Last news in Fakti

8 Февруари, 2020 09:30 1 586 61

Църквата с проект за учебник по православие, родителите раздвоени

  • православие-
  • църква-
  • учебник-
  • вероучение

Втората стъпка, след като внесените проекти бъдат разгледани от оценители, е да се чуе мнението и на учителите, подчертават от МОН

Църквата с проект за учебник по православие, родителите раздвоени - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна

За пръв път от 40-те години насам Българската православна църква е автор на учебници. Светият Синод участва в конкурс на просветното министерство, с който ще бъдат избрани новите помагала по предмета „религия“. Той се изучава и в момента и не е задължителен, а избираем.

БПЦ и още три издателства внесоха проекти за учебници от 1 до 5 клас, по които ще се учи от следващата академична година. Част от задачите в тях са кога празнуваме имените си дни и кои са 10-те Божи заповеди.

„Много важен аспект във всеки от учебниците са духовно-нравствените ценности, добродетелите, с цел децата да станат по-добри, по-силни, по-уверени, по-светли и градивни личности“, казва Десислава Панайотова, експерт към просветния отдел на Светия Синод.

Втората стъпка, след като внесените проекти бъдат разгледани от оценители, е да се чуе мнението и на учителите, подчертават от МОН.

Според зам.-директора на 119 СУ „Акад. Михаил Арнаудов“ – Симеон Ангелов пред bTV, съвременните методи на преподаване позволяват предмети като религия да се изучават по достатъчно светски начин.

„Все пак няма да ги върнем децата в килийните училища. Всичко това е обвързано с християнската религия и с българските нрави и обичаи, а те са неразделни един от друг“, казва той. Мненията сред родителите обаче са противоположни. „Не смятам, че религиите имат място в светското училище“, казва Ива Петкова, родител на седмокласник.

Според нея подобни дисциплини трябва да са част от учебните програми по история. „Аз съм „за“, защо не. Няма нищо лошо в това“, казва Ростислав Спасов, баща на третокласничка.

За предмета „религия“ освен учебници в раздел „православие“, бяха внесени проекти за помагала за още два раздела – ислям и неконфесионално обучение.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Усмивката

    15 2 Отговор
    по добре е от учебникана ГЕРБ , как да усвоим хазарта и близки такива като заложни къщи , бързи кредити и скачане от балкона на 14 етаж като единствен изход

    Коментиран от #23

  • 2 боцмана

    8 9 Отговор
    Остава и каките от околовръстните и от бардаците и те да напишат учебник за половото възпитание на подрастващите.
  • 3 гозт

    10 7 Отговор
    А трябва ли ни? Учебник от охранени, презадоволени тунеядци ...
  • 4 Майка

    12 9 Отговор
    Много добра идея и много закъсняла...но най-важтото е да се учат Библейските истини и правила за живот ,а не икони, свещи, ритуали !!!

    Коментиран от #26

  • 5 толерастия до шия

    5 2 Отговор
    само да не почнат и те да учат на ислям че вече съвсем се побърка тоя свят само църквата вече не ни обяснява че искяма е "най-великото"нещо на тоя свят...
  • 6 Супер

    10 17 Отговор
    Нека да въведат религиозно обучение, видяхме резулатите от атеистите. Педерасти и комунисти. Това създават атеистите. Не ги бива, религията е една от най-големите сили на земята.

    Коментиран от #12, #14, #27

  • 7 Българин

    15 5 Отговор
    Църквата трябва да е отделно от държавното образование. Утре и католици и протестанти ще внесат свои учебници. И от мюфтийството няма да се забавят, будисти и индуисти също ще напират. Категорично против!

    Коментиран от #16

  • 8 Карл Маркс

    8 7 Отговор
    Религията е опиум за народите!
  • 9 Лудост

    7 4 Отговор
    на неразбралите и забравилите невежи ще припомня, че подобна лунатична инициатива се води в продължение на 20 века и резултата е отчайващ апокалиптичен, тамън започнаха да забравят за психариите си и сега пак се сещат, а поддръжниците им е по-добре да се погрижат за психичното си здраве вместо да натрапват на трезвомислещите психотичните си идеи
  • 10 Balgarin

    2 7 Отговор
    Trebva zadalgitelna da se izucava religia.Vseki ucenik trebva da izucava religiata.

    Коментиран от #13

  • 11 Скептик

    10 6 Отговор
    Българското образование по конституция е светско.
    Попове и мюфтии да изчезват оттам.
  • 12 Какви

    7 6 Отговор

    До коментар #6 от "Супер":

    резултати сте видели бе, а ??? има си там семинария като ти харесва отивай да учиш там, не да пробутвате на детето ми психическите си проблеми, ясно ли ви е, училището е за наука, а не за сбирка на хора с ментални проблеми
  • 13 А всеки

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Balgarin":

    фашоиден като тебе опитващ се да налага маниите си е за зандана
  • 14 ОЩЕ ПО СУПЕР

    11 3 Отговор

    До коментар #6 от "Супер":

    НАПРОТИВ.......АЗ СЪМ АТЕИСТ,НО ТОВА НЕ МИ ПРЕЧИ ДА ЖИВЕЯ ЧЕСТНО И ПОЧТЕННО...(.РАЗБИРАЙ 10-те БОЖИ ЗАПОВЕДИ ,ОБРАЗНО КАЗАНО)......
    КАТО ИДЕЯ НЕ Е ЗЛЕ.....НИКАК НЕ Е ЗЛЕ.......
    И КОМЕНТАРА НА ,,МАЙКА,, Е АБСОЛЮТНО ТОЧЕН.....БРАВО....!!!!

    И МЕЖДУ ДРУГОТО,НЕ СЛАГАЙ ВСИЧКИ ПОД ЕДИН ЗНАМЕНАТЕЛ,ВСЕ ОЩЕ ИМА СТОЙНОСТНИ ЛЮДЕ,ДОРИ ДА НЕ СА ВЯРВАЩИ И РЕЛИГИОЗНИ.....
  • 15 Рошко

    5 5 Отговор
    Да се изучава а атеистите неверници да не се сещат за Бог само като им дойде яйцето на г,,,. И като са гътнат направо през крематориума, без поп или ходжа

    Коментиран от #17

  • 16 Уточнение

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Българин":

    Будизма, е по-скоро нещо като философия, и е сред малкото, които никога не е използвана сила и генериране на страх за налагането му т.е. е изключено будисти да предприемат подобна инициатива, а за другите си абсолютно прав, и не бих се учудил да го направят, но аз лично се надявам разума да надделее
  • 17 Това твърдение е смехотворно

    3 2 Отговор

    До коментар #15 от "Рошко":

    и е плод на фашоиден егоизъм, разкарай се......за Бог се сещат само и единствено страхливците, но не и атеистите.....

    Коментиран от #19

  • 18 Behemoth

    6 6 Отговор
    Стига с тия бабини деветини бе ...в кой век живеем....религията е зло....няма как да възпитаваш морални ценности под заплаха за вечни мъки ,АД и подобни измишльотини...
  • 19 Рошко

    1 5 Отговор

    До коментар #17 от "Това твърдение е смехотворно":

    Ама верно ли бе, като вземеш да преритваш, мн искам да съм до тебе да те видя смелчаго, представи си тъмнината в гроба,

    Коментиран от #20

  • 20 Иска ти се

    3 4 Отговор

    До коментар #19 от "Рошко":

    на смъртния си одър да цивря и да хленча и да се моля на ,,всевишния,, за твое лично удовлетворение, което ще те направи щастлив, тъй ли ??? Няма шансове, по-добре забрави....

    Коментиран от #24, #31

  • 21 референдум

    0 3 Отговор
    само референдум може да реши въпроса !
  • 22 АНЕНЕРБЕ

    3 1 Отговор
    Защо насилствено БПЦ налага ценностната си система включваща само 10 заповеди от които 8 са възбранителни!!

    Унре и ислямистите ще поискат да наложат тяхната ценностна система изписана в ШИРИЯТА.

    ВСЪШНОСТ В ОСНОВАТА НА ХРИСТИЯНСТВОТО И ИСЛЯМА СТОИ ЕДНА ОСНОВОПОЛАГАЩА РЕЛИГИЯ - юдаизма внушаваща основната идея за БОГОИЗБРАНИЯ НАРОД.

    РАЗБИРА СЕ, ЧЕ ТОЗИ БОГОИЗБРАН НАРОД НЕ СМЕ НИЕ А ТЕЗИ С КОИТО МОИСЕЙ ОБИКАЛЯ 40 ГОДИНИ В ПУСТИНЯТА.

    ЗАЩО ТРЯБВА ДЕЦАТА ДА БЪДАТ ОБРЕМЕНЯВАНИ С ИСТОРИЯТА НА ЕДИН НОМАДСКИ НАРОД ПРИЕТ ОТ ПРАВОСЛАВИЕТО КАТО БОГОИЗБРАН , А ДА НЕ ЗНАЯТ НИЩО ЗА ИСТОРИЯТА НА СВОЯ НАРОД , ЗА НЕГОВИТЕ БОГОВЕ , ЗА ЦАРИЦАТА КОЯТО Е ИЗРИСУВАНА В КАЗАНЛЪШКАТА ТРАКИЙСКА МОГИЛА???!!

    НОРМАЛНО ЛИ Е ДА СЕ КЛАНЯШ НА ЧУЖДИ БОГОВЕ , И ДА НЕ ЗНАЕШ КОИ СА ТВОИТЕ?!

    Поне да бяха ни казали за историята на индо - персийския БОГ МИТРА, която е КОПИ ПЕЙСТ на христовата с тази малка разлика, че е по стара от нея. И разбира се най важното - няма го бонуса за историята на БОГОИЗБРАНИЯ НАРОД прикачена като кръпка и към БИБЛИЯТА и към СВЕЩЕНИЯ КОРАН.

    КАЖЕТЕ НЕЩО за НЕПОБЕДИМОТО СЛЪНЦЕ , ЗА БОГ МИТРА , КЪДЕ И КАК СЕ Е РОДИЛ ЗА НЕГОВИТЕ 12 АПОСТОЛА!!

    МЪЛЧИТЕ ЗАЩОТО НЕ Е ЗА КАЗВАНЕ.

    Коментиран от #30

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Рошко

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Иска ти се":

    Като ти дойде времето ще се сетиш за рошко за момент де

    Коментиран от #28

  • 25 Добре, господин фараоне.

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Балтимор":

    Да не падат хаби и скакалци от небето после?
  • 26 АНЕНЕРБЕ

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Майка":

    И КОЯ Е БИБЛЕЙСКАТА ИСТИНА ЗАРАДИ КОЯТО КОНКИСТАДОРИТЕ ИЗВЪРШИХА ГЕНОЦИД НАД ЧЕРВЕНОКОЖИТЕ, УНИЩОЖИХА МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ, ЗАТРИХА ПАМЕТНИЦИТЕ И ИСТОРИЯТА И ВЯРВАНИЯТА МУ ??

    ИСТОРИЯТА ЗА ХРИСТОС ЛИ??

    А ЗНАЕШ ЛИ ЧЕ ХРИСТИЯНСКАТА ДОГМА Е ПОВТОРЕНИЕ НА ИНДОПЕРСИЙСКАТА ЗА БОГ МИТРА - с едни и същи повтарящи се сюжети и ритуали.

    Императора Константин и майка му Елена са се отказали от МИТРАИЗМА и са приели християнството, само заради това че тази религия НЕ ОПРОЩАВА ГРЕХОВЕТЕ КОИТО СИ НАПРАВИЛ!!

    При МИТРИЗМА е наложен принципа : НА ВСЕКИМУ ДЪЛЖИМОТО т.е. ВСЕКИ ПЛАЩА ГРЕХОВЕТЕ СИ и никакви божи служители не могат да ги опростят.

    ОПРОЩАВАНЕТО НА ГРЕХА ПРЕВРЪЩА ЦЪРКВАТА В ЧИСТИЛИЩЕ НА ГРЕШНИЦИ , КОИТО СЛЕД КАТО СЪГРЕШАТ ОТИВАТ ОТНОВО ДА ИЗМИЯТ ГРЕШНАТА СИ ДУША!!

    НИМА ПРИЕМАШ ТОВА ЗА НОРМАЛНО - да извършваш грехове и те да ти бъдат опрощавани от някакви смъртни като теб?!!
  • 27 Пипи дългото чорапче

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Супер":

    С две ръце за!
  • 28 Стига глупости

    3 2 Отговор

    До коментар #24 от "Рошко":

    не всички се боят от смъртта, рано или късно всеки ще я види в очите, остават само 2 момента, които я съпровождат, единия е да се самоунижиш молейки се, а другия е да запазиш достойнството си и да си отидеш с гордо вдигната глава, а гадаенето ти кое ще се случи е безсмислено, и последното нещо за което ще се сетя едва ли ще е ,,Рошко,,

    Коментиран от #33, #50

  • 29 АНЕНЕРБЕ

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Балтимор":

    Разбирам, че не си българин и мразиш много този народ.
    Расовата ти ненавист към нас българите е подобна на тази с която управляващите по подобие на Адолф Айхман унищожават цели народи.

    За твое сведение корените на народа ни идват от ДРЕВНИЯ ГРАД БАЛХ провинция БАКТРИЯ /БАЛХАРИЯ/ в СЕВЕРЕН АФГАНИСТАН.

    В КАЗАНЛЪШКАТА ТРАКИЙСКА МОГИЛА е показана нашата царица - МАХРАМ БАЛКХИС /САВСКАТА ЦАРИЦА/ дошла от древния град БАЛХ, СЪЗДАЛА ДЪРЖАВИ В МАРИБ /ЙЕМЕН/ В САВА /ЕТИОПИЯ/ , преминала през НИНЕВИЯ И ДОШЛА С НАРОДА НИ ТУК ЗА ПРЕМИНЕ В ОТВЪДНОТО ОСТАВЯЙКИ НИ ВЯРВАНИЯ И РИТУАЛИ КОИТО ЕВРЕЙСКАТА ЕРЕС ХРИСТИЯНСТВОТО СЕ ПОСТАРА ДА УНИЩОЖИ .

    НИЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ БОГОИЗБРАНИЯТ НАРОД И ТОВА Е ВСИЧКО !!

    БИЛИ СМЕ , СМЕ И ЩЕ ПРЕБЪДЕМ НАПУК НА НАШИТЕ ДУШМАНИ.
  • 30 Пипи дългото чорапче

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "АНЕНЕРБЕ":

    Не фактите,трябва ти морала!Ако от малки им се втълпява не кради и при,не ходи по жени,смяташ ли че поне една част от децата ще го запомнят и ще има по добро общество.Но това трябва и да се поддържа,иначе ще го забравят.Искаме законност,нали църквата учи спазвай законите.Затова ни харесват европейските държави,заради реда.Отнякъде трябва да се почне
  • 31 Усмивката

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Иска ти се":

    Религията не ни запознава с неща очевидни. Тя , респективно Христос, Ни напомня.Инак човек бързо забравя.Не са минали и векове от потопа и човек вече строи Вавилонската кула.Това е , такъв е човек
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Усмивката

    1 3 Отговор

    До коментар #28 от "Стига глупости":

    Няма как да се боиш от смърта ако е.Но се боиш от живота след смърта.Така нема да има престъпност. Разумееш ли. Най големите и отвратителни човешки престъпления са от комунисти и атеисти. Сега схващаш ли

    Коментиран от #47

  • 34 Пак казвам, фараоне

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Инвеститор от балтийските страни":

    Да не падат после жаби и щурци от небето?
  • 35 Началото на февруари

    1 0 Отговор
    Никой на никого не пречи да е атеист или вярващ православен хтистоянин. Ако сме 8 февруари 1820 е едно и съвсем друго - 08.02.2020! Архаизъм за винаги. Това ли е.целта? Тъпо!

    Коментиран от #39

  • 36 Велик го е казал

    0 0 Отговор
    Бой се от Бога... Туй е казало стадо от вълци в овчи кожи ... та ум човешки...
    в окови тежки! Изход - връща е във времето на 1870. После е 1876-та

    Коментиран от #38

  • 37 Геолог

    3 2 Отговор
    Никъде на планетата не се откриват данни за такъв колосален потоп, той просто не е съществувал, геологически факт

    Коментиран от #41

  • 38 Ъхъ

    3 0 Отговор

    До коментар #36 от "Велик го е казал":

    Точно с тази фраза започват всички психопати ,,страхувай се,, и започват с проповедите, това са социопати, изгарящи от желание да видят д очите си как някой се страхува
  • 39 Невярно

    5 1 Отговор

    До коментар #35 от "Началото на февруари":

    Атеистите никога не са пречели на вярващите, атеистите си знаят мястото, а вярващите винаги са били натрапници, и определено не си знаят мястото, до ден днешен се опитват да се наместят и дори изместят атеистките среди. Училището например е място за наука, а науката векове наред е определяна като еретична, което е достатъчно да знаем, че мястото на религиозните не е в училище

    Коментиран от #40

  • 40 Ами комунистите

    4 0 Отговор

    До коментар #39 от "Невярно":

    Те не се ли месеха в религиозните среди? Нали знаеш, че първите училища в България са били религиозни? Да казваш, че нашата религия не насърчава знанието е смешно.

    Коментиран от #42

  • 41 Пипи дългото чорапче

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Геолог":

    Има,чети.

    Коментиран от #43

  • 42 Уточнение

    4 0 Отговор

    До коментар #40 от "Ами комунистите":

    Тези, чиито цели са политически, в случая ,,комунистите,, не са този тип истински атеисти, чиято цел е предимно научна и рационална, комунистите са самозвани, просто идеята им е чисто пропагандна с цел да не се възхвалява никой друг освен вожда, а и ако целта им е била конкретно преследване до дупка, то в Русия например за толкова години нямаше да остане и една църква, същото се отнася и за България. Китай е малко по-особен случай, но и там не са прибягнали до резане на глави, просто е забранена религиозната пропаганда, и вярващите си знаят мястото, така не си пречат един на друг
  • 43 Геолог

    0 2 Отговор

    До коментар #41 от "Пипи дългото чорапче":

    Прочел съм достатъчно, научни журнали колкото искаш....земята върху, която стъпваш не може да излъже, нито да драска по жълтата преса

    Коментиран от #49

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Аз ще ти кажа

    3 1 Отговор

    До коментар #44 от "Hess":

    Това не е лошо да се научат наистина, но проблема е, че се опитват да ги обучават чрез фантастични лъжи, как може да научиш някой да не лъже като го лъжеш, ми то е смешно направо, нали виждаш за 20 века как религиозните са успели да научат човечеството да добрува, таман никак, това просто е неефективен метод, фантастичните небивалици трябва да се премахнат най-малкото, те просто объркват съзнанието, и не водят до желания ефект, просто факт....
  • 46 Вла

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "Hess":

    Пише "не лъжесвидетелствай",а не "не лъжи".
  • 47 Не не

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "Усмивката":

    Това с комунистите е съвсем друго бе човек там причините са политически а не в подкрепа на здравия разум няма място за сравнения , грешка е да се дават за пример политика и атеисти и религиозни просто е грешно , истинския атеист се уповава на науката а не на политиката
  • 48 Пример

    4 0 Отговор
    Знаете ли, че тоя Ципрас например както и обкръжението му, са върли атеисти, и даже отказват на поповете да влязат в парламента, е да сте чували да преследват някого ??? Ми няма и да чуете защото са интелигентни нормални истински атеисти, които не използват политиката за извращения
  • 49 Пипи дългото чорапче

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "Геолог":

    Освен по специалност хубаво е да чете човек и друго.Или поне цели канали с научна насоченост,следят ги и специалисти.Потоп е имало,в тогавашния познат свят.Даже доказаха преминаването през реката ,жабите и другите бедствия точно чрез геоложки и вулканоложки изследвания.Да пратя ли линкове

    Коментиран от #52

  • 50 Рошко

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "Стига глупости":

    Самоунижиш и достойнство, за и пред кого, аз живея и знам че ще умра, също така живея сред хора не заради тях, всеки има страх колкото и да е смел

    Коментиран от #51

  • 51 Съгласен

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Рошко":

    съм, аз също изпитвам страхове, но са свързани с нещо истинско, реално, рационално, как да имам страх от нещо, което съм напълно убеден, че не съществува, а именно ,,всевишния,, и ,,задгробния живот,,

    Коментиран от #56

  • 52 Няма нужда

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "Пипи дългото чорапче":

    човеко, в България например, единственото огромно покачване на нивото на водата е по черноморието, даже откриха потопено селище на около километър навътре, колкото повече се приближаваш към София, толкова повече данни за огромно количества вода, просто липсват, да не говорим за други планини, които както знаем са с височина от километър до 8 ли 9 км. ли беше Еверест, че говоря наизуст. За вулканите, погледнете как се образуват под и над вода, което е достатъчно да кажем, кои са били и въобще били ли са под вода. Моето мнение е, че не четете истински научни материали, а линкове има за каквото щеш
  • 53 Мнение

    3 0 Отговор
    Съгласен, че всеки трябва да си знае мястото, както казва един коментар по-горе, аз учители да преподават в църкви не съм чувал, не съм виждал, както и политици да гласуват закони в манастир
  • 54 ОНЯ СЪЩИЯ

    2 0 Отговор
    ЧОВЕКЪТ Е НАЙ-ЛУДИЯТ ВИД......
    ПОКЛАНЯ СЕ ПРЕД НЕВИДИМИЯ БОГ И УНИЩОЖАВА ВИДИМАТА ПРИРОДА......

    БЕЗ ДА СИ ДАВА СМЕТКА,ЧЕ ПРИРОДАТА КОЯТО УНИЩОЖАВА Е ТОЗИ БОГ,ПРЕД КОЙТО СЕ ПОКЛАНЯ.......

    Коментиран от #55

  • 55 Иди се саблечи гол

    1 1 Отговор

    До коментар #54 от "ОНЯ СЪЩИЯ":

    В гората и си я боготвори. Природата е хубава на картинка иначе е мизерия и глад.
  • 56 Рошко

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "Съгласен":

    Защо се раждаме, като все някога ще мрем, защо има зло и добро, защо ни е дадено всичко а ние му е,,,, е мамата на тоя хубав свят дадено ни е и право на избор, аз вярвам, ти не,

    Коментиран от #59

  • 57 Хайл

    1 1 Отговор
    Егати тъпотията . Който иска да учи но не е училище. За това си има църкви за тези който са вярващи . Да ми тормозят детето с тая помия, да си гледат работата. Поповете да си гледат техните глупости да не се месят в образованието.

    Коментиран от #58

  • 58 ГОСТ

    2 1 Отговор

    До коментар #57 от "Хайл":

    НАПРОТИВ........НАВРЕМЕТО ТОЗИ ПРЕДМЕТ СЕ Е ИЗУЧАВАЛ В УЧИЛИЩЕ И СЕ КАЗВАЛ ВЕРОУЧЕНИЕ......ТАКА,ЧЕ МЯСТОТО МУ Е ТОЧНО ТАМ,В УЧИЛИЩЕТО.......

    Коментиран от #60

  • 59 Съгласен съм

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "Рошко":

    да така е, всеки има неотменно право да взема решения за себе си, главното тук един или друг човек да не се натрапва на други двама и т.н. насаждайки им мирогледа си. ето сега ,,светия синод,, са напълно наясно, че научните среди по никой начин неще признаят ,,сляпата вяра,, за наука, но тия пичове са нагли до костите си, в министерството все още не е взето решение за изучаване на религия, но БПЦ вече са издали даже учебници до 5-ти клас, е извинявай, но дори лицемерието си не могат да скрият като хората
  • 60 Да но

    0 1 Отговор

    До коментар #58 от "ГОСТ":

    после се сетили, че в училището се изучават реални науки, и прекратили това недоразумение, и да наистина имаше мисля, че 91-ва 92-ра година имаше, и беше свободноизбираем предмет, идват с тефтер и ако искаш те записват и те очакват след часовете, в някоя от класните стаи се провежда с библия пригодена за деца, пълна пародия, оцеля 2 години тая мисия, и после изчезна

    Коментиран от #61

  • 61 ИМАХ ПРЕДВИД

    1 0 Отговор

    До коментар #60 от "Да но":

    ПРЕДИ 9 СЕПТЕМВРИ 44-а......
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове