1 Юли, 2020 09:10 5 887 31

Млада жена фучи с 200 км/ч при ограничение от 90 на пътя Пловдив – Пазарджик

  • пътна полиция-
  • нарушения на пътя-
  • превишена скорост-
  • кат-
  • пазарджик

Нарушителката няма как да бъде глобена за превишена скорост, тъй като не е заснета с техническо средство на КАТ, а сама се е похвалила в интернет с видео

Млада жена фучи с 200 км/ч при ограничение от 90 на пътя Пловдив – Пазарджик - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Млада дама "лети" с рекордните 200 км/ч при ограничение 90. Момичето се е похвалило с постижението си в социалните мрежи, а от „Пътна полиция” са започнали проверка, научи "Нова телевизия".

С отпадането на всички ограничения за пътуване, които бяха временно въведени у нас заради коронавируса, от "Пътна полиция" отчитат рекорден ръст на фрапиращите нарушения за превишена скорост. Оттам дават пример на магистрала "Струма" до тунел, където ограничението е 80 км/час, луксозен автомобил е бил заснет с 240 км/ч.

При предходния случай младата жена натиска педала на газта до 201 км/ч и публикува видеото в социалните мрежи. От кадрите става ясно, че си позволява рекордно високата скорост на пътя Пловдив – Пазарджик, който отскоро е обновен. По сигнал на "Нова телевизия" от полицията в Пазарджик вече издирват нарушителката. На практика обаче дамата няма как да бъде глобена за превишена скорост.

„Единственият начин да бъде установено засичане на движение с превишена скорост е с техническите средства , които са на въоръжение в пътна полиция”, обясни Мирослав Стоянов от ОДМВР – Пазарджик.

„При въведено ограничение 50 км за населено място, водачите си позволяват да се движат с над 130 – 140 км/ч. Има случай на Околовръстното шосе в София, в който при ограничение 80 км/час шофьорът е със 163 км/ч. Шофьор е хванат със 170 км/час при ограничение 70 на бул. „Ботевградско шосе” в столицата, заяви пред телевизията инсп. Николай Крушарски от "Пътна полиция".

Санкционирането в тези случаи предстои. Когато нарушението е в населено място с над 50 км превишение, глобата започва от 650 лева, а на водачa се отнемат 12 контролни точки. Книжката се отнема за три месеца. Когато снимката е направена извън населено място, лишаване от право да се шофира няма.

През лятото остава завишен контролът с камерите на „Пътна полиция”, особено в населените места. А до края на годината се очаква по пътищата ни да се появят нови, по-модерни радари за засичане на превишена скорост.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз ли да Ви уча кво да и направите?

    16 5 Отговор
    Покарайте в някоя горичка 5-6 човека с "превишена скорост"! И ако повтори,значи и е харесало и ще търсим други начини да се от !учи
  • 2 Истински Българин

    13 3 Отговор
    Бръмчалка ха ха ха
  • 3 Манаф

    40 4 Отговор
    От Тиквун се учи, нъли той ги ръга с 200
  • 4 Ко речи марче ?

    46 0 Отговор
    Млада к'во ?
    То жени вече почти няма,а дамите изчезнаха като вид някъде началото на 90-те.
  • 5 Пак ли PR

    26 1 Отговор
    Пак ли авторке правиш реклама на изметта на чалгария?!!!
  • 6 Странно...

    20 4 Отговор
    ...а ако човек извърши друго престъпление, например убийство, и единственото доказателство е видеото, което сам е заснел, пак ли не може да бъде подведен под отговорност? Не се ли обезсмисля тогава малко или много думата/терминът "самопризнание"?

    Коментиран от #30

  • 7 Абсурдистанска реалност

    12 5 Отговор
    Какво ОЩЕ трябва да стане,колко още хора трябва да бъдат убити от комплексарите напомпани с рападжийска комплексарщина зад волана ? ДОКОГА ще се случват подобен род инциденти ? Българина винаги е имал проблеми със спазването на ред,обществени норми на поведение и винаги е демонстрирал,че е над установените правила. Това е факт и е част от бг.днк независимо кой го отрича. Всяко едно правителство чудесно осъзнава и знае това. Законите в абсурдистан трябва да бъдат напаснати към родната народопсихология и прилагането им да бъде в подобни случаи бързо,адекватно и безкомпромисно. И накрая ПАК стигаме до реалноста,такава каквато се е оформила благодарение на поредното ни правителство от доказани престъпници. Иначе претенциите на всички в бг.са до небесата и на думи по-велики от нас нЕма,но само ако се поогледа човек и може да 🤮 и вътрешностите.
  • 8 .........

    5 6 Отговор
    Еми като не си е купила японски таралясник, не пречи и с 250 да кара.
  • 9 Един

    21 3 Отговор
    Ами в любимата ви Америка, такива ги свалят от колата и моментално заминават в затвора, без да чакат дела, експертизи и адвокати. Тука полицаите снимат с камери и после пращат глоби, ама то се оказва, че 90-годишна баба е карала колата или че се води на някой бездомник и никой не плаща глоби. Пълна анархия!

    Коментиран от #26

  • 10 Актуална Антена

    14 0 Отговор
    Туй нащо КАТ от фейса не излиза. Мисирките също.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Актуална Антена

    7 1 Отговор
    Мисирки. Дайте некой кинопреглед от фейса на Толумбата.
  • 14 По действителен случай!

    8 1 Отговор
    Веднъж в Германия как си карах по аутобана с 180 с А6-та и оп един Немски бабушкер с Сузуки Суифт ме изпревари.

    Коментиран от #22

  • 15 qwerty

    7 0 Отговор
    В събота пътувах по магистралата до Пловдив и гледах стрелката да държи 138-142км/ч. Е все едно, че карах на задна скорост. Що народ ме изпревари и си личеше, че не караха със 150км/ч. Най-лошото от цялата работа е, че повечето раЦери бяха със стари дъргели от сорта на бмв 3, фв4, някоя w220ка и тем подобни - не, че моята е чисто нова. След това защо имало катастрофи с убити и ранени?
  • 16 Възмутен

    2 0 Отговор
    Демек, правете го, пък ако ви хванат :)
  • 17 С.С

    5 1 Отговор
    Ще призная родните катаджии,ако се самосезират,издирят и установят тази фенка на "Бързи и яростни". Но надали. Обаче наистина в равна Тракия и особено в района на Филибето се навъдиха млади рали-пилотки с разни бегачки. От времето ли е,от водата там или храната-наспорил ги Господ. Ще очаквам още и още случаи на нахакани и самоуверени момичета от този регион. Дано не претрепят невинни,че тогава...
  • 18 Тити Папазов

    7 1 Отговор
    Мен ме глобихте по потребителкси клипчета, че минавам на червено, спирам в тревни площи, а тази фукла не можете? :)
  • 19 БГ74

    6 1 Отговор
    Ето затова не заслужават хубава магистрала карат с над 200, а иначе се оплакват че има вълни по магистралите!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 666

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "По действителен случай!":

    Най-вероятно си е повтаряла:"Алес,алес" Иначе,как ти се беше почуствал,ако в Суифт-а имаше гримирана и наточена германска фрау?:)
  • 23 Овца

    3 0 Отговор
    Конфискация на автомобила и взимане на книжката до живот и се оправят нещата
  • 24 Зомби

    4 1 Отговор
    Чета и се смея на глупостите писани!

    Проблема е некачествените пътища, маркировка, знаци и липсата на контролни органи!

    Контролните органи тяхната бойна задача е да търсят да глобяват, а не да контролират и да извършват превенция!
  • 25 бмв

    1 2 Отговор
    ми явно е бързала жената какво толкова
  • 26 асад123

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "Един":

    Какви глупости говориш. Затова ли в Америка има Cannonball run, където почти всяка година някой подобрява рекорда (тази година е 25:55 със средна скорост 170 км/ч). В Америка лесно може да се измъкнеш от фиш за превишена.

    Коментиран от #28

  • 27 Чичо

    0 1 Отговор
    Аз, да се пофаля - тая работа от отдавна съм я измислил. Имам си специален спрей, с който пръскам номерата, преди да изляза на магистрала. Камерите си снимат, ама номерата излизат нечетими след туй. И си настъпвам бемвето колкото си искам. Тая схема работи безотказно вече над 5 години.
  • 28 Един

    6 1 Отговор

    До коментар #26 от "асад123":

    Не знам от къде ги измисли тия работи, явно гледаш много филми, ама аз съм живял в Атланта, държал съм шофьорски изпит там, знам правилата и съм виждал там как ги арестуват за превишена скорост, бясно потегляне на светофар и подобни нарушения. На магистралите карат с 55 мили в час ( към 90км/ч) и никой не смее да наруши, защото другите шофьори директно звънят на полицията и му съобщават номера.

    Коментиран от #31

  • 29 Пи пи

    2 0 Отговор
    ТЯ ДА ПОЛЕТИ КЪДЕТО ЗАСЛУЖАВА АМА ЩЕ УБИЕ НЯКОИ НЕВИНЕН
  • 30 Странно...

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Странно...":

    Между другото как е заснето видеото? От нея самата - с телефон/камера в едната ръка и волан в другата. Или от друг човек, докато тя е държала волана с две ръце?
  • 31 асад123

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Един":

    Ами напиши в google Cannonball run record и ще видиш. Даже в youtube има клип на човека, където разказва как го е постигнал (VinWiki се казва канала)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове