23 Октомври, 2019 15:07 2 081 33

Борисов: С пари от контрабанда развращаваха политици и магистрати

  • бойко борисов-
  • контрабанда-
  • политици

Борисов припомни, че предстои въвеждане на мониторинг и за горивата

Борисов: С пари от контрабанда развращаваха политици и магистрати - 1
Снимка: БГНЕС

Парите от контрабандата на цигари са корумпирали политици и магистрати, но сега организаторите на този незаконен бизнес са принудени да изнасят фабриките си от България. За това се похвали премиерът Бойко Борисов по време на представянето на резултатите от проучването на дела на незаконните цигари в страната, съобщи trafficnews.bg.

„Най-лесният начин да се изкарат „черни“ пари беше контрабандата на цигари. Влиза тирът, за един ден се разпродават цигарите по пазарите и 300 хиляди евро „черни“ пари, които развращаваха цялата политическа класа, съдии, прокурори, митничари, граничари“, обясни Борисов.

Той припомни, че борбата с контрабандата на акцизни стоки осигурява пари в бюджета, които страната ни има възможност да инвестира в развитието на собствената си икономика и в подобряването на конкурентоспособността.

„Продължаваме да сме на излишък и да имаме 10 милиарда лева фискален резерв“, припомни министър-председателят.

За примери в положителната посока на развитието на страната ни той даде някои от големите инфраструктурни проекти, както и големите инвестиции в сферата на производството.

„Сега, когато видяха, че в България нямат шанс, започват да изнасят фабриките“, заяви Борисов, визирайки разкритите в последните години нелегални фабрики за цигари.

„Ние имаме с 20% спад на туризма, но с 10% по-голям приход от алкохола. Сложихме непрекъснат мониторинг в дестилационните колони и приходите скочиха“, допълни той и увери, че стриктен контрол държавата прилага и по отношение на търговията с горива.

Борисов припомни, че предстои въвеждане на мониторинг и за горивата. "На този етап толсистемата върши прекрасна работа- пред всички рафинерии сме наредили колите от тола и те снимат всичко. И всичко това отива в бюджета", обясни премиерът.

После още веднъж коментира и отпадането на мониторинговия механизъм спрямо България от страна на Европейската комисия.

„Това е добре за България. Това е добре за инвеститорите. Това е добре за страната“, изреди премиерът. Даде и своето обяснение, защо ЕС упорито не иска да допусне България в Шенген.

„Аз съм обяснявал – защото сме външна граница. Ако България, Гърция и Румъния са заедно в Шенген, от границата мигрантите ще отиват директно в Холандия. Няма къде да ги спрат“, разясни премиерът.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Но Побойко Методиев

    16 2 Отговор
    Но ПобокНе е замесен !
  • 2 ???

    15 2 Отговор
    Ти си знаеш!
  • 3 Анонимен

    25 2 Отговор
    Бойко, това лична изповед ли е? Сигурно и покаяние ще последва...

    Коментиран от #18, #23

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Последния софиянец

    24 1 Отговор
    Нещо не ми е ясно. Щом фабриките за фалшиви цигари са били в България, за каква контрабанда става въпрос.

    Коментиран от #24

  • 6 Сатаната

    20 2 Отговор
    Няма такъв боклук.
  • 7 Церн

    18 2 Отговор
    А ти сега ги развращаваш е пари от евро супсидиите и тайна си контрабанда!
  • 8 Боко преялия

    22 2 Отговор
    А на Цветанов за апартаментите и асансиори те от къде са парите бе , кажи.
  • 9 кнаус 485

    14 3 Отговор
    Не знам с какви пари,но днес ми предлагаха пари да гласувам с преференция за общински светник от листата на партията на Борисов,миналата седвица ми предлагаха пари за същото,но от партията на Доган...и5 за това казвам,че живеем в скапана ,корумпирана страна...
  • 10 малоумен

    9 1 Отговор
    Ако това е вярно, доказателствата се представят в съда и съответните политици биват осъдени. Махленските лакардии са равни на укриване на доказателства, което е подсъдимо.
  • 11 контрабандата от цигари

    4 1 Отговор
    Знаеш , знаеш ти - Крайморие , а аз се чудех защо си толкоз развратен.
  • 12 Лекар БГ

    11 1 Отговор
    Има едно дебело момче,депутатче,неприкосновено и пазено от НСО като национално богатство.То придоби Булгартабак и го съсипа изоснови.Това момче,дебелото,върти една супер яка контрабанда с цигарки.Но е недосегаемо.Поне за антуража си от прокурори и за Булгарбаши.Не пип там,че пляс,нали така,Баши?
    Как лъже пак,думи нямам!
  • 13 Анонимен

    11 1 Отговор
    „Започнахме да живеем по-добре“, заяви правителството. "Блазе ви-отговорил народа."
  • 14 Един

    6 6 Отговор
    Това е последната част от истината! А знаете ли защо я има магистрала "Тракия" ? За да стигат бързо софийските мутри до морето и още по-бързо парите им до София. Защо я има магистрала "Марица" - защото това е връзката с митницата на Свиленград. А защо все още няма магистрала "Хемус" - защото ТИМ все още държи Варна!

    Коментиран от #33

  • 15 дявол да ти чете евангелието

    6 0 Отговор
    Амфетамин Баце не е витамин.
  • 16 Centurion

    9 0 Отговор
    С коя контрабанда,с тази заради която лазиш пред Ердоган ли,дето ви изловиха турските служби,за нея ли говориш???Или става дума за проектиране на международни канали за бяло???Бах ти и наглеца си!!!С тези пари ли разврати Юнкер ,за да получиш едно политическо решение,нямащо нищо общо с реалното състояние на съдебната система,и правата на гражданите!!!
  • 17 Да бе!

    7 0 Отговор
    Идиотът, не може да се види отстрани какво говори и представлява!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 АНЕНЕРБЕ

    5 0 Отговор
    ИЗПЯТА ПЕСЕН СИ БАТКА,

    Не знам дали ЦАЦАРОВ и ГЕШЕВ се върнаха поживо поздраво от САЩ или ФБР ги задържа, но ТРЪМП прати съдия изпълнителя си ХЕРО МУСТАФА за да отреже не само твоята , но и главата на останалите двама дебеланковци.

    Знаеш , чий е бизнеса с цигари и наркотици.
    С приятелят ти ПЕЕВСКИ е свършено.

    С ТЕБ Е ВЪПРОС НА ВРЕМЕ , НАЙ ВЕРОЯТНО СЛЕД ИЗБОРИТЕ.

    На дружбата ви с ТУРСКИТЕ и РУСКИТЕ другари ще бъде сложен краят.

    Аферата КТБ не е забравена , както не е забравено кой плати задълженията на руската ВТБ в тази банка , и как после ВТБ чрез Спас Русев и ПЕЕВСКИ стана собственост на активите на умишлено фалираната банка.

    Сори Борисов, но ВСЯКО НАЧАЛО ИМА И КРАЙ.

    ТВОЯТ КРАЙ СЕ ВИЖДА.

    Коментиран от #21

  • 21 Onq s konq

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "АНЕНЕРБЕ":

    Ко ти става бе адаш? До вчера беше върл фен на Бокича, и ми се репчеше че го плюя него и партията му от твоя ник. Малко плаща ли? Ко стана? Кажи си болката да ти олекне.
  • 22 Иска да каже

    4 0 Отговор
    Премиера и министрите...... Строят се резорти в Карибите, Испания, Емиратите........асансьори,тераси и балкончета
  • 23 Ххх

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Анонимен":

    Ще последва покаяние. И ще "дочакаш" да го чуеш ! Както по Тошово време се бъзикахме - "Да си жив и здрав, докато Славия стане шампион". Та и ти така, да си жив и здрав, докато чуеш разкаяние от Боко. А смисъла на лафа за Славия, ако случайно не го знаеш е, че когато Славия става шампион през 1943 г. Цар Борис lll е починал. И понеже от суеверие се притеснявали същата участ да не стигне и Тато, се е подразбирало, че по негово време няма да допуснат Славия до шампионска титла.
  • 24 Стършел

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Последния софиянец":

    Както винаги лъже, та пушек се вдига.
  • 25 анонимен

    2 0 Отговор
    С ПАРИТЕ ОТ КОНТРАБАНДАТА ПОЛИТИЦИТЕ И МАГИСТРАТИТЕ СТАНАХА МИЛИОНЕРИ! ДА СИ ГО КАЖЕМ ПО-ТОЧНО!
  • 26 анонимен

    3 0 Отговор
    С ПАРИТЕ ОТ КОНТРАБАНДАТА ПОЛИТИЦИТЕ И МАГИСТРАТИТЕ СТАНАХА МИЛИОНЕРИ! ДА СИ ГО КАЖЕМ ПО-ТОЧНО!
  • 27 анонимен

    3 0 Отговор
    С ПАРИТЕ ОТ КОНТРАБАНДАТА ПОЛИТИЦИТЕ И МАГИСТРАТИТЕ СТАНАХА МИЛИОНЕРИ! ДА СИ ГО КАЖЕМ ПО-ТОЧНО!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Пунта Мара

    0 0 Отговор
    Това от собствен опит ли го знаеш?????
  • 30 Усмивката

    0 0 Отговор
    Абе Борисов...синьо сирене и запъртък разваля ли се бе.За Сидеров може и да си прав.Как тогава го търпя два мандата да му миришеш чорапите.Евтин селски пиар ли ще си правиш.Където се появиш пораждаш спонтанен смях.Сигурно си мислеш че те вземат за шегаджия. Бъркаш....
  • 31 Бай Х

    1 0 Отговор
    Къде са Лиляна Павлова и Десислава Атанасова?
  • 32 Behemoth

    1 0 Отговор
    Всичко ще си кажеш ,ти!
  • 33 Интересно

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Един":

    Приятел, определено не си наред, ако вярваш дори на част от измислиците, които си написал. Интересно какво ще пишете против Бойко, когато ви довърши магистралата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове