Last news in Fakti

7 Януари, 2020 18:13 8 007 21

Директорът на центъра за бездомни хора пред ФАКТИ: Спрете да дарявате, моля

  • кризисен център за настаняване на бездомни хора-
  • дарения-
  • кампания

Кампанията е успешна

Директорът на центъра за бездомни хора пред ФАКТИ: Спрете да дарявате, моля - 1
Снимка: Факти

Изключително масиран е бил откликът, след като преди дни директорът на столичния Център за кризисно настаняване на бездомни хора в кв. "Захарна фабрика" посочи нуждата от топли дрехи и обувки за пребиваващите там.

"Много благодаря на всички отзовали се. Събрахме огромно количество дрехи и обувки, които все още сортираме и обработваме. Искам да заявя, че считам кампанията за успешна и завършена. Нямаме нужда от повече дрехи и обувки и се налага да връщам хората, които продължават да искат да даряват. Просто нямаме нужния персонал и е предизвикателство да се справим максимално рационално с всичко дарено досега", това заяви пред ФАКТИ директорът на центъра Пепи Джуренов.

Екипът на ФАКТИ също се включи в инициативата. Капацитетът на центъра е за 170 човека, работното му време е 24 часа и има за цел да не остави хора на улицата с риск за живота им в най-студените дни от годината.

Директорът на центъра за бездомни хора пред ФАКТИ: Спрете да дарявате, моля
Директорът на центъра за бездомни хора пред ФАКТИ: Спрете да дарявате, моля
Снимка: Факти


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мали мали

    79 0 Отговор
    Една недобра а невероятна новина,браво само така
  • 2 Бате Ганьо

    45 16 Отговор
    НА ЗАПАД ФУНДАЦИИ СЪБИРАТ СТАРИ ДРЕХИ ЗА ТРЕТИЯТ СВЯТ КОИТО ГАНЯ ИЗКУПУВА ОТ ПРИСТАНИЩЕТО НА КИЛОГРАМ И ПОСЛЕ ГИ ПРОДАВАТ В МАГАЗИНИТЕ ВТОРА УПОТРЕБА - ВСИЧКИ ТЕЗИ ДРЕХИ СА ДАРЕНИ ЗА ХОРА ОТ АФРИКА И АЗИЯ

    Коментиран от #10, #12, #16

  • 3 Гоуст

    102 1 Отговор
    Ами свържете се с други домове и организации и преразпределете даренията. На вас като ви стигат, помислете и за другите. Има още толкова много нуждаещи се в домове и учреждения.
  • 4 Боби

    89 6 Отговор
    Прави впечатление, че обикновения българин винаги готов да помогне, но някак тези които са на държавна работа като че ли ги избират на интервю да не притежават това качество.
  • 5 Бай Ганьо

    45 19 Отговор
    Типично по ганьовски.Дарете ги на други, бе тулупи.Пратете ги в Сирия, Африка, или където има нужда.ТЪПАНАРИ.
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    51 1 Отговор
    в БЪЛГАРИЯ ИМА МНОГО ДОМОВЕ ХОСПИСИ ДАРЕТЕ И ТАМ

    Коментиран от #15

  • 7 От друга страна

    21 31 Отговор
    Ганя винаги е готов да си изхвърли боклуците от гардероба в името на добра кауза. Все пак после ще може да се бие в гърдите, че е голям чиляк и дарител и да изисква огромно признание за себе си поради факта, че не си е изхвърлил чувалчето с непотребни парцали в контейнера, а ги е изпратил по пощата! Само не му казвайте, че никой не иска да облече парцалите, които и той самия не иска да облича, защото много се обижда! По- добре, тактично да му кажете, че доброто дело е извършено и вече има достатъчно, вече няма нужда и тъй нататък...

    Коментиран от #9, #13

  • 8 Скептик

    22 14 Отговор
    Всеки има стари дрехи в излишък, и това е начин да се освободят от тях...Дали ако трябваше да се даряват по 2 торби с храна + малка сума за харчене, щеше да е такъв наплив? Хората са облекчени, че има къде да си пласират ненужното. Така мисля.
  • 9 Комплексари

    34 0 Отговор

    До коментар #7 от "От друга страна":

    И куде да ги изхвърля бе тъпанар на боклука ли? Не е ли добре да се дарявят стари дрехи от колкото да се изхвърлят.

    Коментиран от #21

  • 10 хаха

    31 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бате Ганьо":

    ма ти сериозно ли ? топли дрехи за африканците викаш
  • 11 Чичо

    33 12 Отговор
    Само да ви кажа че по времето на бай Тошо един бездомен нямаше.....камо ли просяци....
  • 12 Шляхтиц

    26 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бате Ганьо":

    Бате Ганьо, фОндация се пише с "О", не с "У".
  • 13 Граждани за Ефективно Разграбване на БГ

    8 3 Отговор

    До коментар #7 от "От друга страна":

    Предполагам, не сигурен съм че си симпатизант на ГЕРБ ?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Пеева789

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Да се публикуват адреси за местата, където трябва да се пращат. Вие дадохте идеята моля проявете инициатива.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Нещастен дарител

    15 1 Отговор
    Когато занесох един чувал с почти нови дрехи и чувал с обувки, още на паркинга бях заобиколен от тумба циганета, които очевидно не бяха от обитателите на приюта. Едвам отървах чувалите. Качих се на горния етаж, където имаше друга тумба цигани, които разтваряха оставеното и грабеха като невидели. Вероятно ще видим дрехите и обувките още тази седмица на битака. Друг пак дарявайте.
  • 18 Анонимен

    4 0 Отговор
    А тук втората употреба да не би да не е дарения ....
  • 19 8778

    2 0 Отговор
    Защо връщате хората? Нека всеки, който има нужда да мине и да си вземе дреха.
  • 20 А бе директора не му се занимава

    1 0 Отговор
    Вижте дрехите така се спарват в пластика без дори да са сортирани. Този директор е номенклатурчик който съсипа соца а днес прави същото.
  • 21 От друга страна

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Комплексари":

    Писах само НЕ, но коментара е прекалено кратък и се наложи да пиша по-дълго. А обидите запази за себе си, умнико!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове