиозно, нищо от обещаното не направи, ЗЛАТЕВ и джи Пи груп само ела да видиш какъв джип кара жена му, на Денкоглу мини, малко след Гарибалди пред галерията.
  • 29 Анонимен

    18 4 Отговор
    Преди да станеш кмет , за София не знам, но ти с тази учителска заплата бая си била в криза.... Но вече не си......... Погледни, столиците на Австрия,,,,,,,,, на Белгия,, Холандия,, Германия.... Къде хората ,,,,,, са със решетки на прозорците , и какви са им алеи те улиците.... Цветя , а не боклук хвърлен, на купища ,,,,,, и хората сме виновни. Но рибата се в мириса от към главата.......... Прибираме чуждия боклук,,, а правим кампания да изчистим България.... От кво да я изчистим...... То първо трябва да започнем от вас,,,,, колко години искаш да си кмет,,,, ами оди и ставай учителка,,,, да разбереш как учителите работят със зомбита, и какви заплати получават. Ай де де , повече от един мандат, никой да няма право на втори... За кметове, депутати и управници.....
  • 30 Behemoth

    18 2 Отговор
    Аааааа ни Дей тъй....нали Баце беше кметин преди тебе....риташ си трудовата книжка май.....
  • 31 Еееее,

    17 2 Отговор
    Ти се обърка , преди тебе шефа ти беше кмет ?
  • 32 ТиквуциЙ кралят слънце

    11 1 Отговор
    Та кво викаш лошо било преди ... браво браво..
  • 33 Знаете ли, че

    10 0 Отговор
    Селянина като стане гражданин започва да се взема на сериозно. Вземе ли се за голяма работа стига до извода, че всичко хубаво което се случва е негово дело и ако го няма всичко след него ще рухне. Е да ама не. Някой да обясни на „великите българи”, че сме в криза и ако някой за над 10 години не могат да ни изведат от нея, то да дадат шанс на други да опитат. Така или иначе сме си все в криза и не можем вече да се радваме на живота, а само да оцеляваме.
  • 34 Апартаментаджията

    11 2 Отговор
    Другарката е корумпирана до немай къде.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Спас безделника

    7 1 Отговор
    АЛОО, ПРЕДИЗБОРНИЯТ ЩАБ НА ГЕРБ! НЯМА ЛИ КОЙ ДА НАБУТА В РУСАТА ГЛАВИЦА НА ТАЗИ КМЕТИЦА МИСЪЛТА, ЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА ПРИКАЗВА? ОТНОВО, В СТИЛ " КРАТУНА" СЕ ИЗЦЕПИ, ЧЕ НАПРАВИЛА 100 ДЕТСКИ ГРАДИНИ А СЕГА ЩЕ БОРИ МРЪСНИЯ ВЪЗДУХ НА СОФИЯ. ЩЕ БЪДЕМ СВИДЕТЕЛИ НА НЕВЕРОЯТНА КАРТИНА, ДОСТОЙНА ЗА ФИЛМ НА ХИЧКОК: МАЛКИТЕ ПАЛАВНИЦИ ИЗЛИЗАТ ОТ ПРЯСНО БОЯДИСАНИТЕ ВРАТИ, МЛАТЕЙКИ СЕ ПО ПРОТИВОГАЗИТЕ ВЪРУ ГЛАВИТЕ. ЩЕ ИМА И УТЕХА, РАЗБИРА СЕ, НЕОНИ КАТО СЛЪНЦЕ ЩЕ РАЗПРЪСКАТ СМОГА С ЛОГОТО НАД ВРАТАТА : "ПОСТРОЕНО ОТ ГЕРБ"!
  • 37 Спас безделника

    6 2 Отговор
    НЯМА ЛИ КОЙ ДА НАБУТА В РУСАТА ГЛАВИЦА НА НАШАТА КМЕТИЦА МИСЪЛТА, ЧЕ МЪЛЧАНИЕТО Е ЗЛАТО, ЗАЩОТО ТОЗИ, КОЙТО Е ОСТАВИЛ ОБЩИНАТА В РЕЖИМ "ВЛЕЗ - ИЗЛЕЗ" ОТ 10 ГОДИНИ Е ПРЕМИЕР НА ДЪРЖАВА В СЪЩИЯ РЕЖИМ.
  • 38 Nik

    1 8 Отговор

    До коментар #3 от "Tiho":

    Абе,"селянин",ти някога ще можеш ли да оцениш това,което Фандъкова е направила за София и софянци?Защо постоянно прииждат провинциалисти в София,нали не ти харесва?
  • 39 Nik

    3 6 Отговор

    До коментар #6 от "Ивайло":

    Какви пейки по10000лв.?Като не знаеш,що говориш глупости!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Nik

    2 6 Отговор

    До коментар #10 от "123":

    Я покажи,какви договори е подписвала?Фандъкова е неподкупна!Факт!"Бръщолевиш"глупости!
  • 43 Nik

    3 8 Отговор
    Трийсетина тъпи и прости "КОМЕНТАТОРИ",голяма част от провинцията,се опитват по-най грубия начин да омаловажат направеното от кметицата Фандъкова!Не се "свенят" да обиждат кметицата,като в кръчмата на село!Това са невъзпитани,не културни хора,изпълнени със злоба и завист към постигнатото от г-жа Фандъкова,за развитието на София!Маргинали,аутсайдери,вечно недоволни от всичко!Абе,идиоти четете какво е направено и какво не е направено!Четете за бъдещите планове на общината и факта,че те ще се реализират,както е обещано от Фандъкова!Четете,че тя е самокритична и не отрича грешките си,включително и за проблемите с ремонта на улица "Граф Игнатиев"!Четете,че в България има много некадърници,включително и сред вас!Факт е,че София се напълни със "селяни"!Като не ви харесва в София,взимайте дисагите и обратно към село!

    Коментиран от #44

  • 44 Софиянец

    6 1 Отговор

    До коментар #43 от "Nik":

    Четем ние и виждаме, знаем и какво обеща и как нищо не изпълни, знаем и за рушветите и за ОРЛИН и за джи Пи груп на Златев и за това че е почетен член на русофили и е с партийна книжка в джоба, много знаем и за това дружинната /тя никога не е била учителка/ трябва да ходи да си полее градинката в Самоков.

    Коментиран от #46

  • 45 Спас безделника

    5 2 Отговор
    НЯМА ЛИ КОЙ ДА НАБУТА В РУСАТА ГЛАВИЦА НА НАШАТА КМЕТИЦА МИСЪЛТА, ЧЕ МЪЛЧАНИЕТО Е ЗЛАТО, ЗАЩОТО ТОЗИ, КОЙТО Е ОСТАВИЛ ОБЩИНАТА В РЕЖИМ "ВЛЕЗ - ИЗЛЕЗ" ОТ 10 ГОДИНИ Е ПРЕМИЕР НА ДЪРЖАВА В СЪЩИЯ РЕЖИМ.
  • 46 Фен

    0 5 Отговор

    До коментар #44 от "Софиянец":

    Ти направили вече годинка като софиянец? "Никога не е била учителка"!? Аре бегай си, от дет си си довлякъл дисагите!
  • 47 Госあ

    2 0 Отговор
    Смени икарусите с мерцедеси на по 20 години. Миндил.

    Коментиран от #48

  • 48 Шофер

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "Госあ":

    И с чисто нови манове
  • 49 ДжиПи Груп

    1 0 Отговор
    А сега е в перманентна криса с ремонти на ремонтите на ремонта. Поздрави от дебелян пеевски.
  • 50 Дора Чичкопичкова

    2 0 Отговор
    Фънди,ти като стана кметица София влиза от ремонт в ремонт. Я на перки от акули,я на жълти павета или на плочки покрай стъклени покриви на разкопки.
  • 51 Кой68

    2 0 Отговор
    Е сега е в постоянна криза.Браво Данче???
  • 52 бомбата

    0 0 Отговор
    Вие герберска сган Фандъковице унищожихте уникалния Софийски книжен пазар на Славейков!!! Пак Вие сган неграмотна, турихте черния паметник на площад Гарибалди !!! Пак Вие наглеци безбожни и продажни изпребихте хората с идиотските Ви каменни перки и фалирахте с кривия Ви ремонт много магазини, заведения и фирми баш в центъра на София !!!! Никакакъв кмет не си била кокошчише миличка и никога няма да бъдеш градоначалник , щото си турена подлога отгоре за съсипия за да няма закон и да се краде !!!! Вие герберска кукло на конци с идиотските си усмивчици превърнахте София в свърталище на долнопробна криминална сган, нагли дондурени цигани и повсеместна простотия във власта !!! Вие посткомунистическа сган, на вас ви се услади толкоз време властта та преядохте, омерзихте хората с лъжи и беднотия, изгонихте всички свястни хора от България върнахте ни във феодалните средновековни времена и създадохте Режима Борисов !!! Е това ли е Вашата крадлива демокрацийка Фандъковице дето пак искаш да дъвчеш и що не вземеш да вървиш по дяволите !!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове