Last news in Fakti

20 Юни, 2020 10:35 4 507 62

Кирил Добрев: Оставката на правителството е неизбежна

  • кирил добрев-
  • бсп

Имам само една фирма, подарявам останалите 39, заяви зам.-председателят на БСП

Кирил Добрев: Оставката на правителството е неизбежна - 1
Снимка: БГНЕС

“Живеем в динамични политически времена. Изтеклите записи и снимки са безпрецедентни, имам чувството, че сме в Сицилия 70-те години. Страхът от факта, че може да има служебен кабинет, вече не спасява премиера и ако в началото хората му прощаваха пропуските, то днес оставката е неизбежна”. Това заяви в интервю за Бтв зам.-председателят на БСП Кирил Добрев. Според него оставката в този момент е единственото, което може да спаси имиджа на страната.

Той добави, че левицата винаги е готова за избори.

“Вътрешно партийните търкания се решават за миг в момента, в който имаме ясно определена цел и стартира изборният процес. Не ме притеснява кондицията на БСП в момента, в който стартира изборната кампания. Тогава всички започваме да работим заедно”, подчерта Добрев.

Зам.-председателят на левицата заяви, че винаги е подкрепял вътрешния избор, но като състезание на кандидати от един отбор.

”Идеята е този отбор не просто да убеждава членовете на БСП - кой от тях да бъде избран, а да убеждава обществото, че ние можем да бъдем по-добри от ГЕРБ”, каза още той. На въпрос, ще се кандидатира ли за председател, Добрев отговори, че има такава готовност. “Мога да консолидирам и да обединя партията, да използвам потенциала ѝ и да спечелим следващите избори”, добави той. Добрев обясни, че разминаването му с Нинова не е в целта, а в пътя за постигането ѝ и посочи, че не приема подхода на сегашния председател да воюва еднакво яростно както с ГЕРБ, така и с членове на БСП.

“Аз съм дълбоко партиен човек. Член съм на партията от 1997 година, бил съм част от основна партийна организация, след това общински съветник в Гоце Делчев, народен представител, член на НС - извървял съм целия си партиен път”, обясни Добрев. По думите му БСП е жив организъм, който има нужда от отношение, да се знае всеки един проблем на всяко ниво от партията. Другото, с което зам.-председателят не е съгласен във водената днес политика, е, че БСП е залитнала в посока на деструктивна и агресивна партия и се доближава до стила на “Атака”.

По думите му БСП постоянно е в битка - когато не се бори с ГЕРБ, се търсят врагове с партиен билет. “За мен е важно да успокоя партията, да я обединя, да дадем кауза на обществото и всички недоволни, които с всеки ден стават повече и повече, да изберат БСП, а не някой друг политически проект. Другият път е да продължим да се караме, да се бием непрекъснато, което ни пречи да сме онзи предвидим партньор, който хората искат да изберат”, каза още Добрев.

На въпрос, има ли 40 фирми, Кирил Добрев отговори, че работи от 19-годишен.

“През целия си път нямам един ден държавна служба. Никой не ме е назначавал за нещо, бил съм пазач, бил съм докер на централна гара, правил съм пици, имал съм собствен бизнес, бил съм и депутат. През целия си път съм разпределял лични и кредитни средсва. Атакуват ме тези другари, които цял живот са били на държавна работа и с подписа си са разпределяли държавни средства и държавно имущество”, обясни Добрев. Той бе категоричен, че през 30-те години преход не е натежал на БСП дори с една стотинка.

“Обратно, хората знаят какво съм правил за партията. Оформянето ми като някакъв тъмен субект не ме изненадва. Готов съм да подаря на този, който твърди, че имам 40 фирми, 39 от тях, заедно с всички измислени обществени поръчки, които уж съм взимал”, каза още Добрев. Той подчерта, че има само една фирма, която се занимава с проектиране и производство на електрическа енергия, като това е и неговата специалност по образование - хидрогеолог.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    34 61 Отговор
    Какво стана с корумпираното президентство и бившите шапкари които са го окупирали и подпират летеца.

    Коментиран от #6

  • 2 ърли

    67 16 Отговор
    ти ли ще идваш на власт бре паразит..айде да видим как ще стане точно ??..ей тоя път вече ще съборим парламента
  • 3 Иван

    61 4 Отговор
    Тая червена гнида одавна трябваше да е в затвора. Да благодари на баща си, лека му пръст и на Първанов.
  • 4 тулопинЮ Магистралския

    6 11 Отговор
    Те верно от ЕС отложиха бюджета, ся смятат ония министри с колко да отежат бюбитъка ма направо с 300
  • 5 Сърп и чук

    31 8 Отговор
    Тоя и той срещу Нинова! Също като вас и Гербов!
  • 6 ко да става

    11 13 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    Дрона е занесъл неколко пачки при шкафчето
  • 7 А, не

    41 21 Отговор
    Ако ще ми идвате вие, по добре да продължим с Борисов. Вие тази власт я взехте наистина за бащиния. В щафета ли си предавате властта. Как не видяхме един горе, без да е свързан с БКП или ДС
  • 8 да де

    42 6 Отговор
    Хе-хе най-добре е хората с червените куфарчета да си траят, че и те са се овъртели в акото до ушите.
  • 9 Бесен язовец

    40 8 Отговор
    И ти ли се каниш да замести правителството. Лелее Боже прибери си вересийте.
  • 10 Васил Левски

    27 24 Отговор
    Цялата паплач от ГерП,троли в мрежата.Това няма да ви помогне,баце е пътник...Към централния софийски пандиз.
  • 11 А БЕ

    27 21 Отговор
    ПЪРВО ПОМИСЛИ ВЪРХУ ИМПИЙЧМЪНТ, ЧЕ МНОГО МУ СЕ СЪБРА , И Е НУЖНО ЧЕСТ И МОРАЛ, НО КЪДЕ У КОМУНИСТ ПОДОБНИ НЕЩА ОТ ВЪЗПИТАНИЕТО ?!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ББ ТУЛУП

    22 21 Отговор
    Абе ББ още ли е на власт а не в затвора????? За един приятел питам
  • 14 Киро земи са обръсни

    23 6 Отговор
    Ква е тая мания да се показват по медиите небръснати не знам.

    Коментиран от #55

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Червен Кирчо

    30 8 Отговор
    Ще си останете само с мераците мойто момче а и за много от вас ще има възмездие за опоскването и разкостването на държавата
  • 17 пройчо

    19 4 Отговор
    Герговче ли стана , кириле ?
  • 18 експерт

    25 3 Отговор
    КИРЕТО ПЕРАЛНЯТА ПЕРЕ ПАРИ БЕЗ НАКИСВАНЕ
  • 19 1234578

    31 1 Отговор
    Кирил Добрев-Лицемеров, по-горе пише, че е бил общински съветник в Гоце Делчев, после народен представител. А по-долу казва, че нямал един ден държавна служба. Кое от двете е истина? Кави са тези две служби народен предстваител и общински съветник? В икономиката има много сектори, но всички могат да се сведат до два обществен/държавен/ и частен. Може би според Добрев двете служби общински съветник и народен представител са в частният сектор, а не в обществения. О извинявай Кирчо бях забравил, че за вас бесепарите всичко е частен сектор, политиката също. Киричо много бързаш да се бориш с Примиера, всичко трябва да е по реда си. Първо трябва да се сборите септември с кака ти Нинова. И ако победиш, чак тогава ще имаш право да се сбориш с бившият комунист батко ти Бойко Борисов. Кирчо, а ЕДИНСТВЕНАТА ти фирмата 4-РИ ВЕЦ-а ли има или само един? А освен ВЕЦ-те фотоволтаици има ли фирмата ти? А в хотелиерският бизнес на сестра ти участие имаш ли и какво е?

    Коментиран от #48

  • 20 Колега

    26 2 Отговор
    "Той подчерта, че има само една фирма, която се занимава с проектиране и производство на електрическа енергия, като това е и неговата специалност по образование - хидрогеолог". Не знаех, че хидрогеолозите се занимават с производство на електричество. Тоя е колега на Сокола.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Уаууу

    10 1 Отговор
    ПЪРВО ЧУЙ НЕЗАВИСИМАТА ВЪНШНА ЕКСПЕРТИЗА И ТОГАВА КАЖИ " ХОП!". ИНАЧЕ ОСТАВА ВКУС НА ИНСИНУАЦИИ.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 0 Отговор
    борба за кокала не ца народа а за кокала
  • 27 Оставката на жоро

    4 0 Отговор
    също е неизбежна
  • 28 1234578

    17 4 Отговор
    Кирчо не те ли е срам? Да живееш в София, кв. Драгалевци и да те назначават за общински съветник в Гоце Делчев. Редно е където живееш там да си общински съветник. Трябвало е БСП-то да те назначат за общински съветник в София, а не в Гоце Делчев.
  • 29 Presia

    8 7 Отговор
    До #2 Ти къде видя парламент, че ще го събаряш?От години е публичен дом и Боко също го определи като такъв.
  • 30 УЖАС И БЕЗУМИЕ

    7 7 Отговор
    ОСТАВКА НА БОЙКО ЗА ДА ДОЙДЕ ДОБРЕВ С ПЪЛНИТЕ ЧАНТИ
  • 31 Наблюдател

    7 1 Отговор
    Отивам да си пускам днес тото.... Не играя редовно, но просто ей така.... Та искам да попитам....... Каква е логиката тук..... Махаме билетите на Божков уж че хората търкали на празно и се впуска ли към хазарт... А в същото време тото пункта е пълен с билети и една жена си купи 5 различни билети.... Билети които се разиграва ха в националната лотария на Божков..... Мислите ли че тази жена ще спечели..... Значи отнемаме от един и даваме на друг..... И хората пак търкат билети..... Интересно нали..... 🤔🤔🤔

    Коментиран от #44, #60

  • 32 А бе

    10 2 Отговор
    Иска ви се,ама опонентите сте хептен зле в сравнение с Борисов! Ако трябва да кажете какво сте направили за България, ще е едно голямо мълчание..
  • 33 Кочо

    7 5 Отговор
    Добрев това е ясно,ама вие сменете нинова с Манолова да ви тръгне партията напред че загивате.
  • 34 ПАК ПРЕСТЪПНИЦИ

    14 5 Отговор
    КОРНЕЛА КИРЧО СТАНИШЕФ ГЕРГОВ ПИРИНСКИ - ТЕ ЛИ ИДВАТ ?
  • 35 Начо

    9 1 Отговор
    Котето се готви да ритне Корнелия и после да става министър председател.
  • 36 ърли

    10 1 Отговор
    виж сега тоя театър сме го гледали..бсп са номенклатурата герб са полицайте на бкп..всичките далавери със приватизаций заменки и прочее кражби станаха през тяхно време..не случайно лицето добрев и той произвежда електричество..от там бсп буквално измъкнаха милиарди..герб ги ненавиждам но бсп ги мразя смърно направо..ако си мислите че народа ще ви търпи безкрайно евтиното театро още много сте в голяма грешка
  • 37 Гост

    8 3 Отговор
    Иска им се на комунягите,но няма да ги огрее.За сега няма алтернатива и не виждам смисъл да се пулеят средства за избори.Даже ще е добре да променим и президентските избори.Защо да избираме президент като може да су сложим царя и да спестим тези разходи.
  • 38 Ти защо

    7 5 Отговор
    предаде Нинова?Не можеш да я заместиш.В момента няма по-добър лидер от Нинова в БСП.
  • 39 Даката

    11 3 Отговор
    Кирето е с 40 фирми цицащи от държавни и общински поръчки.Значи,ся,първо рита Корнелия,после става министър председател.Гениален план.
  • 40 гост

    11 0 Отговор
    кирчо оди се скри бе шушуминго
  • 41 Настев

    10 1 Отговор
    Време е Нинова да разчисти всички предатели.
  • 42 ДОБРЕ МИ Е

    7 2 Отговор
    КАК ДА СМЕНИМ БОЙКО КАТО СМЕ СИ СВИКНАЛИ С НЕГО , КИРЕТО КАТО ДОЙДЕ ТЕПЪРВА ЩЕ ТРЯБВА ДА НАВАКСВА ПЪК И ТРЯБВА ДА ГО ЗАДМИНЕ ПОНЕ ДВОЙНО С ОБИРИТЕ ............. АМИ НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА НЕГО , ОСТАВАМ СИ С МУТРАТА И ДАНО СЕ СДОБРЯТ С ЦЕЦО И ЧЕРЕПА ЗА ДА ИМ Е ПО - ЛЕСНО В РАБОТАТА С БРАНЕТО НА БАНКНОТИ И ЗЛАТО !
  • 43 КАРАЯНЧЕВА

    1 5 Отговор
    Бoйкo Бoриcoв
    Прeмиeрът кoмeнтирa прeд журнaлиcти ултимaтумa, кoйтo му пocтaви Нинoвa:
    Кaквa e тя, чe дa ми дaвa ултимaтум? Тя caмaтa ce cмeeшe. Aз миcлeх, чe тoвa гo глeдaх пo „Гocпoдaри нa eфирa“ или другo e билo? И журнaлиcтитe, и тя ce cмeeхaБoйкo Бoриcoв
    Прeмиeрът кoмeнтирa прeд журнaлиcти ултимaтумa, кoйтo му пocтaви Нинoвa:
    Кaквa e тя, чБoйкo Бoриcoв
    Прeмиeрът кoмeнтирa прeд журнaлиcти ултимaтумa, кoйтo му пocтaви Нинoвa:
    Кaквa e тя, чe дa ми дaвa ултимaтум? Тя caмaтa ce cмeeшe. Aз миcлeх, чe тoвa гo глeдaх пo „Гocпoдaри нa eфирa“ или другo e билo? И журнaлиcтитe, и тя ce cмeeхa кoгaтo гo гoвoрeшe тoвa. Aз миcлeх, чe e някaквa шeгa. Нa мeн жeнa нe ми e дaвaлa ултимaтум или aкo cи гo e пoзвoлилa, oтдaвнa нe e в живoтa ми."e дa ми дaвa ултимaтум? Тя caмaтa ce cмeeшe. Aз миcлeх, чe тoвa гo глeдaх пo „Гocпoдaри нa eфирa“ или другo e билo? И журнaлиcтитe, и тя ce cмeeхa кoгaтo гo гoвoрeшe тoвa. Aз миcлeх, чe e някaквa шeгa. Нa мeн жeнa нe ми e дaвaлa ултимaтум или aкo cи гo e пoзвoлилa, oтдaвнa нe e в живoтa ми." кoгaтo гo гoвoрeшe тoвa. Aз миcлeх, чe e някaквa шeгa. Нa мeн жeнa нe ми e дaвaлa ултимaтум или aкo cи гo e пoзвoлилa, oтдaвнa нe e в живoтa ми."
  • 44 стоян

    3 0 Отговор

    До коментар #31 от "Наблюдател":

    До 31 ком -Това е за удовлетворяване на страста на хазартнозависимите -като на алкохолиците не трябва изведнаж да се спира алкохола
  • 45 РАБОТНО МОМЧЕ

    11 0 Отговор
    КИРЕТО Е ЯК , СТРОЕН И КРАСИВ , ПРИЛИЧА НА РАЙБЕР С ТОЯ НОС АМА МОЖЕ ДА НОСИ ЧАНТИ С ПАРИ КОЕТО СИ Е ТЕЖЪК ФИЗИЧЕСКИ ТРУД
  • 46 СТАВА ЗА МУЛЕ

    7 0 Отговор
    ПРЕДИМСТВОТО НА ДОБРЕВ Е ЧЕ НОСИ НА ПИЕНЕ ПО РОДНИНСКА ЛИНИЯ , ДРУГОТО НЯМА ЗНАЧЕНИЕ
  • 47 Нищо не е 97;

    5 0 Отговор
    Някои са от много по- рано и по-добри !!!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 ПЕНКО

    5 1 Отговор
    ИЗЦРЪЦКАН ОТ БАЩА СИ И ЧРЕЗ БАЩА СИ БИЗНЕСМЕН -СОЦ-ЦИЦ !!! АМИ АКО И ТОЙ Е ПИАНДУРА И ПУШАЧ "КОМИН" КАТО БАЩА СИ ?????
  • 50 Шопо

    3 1 Отговор
    Коле Шестако беше читав мъж ,ама сино муе мутра и айдук.
  • 51 Курнелия

    10 1 Отговор
    Кире, и Черепа няма толкова пари че да докара вашата партия на власт, да не говорим че на следващия пленум ти може вече да си изритан.
  • 52 крушата и дървото

    6 1 Отговор
    Крушата не пада по-далече от корените на дървото. Какъвто предател беше баща му, същият е и този.
  • 53 Ок ок ок

    4 0 Отговор
    Оффф това БСП само пенсионери абе даите място ма младите хора аман от пенсионери да ни комамдват Добрев взема и пенсията и с Нинова на село. От вас амман кокала да вземетр малко ревизии да ви се направвт Кащи Манхатан и др мн а не вие сте честни достоини ужассс България се оправлява само от алчни валци бе млади учени хора няма ли в тая държава
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 карай да върви

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Киро земи са обръсни":

    то вече какво ли не видяхме и чухме по медиите. То не бяха кърджалийски п...., ..... с 200, за другите по - безобидни глупости да не говорим. С всичко свикнахме, но за съжаление и децата го гледат.
    Та едно брадясване да ни е проблема.
    Чалгаджийска държава и то от тая долнопробната чалга.
  • 56 Избирател

    3 1 Отговор
    А защо ти викат К"ирчо д"алаверата?
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Симо Митков

    3 0 Отговор
    Комунизмът е враг на човеството
  • 59 123

    0 0 Отговор
    една ама работи за 100
  • 60 Хамав си, братчето ми,

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Наблюдател":

    Та хич не няма. Кръстил си се Наблюдател? Бах! Тотото е истинската държавна лотария. И единствената законна. То е под шапката на Министерството на младежта и спорта. Кофтито е, че по време на една Ирена много неща бяха откраднати от тотото и вкарани като игри в частни компании. От своя страна и принципалът на тотото си позволи да приложи вредни практики от частната лотария, като въведе изплащане на джакпот за период от седем години.
  • 61 Делян

    1 0 Отговор
    Абе теб не те ли арестуваха веднъж и после потулиха нещата. Но има хора, които помнят за изцепките ти.
    И ще напомнят
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове