Last news in Fakti

20 Март, 2020 14:36 4 124 31

"Възраждане" алармира Гешев за източване на Държавния резерв

  • възраждане-
  • сигнал-
  • иван гешев

Обявени за продажба и продадени са и редица апарати за лечение на респираторни заболявания, от който вид е и коронавирус – COVID 19, обявен от Световната здравна организация (СЗО)

"Възраждане" алармира Гешев за източване на Държавния резерв - 1
Снимка: Възраждане

Ние от политическа организация "Възраждане" пуснахме сигнал до главния прокурор Иван Гешев във връзка с публикувани на страницата на Държавна Агенция Държавен Резерв и Военновременни Запаси три борсови сделки от 18.02.2020 г. Това съобщиха от партията.

Ето какво казват още от "Възраждане":

Видно от публикуваните технически спецификации на вещите, обявени за продажба чрез стокова борса е, че продажбите касаят стоки, представляващи медикаменти и хранителни добавки (витамини), които към момента са изчерпани от аптечната мрежа и са дефицит, поради което са и обект на редица спекулативни сделки.

Обявени за продажба и продадени са и редица апарати за лечение на респираторни заболявания, от който вид е и коронавирус – COVID 19, обявен от Световната здравна организация (СЗО). Поради пандемията причинявана от него, Народното събрание (НС) обяви извънредно положение в цялата страна.

Следователно, продадените апарати са изключително важни и животоспасяващи за болните от вируса, който протича с усложнения и с дихателна недостатъчност. Оглавяващият кризисния щаб обяви публично в медиите, че няма достатъчна наличност на обдишващи и други апарати, което налага изключително рестриктивни мерки за населението, а именно – да не напуска домовете си.

Обявени за продажба и продадени са и редица медицински консумативи, необходими на медицинските екипи към настоящия момент, които работят по овладяване и лечение на вируса.

„Да бъде извършена проверка на причините, наложили извършването на тези сделки на 18.02.2020 г.; да бъде извършена проверка и установено кой е разпоредил сделките; оставен ли е резерв от продаваните стоки; как е определена продажната им цена; коя е борсата, извършила сделките, респективно кой е купувачът. Проверката следва да установи в срок на годност ли са били продадените медикаменти и хранителни добавки (витамини).

Ако са били в срок на годност, защо са продадени? А в случай че бъде установено, че не са били в срок на остатъчна годност, да бъде установено кой е купувачът на медикаменти с изтекъл срок на годност. Да бъде извършена проверка как ще бъдат закупени същите, продадени чрез борсовите сделки вещи (медицинска апаратура, медикаменти, медицински консумативи), на какви цени, от кои фирми. В случай, че в хода на проверката бъдат установени престъпления и техните деятели, следва да бъде разпоредено да бъдат образувани наказателни производства срещу тях.“ – категорични сме от Възраждане, уповавайки се на законодателството в Република България.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    51 4 Отговор
    Тия па намерили кой да алармират😂😂
  • 2 рогачев

    16 45 Отговор
    обадете си на кръсницата си, корнелка, тя ще ощипе боко по задника !!!!
  • 3 Българин

    46 3 Отговор
    След три дена ще си ги изкупим обратно, само че на друга цена.
  • 4 В условията на война

    25 1 Отговор
    Следва незабавна комасация на всички аптеки и магазини за хранителни стоки. Но затова трябват мъдри държавнически решения.
  • 5 Българин

    31 1 Отговор
    Ако е вярна информацията, Гешев да не се ангажира излишно защото след три дена ще си ги изкупим обратно, само че на друга цена.
  • 6 Бачо Киро

    36 2 Отговор
    Гешо Каскетя в момента няма време, изживява се кат премиерин по талавизията... Вий ся искате да работи...
  • 7 Гошо

    37 3 Отговор
    Оставете го на мира бе човека е кокошкар по-добре да не бара резерва и горивата, че ще излязат на яве интересни имена
  • 8 Атакист-русофил комунист и атеист се вайкат

    9 32 Отговор
    По всичко личи, че парад на Червения площад в Москва за девети май няма да има, а това ни крепеше духовно и ни даваше сили да се надуваме пред соросоидите! На този парад ние показвахме как всяка една от машините които минава ще ни смаже тук нас живеещите в държавите от НАТО! Как, как, как, как кажете сега ще се фукаме с руската армия?? Къде, къде, къде ще намерим сега запис на парада от 2019-а?? Кой, кой, кой, кой ще ни повярва сега, че новият самолет СУ 57 е вече напълно завършена анимация и активно участва в новите сериали на "Ну погоди"?? Кога, кога, кога ще бъде следващият парад в Москва?? Само не ни казвайте, че ще бъде на мукавей в понеделник през 2048 година, защото ще си изтрескаме силно главите в стените на българския парламент!!

    Коментиран от #29

  • 9 Само питам

    26 1 Отговор
    Божков вече не го искаме,нали?А Домуса реклама ли си прави или верно когато иска затваря болници?Като забраним на възрастните да излизат,кой ще пазарува от 5 до 8(не питам Бойко щото той не знае)?
  • 10 русофил ислямист

    8 26 Отговор
    Бедното рубладжийче Копейкин пак се хвърля гол в драките! Гледайте вчерашното предаване на Цвята Ризова по БТВ Със зам.шефа на Държавния резерв и обясни неколкократно на въпросите на буля Цвята, че тия "респиратори" са още от социализма и официално се продават от 1990 г., но никой досега не е проявил интерес да ги купи. Така че сигналът на Възраждане наистина трябва да бъде разгледан от Гл. Прокуратура, но като опит за създаване на паника и да прати шефовете на партията в ареста. Но пък в държавния резерв има всичко необходимо, даже наскоро са деблокирали предоставили на Министерството на здравеопазването определено големи количества спирт и защитни облекла.

    Коментиран от #13, #31

  • 11 русофил ислямист

    16 16 Отговор
    Сигнaлът нa "Възрaждaнe" нaиcтинa трябвa дa бъдe рaзглeдaн oт Гл. Прoкурaтурa, нo кaтo oпит зa cъздaвaнe нa пaникa, и дa прaти шeфoвeтe нa пaртиятa в aрecтa.
  • 12 Народен артист

    12 1 Отговор
    мерси,че ни информирахте че го източваме....:)
  • 13 Последния софиянец

    18 1 Отговор

    До коментар #10 от "русофил ислямист":

    Тогава шефовете на Държавния резерв на съд задето не са подменили апаратите.
  • 14 Гуцанов

    2 17 Отговор
    Възраждане,моите любими кучки!
  • 15 Наблюдател

    22 2 Отговор
    Абе "Възрожденци" още ли не сте разбрали че няма Дядо Коледа и че Гешев го избраха точно ей такива далавери да ги прикрива с гръмки проверки в стил кьорфишеци след които ефекта ще е 0-ев!!
  • 16 Гуцанов

    7 16 Отговор
    Най обичам своите кучки от Възраждане.Активни са като гей в тъмна стаичка.Доволен съм от вложението!Изплаща се,да е жив и здрав тъпия български народ!Благодаря ви!
  • 17 боцмана

    18 1 Отговор
    Бацила с каскет , няма да предприеме нищо срещу вируса с корона.
  • 18 тука няма смисъл

    16 1 Отговор
    Намерили на кой да се жалват.Сезирайте направо европейските институции.
  • 19 Гешо Иванов

    13 1 Отговор
    Сус бе, не виждате ли че съм много зает в циганските маали
  • 20 оня с коня

    4 16 Отговор
    И им казах И ЗАБРАНИХ КАТЕГОРИЧНО на Руските джипсита от "Възраждане" да занимават ПО КАКЪВТО И ДА Е ПОВОД Гешев- срещу когото Митингуваха,Стачкуваха,Кръстовища блокираха,...с Харакири плашеха,...Е то бива наглост,ама тяхното е СВРЪХЧОВЕШКО!!!Бе МАЩАЙТЕ СЕ от главата на Човека бе ГРОЗНИ ПТИЦИ ТАКИВА- не иска нито да ви вижда,нито да ви знае!
  • 21 оцелял от турското робство

    11 1 Отговор
    Дреме му на гешев и на каскета, и на оная му работа.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ВЯРВАТЕ ЛИ НА ДОКАЗАН И ОСЪДЕН ЛЪЖЕЦ ББ

    15 1 Отговор
    НЯКОЙ УПРАВЛЯВАЩ МАФИОТ ГИ Е ИЗКУПИЛ НА БЕЗЦЕНИЦА И ПОСЛЕ ГИ Е ПРОДАЛ В ИТАЛИЯ. ГЛЕДАХ АПАРАТ ЗА ОБДИШВАНЕ 480 ЛЕВА ГО Е КУПИЛ А ГО Е ПРОДАЛ ЗА 30000 ЕВРА ОКОЛО 60 000 ЛЕВА ТОВА Е 120 ПЪТИ ПЕЧАЛБА. МАРКС Е КАЗАЛ ЧЕ ПРИ ТАКАВА ПЕЧАЛБА МАФИОТА КАПИТАЛИСТ Е ГОТОВ ДА УБИЕ ИЗПРЕЧИЛИЯ СЕ НА ПЪТЯ МУ.
  • 24 гено

    6 10 Отговор
    Тези лакеи на кака Кури, най добре да ги приберът, за да не всяват паника, която е много вредна?
  • 25 соросоидни кърлежи

    10 0 Отговор
    Дали държавен резерв в момента купува горива от складове за 2.30лв. ,след като цените в момента на дребно трябва да са къв 1.20..Някой се интересува ли от това..
  • 26 Червени ПАПАГАЛИ

    5 9 Отговор
    На Костя му натиснаха бутончето и пак започна да лае. Нещо се беше сгушил напоследък.... ))) Явно е имало постъпление на деньги в Петък
  • 27 Брах ви лайката гербаджийска

    6 1 Отговор
    По вероятно е феята кръстница да свърши нещо ама не и каскета
  • 28 Бико

    2 6 Отговор
    Партия "Възраждане"- комунистически юмрук на Корнелия,"респираторен" орган на БСП- партия командно обдишвана от президента.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Да да

    1 2 Отговор
    Копейките свършиха! Дори някой да получава по някоя,като размени 45 копейки за 1 стотинка и скача от терасата.Две торби копейки за 1 лев! Костя,дръж се! Има още олигофрени които ти вярват! Работи за родину и Путино.Умри в мизерия като всеки уважаващ се руснак.
  • 31 Пия HitDobavki и съм здрав

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "русофил ислямист":

    Точно така е! Но като гледам колко минуса са ти натряскали омерзен ще възкликна - ОООО НЕ РАЗУМНИИ ЮРУДЕ!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове