Last news in Fakti

12 Февруари, 2020 20:58 14 194 62

Спряха от движение само 1 кола след проверка с газ анализатор

  • газ анализатор-
  • проверки-
  • йорданка фандъкова

Самата инспекция продължава около 30 секунди, а газ анализаторите са нови и калибровани

Спряха от движение само 1 кола след проверка с газ анализатор - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна

Към 18 часа в сряда,12 февруари, служителите на пътна полиция са проверили с газ анализатори 60 моторни превозни средства. От тях един автомобил не е отговарял на техническите изисквания и е спрян от движение до отстраняване на техническата неизправност, съгласно Закона за движение по пътищата. Това съобщиха от МВР.

От днес представители на Столична община, съвместно със служители на отдел "Пътна полиция" при СДВР започнаха масови проверки на моторни превозни средства с мобилни газ анализатори.

Самата инспекция продължава около 30 секунди, а газ анализаторите са нови и калибровани, преди започване на работа с тях. Проверява се техническото състояние на автомобилите - дизел, бензин и годините на автомобилите", съобщи по-рано по БНТ старши инспектор от столичната пътна полиция Христо Петров.

Екипите на Столичен инспекторат на свой ред проверяват за непочистена ходова част на тежкотоварни автомобили и замърсяване на пътното платно. На четири камиона днес са съставени актове за непочистена ходова част, а от началото на годината са съставени 14 акта.

Инспекцията се извършва по разпореждане на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова. Намерението е по улиците да не се движат автомобили с техническа неизправност, които замърсяват въздуха. Уредите показват дали отработените газове отговарят на стандартите за конкретния автомобил. Ако отчетеният резултат е извън определените норми, превозното средство ще бъде спирано от движение до отстраняване на неизправността, предупреди ст. инспектор Христо Петров, цитиран в съобщението на МВР.

Проверките продължават, се казва в заключение на съобщението.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 gggw

    26 55 Отговор
    то горе долу 1 кола на 60 е скапаната, ама замьрсява кат 100. не знам другите що са ги анализирали като то се вижда с просто око пушека

    Коментиран от #60, #62

  • 2 Учуден

    78 6 Отговор
    Брей, то само еко коли се карат в БГ-то!

    Коментиран от #6, #32

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ГРОБ

    92 10 Отговор
    СКУБЕ С РЪЦЕ И КРАКА ! ПУШЕЩИТЕ МАШИНИ СЕ ВИЖДАТ С ОЧИ И ТО ОТ ГОДИНИ ! А ЦИГАНИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ГОРЯТ БОКЛУК В КЮМБЕТАТА !
  • 5 Метрологията

    83 8 Отговор
    Да се бракува устроството. Не отговаря на изискванията на герберската администрация. Направо се чудя какви апарати за глсуване ще внесат. Сигурно резултатите ще са заредени предварително вътре ?
  • 6 Някой си

    46 6 Отговор

    До коментар #2 от "Учуден":

    Има си евро стандарт и колата ти трябва да отговаря на него.
    За Евро 1 - един стандарт, за Евро 2 друг и така нататък.
    Всяка екологична норма си има стандарт, но ако си евро 5 или 6 и си махнал DPF-a и всичко останало, тогава имаш голям проблем.

    Коментиран от #10

  • 7 Българин

    68 2 Отговор
    ЖАЛКИ СМЕШНИЦИ.
  • 8 Morgoth

    84 5 Отговор
    Толкова за митичните дизели с изрязан катализатор. Не че ги няма, но далеч не са толкова много за да са реален фактор за замърсяването в София.

    Коментиран от #14

  • 9 Прав чеп

    47 28 Отговор
    Гледах репортажа по ТВ. Защо изобщо спират коли на 3-4 години? Ясно е, че те няма да покажат големи отклонения. Ако е само, за да си направят бройката за деня... да ходят направо да мерят емисиите на колите в дилърствата и да минава номера. Има безброй пушещи и тровещи нас и нашите деца стари кочини, които с просто око е ясно, че нито преглед, нито емисии, нито нищо нямат редовно. Айде стига прах в очите на хората и ПР скапани акции. След 3 дни това ще спре и повече никой никога няма да чуе за тия уреди.

    Коментиран от #55

  • 10 gggw

    20 12 Отговор

    До коментар #6 от "Някой си":

    никъв проблем няма да имаш в бг. и без дпф си минаваш на прегледите и никой нищо

    Коментиран от #11

  • 11 Някой си

    11 8 Отговор

    До коментар #10 от "gggw":

    Въпрос на време е.
  • 12 Те нали предварително обявиха акцията

    18 8 Отговор
    И пушещите и замърсяващите коли и бусове са били в отпуск.
  • 13 размисли и страсти

    63 3 Отговор
    Явно не ДВГ са основния замърсител на въздуха в Софето!
  • 14 Някой си

    23 5 Отговор

    До коментар #8 от "Morgoth":

    Дизела отделя по-малко СО2 и повече азотен окис, за фините прахови частици може много да се спори.
  • 15 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    23 5 Отговор
    отровихте всичко в БЪЛГАРИЯ ВЪЗДУХ ВОДА ЖИВОТ ЗДРАВЕ

    Коментиран от #25

  • 16 Ххх

    67 3 Отговор
    Да, има някои дизели, на които двигателите предполагам не са в ред и пушат много страшно. Такива да ги глобяват много здраво, да ги спират от движение и каквото там още преценят. Но да се ебават масово с хората, да ги карат да слагат катализатори и какви ли не още дивотии, на фона на хилядите тонове боклук, които димят през комините на топлоцентралите. Но за боклука предполагам - някой си плаща на когото трябва и няма проблеми с пушеците и замърсяването на въздуха. Виж, обикновените хора ще плащат по - високи данъци за старите автомобили, ще им се обяснява, че трябвало да ги подменят с по - нови и екологични. А защо не и с чисто нови, защо да не направят оборот и печалби на търговците на автомобили. Когато е въпрос да се бръкне в джоба на обикновените хора - проблеми няма, те нали не са се отчели на когото трябва.
  • 17 Идиотизъм

    47 6 Отговор
    Основанията за въпроса "Кво прайм ся?" , се увеличиха с едно. Живея във Варна, всеки ден виждам камиони на 40 години, съветско производство, пушат като печки, кой знае защо не са спрени. Може би са на угодни на герберастите фирми.

    Коментиран от #31

  • 18 Ventura

    35 2 Отговор
    И защо трябва да повишават данъците? Партията трябва да събира парички за джобни!

    Коментиран от #49

  • 19 Еколог

    44 4 Отговор
    Време е да изхвърлим БОКЛУКА!

    Б.Б. = Боклук Х Боклук=Боклук на квадрат!

    Коментиран от #30

  • 20 Хуманист

    37 3 Отговор
    Рядко прости са тези ..... герб....
  • 21 дядо Йоцо

    50 0 Отговор
    Тец Бов дол гори опасни отпадъци, течението по магистрала Люлин кара всичко в София! Зимата вятъра е предимно западен. Вие се кахърите заради колите!
  • 22 Пипи дългото чорапче

    38 3 Отговор
    Ей,това Герб ме разсмиват с простотиите си всеки ден.Абе мислят за здравето ми
  • 23 на камионите ли

    16 12 Отговор
    а защо на камионите е съставен акт ? за почистване на ходовата им част е отговорен обекта от който излизат , не всички тежкотоварни камиони имат възможност да возят цистерни с вода със себе си за да се мият. аман от простотии

    Коментиран от #24

  • 24 ако наистина е така

    15 6 Отговор

    До коментар #23 от "на камионите ли":

    и се пишат актове на камионите то със сигурност има елемент на дискриминация спрямо шофьорите понеже биват оставяни с вързани ръце , за да си свършат работата трябва да платят глоба , е а кажи на какво прилича това ???
  • 25 toxic

    9 6 Отговор

    До коментар #15 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Женчо, много плачеш! Мъцаш нонстоп, бачкаш ли нещо? Мъжът ти бачка, а ти само дебелееш в къщи!
  • 26 ВОЛЕН ФИДЕРОВ

    12 2 Отговор
    И ЕДНА Е МНОГО НА БЕДНИО НАРОД,ША ТРЪГНЕМ ПЕШАЦИ КАТ КИТАЙСКА ФАЛАНГА,А ПОСЛЕ КВО,ГЪЗОНАЛИЗАТОР ШО ПЪРДИМ БЕЗ КАПУТИЗАТОР,ТА МЕТАНО ВИСОК!АМА КОЙ С ВИНА А-ША ВИ СВЕТНЕМ,МАНДЖАТА ФИРА,ПИЛЦИ СОЛМОНЕЛИ ,СИРЕНА С КОКОС КАТ ПЛАЖНО МАСЛО,КАШКАВАЛО ГИОН,А МЕСОТО МЕСОТО СКЪПО И ФИРА!ШО УБАВИА МАГАЗИН ЗА МЕСО Е ЗАД МИНИСТЕРСТВОТО НА МВР-ТО ,ПА ДА НЕМА ГРЕШКИ,КАК ША КОПЧАТ БАНДЮГИ НА ОБЩА РАНА,МЧИ НЕ СТАА!АМА КИЛО СВЕСНА ПЪРЖОЛА-100КИНТА!ЕЙ!А ВИЙ ЗА 10 КИЛОТО ПА ЩЕТЕ И ДА СА ИСТИНСКИ,Е КАК ДА СТАНЕ...ТА КУЧИТЕ И КОТИТЕ СЧЕЗНАХА ОТ СОФИЙСКИ ДРУМИ..МА ВАЖНО ЧЕ ВКУСНО..ОБАЧЕ ГЪЗОБОЛИЗМА НАГАР ДАВА МЕТАНО КАЧВА ТА ОТАМ И ЕКОЛОГИЯТА!МРЪСЕН ДИРНИК НЕЧИСТ ВЪЗДУХ!ТО ЩО Е ЕДИН ЗАДНИК ША КАЖЕТЕ,АМА СТЕ ПРОСТИ И НЕМОЕ СМЕТАТЕ,В СОФИЯТА РЪМЖАТ 5 МИЛИОНА СЕЛСКИ ДИРНИЦИ И РЪМЖАТ И ПУКАТ ОТ КОФТИ МАНДЖА!ЗА ТОВА ТРЕБВА ГЪЗОЛИЗАТОР И АНАЛСОНДА,И НАЙ ТЕГАВО И МРЪСНО Е В РАЙОНУ НА ПАРЛАМЕНТО И ОРЛОВ МОСТ,ТАМО СА ПАРЛАМИТЕ НАРОДНИ ДЕ ХРАНТУТАТ ПО 5 ПЪТИ ДНЕВНО ЩО СИ КЕМАТ ПАЧКА....ПА СЕ НАДУЯТ ОТ МАНДЖА ПА ГАЗ ГАЗ ГАЗ Е МИ МРЪСЕН ША Е ВЪЗДУХО ПА И МИРИЗЛИВ-СМЪРДИ НА ДЕТУТАТСКА ПЪРЖОЛА!А НАЙ СТРАШНИ СА СЛЕДСТВИЯТА,ГА СЕ ПОДУЯТ ОТ ПЛЮСКАНЕ НА НАРОДНА ПАРА СПИРАТ МИСЛАТ И БАЧКАТ ЗАМЯЗВАТ НАРАКЕТЕН ДВИГАТЕЛ НА НАСА!ГА ПЪРДЪТ ТРЕЩАТ,ТА ТАМ ДА ОДАТ КАТОВЕТЕ С ПО ЕДНА АНОСОНДА МЕРАТ ГЪЗОМЕТАНА!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 gggw

    10 1 Отговор

    До коментар #27 от "Робовладелец и главен технолог в кравеферма":

    имаш сериозни и неразрешими проблеми. такива кат теб са еталон за краварски фенове. не ги слуша главата. все пак прочете ли заглавието поне?
  • 29 гост

    22 1 Отговор
    Четейки статията гледам през прозореца насреща една ниска, двуетажна къща с два кумина как бълва бяло-сив масивен стълб дим, та даже и от двата кумина. Все едно торба с изкуствен тор са запалили или горят пластмасовите камиончета на децата. Едвам се диша навън, а коли тук там минават. Да, издушиха ни с тези дизели, всеки кара дизел, чака-рака, тропат и димят, ама на ли харчел 5л. Къде са полицаите с газ-анализаторите да проверят из кварталите каква смрад е от паленето на боклуци? Това което правят е дублиране на работата на ГТП, което е глупаво и идиотско, един вид сами показват, че ГТП не работи, макар че всеки си плаща такса за това.
  • 30 Някой си

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Еколог":

    За боклука МП ли говориш?
  • 31 Някой си

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Идиотизъм":

    И натоварени двойно колкото могат да носят!
  • 32 Бай Яни

    2 18 Отговор

    До коментар #2 от "Учуден":

    Че то в София изцяло нови автомобили карат бре цървул. Това да не е у ваше село само стари лади и москвичи да се влачат. Очуден идиот. Аман от тролове необразовани

    Коментиран от #58

  • 33 сба

    11 1 Отговор
    Трябва да проверят безаналоговите Камази,дето оставят километри гъста пушилка откъдето минат.
  • 34 Анонимен

    9 2 Отговор
    А само на мен ли ми се струва,че катаджиите са прибрали доста пари и затова всички са в нормите. Точно както всички коли издържават ГТП.
  • 35 Фандъкова

    10 4 Отговор

    До коментар #3 от "Някой си":

    Е и какво те засяга? Много ми завиждаш, учетелка само замаскирана. Наречи го пилон ако искаш но имам и дълбоко гърло.Муа их либидих муйа
  • 36 заката

    5 0 Отговор
    ЕМИИ КАРАМЕ ЕКО КОЛИ В БЪЛГАРИЯ НИЕ ДА НЕ СМЕ ИСПАНИЯ И ГЕРМАНИЯ
  • 37 Простак

    13 1 Отговор
    Ей,пишещите не сте ли наясно, че бюджета е празен и трябва да се пълни. Няма от къде, ще се насилва популацията населяваща територията. Да ни е честито.
  • 38 Полицай

    3 5 Отговор
    На всички входни точки на София са и си имайте едно наум за парички за пътна помощ ако влизате в София или направо за вторични суровини ако нямате!!Подкупи не вървят, защото всичко стриктно се документира и има старши офицери при проверките!!
  • 39 Мамата

    15 2 Отговор
    ГЕРБ ВЕЧЕ ТРЯБВА ДА НАПУСКА ВЛАСТТА,изперкаха тотално.Не че е лошо ,но подлудиха народа с ченгета лакоми за пари.Подлудиха хората
  • 40 Гледач

    16 2 Отговор
    Е ако почнат масово да спират коли от движение ще стане интересно. ТОГАВА ЩЕ СЕ ВИДИ ДАЛИ ИМАМЕ НАРОД ОЩЕ.АКО СТАНЕ ВОЙНА ЗНАЧИ ИМА НАРОД АКО ЛИ НЕ ПО ДОБРЕ ДА НИ ИЗБИЯТ
  • 41 И аз

    1 16 Отговор
    Гласува общинския съвет: евро 1,2,3 забрана за движение в града от следващата година; евро 4 със забрана от 2022г. и и въпроса е решен. Трябва воля за промените и действия, докога само ще симулират дейност?!?
  • 42 Стефан

    7 6 Отговор
    Защо КАТ спират само нови автомобили за проверка с въпросното устройство???
    Защото знаят, че ще си навлекат недоволството на хората, ако започнат да проверяват колите така както трябва!!!
    Не 1 кола ще спрат от движение, може би 1 няма да спрат.
    Ало, КАТ, София не е България нека проверките започнат навсякъде в България, нека видим колко спряни ще има тогава!
    Всичко, което се прави е да радва окото на българина, а не реално да действа и да има полза от него.
    Пуснете един дрон над софия и вижте от къде идва черен дим! Елементарно Уотсън!
  • 43 Българина

    11 2 Отговор
    Което доказва ме не колите са основния замърсител а лошата разбита инфраструктура на герб, прах кал мръсотия....

    Коментиран от #45

  • 44 Гост

    11 0 Отговор
    Направо не е за вярване ,че от 60 проверени само един автомобил не е в норма.А относно тежко товарните автомобили и не почистените им ходови части,Столична община изобщо не си гледа работата.Преди два дена на бул.Черни връх посока Драгалевци преди кръговото и на самото кръгово с околовръсното бетоновоз бешв разлял бетон по платното нищо не се направи.Инспекторите им само чакат заплатка и нищо не ги интересува.Да минат по околовръстното,по Симеоновско шосе,и т.н.където се строи и да видят камионите и багери за какво изнасяне на кал по пътя става въпрос.
  • 45 Анти БСП

    2 2 Отговор

    До коментар #43 от "Българина":

    Що бе анална фисура,на Бие Сие Пие инфраструктурата по ли ти харесваше?
  • 46 Танос

    4 7 Отговор
    Да разкарат всички мизерни перничани,врачачани и монтанци с техните кенефи и София ще стане мнго по-чист и спокоен град!

    Коментиран от #54, #57

  • 47 варненец

    6 4 Отговор
    това показва колко е корумпирана пътната полиция,за 25 лв си затварят очите и ги боли фара за екологията
  • 48 Русенец

    5 0 Отговор
    И без това бях на кантар, дали да си взимам винетка или да пътувам с влака. Сега с тия проверки и жестоки санкции, май винетката не ми е решение.
  • 49 Бен ХУР

    9 1 Отговор

    До коментар #18 от "Ventura":

    Партията събира парички щото и е за последно и събират каквото могат! Арабаджиеви, Баневи, Божков.. следва продължение...
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 LISAN

    8 0 Отговор
    ЗНАЧИ НАПРАЗНО ВДИГНАХА ДАНЪЦИТЕ
  • 52 Гого

    14 0 Отговор
    Автомобилите са ви най малкия проблем я огледайте какво се гори по заводите и бунищата тонове гума и пластмаса.на народа май яко взе да му писва но да видим кой ще го изяде
  • 53 Най добрия

    4 0 Отговор
    Под вола теле се търси Умориха хората от глупости ама народа се е навел за дое..аване
  • 54 1234

    3 3 Отговор

    До коментар #46 от "Танос":

    КАТО СЕ РАЗКАРАТ ТИЯ ЗА КОИТО ГОВОРИШ ЩЕ ОСТАНЕТЕ СЕЛЕНДУРИТЕ ОТ КЪРДЖАЛЙСКО И ОТ ДЕЛИОРМАНА ДОБРИЧКО И СИЛИСТРЕНСКО.
  • 55 Коко

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Прав чеп":

    Пич какво значение има на колко години е колата и на 4 да е като и е махнат катализатора пак замарсяваме а по белите страни никои не гледа годините на колата а дали е добре здрава права знаеш ли че има коли на 30г по скпи от новите ама никаде не ги спират от движение за това са тия прегледи годишни там се казва исправна ли е колата или не като Сичко си сменявах и обслужваш и не е изгнила какво значение имат годините моята кола е на 17г и е като нова а виждам коли на по 7 г раждасали
  • 56 Абсурдания

    3 0 Отговор
    На какво основание и по кой закон като няма такъв ще ми спират колата от движение след като прегледа дето сам минал е разрешил колата да се движи по пътищата и по какви норми и критерий става тия измислени замервания тези в садат санкций ще паднат веднага още няма закон в балгария който забранява дизелите по тази логика Сички камиони и автобуси трябва да се спрат от движение пълни глупости на всички спрени от движение хващайте адвокат и в садат ще спечелите на 100 %
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Рашо

    1 0 Отговор
    Пъхат в очите ни сламка,за да не виждаме гредата.
  • 60 Ддп

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "gggw":

    Пък как го сметна толкова бързо бееее😂😂😂😂
  • 61 Бай хой

    1 0 Отговор
    След като е минала на преглед и има стикер да го духат. А малоумната кметица да замери някой тец, където се гори боклука и да почне да мие улиците всяка вечер, както беше на времето.
  • 62 _he_

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "gggw":

    Защото видимия пушек НЕ Е критерий!
    Аз карам на метан. Отделените газове са водни пари и въглероден диоксид. Ако сложат тази сонда пред устата и носът ти, ще се окаже, че ти издишаш повече вредни емисии отколкото излизат от ауспуха на моя автомобил, но в студено време ела да видиш как пуши като се кондензират водните пари.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове