Last news in Fakti

16 Февруари, 2020 11:00 2 161 59

Атанасова: Волята на народа е да управлява ГЕРБ

  • десислава атанасова-
  • бюджет

Спомнете си само преди години какъв беше бюджетът и какъв е днес - имаме ръст на доходите, всяка година се увеличават средствата за здравеопазване, за отбрана, за образование, допълни в заключение народният представител

Атанасова: Волята на народа е да управлява ГЕРБ - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна

ГЕРБ участва в избори повече от десет години и управлява по волята на народа. Два пъти бе подавана оставка на правителството. За съжаление на БСП победите ни продължиха и през миналата година на европейските избори и на местните избори. Единствените избори, които спечелиха БСП, бяха президентските, но там така и не се разбра кой и как е финансирал кампанията на Румен Радев. Това заяви в сутрешния блок на БНТ народният представител от ГЕРБ и зам.-председател на правната комисия в парламента Десислава Атанасова.

,,Машинното гласуване в никакъв случай не може да е гаранция за доверието на българските граждани в политиците. Доверието се печели по друг начин, а не чрез бюлетини и машини. Иначе по отношение на самото машинно гласуване знаете, че Министерския съвет взе такова решение за осигуряване на средства за закупуване на машини за вота през следващата година. Но все още е рано да се каже какъв точно ще бъде изборът на машини, но все пак е радостно, че имаше синхрон и съгласие между политическите партии за формирането на работна група по този въпрос.

Също така все още е рано да се каже дали ще има или няма да има хартиени бюлетини наред с машинното гласуване, както е и рано да се каже дали е рентабилно и възможно да се осигурят машини за всички избирателни секции в чужбина. Поради тази причина бих искала да вмъкна идеята за електронно дистанционно гласуване, защото извън България живеят около два милиона наши сънародници и електронното гласуване би било доста по-лесно за тях'', коментира Атанасова по темата с машинното гласуване.

"Тази тема (за приватизацията, б.р.) не е нова нито за ГЕРБ, нито за мен. Преди няколко години коментирахме въпроса с приватизацията. И тук искам да напомня, че през 2001 г. излезе от печат една книга на БСП, в която се твърди, че корупцията е основният елемент в управлението на СДС, но в тази книга се споменава и за приватизацията на ''Техноимпекс'' от страна на Корнелия Нинова. Това са известни факти и за БСП. Освен това ГЕРБ преди няколко години инициира такъв дебат за приватизацията, като първият адресат беше именно г-жа Нинова, но тогава тя нарече това ''пушилка''. Сега отчитам като катарзис желанието ѝ да подпомогне разследването на тази приватизация'', обясни още народният представител от ГЕРБ.

"Правителството и службите работят заедно за по-чист въздух и справяне по проблема с водната криза в Перник. В периода между Коледа и Нова година премиерът беше неколкратно в Перник, а градът ще получи средства за изграждането на този водопровод'', припомни Атанасова.

Относно промените в Закона за хазарта тя подчерта, че това е било правилното и разумно решение.

"Законът вече е подписан с указа на президента, което означава, че и той не е видял текстове, които да са противоконституционни, така че сме постъпили разумно'', отбеляза Атанасова.

"Мога да кажа, че имаме рекорден бюджет. Спомнете си само преди години какъв беше бюджетът и какъв е днес - имаме ръст на доходите, всяка година се увеличават средствата за здравеопазване, за отбрана, за образование'', допълни в заключение народният представител.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Честен

    97 4 Отговор
    Тая като я видя дори на снимка и ми спада моментално...

    Коментиран от #5

  • 2 българин

    110 3 Отговор
    Що е то - демокрация в България?
    Избираш Парламент, избираш Президент, и накрая избираш в коя страна да избягаш от тях...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 боцмана

    88 0 Отговор
    Волята на народа е да се управлява държавата , независимо от кой , а не всичко да е на автопилот и само да се краде , лъже и лобира към други държави и съюзи гледащи на България единствено и само като на дойна крава.
  • 5 Езоп

    34 0 Отговор

    До коментар #1 от "Честен":

    То главали е да го опишеш!
  • 6 Боклук

    45 0 Отговор

    До коментар #3 от "Собственик на 433 крави и три мандри в България":

    Сигурно Фидосова ти е жена.
  • 7 турчина

    5 69 Отговор
    Да живее Борисов. Лидер на всички български граждани. Да е жив и здрав и още много години да е начело на България.

    Коментиран от #28

  • 8 Боцко

    53 2 Отговор
    То, и за бай тошо гласуваха 99% от стадото.
    За съвременния бай тошо - 100%. Мисирките са щастливи.

    Коментиран от #44

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 параметър

    45 0 Отговор
    Волята на ГЕРБ е да управлява ГЕРБ
  • 11 Интересно е

    39 0 Отговор
    Докога ще управляват ГЕРБ? Идва година на парламентарни избори и ще е интересно. Вече са на 1/3 от дължината на времето в което управляваше БКП. Те не са точно БКП но при демокрация уж се сменяха от време на време различни партии да управляват или аз нещо не съм разбрал какво е демокрация?
  • 12 ФАКТ

    50 1 Отговор
    В ПП ГЕРБ има повече бивши членове комунисти и от БСП

    Коментиран от #41, #42, #46

  • 13 За Бойко и ГРОБ

    12 1 Отговор
    https://www.facebook.com/nationalistblog/videos/2603213743243546/?__tn__=kCH-R&eid=ARCVEjBMPrsD7J-UYgqa4NCcvYRIZMFxE8sFA-TpyWGEJitxMK-QCRH5LPeA8BTOaRLYNegmmKwK_GJp&hc_ref=ARSxRwDJ-50Gd7-co2NVuVxjw0lsAT7DvinbFq8Nh2eb6otcXFz0CRq38cuo8QbeQC0&fref=nf&__xts__[0]=68.ARA_rEXPVhW57Y8ix9a8JyKk5GKs6MPkWAEEjDuDW7qeKZwrt3YUr7YAgx7F4HN9POHPvSkYhbZGljp9B2xDQSIlP1J2j4jBA9kAmeTeOreRpNmonVBCVor7h8OFMRKd1AmQ3FCb03y8NSvVCQkW8jMpyEyLQ4erUFRXKCAUHvrjjaP1PcCgA3eVaKkWB3RfWrNXOZ7PFyo107jmX1wwiXSp_L2B2fNS58R6I1bltUIKPQD3VqzbyVaOkoJWO9enYmYs8heB_uYPBqunc3cxpDQJCQnZNJGavbFoAgE0wr2JIMBaWaCiVjBxxHiYoXOb_rMcDmWNWyJsrgk3LXo-ZcKdlhVc8w-zypc2
  • 14 Митко

    37 0 Отговор
    Някои си повярваха!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 народа спи

    44 0 Отговор
    Не ми пускайте тая миризливка , а дайте интервюто с Гечев/преди нея/ дето им каза точно как е "построена" ...КРАЖБАТА ГРАБ !!!!
  • 17 тая у сичко е брутална най вече у сексо

    27 0 Отговор
    Тапицероизкормвачката , не ви пожелавам волята на народа , защото шишарките по дърветата рязко ще се увеличат.
  • 18 Фактъ

    51 0 Отговор
    Волята на народа ,вече е друга . Никой ,вече не иска герб , това е реалността , примирете се с този факт.
  • 19 Хахаха

    32 0 Отговор
    Фантастично е как америте с ЕС измислиха за България партия на мутри и прости идиоти... Ясно е, че днес са Мнозинство !!!!!!!!!!!!! Хахаха Болшевиките на 21 век са затъпялото население на територията България
  • 20 Последния софиянец

    41 0 Отговор
    При такива смешни противници като БСП ще ни мачкат още 10 години. Време е Радев да прави партия. Само той може да измете тези крадци. Затова толкова му се плашат и се мъчат да го окалят.
  • 21 Атанасова...

    33 0 Отговор
    Чий бюджет е голям и къде отива той, кой пълни касичката и защо? Такива като теб да ходят на екскурзии и да си купуват тоалети, а други да нямат вода и да се самоубиват от нищета! Ще те видим ,когато те изгонят от хранилката..
  • 22 Фактъ

    33 0 Отговор
    Тази ,като се разхода из Софийските молове предизвиква присмех. Хората се обръщат и се смеят.
  • 23 Собственик на 150 литров бидон с кисело

    32 0 Отговор

    До коментар #3 от "Собственик на 433 крави и три мандри в България":

    Кво стааа кравар .От гроб още ли не са те налазили за процент спокойствие .Няма да се плашиш .Ако още не са те закачили на хранилката скоро ще стане. А що се отнася до млечните продукти. Отдавна съм ги спрял по здрав съм и не толкова тъп хахахахаххахахааххахахаха. А кравите ти дейно допринасят за глобалното затопляне. Доказано е .А да глупако .Ей такива боклуци като тебе не спряха да делят хората Ако не си от ГРОБ значи си комунист.В дълбока заблуда си тролче
  • 24 Пенсионер

    25 0 Отговор
    За "Управление по волята на народа" може да се говори ако поне 70-80% от народа са участвали в гласуването.Така и трябва да се запише в закон, правила и т.н., а не да се препредават интерпретации на недомислия и закърнели преиначавания. Отделно от такова изискване за % гласували следва и да се отхвърлят, ама съвсем и напълно сериозно, всички други порочни похвати, като купуване на гласове, съмнително броене или прехвърляне на гласове в "недействителни", други трикове, които така и не се изясниха на местно или централно ниво.СПРЕТЕ ПРИКАЗКИТЕ БЕЗ СТЙНОСТ, КОГАТО ЗАЛОЗИТЕ СА ПОВЕЧЕ ОТ АКТУАЛНИ!!!
  • 25 Сух

    25 0 Отговор
    "Спомнете си само преди години какъв беше бюджетът и какъв е днес " в този ред на мисли да се сетим колко беше външния дълг преди герб управлението и сега..
  • 26 Партизанин

    17 0 Отговор

    До коментар #3 от "Собственик на 433 крави и три мандри в България":

    Довечера ще ти посетим мандрата.Ха Ха Ха!
  • 27 Мислещ

    30 0 Отговор
    Спомням си цените и данъците какви бяха. Спомням си и възможностите пред дребния бизнес какви бяха. Колкото и да беше зле положението по тези направления, сега е в пъти по-зле.
    Здравеопазването също беше в пъти по-аадекватно преди да превърнат болниците във фирми, да натоварят личните лекари с отговорност, която не трябва да имат и да прехвърлят голяма част от "лечението" към здравната каса.

    Помня, че нямаше картел на мобилните оператори и застрахователите, че в банките можеше да получиш пари срещу влога си, вместо ти на тях да плащаш, и още куп други неща.
  • 28 Фактъ

    24 1 Отговор

    До коментар #7 от "турчина":

    Само турци и цигани обичат Бойко , защо ли ? Там за едни кешове , май става въпрос.

    Коментиран от #31

  • 29 Васил

    28 0 Отговор
    Къв бюджет бе овцо като теглите заеми всяка година?

    Коментиран от #48

  • 30 До време е ...

    15 0 Отговор
    Само да не са нови 45 години
  • 31 Последния софиянец

    15 0 Отговор

    До коментар #28 от "Фактъ":

    Вече и те го разлюбиха. Защото се стиска и вместо с пари, ги принуждава с полицейски терор. Преди избори почват акциите в ромските квартали.
  • 32 Гост

    11 0 Отговор
    Таз била много палава се говори

    Коментиран от #37

  • 33 123

    2 18 Отговор
    откакто оня вестник написа стстията за програмистите аз снемам доверието си от БСП. После да не се чудят защо умните знаещите и можещите с добре платени професии гласуват за ГЕРБ
  • 34 КралиМарко

    9 0 Отговор
    Обичам Ва!Как ми аресвате - събрани от кол и въже деца,унуци и до един роднини на върли Комунисти, обединени от благото крадение и плюскание на всичко що може.Обичам Ва - да ме лъжете, да стягатае примката и да ми казвате, че растем и напредваме.Вие, в нормална страна, щяхте да сте максимум, чистачки, и пазачи, но след като излежите по няколко петилетки в затвора.Тук, обаче сте на власт - некадърни, непочтенни,гадни и недостойни отвсякъде, тук сте обичани от бай Мангааал и Фатма Гюл на Медии Доан електоратЪ, и от Вас самите!Нарциси - сменете си поне името, че герберите намразих от Вас!
  • 35 Фактъ

    15 0 Отговор
    Герб са олицетворение на опорочаването на власт и държавност.
  • 36 Centurion

    15 0 Отговор
    Хората ви мразят и ненавиждат,печелите с контролиран и купен вот на администрация и цигани,машинации с мъртви суши и прочие!!!Разбра ли Която Дулувска???
  • 37 Фен

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Гост":

    А посветени в тайните говорят, че го гълта.
  • 38 123

    2 12 Отговор
    Другарят Гечев помни ли как заплатите бяха по 10 долара кога той беше министър. Баце прави хиледи глупости и после с две техни изказвания БСП го връщат на първо място. Закривай комунистическия обор
  • 39 Нелегитимен парламент

    12 0 Отговор
    Избран чрез манипулиран вот, създаващ некачествено законодателство, което гарантира сливането на корупция и власт за дълъг период от време във вреда на българското население.
  • 40 Атанасова хайде подайте оставка

    13 0 Отговор
    Да видим НАРОДНАТА ВОЛЯ какво ще каже.
  • 41 Защото БКП са ГЕРБ.

    8 0 Отговор

    До коментар #12 от "ФАКТ":

    1989г. излъгаха народа. БКП действа под други имена СДС+ДПС, НДСВ+ДПС, сега ГЕРБ+ДПС това е ИСТИНАТА.
  • 42 Никой

    7 0 Отговор

    До коментар #12 от "ФАКТ":

    Яслата на ГЕРБ е по-голяма, членоветв са повече. Ама какво има вътре. Сенце, крехко и смилаемо
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Някой си

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Боцко":

    И затова гледаше накрая като гръмнат, след като точно неговите хора му ,,подадоха оставката" за Т.Живков става въпрос. Оня ден шута Гърневски каза в една тв че колкото повече Нинова говорела срещу герб,толкова по голяма услуга им правела и затова препоръча на бсп да нефясвалят от поста и.На тоя бих му казал същото ,ама за тая от снимката.Специалистка по всичко и нищо,освен плюене по тоя и оня.Колкото повече я показват, толкова повече електорота им ,, ..спада,,....и някой други работи

    Коментиран от #45

  • 45 Някой си

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "Някой си":

    Хайде да си избереш друг ник а?
    С този ник тук пиша аз.
  • 46 Добри

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "ФАКТ":

    Това значи, че има и читави комунисти.
  • 47 Иван

    14 0 Отговор
    Печелят, с купени цигански гласове и фалшифициране на избори, също като другите престъпни партии. Всички са за бесилката!
  • 48 Гост

    10 0 Отговор

    До коментар #29 от "Васил":

    Само тази година “месец и половина” има изтеглени 600 “шестстотин” милиона лева кредит.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 сноу

    12 0 Отговор
    Да ви кажа честно разбирам я Деска ...То не че друго ама в коя друга партия ще и купят чепички от 3 бона , а чанта от 2...За сетрето да не казвам дума, че каквато е "тежка артилерия"
  • 51 Га4е

    13 0 Отговор
    Д.Атанасова може само едно нещо :да говори глупави неща в това число и за себе си.
  • 52 Д'мин

    11 1 Отговор
    Колко е електората? 3,4 млн.? Нека да са пет! От тях половината не гласуват (то за кой ли), че и малко повече. ГЕРБ печели с колко, около 32 % от 2.5 млн. гласоподаватели. Това колко прави? Около 800 000 души! Значи смятаме администрация (щото е плашим, а изгубим, а си е отишла), плюс мургавия електорат, прибавяме няколко чувала бюлетини а ла Костинброд носени лично от няколко депутата, че видиш ли председателките на секциите били бременни и ще пометнат! И това е цялата сметка, БСП да не се радват, че тях никой не ги бръсне вече! И в цялата тази бъркотия добре, че с управлението на територията са се заели от едно посолство, че иначе руснаците ще ни превземат!
  • 53 Идват избори, ще видим

    9 0 Отговор
    Не са толкова глупави, че да не разбират какво е положението! Просто са нагли! А и страхът от пълно поражение е голям, защото народът ще иска разплата. Рано или късно и това ще стане, колкото и да се мъчат да внушат на оскърбените и унижените, че всъщност са много добре. Бързо забравиха "Приказката за стълбата" на Хр.Смирненски! Искам да видя тази фльорца, с чантичките за по хиляда лева, с месечен доход под линията на бедност, както са голяма част от пенсионерите и работещите в просперираща България!
  • 54 А дали е

    9 0 Отговор
    така? доколкото си спомням на последните избори за тази гласуваха едва 1/4 от избирателите. Е ако тя си мисли ,че това е цял народ значи не е за там където е сега защото не знае да смята.
  • 55 факт

    3 0 Отговор
    нема по-лошо от неоправена жена!?

    Коментиран от #56

  • 56 Не бе

    4 0 Отговор

    До коментар #55 от "факт":

    Не не оправяна.
    Започната и не довършена е по правилно.
    А що се касае за народа;Тйо около 33 процента ,мангисти и купени представляват народа,тогаз тая не моее да смята,на всичкото от горе се продава за жълти стотинки(апропо центове.)
    Кат всяка продажна личност.
  • 57 фред флинстоун

    1 0 Отговор
    така Г-жа ми тогава що се изцепихте , че Божков бил под чадъра на БСП , значи сте едно , но видяхте края и айде да пуснем пушилка
  • 58 тъпичка е

    1 0 Отговор
    Да не се изразявам грубо, но дамата на снимката си е много тъпичка.Тази жена трябва да се занимава с нещо друго, но не искам да назовавам професия , за да не обидя честните трудещи се.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове