Last news in Fakti

25 Май, 2020 12:29 5 733 26

Емил Панчев: Давността на фиша няма да изтича след връчване

  • сба-
  • емил панчев-
  • фиш-
  • акт-
  • пътни нарушения-
  • войната на пътя

Предложението е от акт и наказателно постановление да остане само фиш, като съдебната инстанция, която може да го обжалва, ще бъде запазена

Емил Панчев: Давността на фиша няма да изтича след връчване - 1
Снимка: БГНЕС

Давността на фиша няма да изтича след връчване. Това каза Емил Панчев, председател на Съюза на българските автомобилисти (СБА), пред "Нова телевизия". Той обясни, че голяма част от нарушителите се укриват, а наказателните постановления не могат да им бъдат връчени. Панчев добави, че едно от възможните решения е да се пишат само фишове, като по този начин да отпадне използването на всички други актове.

"Идеята е фишът да се казва: "фиш за административни наказания и административни санкции", за да може да отпаднат наказателните постановления", посочи той.

Панчев допълни, че при нарушения при паркиране фишът ще се залепва на стъклото. Той уточни, че фишовете ще се качват и в електронен вариант.

„Tова е проект, който се чакаше отдавна. Известно е, че в нашата страна много от нарушителите се укриват, наказателните постановления не могат да бъдат връчени и отпадат по давност. По информация на вътрешния министър от 2016 г. до април тази година не са събрани 109 млн. лева", коментира Панчев.

Той обясни, че предложението е от акт и наказателно постановление да остане само фиш, като съдебната инстанция, която може да го обжалва, ще бъде запазена. „През последните месеци се повиши събираемостта на връчените фишове, като тя достига до 85%. Тези, които не са връчени, се препращат към НАП след определен период от време.

„Ако сте извършили нарушение, се издава фиш на човека, който кара колата. Ако глобата е за неправилно паркиране, се лепи стикер на стъклото на автомобила, като при служителя на реда също остава копие. Всички наказателни постановления ще бъдат качвани и в интернет. Ако се регистрирате с имейл, всеки път когато имате глоба, ще я получавате веднага“, каза още Панчев.

Друга идея е всяко наказание да бъде точно упоменато. „Размерът на глобите да е фиксиран, а не от – до", поясни Панчев.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха

    40 5 Отговор
    Замерете го с КАМЪНИ ТОЯ!!!!
  • 2 Fate

    29 11 Отговор
    Размерът на глобата трябва да е процент от доходите

    Коментиран от #3, #4, #7

  • 3 Греда

    24 6 Отговор

    До коментар #2 от "Fate":

    Това ще бъде изключително изгодно най-вече за всички "сиви" - "безработни" и / или на социални помощи управляващи МПС на стойност 40-50.. хил.лева, "бизнесмени" които не са декларирали печалба, келеши на издръжка на мама и тати, но нямащи декларирани доходи и / или водещи се безработни, 99% от тъмно зелените ни сънародници и т.н.
  • 4 да бе да

    17 5 Отговор

    До коментар #2 от "Fate":

    Да, бе, от сивата икономика. Тогава на индо-българите ще трябва да им дават, а не да им вземат. Те всички имат доходи на ръка и разни детски, телкове, помощи, как ще им ги вземеш. Сакън.
  • 5 Шофер

    24 4 Отговор
    Г-н Панчев, защо вместо да се чудите как да ощавите водачите, не се концентрирате върху изправността на автомобилите и фиктивните прегледи, които се извършват и във вашите пунктове?
  • 6 Брах ви лайката гербаджийска

    16 0 Отговор
    А парите който не се събират от агрнция мит ици кога ще се събират?
  • 7 И така

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Fate":

    Всичкото ромей ща им бъдат глобите максимум по 2лв. Булгаропитека много мрази богатите.
  • 8 защо

    13 0 Отговор
    а давноста на фиша от еврофутбол и печалбите от картончетата - един приятел спечели и не си взима парите - нали има запорирани сметки които гарантират печалбите - а маи откраднахте парите
  • 9 Стрелата 1

    9 4 Отговор
    Така така само Герб.
  • 10 защо

    15 4 Отговор
    гербераски бирници - народа го щавите до стотинка
    - дори ток парно дето трябваше да намалите - сега гледам сте ги вдигнали
  • 11 защо

    10 3 Отговор
    герберската шаика е за уличните лапи и по затворите
  • 12 Стоян

    13 2 Отговор
    Всякакви идиоти се упражняват по правни теми и затова стигнахме до тук.
  • 13 защо

    10 1 Отговор
    тикви черепи маргини паши маджовси индиански вождове и др инианци костови прокопиевци - куп хубавци
  • 14 Оня с големия

    10 2 Отговор
    Значи така,виновен не виновен фишче оди се жалвай после на арменския поп.
  • 15 Катаджия

    13 1 Отговор
    Персонална отговорност на длъжностното лице - кога?
  • 16 Винету

    2 2 Отговор
    Крайно време беше!
  • 17 оня с коня

    4 1 Отговор
    Да каже Умният човек от снимката:ЗАЩО правилото ако глобите по Фиш се платят в 14 дневен срок и се намаляват с 30% ВАЖИ САМО за Фишове са Превишена скорост установени от Радарите/Триногите/?Бях "удостоен" преди 15 дни с чисто нов Комплект АКТ И ФИШ/Акта зе без колан,Фиша- за без Техн. преглед/,които ми бяха съставени не ОТ КАТ,А ОТ "ОХРАНИТЕЛНА ПОЛИЦИЯ".Фишовете им са доста различни от Катаджийските и в тях се приканва Нарушителя да плати в 7-дневен срок в Изи Пей.Така и разбрах на Гишето за плащане,че няма 30% отстъпка,след което в Районното управление ми потвърдиха че няма Отстъпка за подобни нарушения.

    Коментиран от #24

  • 18 Чики-Рики

    2 1 Отговор
    А по една ,,бибитка,, на нарушителите , няма ли да направите, така и така сте решили да ги галите!?
  • 19 Driving pleasure

    6 1 Отговор
    Тоя дърт бастун ме кара да съжалявам, че съм член на СБА и му плащам заплатата!

    Понеже малоумната държава не можела да си събере глобите аз видиш ли трябвало да проверявам всеки ден дали някой не ми е залепил гвърчащо листче на колата, да моля комшиите да гледат дали някой не ми е лепнал листче на входната врата като ида на почивка и т.н. !

    Тая кретенясала паплач мисли само за глоби! А кога ще видим глоби за собствениците на пътя? За кметов АПИ министри и т.н?!!! Писна ми да съм им касичка на всички п***аси в тая кочина!
  • 20 и глобите ли ще са вечни?

    5 0 Отговор
    На тоя някои да му каже че само пенсията е вечна, глобите не са!
  • 21 Незаконни

    3 0 Отговор
    Това ще бъде незаконно,както и глобите .Няма съдебна тежест.Всичко,което не е връчено от съдебна власт е незаконно и противоконституционно.Както и ЧСИ.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 волен сидеров

    4 1 Отговор
    ДА СЕ ЗАКРИЕ КАТ - ЗА КОРУПЦИЯ,ЗА ЗАЯЖДАНЕ,ЗА ПЪЛНЕНЕ НА ХАЗНА ЧРЕЗ ХРАНИЛКИ
  • 24 233

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "оня с коня":

    Не може да бъде ,не им ли показа членската книжка на ГЕРБ?! Щеше да минеш по тъча!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Реалистка

    0 0 Отговор
    Проблемът е, че болшинството от фишовете и актовете за превишена скорост идват от малоумно поставени знаци или дори знаци, които не се виждат добре. Примерно на магистрала е абсурдно да има ограничение от 90км/час, когато няма ремонт. КАТ измислят всякакви неадекватни ограничения, с единствената цел да се правят нарушения, за да може да се пълни бюджета им.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове