Last news in Fakti

22 Октомври, 2019 14:05 3 529 32

Премиерът не пропусна откриването на завод за автомобилни светлини край Пловдив

  • одело-
  • автомобилни светлини-
  • завод-
  • бойко борисов

Добре е, когато има такива инвестиции, които оставят добавена стойност в България, отбеляза Бойко Борисов

Премиерът не пропусна откриването на завод за автомобилни светлини край Пловдив - 1

Преди 4-5 години БВП беше 50 милиарда, а тази година ще минем 120 милиарда лева. Добре е, когато има такива инвестиции, които оставят добавена стойност в България. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на церемонията по откриване на производствен завод за автомобилни светлини в Индустриалната зона край Пловдив, цитиран от правителствената пресслужба.

„Благодаря на българските работници, инженери и програмисти за това, че със своята добра работа и квалификация довеждат такива инвеститори“, каза още премиерът Борисов. Той акцентира върху изградените индустриални зони в България, които се запълват изключително бързо.

„Когато сте идвали насам, сте видели колко много заводи се строят“, отбеляза министър-председателят Борисов и добави: „За мен е важно, че общината и държавата са осигурили всички условия. Това са работни места, това е БВП“. Според премиера е от значение, че висококвалифицирани български кадри започват да се завръщат от чужбина. Борисов отбеляза също изграждането на инфраструктурата у нас, като специално акцентира върху пътя Ботевград – Мездра и Пловдив – Асеновград, както и разширяването на околовръстното на град Пловдив. „При този огромен растеж на града и видим икономически подем, не може пловдивското летище да остане в страни. Мисля, че Балканите имат нужда от голям хранителен хъб, в който да идват и да се изнасят стоки. Може в един момент да се окаже, че със самолет по-евтино ще се доставят стоки, отколкото с тировете, ако се направят групажи. Работим по тази тема“, каза още премиерът Бойко Борисов.

„Одело България“ ЕООД е компания, занимаваща се с производство на осветление за автомобилната индустрия и е част от турския холдинг „Байрактарлар“. Инвестицията за завода край Пловдив е на стойност 40 милиона евро, като се очаква до 2023 години да бъдат наети на работа близо 400 души. За инвестицията си в страната, фирмата получава Сертификат за Инвеститор Клас А от Министерство на икономиката.

„Одело България“ ЕООД наскоро откри Развоен център в София, където ще бъдат наети близо 40 инженери, работещи за дизайна на предни и задни светлини за автомобилната индустрия. Локациите в Пловдив и София обслужват две взаимно свързани дейности – дизайна и производството на автомобилни светлини.

Компанията има общо 6 завода по света на стойност 253 милиона евро инвестиции, направени през последните 7 г. В тях работят 4 000 служители, а оборотът за 2018 г. е 383 милиона евро.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Значи...

    53 6 Отговор
    За 4-5г. Се е удвоил БВП, даже и повече. Само заплатите не са се удвоили. Защо поне не вдигнахте скапаните 560лв на 1120 лв? Некадърници.
  • 2 Николов

    48 3 Отговор
    Тази година полупроводници, до година-цели!
  • 3 навлек

    39 3 Отговор
    Че ту е Премиер , ту лидер на партия според случая го знаем , но в качеството на какво се натриса на откривания на частни предприятия.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Статистик

    35 2 Отговор
    Браво Бащице! Само дето народонаселението за същите години се е стопило двойно, та и повече. Много умират, младите наТ2, бебета раждат само едни..., Та четох ,че до 2050 може и това дето е останало от народа да се стопи наполовина.

    Коментиран от #6

  • 6 За нас през 2050

    23 3 Отговор

    До коментар #5 от "Статистик":

    Ше пишат само у книгите по история😂😂😂😂 на турски език😂😂😂

    Коментиран от #23

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Оли гърмииииииииии оли гърмиии😂😂😂😂

    24 3 Отговор
    Преди 4-5 години БВП беше 50 милиарда, а тази година ще минем 120 милиарда лева😂😂😂😂😂боки иска да каже че това са му приходите от алъш вериш😂😂😂
  • 9 е не ти се получава тиква

    20 2 Отговор
    Бацето си отърква егото във всеки заводски стобор , като крастав котарак.
  • 10 Последния софиянец

    20 2 Отговор
    Тази година крушките, догодина цял фар.
  • 11 ИМПЕРИАЛИСТ

    7 17 Отговор
    На село, кога почнат да колят свинките по Коледа, щом заквичи първото прасе в някой двор, то скоро заквичават и останалите в селото, дори преди да дойде при тях коляча. Благодаря Ти Господи, че ме запази жив да чуя комунистическото квичене.
    Този път Бойко ще им види сметката именно чрез строежа на магистрали, обществени сгради, водопроводи и т.н. След 10.11.1989г. за да не може народът да потърси сметка от комунистическите дерибеи, държавата бе съвсем организирано и по план на ДС, тотално разсипана. Със стопиране и нищоправене от страна на властта, народът бе докаран на границата на оцеляване, за да няма физическа възможност да потърси сметка за дерибействата на комунистите през така наречения социалистически период.
    Тези които се надяват власта да падне са като лисицата която вървяла след коча защото видяла, че мъдите му се клатят и чакала да паднат. Чакала цял ден и останала гладна.

    Коментиран от #19, #29

  • 12 2387

    16 3 Отговор
    А бе тоя тъпак, ще се прибере ли в кабинета да работи или смята само да ходи да реже ленти и да агитира за партията си? Да ти таковам на премиера, дето по цял ден се мота по шосета да реже ленти на частни инициативи, за които той няма абсолютно никакъв принос! А за БВП ще говорим пак, щото и той стана два пъти по- дебел за последните 10 години а ма не стана по- корав и има високо кръвно и холестерол.

    Коментиран от #18

  • 13 Бойко бойкооооо

    4 1 Отговор
    Без думи
  • 14 сори майна

    14 2 Отговор
    Пак партенки от вОЖда.. за 4-5 г. от 50 на 120 милиарда бааасиии.. и де са тия милиарди, че на народа по нищо не му личи да е заживял в два пъти и повече по богата държава?!
  • 15 Onq s konq

    13 3 Отговор
    На бай Онуй не му ли стана ясно че това му е последния мандат. Колко и да се хвали никой не му верва
  • 16 Каква държава

    12 3 Отговор
    Какъв премиер Байрактарлар груп инвестиции

    Цирк не ами ЦИРК
  • 17 сноу

    14 3 Отговор
    Това Гойчето е безпримерен герой ..И за кенеф на двора дупка да пробият ,веднага ще отърчи лентичка да клюцне ,че важното е на фото да изпъкне, та и на новините да се пръкне.
  • 18 Тато Кратуню

    8 2 Отговор

    До коментар #12 от "2387":

    По добре да не се прибира. Щот такива ще ги надроби, бедна ти е фантазията. Човеко си прави това в което е най добър тенис, футбол и дрънкане на глупости по света и у нас.
  • 19 Кукуригу

    12 1 Отговор

    До коментар #11 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Свинките за коледа ги заклаха лятоска,благодарение на Бащицата-ленторез!
  • 20 Ако не е Турция да открива

    8 4 Отговор
    Завод след завод в катуна българинът ще умре гладен прав
  • 21 Активист на БСП

    12 2 Отговор
    А заводът на Фолксваген кога ще открива ???
  • 22 Фар

    16 1 Отговор
    До редактора: Завод за дълги или къси светлини???
  • 23 Статистик

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "За нас през 2050":

    Натам отива, ако не направим нещо, но малко останахме тия, дето ни е еня.
  • 24 Кратунчучуна

    8 1 Отговор
    Така съм си от малък!Щото ядох филии с мас и кога крадах джанки тате ме би по главата!
  • 25 Турски инвеститор

    4 4 Отговор
    Булгаристан е най хубавото място за инвестиции благодарим ви за гостоприемството господин Борисов ,
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Ума на нацията

    9 1 Отговор
    Боко-Банкянски е по голем от Ганьо-Балкански!
  • 28 Ввв

    6 1 Отговор
    Xм Бокич добре направи едно-пътят към Т1 и Т2,евала!
  • 29 Селянин с кололо

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Дане те е опънал някой комунист ,че си настръхнал така?

    Коментиран от #31

  • 30 Behemoth

    0 1 Отговор
    Да ви попитам ,вие по долни ли сте от либийците?
  • 31 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 4 Отговор

    До коментар #29 от "Селянин с кололо":

    Една от грешките на прехода от „социализъмът” е , че не се организираха заведения за превъзпитание на комунисти. Затова още дълго ще четеме и слушаме идиотщините Ви.

    Коментиран от #32

  • 32 Ммммне

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Една от грешките беше че не си хванал експреса за Белене))))
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове