1 Юни, 2020 13:29 4 189 34

Куче нахапа дете по главата, съсед го спаси

  • куче-
  • нахапано дете

За бездомните кучета във Велики Преслав се грижи сдружение с приют. В него в момента има 125 животни

Куче нахапа дете по главата, съсед го спаси - 1
Снимка: Shutterstock

Съсед спаси 6-годишно дете от куче на улицата. Случката се развива във Велики Преслав. Детето е с наранявания по главата, а за случая е сезирана както полицията, така и общината, откъдето признават, че има увеличаване на популацията на животните, но смятат, че вина имат и недобросъвестни стопани.

„Чух детски плач и видях, че кучето е върху детето. Ударих животното и успях да спася детето”, разказа в ефира на Нова телевизия Ибрахим Хасан.

Идват и други съседи. Взимат момчето и го карат в болница. Обаждат се и на бащата. Раната на главата му е обработена, за щастие няма по-сериозни наранявания. Въпреки това – вече изпитва страх от животните.

Според бащата броят на уличните кучета се увеличава и те започват да представляват опасност.

„Община Велики Преслав не се различава по нищо от другите градове на територията на България. Навсякъде констатираме проблеми, свързани с бездомните кучета. Проблем, който е не само на общинските власти”, каза кметът на града Янко Йорданов.

За бездомните кучета във Велики Преслав се грижи сдружение с приют. В него в момента има 125 животни, други 30 са кастрирани и върнати на улицата.

„Факт е, че миналата година много кучета изчезнаха от града и на тяхно място дойдоха много повече. Може би са домашни, заяви Иванка Димова от кучешкия приют в града.

Според нея кучетата, които се кастрират в приюта и покажат, че са социални, се връщат на улицата, защото не са опасни.

Извършва се проверка, за да се установи дали става дума за улично куче или за животно на недобросъвестен стопанин.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    32 4 Отговор
    Никъде в Европа, няма бездомни кучета, като в България. От 10 години сме в ЕС и все още управляващите не налагат европейско законодателство. Кучета и каруци..

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Добре де

    19 17 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    Антифриз и хляб няма ли? Тези от града да се организират и да доведат 5 семейства от Виетнам, работата ще си седне на мястото!

    Коментиран от #5

  • 3 боли ме

    15 4 Отговор
    то има повече кучета отколкото хора

    Коментиран от #31

  • 4 Изгъзици от Цигаристан

    15 6 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    Бездомните айде - има ги ами НАДОМНИТЕ - ПОЧТИ ВСЯКО 2ро куче в Овча Купел е Питбул, Ако имате куче и искате да го разхождате то трябва да се съобразявате и при всяко разминаване с "питбулче" да викате кучето да го връзвате да не би да попадне в устата на "зверчето" . ОТДЕЛЕН ВЪПРОС Е ЧЕ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ПИТБУЛА ХОДЯТ КАТО ТАЛЪСЪМИ, РЯДКО МОГАТ ДА ТО ПУСНАТ И 10г ГО ВОДЯТ КАТО КАТОРЖНИЦИ
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Перо

    8 14 Отговор
    Три вида антифриз съм слагал само лежи като болно прасе и му няма нищо на помяра

    Коментиран от #10, #12

  • 8 Милото кучeнце, как ли е?

    10 10 Отговор
    Толкива гадни деца се нацвъкаха, че уличните ма(((тии не могат да си хапят на воля!!! Веднага кучелюбите да направят протест, детето да се затвори, а милито жиеотинче да бъде хранено с пари от бюджета на обшината! Честно, обиколиш съм света но никъде не съм виждал бездомни мас(((тии да се разхождат по улици и площади!! Като има много от тях, червен антифриз с хлебче и за една седмица ще е чисто!!!

    Коментиран от #16

  • 9 Киро

    4 10 Отговор
    Вносен червен антифриз върши работа.
  • 10 Калогера

    6 11 Отговор

    До коментар #7 от "Перо":

    Господа връща - днес ти ръсиш утре в твоята паница антифриза

    Коментиран от #24

  • 11 Джудже

    12 5 Отговор
    Пак ще започва война срещу кучетата! Все едно че кучетата са виновни за всичките неуредици в държавата, а не ние хората. Много интересно и в Гърция има бездомни и домашни кучета, но за такива проблеми не съм чувал!

    Коментиран от #17

  • 12 Кучето

    6 3 Отговор

    До коментар #7 от "Перо":

    Изглежда и тебе са те хапали по главата като малък!
  • 13 Гост

    7 1 Отговор
    Прост народ слаба държава!!!!!!!!!!
  • 14 Хммм

    3 2 Отговор
    А къде са били родителите на детето, с каруцата на бели сигурно ?!
  • 15 Абсурдистанска реалност

    2 0 Отговор
    След 30 години доказателства ето и cv-то на чалгария:
    Бананова република от 303-ия свят обитавана от народ абсолютно неспособен да се управлява сам.
  • 16 Недей да се бъзикаш така!

    10 0 Отговор

    До коментар #8 от "Милото кучeнце, как ли е?":

    Днес видях голяма немска овчарка съвсем самичък да рови от контейнера. После си продължи из улиците. Без каишка, без намордник, без никаква индикация, че изобщо има собственик. Говорим за куче, което в целият свят издирват и плащат за него, за да го обучават полицаите да открива наркотици и други вещества. Извинявай, ала на родителите на това детенце, за което си се разциврил, крайно време е да се търси отговорност за пуснатите кучета. Защото те не падат от небето, не и породистите, а хората много взеха да прекаляват с това пускане на кучетата си в съседни градове. Наказания трябва! Явно доста сериозни. А ти отвличаш вниманието и не помагаш! Освен ако не си политик и да водиш политика всички около теб да се скарваме и да ти вършим работата, пък ти да си крадеш евросредства.
  • 17 Тук в бг-то

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Джудже":

    съм ги виждал богаташетата как нарочно ги озлобяват и тероризирват. Целта е да се избиваме тука по улиците и да не мислим, как се спукват да крадат държавата. Вашите политици това не могат да се сетят.

    Коментиран от #22, #26

  • 18 Наблюдател

    3 5 Отговор
    В България кучетата са по-важни от децата за това последните и толкова ги има! Глутница кучета може да се види дори пред НДК!!!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 гост

    2 6 Отговор
    Всички кучета да се умъртвят както се случи 1962-63г. Така ще има тишина и липса на кучешки произведения.

    Коментиран от #23

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Кра(д)ли(в) Марко

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    Та политиците ни специално да внесат пак, както правят и с боклука
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Джудже

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "Тук в бг-то":

    Да, тук хората сме озлобени, което се отразява и на животните. Сам виждаш, че някои от коментиращите призовават да се избият кучетата и съм сигурен, че такива индивиди като видят бездомно животно го наритат и после обясняват, че кучетата са злобни. Съгласен съм, че собственици на животни трябва да носят отговорност (дори и съдебна) за действията на своите любимци, но за бездомните кучета отговорни трябва да са не само институциите, а и самите ние.
  • 27 ПЕНКО

    0 6 Отговор
    КОГАТО НИЕ / КОМУНЯГИТЕ / БЯХМЕ НА ВЛАСТ -НА ДВЕ ГОДИНИ В ЕДНА НОЩ - ЛОВНИТЕ ДРУЖИНКИ ИЗБИВАХА ВСИЧКИ КУЧЕТА БЕЗ СТОПАНИ И ДОКУМЕНТИ !!!!!!!!!!!
  • 28 балкански варварин

    1 1 Отговор
    тоя що не хакнал един кол у кратуната на кьопека да го осмърти!
  • 29 Йозеф

    2 2 Отговор
    Мастии ядат деца по улиците, а некви шушляци прилагат "кастрирай и върни". Това е гавра.
  • 30 Браво на шари

    1 2 Отговор
    Ухапал е бъдещ наркоман
  • 31 PlimP

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "боли ме":

    не си прав, обратното е и тм е проблемът, има човек, има проблем, няма човек, няма проблем, тия песове не са се появили от нищо
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове