12 Ноември, 2019 15:39 3 227 27

Посолството на САЩ построи защитено жилище в Сливен

  • сливен-
  • защитено жилище-
  • посолство-
  • посолство на сащ

Белият дом е инвестирал над шест милиона долара в проекти в подкрепа на българските общности

Посолството на САЩ построи защитено жилище в Сливен - 1
Снимка: Община Сливен

Правителството на Съединените американски щати построи нова двуетажна сграда в центъра на град Сливен за нуждите на социалната услуга „Защитени жилища“ за възрастни хора с умствени увреждания. Новата сграда от семеен тип предоставя по-добра среда за осем обитатели, за които се грижат шест души персонал – трима социални работници и трима трудотерапевти.

Това съобщиха от американското посолство в София.

Сградата се състои от пет спални, кухня и столова, четири бани, складови помещения и голямо перално помещение. Новата сграда е на стойност 265 000 долара. Община Сливен предоставя цялата мебелировка и електроуреди, като принос към този съвместен проект.

Посолството на САЩ е инвестирало шест милиона долара в местни проекти, подкрепящи стратегията за социално и икономическо развитие на България.

От 2010 година насам правителството на САЩ е инвестирало над шест милиона долара в проекти в подкрепа на българските общности. Нашата Програма за добросъседство обединява американски военни и български общини, които заедно осъществяват важни проекти. По тази програма правителството на САЩ си сътрудничи и с неправителствени организации и местни български компании за реализиране на проектите съобразно стратегията за социално и икономическо развитие на България.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Самюъл Джаксън

    11 25 Отговор
    А от руското кога?

    Коментиран от #2, #13

  • 2 Гошо

    16 11 Отговор

    До коментар #1 от "Самюъл Джаксън":

    От там дават само когато това им носи пряка печалба.

    Коментиран от #5, #9

  • 3 Да отиват да строят

    17 1 Отговор
    В Надежда, Столипиново, Факултето и т. н.! Там умствено изостанали те са в хиляди пъти повече! Не работят, не плащат данъци, карат БМВ-та, зареждат без пари, когато вечерта не са откраднали нещо!

    Коментиран от #19

  • 4 Пикасо

    9 5 Отговор
    Тази сграда ще е за някои дъртаци от властта или техни родители. Тъпите янки не правят нищо ей така,нищо даром. Някой ще им се издължи и то десетократно. За сметка на обикновените баби и дядовци,разбира се.
  • 5 верно бе

    13 5 Отговор

    До коментар #2 от "Гошо":

    Ама то много яко така да вземеш от балъците 3 милярда и после да им построиш къщета за 6млн.
  • 6 Обикновен човек

    16 2 Отговор
    Първо правят хората ненормални с политиката към България после им строят луксозни лудници които наричат "защитени жилища " по американскому!
  • 7 Последния софиянец

    6 2 Отговор
    8 депутати ги уредихме. Ама да по засилят строежите че остават още 232 ма.
  • 8 Бачо Киро

    14 2 Отговор
    Ехаааа САЩ са инвестирали цели 6 милиона за 9 години у нас! Ей това е инвестиция .... Е няма лошо, само от лихвите по заемите за самолетчетата са ги избили десеторно ...
  • 9 дааа

    14 2 Отговор

    До коментар #2 от "Гошо":

    А още по-яко е да не плащаш наем за военни бази и да строиш къщета за по 50 хиляди лева.А супер готинко е да взимаш едни 600-700 млн. на година за тец на въглища и да построиш на балъците една барака.Абее два дена няма да ми стигнат да ти изброявам благинките на УСА.
  • 10 и един стига за цял народ

    5 3 Отговор
    Баци е вече възрастен , а е и увреждания , да си го прибират хамериканците , какви са тия цели осем обитателя.
  • 11 Омбре

    8 2 Отговор
    Брей,брей,за девет години инвестирали шест милиона и се скъсахме да удряме чело в земята, Само за тази година пък ние инвестирахме два милиарда в тяхната икономика,да са ни живи и здрави.
  • 12 Норвежец

    4 2 Отговор
    Там ли ще складират след 01.01.20 г. децата, които ще отнемат, преди да ни пратят при нас в Норвегия да си ги осиновим и да се позабавляваме?
  • 13 Норвежец

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Самюъл Джаксън":

    Защо ще им е на руснаците да строят такова нещо в БГ? Ние сме в НАТО, забрави ли? Нали се гордееш с това! какво искаш от руснаците да ти построят?
    Трол нещастен!
  • 14 1944

    2 2 Отговор
    голяма работа. русия ни построи аец козлодуй и ни строи белене въпреки проведения референдум. строи ни турски поток. за много милиарди. ама все от нашите пари. е , взеха ни едни 4 милиарда от ктб, но то е за наше добро.
  • 15 usa out

    6 1 Отговор
    Защо сащ не инвестира в икономиката ни, а подхвърля трохи??
  • 16 Алексей Сергеев

    2 2 Отговор
    Руското посолство даряват" братска дружба" и нови шпиони

    Коментиран от #18

  • 17 гост

    5 1 Отговор
    За половин милион лева ще санират цяло училище или крило на болница с 5 пъти повече легла и стаи. Не ги разбирам. В моят роден град , в един от панелните квартали, където няма парк имаше голяма и хубава поляна, наблизо детска площадка, алея, единственното нужно беше да посадят много и високи дървета, да наслагат пейки и да направят пътеки и още места за игра, защото сред панелките става голяма жега и при липса на дървета майките с деца са обречени да висят затворени на климатици. Да, ама общината вместо това реши да построи такава къща за деца със специални потребности, покрай тях всеки ден преминават живущите, вечерно време се чуват викове, линейки редовно ги извозват. На фона на пустеещи сгради на бивши училища в региона, бивши болници или други напълно подходящи за целта сгради, те го тупнаха това на възможно най-подходящото място за парк в средата на квартала. Ами идиотско е и се радвам, че не живея там, защото щеше да ме дразни всеки път. Нищо против грижите, но като това е идиотско планиране и разхищаване на пари, а не добро дело.
  • 18 Зоро

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "Алексей Сергеев":

    А е то Дънди и другите концесионера изнасят милиарди на година ресурси,
    подарени им от враговете ни политици, колко им е да построят една сграда за парлама? Хвърлят те зад борда при акулите и за утеха ти хвърлят спасителен пояс... Голямата щатска любов и приятелство, дума да няма?
  • 19 Све

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Да отиват да строят":

    Едва ли. Нямат невалидни бюлетини , за разлика от българските квартали.....
  • 20 ааааааааааааа

    0 0 Отговор
    в кентъки построиха ли защитено?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 не може да бъде

    0 0 Отговор
    Не може да бъде!
  • 25 не може да бъде

    1 0 Отговор
    Обърнахте ли внимание, че проектът е дело на американските военни?
    Американските военни, които на крилете на демокрацията и бомбардировачите сеят смърт за милиони хора по целия свят, да се загрижат за 6 психически повредени души и хвърлят ей – така пари на вятъра в тяхната колония, на която не дават и стотинка безкористно и крадат безочливо милиарди от нея?!!!
    Приказки за наивници и невежи!
    Защо не построят примерно приюти за бездомни нормални българи със срутен социален статус заради икономическата разруха, която ни докараха западните и американските ни приятели, с каквито нещастници е пълна София и всички градове из страната?
    Чисто и просто военните психотроници на съюзниците ни и с любезното съдействие на анти – българските НПО – та, построиха в центъра на Сливен поредната пси – лаборатория и биологичен психотронен генератор, извличащ пси – енергия от подбрани увредени феноменални хора, който ще работи за дистанционно черноенергийно зловредо облъчване и пси – въздействие върху сливенлии и други специални операции.
    Такива генератори, прикрити зад социална загриженост, американците и техните подопечни съдружници от ю дейския Евросъюз, както и Израел, строят из цяла България и все плътно сред живущите хора, прикривайки истинските им функции с благовидни и благородни хуманитарни и филантропски социални мотиви!
    "Не вярвайте и се пазете от данаите, дори когато носят дарове!" – категоричен е Вергилий, а данаите са точно ю деите, които управляват света
  • 26 айде бе

    0 0 Отговор
    Айде бе, юдеите се загрижили за нас?
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове