Last news in Fakti

20 Март, 2020 14:45 5 775 53

Възрастни до Мутафчийски: Съсипвате ни живота, не можем да ходим на Витоша

  • венцислав мутафчийски-
  • възрастни хора-
  • витоша-
  • извънредно положение

По думите му мерките могат да се затегнат само при обективни обстоятелства, когато започнат да излизат в пъти повече заразените от коронавирус и то на места, където е ясна тенденцията

Възрастни до Мутафчийски: Съсипвате ни живота, не можем да ходим на Витоша - 1
Снимка: БГНЕС

Щабът заседава и преценява, че към настоящия момент са достатъчно твърди мерките в София, но имаме готовност и за по-твърди мерки. Това заяви генерал Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг тази сутрин.

Генерал Мутафчийски е запознат със становището на столичната колегия на БЛС и щабът го приема като подкрепа за въвеждането на по-твърди мерки.

В щаба получили писма и от възрастни хора, коите се оплаквали че им съсипват живота с мерките, защото били свикнали да ходят на Витоша. Мутафчийски обаче беше достатъчно твърд в становището и призива си към възрастните българи, най-рисковата група, да спазват мерките.

"Имам чувството, че не могат да разберат някои от тях какъв е проблемът. Затова отново апелирам към възрастните хора - наистина да стоят по домовете си, защото те са групата, която е най-застрашена."

Просто да ни дадат шанс за добри резултати от вече въведените мерки, призова той.

По думите му мерките могат да се затегнат само при обективни обстоятелства, когато започнат да излизат в пъти повече заразените от коронавирус и то на места, където е ясна тенденцията. Тенденцията в Банско е съвсем ясна, така че там имаме пълни основания да се затворим града.

В София засега броят на случаите не е особено голям: "В момента в София мерките са достатъчно твърди", заяви генерал Мутафчийски.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 CoviD 20

    36 17 Отговор
    Изкуфели бабички ще ходят до Витоша ХАХАХА :D

    Коментиран от #19, #53

  • 2 Атакист-русофил комунист и атеист се вайкат

    14 25 Отговор
    По всичко личи, че парад на Червения площад в Москва за девети май няма да има, а това ни крепеше духовно и ни даваше сили да се надуваме пред соросоидите! На този парад ние показвахме как всяка една от машините които минава ще ни смаже тук нас живеещите в държавите от НАТО! Как, как, как, как кажете сега ще се фукаме с руската армия?? Къде, къде, къде ще намерим сега запис на парада от 2019-а?? Кой, кой, кой, кой ще ни повярва сега, че новият самолет СУ 57 е вече напълно завършена анимация и активно участва в новите сериали на "Ну погоди"?? Кога, кога, кога ще бъде следващият парад в Москва?? Само не ни казвайте, че ще бъде на мукавей в понеделник през 2048 година, защото ще си изтрескаме силно главите в стените на българския парламент!!
  • 3 Чудя се

    31 13 Отговор
    как навремето в казармата цяла рота пиехме вода от една манерка по време на грип и нищо ни нямаше. Нямаше и къде да си мием ръцете. А и никой нямаше сапун. Поколенията стават все по кекави. От храната ли, от въздуха ли, не знам?

    Коментиран от #17, #18, #24, #30

  • 4 Гарантиран ГРОБ

    8 8 Отговор
    Бабичките не могат да спрат бъдещето !
  • 5 БКП

    12 9 Отговор
    а обвиняваха нас за репресии,ето ви демокрация...
  • 6 турист

    22 11 Отговор
    Като не можете на Витоша ,идете на бузлуджа
  • 7 ???

    8 7 Отговор
    Тия пък ще ходят до Витоша.....тцтцтц
  • 8 Пенсионер

    12 3 Отговор
    Добре де, ако не си платя тока и ми го спрат? Изтича ми дебитната карта до края на март? Тези въпроси, защо не ги решавате?

    Коментиран от #11, #20

  • 9 gggw

    14 9 Отговор
    марш в италия да ходиш по планините кретени прости
  • 10 На Бузлуджа може ли

    15 8 Отговор
    Така и не разбрах,кой им пречи да ходят на Витоша...........или най вероятно са ги уведомили от Позитано-20
  • 11 gggw

    11 3 Отговор

    До коментар #8 от "Пенсионер":

    тока няма да ти спрат, а банките са отворени. други въпроси имаш ли?

    Коментиран от #14

  • 12 Пенсионер до горните дебили

    10 12 Отговор
    Няма да разбере колко бързо ще стигнете до нашето. Но се съмнявам, че въобще ще стигнете. Вие сте кекави, и ако не тази година, догодина ще пукнете от някой друг вирус.

    Коментиран от #23, #29, #31

  • 13 Отец нафарфории

    6 6 Отговор
    Ако това е вярно ,пускай ги да ходят където поискат ,екскурзия до Италия даже да е.а и искуфеляците и после олеле помагайте. Пращайте такива до Италия с еднопосочен билет.
  • 14 Пенсионер

    5 3 Отговор

    До коментар #11 от "gggw":

    а телефона, а интернета , храна, вода?

    Коментиран от #25

  • 15 Въпроси въпроси

    9 8 Отговор
    Всъщност наистина е спорно, къде е по-добре на слънце и въздух разбира се на разстояние един от друг или на спарено по апартаментите ? Всички специалисти казват, че вируса мрази въздух и слънце и се кефи на спарено само Боковите тиквени семки твърдят обратното ?? Къде е истината ?

    Коментиран от #27

  • 16 ала бала

    7 10 Отговор
    Тия пенсионери са с деменция или психопати.
  • 17 Аха

    8 4 Отговор

    До коментар #3 от "Чудя се":

    Аха навремето в казармата цяла рота... 1918г испанката отнесе 100 милиона живота - 1вата световна на куб !

    Коментиран от #22

  • 18 ала бала

    2 8 Отговор

    До коментар #3 от "Чудя се":

    В казармата си го и слагахте, но сега тия времена минаха, и нямаше нито коронавирус,нито спин. Влез в 21 век, нищо им нямало, мърлъовци.
  • 19 777

    6 9 Отговор

    До коментар #1 от "CoviD 20":

    Всичкото смрад на София ходи събота и неделя на Витоша щото има безплатни автобуси от фандулкова така си печели избиратели.
  • 20 ала бала

    4 8 Отговор

    До коментар #8 от "Пенсионер":

    Защо да не си плащаш тока, нали пенсия ти превеждат.

    Коментиран от #33

  • 21 Наблюдател

    9 5 Отговор
    Не е лошо Мутафчииски да отвори учебниците и да прочете това което явно е пропуснал като ученик а именно - Това което доказано убива най-ефективно вирусите /всичките/! са ултравиолетовите лъчи!! А колкото по-на високо се изкачвате т.е. в планините те стават и по-силни! Така че е чиста глупост спирането на хората да ходят по планини!! Да не бърка Мутафчииски Пирин с кръчмите на Банско!!

    Коментиран от #28, #49

  • 22 Лошо образование

    4 4 Отговор

    До коментар #17 от "Аха":

    "Испанката отнесе 50 милиона, след като "измислиха" ваксина за нея. Впоследствие се оказа, че тези, които не са успяли да се ваксинират са оживели. И още един пример. Такова все по нарастващо заболяване при децата като Аутизъм, преди 1943 г не е съществувало. Появява се след въвеждане на ваксинации.

    Коментиран от #32, #37, #42

  • 23 Абе пенсио

    3 4 Отговор

    До коментар #12 от "Пенсионер до горните дебили":

    Хаха, гледай ти да не пукнеш, че си в рисковата група, не си мисли,че си по-специален от другите пенсионери, освен че не си миеш ръцете още от казармата и си някакъв гнусен,мърляв и злобен пенсионер.
  • 24 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 6 Отговор

    До коментар #3 от "Чудя се":

    Ако си бил в "Бойно поделение", не помните ли , че като съвсем пресен новобранец Ви биха една инжекция в рамото и след това нищо не ни ловеше? Можехме да спим дори под дъжда и нямахме дори хрема.....

    Коментиран от #39

  • 25 ала бала

    4 6 Отговор

    До коментар #14 от "Пенсионер":

    Абе пенсия нямаш ли ти, пенсиите не са спрени. Откога пък станахте такива интернет маниаци пенсии. Четете си вестници,отива ви на възрастта.
  • 26 Centurion

    8 6 Отговор
    Те не само на вас съсипаха живота,но и на всички,млади,и активни хора. Всъщност Мутафчийски изпълнява зададената линия на поведение,целият Щаб са хора които не разбират и нямат необходимото и образование и клиничен опит за да оглавяват подобна структура!!!Политиците с техните решения съсипаха икономиката и оставят хората без доходи,създават смут и паника унищожават обществен ият и икономически живот,нещо повече ограничават и Граждански и човешки права.За всичко това трябва да бъдат съдени и осъдени.Може да прозвучи грозно и цинично,но заради предтекст за живота на 1000/2000 или ,3000 пенсионери,ни може да унищожаваш бъдещето на цялата нация.По добре да умрът 3000 70/80 годишни ,които и без това нямат хоризонт,от колкото милиони млади да се мъчат и да се чудят на къде да хващат,.

    Коментиран от #34

  • 27 ала бала

    6 4 Отговор

    До коментар #15 от "Въпроси въпроси":

    Какво спарено бе, ти в катакомба ли живееш, трябва да се проветрява,спарено,леле егати мърлячите пишат тука!
  • 28 Пич

    2 3 Отговор

    До коментар #21 от "Наблюдател":

    А кой ти каза и в кой учебник ,че този вирус е като другите, за да пуснеш пенсиите да се разхождат навънка сред вируса. Те докторите казват,че не знаят как се държи този вирус и вероятно не се повлява съществено от увл и температура, той съвети на лекарите дава,като не е учил 10 години за лекар.
  • 29 от поредния конгрес на БКП

    4 3 Отговор

    До коментар #12 от "Пенсионер до горните дебили":

    Разбирам те напълно,ДРУГАРЮ.........Партията освен,че ви направи прости и злобни,ви направи и безсмъртни.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Ама малко си обратното на остър

    3 3 Отговор

    До коментар #22 от "Лошо образование":

    Ти коя литература чете,та твърдиш,че аутизум не е съществувал, сигирно и шизофренията е заради ваксините. Нечел пенсионер е по-страшно от глупав младеж. Глупака си остава глупак цял живот и е експерт по всички въпроси. Ваксини се правят на всички деца и при раждането и в училищата задължително,пък не са станали аутисти.
  • 33 Пенсионер

    4 4 Отговор

    До коментар #20 от "ала бала":

    Това младото поколение верно е много зле. Нали въпроса е да не излизаме бе, не става въпрос за плащането.

    Коментиран от #35, #36

  • 34 Пич

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "Centurion":

    Ти си за психолог. Трябват ти много години опит , за да рабереш кое е важно в живота.

    Коментиран от #38

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ала бала

    3 3 Отговор

    До коментар #33 от "Пенсионер":

    Ако забранят на пенсиите да излизат от вкъщи, ще осигурят доставка на храна,вода, сметките ще бъдат плащани.Всичко това ще се осигури,ако това влезе в действия. Нали някой не си представя,че за да предпазят старците от вируса,ще ги оставят на умрат от глади или жажда.Ама то и петокласник ще се сети.Както и да е. Някои са на акъла на петокласници въпреки възрастта си.

    Коментиран от #40

  • 37 Никакво образование

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "Лошо образование":

    То и сега няма заболяване аутизъм. Има спектър от състояния, някои от които с доказан генетичен характер, а други функционални - съпротива на простотията на родителите.

    Коментиран от #41

  • 38 Centurion

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "Пич":

    Аз съм нормален и доста устойчив,въпроса е, че вие може да свършите в психиатрична клиника( лудница)До такава степен ви изпилиха мозъците,че не можете да наредите пъзела и да видите и прозрете истината!

    Коментиран от #46

  • 39 Чудя се

    1 2 Отговор

    До коментар #24 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Никакви инжекции не са ни били. Само един шомпол в г@за ни бърникаха, да видят дали нямаме дизентерия.

    Коментиран от #43, #45

  • 40 До ала бала

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "ала бала":

    Ти в коя държава живееш?
  • 41 Лошо образование

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Никакво образование":

    Четете поне статистиката. Само в Щатите десетки хиляди нови, всяка година.
  • 42 дсд

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Лошо образование":

    Не е съществувало, защото са им казвали, че били бавни, тъпи, глупака Ванко, или лудия от съседния град. Никой не го е разглеждал като болест. Имало си е болестите, просто никой не ги е отчитал. Ракът е нова болест, която бидейки и налична навремето, от началото на индустриализацията и разширяването на отровите в живота ни се превърна в ежедневие, по-масово влошаване е само чумата.
  • 43 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "Чудя се":

    Склерозата е избирателна...
  • 44 ДАААА

    2 2 Отговор
    Витоша ще отидете, но след това към орландовци, кухи КОМУНИСТИЧЕСКИ ЛЕЙКИ !
  • 45 ала бала

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "Чудя се":

    Време е да разбереш,че ти специално и твоите набори не сте център на вселената. От десетки години ВСИЧКИ се имунизират още при раждането и след това в училищата.
  • 46 Наблюдател

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Centurion":

    Виж, и психопатът не е с психично заболяване и той е убеден в правотата си,както и социопатът. Не ми говори за мозъци,изпилване и неща,които не са ти ясни. Първо се чете, тогава се пише. Това е моят съвет към теб. Твоята ценностна система е подредена по различен начин, хуманната компонента е затрупана от себелюбие, себеизтъкване, егоцентризъм и алчност. Първите три несъзнавано ти дават някаква лъжовна сигурност, че умират от вируси другите, а ти си застрахован. Далеч си много от зрялото мислене.

    Коментиран от #47

  • 47 Centurion

    2 0 Отговор

    До коментар #46 от "Наблюдател":

    Не желая да влизам в този тон на лични нападки,но ти виждам ценностите.Ти си готов за да оцелееш да жертваш децата си!!!Повече нямам какво да ти кажа,Себелюбието крещи от теб,а не от мен.Ти не си нито Вирусолог,нито Имунулог, нито микробиолог,нито си работил някога с тази материя,и вярваш на един измислен Щаб от лъици и дилетанти!
  • 48 ПЕНКО

    2 2 Отговор
    СТАРИ КАТО МЕН ТАПАНАРИ , ЗАЩО НЕ СТЕ НА СЕЛО /НАШЕ ОПУСТЕЛО / , А СТЕ СИ НА ПАРНО И С ПРЕТЕНЦИИ !?!?!? АЗ СИ НЯМАМ СЕЛО - АМА ХОДЯ В ПЛАНИНАТА НЕ ДА СЕ ПУПЯ -КОЛКО СЪМ "ЗАПАЗЕН" , А ЗА ГЪБИ И ЗА ДИВИ ЯГОДИ И ЗА БИСТРА ВОДА !!! А ВИЕ ДА СЕ ИЗПЪЧИТЕ И ДА СА" ПОКАЖЕТЕ" -СОФИЯНЦИ ГАДНИ -ЦЯЛ НАРОД ВИ МРАЗИ !!!!!!!!!!!!
  • 49 Генчо

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Наблюдател":

    А това, което най-ефикасно го предава е тълпа хора!
  • 50 Мартин

    1 0 Отговор
    Да не се безпокоят възрастните хора! Още преди години един псевдо-еколог и човек от "зелената" мафия - Тома Белев успя да съсипе Природен парк "Витоша" и сега горе освен счупени пейки и чист въздух нищо друго няма!
  • 51 Пенсионер

    0 1 Отговор
    Стига остроумничихте малки мушмороци,жалки наркоманчета неходили казарма
  • 52 Николенко 🇺🇦

    1 1 Отговор
    Пускайте навън берем да си облекчим социалната система .
  • 53 Иванов

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "CoviD 20":

    Верно мислите ,че бабички са го писали това?Има си хора за всичко ,да не обяснявам кой пише тук .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове