Last news in Fakti

30 Декември, 2019 16:41 3 379 27

170 лв. за ден престой в болница за бебе в Ловеч

  • бебе-
  • ловеч-
  • престой

Родителите обясниха, че в документите пише, че на детето е правена инжекция със специален разтвор, но това не е вярно

170 лв. за ден престой в болница за бебе в Ловеч - 1
Снимки: БГНЕС

170 лв. за ден престой на бебе в болница втрещиха семейство от Ловеч. Родителите се заканиха да търсят съдействие за държавата за проверка на МБАЛ Д-р Параскев Стоянов.

Бебето, което е под 1 г., е прието в лечебното заведение с оплаквания от общо неразположение, неспокойствие и плач. Майката е била притеснена, че детето ѝ е имало и стомашни болки. Понеже от болницата нямали възможност да приемат за лечение малкия пациент по клинична пътека за стомашните оплаквания, те го оставили в болница с диагноза ларингит. На детето е направена само инхалация. Доктор Добринка Стойчева потвърди, че малчуганът е имал по-тежко дишане, но след инхалацията се е успокоило и е спало цяла вечер.

Пред „Нова телевизия“ родителите обясниха, че в документите пише, че на детето е правена инжекция със специален разтвор, но това не е вярно. След първата вечер при тях за визитация е дошла друга докторка, която е прегледала детето. Майката обаче твърди, че лечение не е провеждано, а след като поискала информация за състоянието на детето си, лекарката започнала да се държи грубо. Тя се е развикала: "Чекирвайте ги и да тръгват да си търсят друго място. Отивайте горе и си плащайте, ние няма да плащаме за вашия престой".

От болницата се оправдаха, че по клиничната пътека детето е трябвало да остане три дни, майката обаче се е съгласила само за един. Затова е било приспаднато от общата сума от клиничната пътека, която е за 500 лв.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Здравеопазването наГЕРБ

    55 4 Отговор
    Който няма пари -кучета го яли

    Коментиран от #4

  • 2 Абее

    40 3 Отговор
    По-добре докторите да пишат фалшиви лечения, отколкото умишлено да съсипват здравето на хората за пари. Правителството точно това иска, затова направиха болнижите търговски дружества, за да стимулират лекарите да вадят здрави органи и здрави пациенти да ги правят инвалиди
  • 3 Много или малко

    24 1 Отговор
    Гледам кампаниите за набиране на средства за лечение в чужбина. Няма под 50 000. Рекорда е 1 200 000 лева. Детето не живя и година.....
  • 4 И като няма пари

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Здравеопазването наГЕРБ":

    Мадамите ли му вързват, на почивки ли ходи, какво яде и кара?
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    32 8 Отговор
    имаме си бяла мафия гарантирано от ГРОБ
  • 6 Прочетете края

    10 28 Отговор
    НЗОК има изисквания. Родителите ите не са искали да ги спазят. Пътеката не се заплаща от НЗОК. Няма как да им е безплатно.

    Коментиран от #9, #20

  • 7 onq s konq

    13 3 Отговор
    Б.Б. да облича бялата престилка и да се качава на джипката за Ловеч, защото само той може да излекува този неблагодарен народ
  • 8 гост

    7 11 Отговор
    Аз съм много доволна в Варна!
    Лекарите много човечни, болниците перфектни!
  • 9 Знаещ

    22 0 Отговор

    До коментар #6 от "Прочетете края":

    С други думи - да го лекуват от нещо от което не е болно...

    Коментиран от #10, #13

  • 10 С две думи

    5 6 Отговор

    До коментар #9 от "Знаещ":

    Да го качат на линейката и в София, пък те да си се връщат сами
  • 11 Спиро

    28 2 Отговор
    " Пoнeжe oт бoлницaтa нямaли възмoжнocт дa приeмaт зa лeчeниe мaлкия пaциeнт пo клиничнa пътeкa зa cтoмaшнитe oплaквaния, тe гo ocтaвили в бoлницa c диaгнoзa лaрингит." Добре, че са избягали навреме. Ако им бяха нататрузили цялата пътека.
  • 12 Чичо

    28 6 Отговор
    А после реват, че ги биели недоволни пациенти и техните близки! Малко им е.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Васил

    28 5 Отговор
    В Испания до 7 години децата не плащат нито евро за лекарствата нито за лечението безплатни са а тука корупцията е във подем
  • 15 висок

    24 3 Отговор
    Парите или живота!- казваха разбойниците преди век. Днес го казват българските лекари!
  • 16 мани мани

    13 1 Отговор
    то и джингибитата (джипи-тата) най-редовно си ни измислят болести! най-често, че имаме болни бъбреци, за да точат касата!
    гледат да не дават много направления, че ги платат от джоба си :) ама после си взимат мангите де, хех има си хас! мани мани!
    и изобщо мъни да има и да са въртят :) инак платаме 25лв. всеки месец, от кабинет на кабинет 3лв. ... като влезеш в болницата да полежиш, то ти казват, че пистата/пътеката е станала по-кратичка :) но пък цифрите са се увеличили дето тря' им дадеш на сурвакарите там в бели престилки! и са си бая големи цифрите!
    значи аз давам 'секи месец 25 кинта, после за втори път таксичка от 3лв. на джингибито и после по 3лв. от кабинет на кабинет, чакай има още! ... по 2лв. и нещо, че и повече из лабораториите да ме изследват... чакай! т'ва ако я поемала касата, но то все не я поема, та се налага да било на частно изследването! в болница ако полежа са все едни 70лв. МИНИМУМ! за легло и лекарства? че аз зак'о ви давам всеки месец 25лв. ва??? а??? пише слагани няколко системи, а то винаги е само една и т.н. :)
  • 17 9689

    15 1 Отговор
    Може и стенд да му сложат.Щото няма един от тези/докторя/ в затвора.

    Коментиран от #21

  • 18 мани мани

    7 3 Отговор
    и като им кажеш, че си безработен, то те се свързват с бюрото на труда :) проверяват! сърдят се, когато си безработен :) ужас! и после пак ти дават сметката, нищо че си безработен и не трябва да плащаш! бе ако мине номера! но дори да не си безработен или си, но не си регнат в тъпото бюро, то си имаш пълното право да им заявиш в писмен вид, че не си доволен/а от обслужването им! така и направих! най-нагло заявих, че не съм довелен! 'щото пневмония никога не се лекува за 5 дни! запомнете го! пистата била намалена? т'ва мен не ме интересува! аз ви давам всеки месец по 16лв. и няк'ви стинки, та стана 25лв. без стинки няк'ви и т'ва е! срамота! от пациенти, та станахме на клиенти хахахахахаха капитализъм, а? мани!
  • 19 дядо Смилян

    17 3 Отговор
    Бялата мафия е страшно нещо! Човек вече не може да има вяра в лекарите! Станали са като счетоводители и вместо да лекуват, само пари и пътеки са им в главите!
  • 20 доктор Ох боли

    24 2 Отговор

    До коментар #6 от "Прочетете края":

    Какво значи "пътеката не се плаща от НЗОК"? Това е бебе! За бебетата здравната помощ е напълно безплатна - поема се от държавата!

    Коментиран от #27

  • 21 123

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "9689":

    Щото тях ги награждават с орден. В БГ всеки е някой на някой. Връзки. Как да ги махнат.
  • 22 апокалипсис сега

    7 0 Отговор
    След подобни болнични извращения , мизерно съществуване , нисък стандарт , и липса на сигурност , дори и за бебетата , не е далеч времето , когато жените ще си лягат, покрили с шепи своя детероден орган , против забременяване . От кого тогава ще крадат , и паразитират боклуците не ми е ясно . Всички тези имащи се привилигировани , сами режат високият клон на който седят.
  • 23 Играч

    14 0 Отговор
    От Ловеч съм.В болницата всичките отделения са уникални.Кадето и да отидеш със скрита камера ще направиш материал сензация.Който не е ходил той не знае.
  • 24 Jiv

    2 6 Отговор
    Даже е малко.като майката не е доволна да не е ходила там
  • 25 Behemoth

    3 1 Отговор
    Раждайте по пет деца...да не изчезнем ей... хахахххххх..
  • 26 жоро

    2 2 Отговор
    Смър за лекари те гледат те като банкомат не като пациент и само ревът за пари помияри
  • 27 Промит мозък

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "доктор Ох боли":

    Държавата плаща ОСИГУРОВКИТЕ. После и родителите и лекарите се съобразяват с условията на националния рамков договор. Който не ги изпълнява не се ползва с Финансирането на НЗОК.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове