Last news in Fakti

27 Април, 2020 19:20 2 093 32

Борисов: "Левски" ще го бъде!

  • бойко борисов-
  • левски-
  • футбол

Това, че футболът ни липсва, не значи, че нещо ще се промени, каза министър-председателят

Борисов: "Левски" ще го бъде! - 1
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят на България Бойко Борисов прогнозира, че футболният "Левски" ще се пребори с финансовата криза, която го връхлетя, след като бяха приети промените в Закона за хазарта, които засегнаха основния му спонсор.

В ефира на "Дарик" той изрази готовност да помогне на "сините" и припомни, че вече е дал идея - основният пакет акции да премине в ръцете на феновете.

"Трябва да се справим. Ще го бъде "Левски". Опитваме да помогнем на всички. "Левски" е клуб, който заслужава това", заяви той.

Борисов коментира и темата за завръщането на футбола по стадионите, като не се нае да посочи конкретна дата за това. Мачове у нас не се играят от 13 март, когато беше въведено извънредното положение заради пандемията от коронавирус.

"Това, че ни липсва не значи, че нещо ще се промени. Ген. Мутафчийски разказа какво се случи в Европа и това стигна и до България. Това, че не стои на неговото внимание, също е вярно. Неговата задача и на Щаба е да успяваме да държим България по нисък брой заразени и починали. Голяма част от хората считат това за правилно. В сферата на спорта се считат много неща. Политиците най-много обичат бъдеще време. Ето, сега слушам - в Италия ще разпуснат дадени мерки, но от 4 май. Имаше конферентна връзка между министрите на спорта в Европейския съюз. Олимпийският цикъл не е прекъсват. Друг е въпросът дали изобщо ще има Олимпиада. Ние сме подготвили план за възстановяване на спорта", заяви той и допълни:

"Всички състезатели и треньори ще бъдат тествани за наличие на коронавирус след падането на карантината. Ще има КПП-та, настаняването в базите ще е по единично. Ще има лекар, който да следи на състоянието на спортистите, ще има всичко необходимо за деизфенкция. Но това е в бъдеще време".

Борисов беше категоричен, че държавата ще подпомогне футболните клубове, ако това е нужно.

"Гледаме и какво се случва и в Европа. Всички говорят за бъдеще време. В Германия, в четвъртък ще си говорят за бъдещето! В бъдеще, разбира се, че ще направим всичко, за да помогнем на футболните клубовете. Но преди пандемията се осигуриха средства за два стадиона. Тези пари не са пипани, могат да си използват. Мутафчийски не се нуждае от оправдание. Или по някакъв начин, който да гарантира здравето на спортистите", заяви още Борисов.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Б.Х.

    50 1 Отговор
    А държавата ще я бъде ли

    Коментиран от #28

  • 3 Мутафчийски

    46 4 Отговор
    Не няма да го бъде
  • 4 И как ще стане това?

    37 6 Отговор
    Чичката ликвидира Левски защото завидя на Черепа. Същия Череп който застави да вземе отбора и да плаща по 30 милиона на година. Лакомията му ликвидира отбора, който и без това не вървеше. Сега шек да го бъде????? Да му имам акъла на тумбака който му идва доста късно или изобщо не идва!
  • 5 Конкурент

    33 6 Отговор
    Няма да се дава на частен клуб държавна помощ! Това не е Фибанк
  • 6 Боклуците от Левски

    41 8 Отговор
    Бандити, убийци и дилъри.
  • 7 ГРАД КОЗЛОХУЙ

    7 16 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАТ КУЗЛУДУИ":

    Боко каза да ти предам за тебе ще има само един голям Козлохуйски-кочан.
    Уахахахахахахааааааааа.😂😂😂😂
  • 8 Хаха

    23 14 Отговор
    Левски ще го има,това и децата го знаят.Само дано по-скоро ,шефа на редакция ,,хумор,сатира и забава"-ген.Майтапчийски се скрие някъде.
  • 9 ОТКАЧАЛНИК

    29 5 Отговор
    СЕГА КАТО ОТКРАДНАТ ПАРИТЕ ОТ ЕВРОПА ЩЕ СЪЩЕСТВУВА ЛЕСКИ
  • 10 Спрете да давате парите на народа

    28 2 Отговор
    За да правите безумно богати некви ритнитопковци дето са под опеката на службите за контрол над масите
  • 11 БЕНОВСКА ЛАПА

    20 3 Отговор
    БАЦУНЕ,БЕЗ БОЖКОВ..... ЛЕВСКИ Е ПЪТНИК,БОЖКОВ Е ЛИЧНОСТ И ФАКТОР С НЕВЕРОЯТЕН РЕСПЕКТ
  • 12 Активист на БКП

    23 3 Отговор
    На ,, Ботев,, и ,, Локомотив,, Пловдив даде 50 000 000 дай сега и на ФК,, Леффка Драгойчева-Лаффчис,,1992 г още 50 000 000,а съкратените по време на кризата ги пащай да теглят заеми!!!
  • 13 ЖОРО

    27 0 Отговор
    Б.Б.РЕШАВА НА СВОЯ ГЛАВА ДА ПОМАГА НА ЧАСТНА ФИРМА...НО НАЛИ И В ЛЕВСКИ СА МАРГИНАЛИ..ЗА МАРГИНАЛИТЕ НЯМА ПОМОЩИ ВИЕ ТАКА НАРЕДИХТЕ ГОСПОДИН ТИКВА..
  • 14 Венци Стефанов

    6 5 Отговор
    Долу левски само локомотив(сф) и БСП
  • 15 ВИ 57

    23 0 Отговор
    Важно е да се хвърли прах в очите на феновете.Той помни песните и пожеланията им под прозорците на МС. Той за това създаде през ноща НОЩ и извънредното положение. Иначе след две седмици беше пътник,
  • 16 Баце

    21 4 Отговор
    Като чуя името Левски от този. Или пък от някои псевдо футболист. И ми се повдига
  • 17 filo

    17 3 Отговор
    Левски ще го бъде, но в А окръжна.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Цако

    17 0 Отговор
    Тиквата, защо не си слага маската на носа? Трябва да бъде глобен.
  • 21 БРЦК

    19 0 Отговор
    Като гледам тия идиоти от снимката ме е срам че съм БЪЛГАРИН ТИЯ КОИТО СА СЪВЕТНИЦИ НА СУВЕРЕНА / БЪЛГАСКЯ НАРОД/ .КАТО ВИЖДАМ КОЛКО НАГЛОСТ ЛИЦЕМЕРИЕ НАСИЛИЕ И ПРОСТОТИЯ ИМА В ТЯХ СЕ УЖАСЯВАМ ОТЧАЙВАМ СЕ И КАТО ВИЖДАМ КОЛКО МНОГО ХОРА ИСКАТ ДА СА КАТО НЕГО И МУ ЗАВИЖДАТ БОЖЕ ПРОСТИ ГИ ТЕ НЕ ЗНАЯТ КАКВО ПРАВЯТ
  • 22 Ventura

    11 0 Отговор
    Да де, те и Ботев Пловдив, Локо пловдив, и коректорси фирми, и хотелите по морето ще ги бъде, ама обикновенните овчици в коя сметка ги слагаш? Сигурно в чувалите за трупове!
  • 23 Възмутен

    12 1 Отговор
    То е ясно, ще кажеш на Горанов да не ги закача за задълженията към НАП, ще натиснеш няколко големи строителни фирми / както за прословутия сектор А/ да дарят по няколко милиона срещу държавни поръчки,/ то затова един километър магистрала излиза златен/, ще накараш Гешев да вземе акциите от Божков срещу задълженията му, и Левски е спасен. После Павката Колев започва да ни убеждава, че феновете спасили любимия си тим. Жалка работа.
  • 24 РЕАЛИСТ

    3 5 Отговор
    Бойко, помня те какъв голям левскар беше едно време. Как така си остави любимия отбор да стигне дотам? Англичаните имат един девиз: Всичко може да предадеш , но не и отбора си.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Държавническо

    5 0 Отговор
    Е да се помага на работодатели , най-вече дребни и средни, които ти пълнат бюджета, Борисов , а не на източвачи.,. Но ти си знаеш, че е за главата ти! Ум умива, ум робува, ум патки пасе. Пуяци също!
  • 27 Гражданин

    2 0 Отговор
    Иво Тонев или Спас Русев ще се връщата ня Герена?
  • 28 БРЦК

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Б.Х.":

    А държава няма да я б ъ д е
    БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ
    е
  • 29 боце и той ли с кърпени чорапи като тошо

    2 0 Отговор
    Милиардера прошляк. Дигнете му на тоя заплатата , че нема пари да се облече като хората.
  • 30 Антони

    3 0 Отговор
    Интересно премиерът какво може да си купи с натрупаните пари. Като цяло май нищо стойностно. В един филм се казваше, че има харчещи пари, а не притежатели на пари.
  • 31 Гост

    5 0 Отговор
    Остави ФК Левски да си извърви пътя на изчистването, така или иначе го съсипа. Почни да мислиш за хората, които останаха без работа и без доходи, не по тяхна вина. Виждал ли си на какво е способен човек, който няма с какво да нахрани децата си? По добре да не видиш. Стига обикаля с джипката, влез в реалността.
  • 32 ПЕЕВ

    0 1 Отговор
    САМО ЛЕВСКИ ,БРАВО НА БОРИСОВ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове