9 Юли, 2020 20:42 3 805 31

Превозвачи: Ще преместим камионите си в други европейски страни

  • пакет мобилност-
  • камиони-
  • превозвачи

Заради новите законови правила шофьорите на камиони ще са длъжни всеки месец да се прибират в България

Превозвачи: Ще преместим камионите си в други европейски страни - 1
Снимка: БГНЕС

Спорният пакет „Мобилност“ беше окончателно приет от Европейския парламент и вече е законодателен текст. 

С огромно мнозинство западноевропейският лагер отхвърли всички поправки, предложени от страните – противници на пакета, сред които и България. Източноевроейските страни са засегнати от задължението камионите и шофьорите да се връщат към държавата, в която са базирани, предаде БТВ. 

Независим доклад през септември трябва да посочи дали курсовете на празни камиони не противоречи на екологичните амбиции на Европа. България ще атакува спорните текстове пред съда, съобщиха от транспортното министерство. 

„Ще поискаме анулиране на част от разпоредбите и в момента тече подготовка. Останалите държави членки ще имат възможност да се присъединят към нашата позиция, за да бъдем по-ефективни във воденето на делото“, заяви министърът на транспорта Росен Желязков. 

Заради новите законови правила шофьорите на камиони ще са длъжни всеки месец да се прибират в България. А според Стефан това ще намали драстично заплатата му.  

Големите транспортни компании предупредиха, че ще изнесат част от бизнеса си от България. 

Ние ще пререгистрираме стотици камиони, няма да го направим само ние, ще го направят още доста компании, посочва управител на превозваческа фирма.

По думите му застраховки, данъци, всичко от един момент нататък, ще бъдат прехвърлени в другата част на Европа. 

България ще настоява до края на годината да стане ясно дали пакетът „Мобилност“ не противоречи на зелената сделка. 

„Снощи зелените, които пледират за Зелена сделка, за чиста икономика, гласуваха празни камиони да се прибират до страната по установяване, и да минават по 2-3 хиляди километра!", отбеляза и Йордан Арабаджиев, изпълнителен директор на Съюз на международните превозвачи.

Страната ни вече подготвя исковете си до съда на ЕС, а останалите ощетени държави ще могат да се присъединят към него.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ама

    57 13 Отговор
    там номерата ви няма да играят , другари грабливи !
  • 2 Хайде почвайте да ги местите фирмички

    66 7 Отговор
    и камиони, тъкмо ще можете да назначите немци французи за шофьори на 300€ осигуровки
  • 3 Румпелщилцхен

    38 6 Отговор
    И като се изнесе и този бизнес какво ще правят малоумниците от правителството? Тия са толкова неподготвени и неграмотни, че е чудо как още съществуваме.
  • 4 Перо

    30 6 Отговор
    Стига плакахте оревахте света да ве евем у тапанарите,не мое Сите да сте милионере,градските автобуси кой ще върти гевреко
  • 5 Давайте

    40 3 Отговор
    Да видя как го правите! И къде точно ще се преместите?

    Коментиран от #13

  • 6 Onq s angelkova

    42 1 Отговор
    Баце утре хвърля кърпата, а Желязко щял да съди ЕС. Абе Желязко, ти от утре си на борсата бе:)
  • 7 Хи хи хо

    49 5 Отговор
    Защо трябвало шофьорите да се прибират веднъж месечно в България, при семействата си. Вижте го нашия "бизнесмен". Шофьора цял месец ще спи като куче в кабинката, и после защо трябвало да се връща в България, а не продължавал с месеци да живее като скот в кабината. Искаме в ЕС, но искаме по ганьовски.
  • 8 Onq s angelkova

    38 6 Отговор
    Значи те като се преместят, ще се преместят и работниците им, ще плащат на работниците си по европейските стандарти, работниците и семействата им ще се установят в ЕС и ще заживеят като бели хора. И какъв е проблема?

    Коментиран от #10, #24

  • 9 Българин

    25 3 Отговор
    То и аз се преместих в ЕС и сега ми е екстра

    Коментиран от #22

  • 10 Шкумбата

    15 6 Отговор

    До коментар #8 от "Onq s angelkova":

    ТОЧНО! Значи по твоята логика всички трябва да се преместим? Ти чуваш ли се? Как ГЕРБ и БСП и ДПС ще управляват без народ който да бачка за техните кражби и субсидии?
  • 11 Калинка от Герб

    12 10 Отговор
    ЕС е една псевдо обединена еврапа от равноправни държави. Както в една държава има по равни от равните така и в този псевдо съюз. Основателите му са по равни от после присъединилите се в последствие. Нас ни имат само като консуматори на некачествената си продукция която не могат да предложат на собствения си пазар. Едно от правилата на този псевдо съюз е свободно движение на труд и капитал. А какво излиза капитала при тях а труда за аборигените от изтока само че всичката парса при тях. Един работник може да работи в тяхна фирма и да мизерства. Но не може да е от фирма от източните им васали. А НАШИТЕ СЕ НАПЪВАТ ДА НИ НАВЕЖДАТ ВАЛУТАТА ИМ КАТО С ЛЕКА РЪКА ЗАЧЕРКВАТ ЛЕВА НИ. НАЛИ УЖ СМЕ РАВНОПРАВЕН ЧЛЕН НА ТОЗИ ЕВРОГЕЙСКИ СЪЮЗ КОГА НАШИТЕ СА СЕ ПРОТИВОПОСТАВИЛИ И НЕ СА ИМ ЦЕЛУВАЛИ ГЪЗОВЕТЕ.
  • 12 ХАХАХАХАХАХ

    24 2 Отговор
    АМИ айде....Какво чакате? От утре се местете в западна Европа, че да ви скъсат алчните задници от данъци и такси.

    Коментиран от #15

  • 13 Румен

    14 1 Отговор

    До коментар #5 от "Давайте":

    На орлов мост в София при другите истински хора, които им искат оставката.Да си отиват с лъжливите обещания и терора.

    Коментиран от #18

  • 14 В.В.П.

    25 2 Отговор
    БГ ШОФЬОРИ ТРЪГВАТ НЕ НА КУРС,А НА РЕЙС,,,ПО 4,5,6,МЕСЕЦА...ТОВА Е ТОЛКОВА КРАСИВО ..НА ТРЕТАТА СЕДМИЦА НАКРАЯ КАМИОНА В БАЗАТА,,ШОФЕРЧЕТО У ДОМА...ОТ ТУЙ ПО ХУБАВО НЯМА...
  • 15 Шофьор

    18 0 Отговор

    До коментар #12 от "ХАХАХАХАХАХ":

    Алчните сте вие Гробаджийте.И ти си се наредил на баницата.Там се работи нормално и се получават пари, за достоен живот.Парите тук отиват при миропомазаните, които си плашат рушвети за Шкафчето.
  • 16 Казуар

    8 7 Отговор
    Да заминават за Евразия, там общественият строй е най прогресивен, путински.
  • 17 Azzz75

    12 0 Отговор
    Нека се регистрират в Германия и да го водят без дого или да му плащат само на курс. Заслужава ли българина да живее в кабината. А европееца да се прибира всяка вечер при сем си или най малкото всеки уекенд.
  • 18 Радко

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Румен":

    Точно така! Ходете вие, ние ще пазим тила по форумите и ще пишем! Кой за каквото е учил
  • 19 браво макрон

    20 2 Отговор
    Ха ха ха, "ще ги преместят в Европа", ама друг път! Нали само тук можете да пълните гушите с огромни печалби от дъмпинг, от мизерията на шофьорите и да купувате Бентлита, частни самолетчета и прочее екстри! Никъде не търпят подобни и затова сте тук и проглушихте ушите на Европа с воплите си, докато техните предприемачи работеха по правилата и се грижеха за хората си! Браво на Макрон, това е победа за шофьорите и шамар за експлоатиращите ги мутроолигарси !
  • 20 русенец

    19 0 Отговор
    Ще преместят дедовия ми! Колкото "бизнесмените" от производствената сфера си преместиха предприятията в Германия поради липса на хора .:)))) Като цяло тази директива е добър удар по мутрите от транспортния бранш.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Кнаус 485

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "Българин":

    Правилно, по добре до закриват тая скалана държава....
  • 23 123

    13 1 Отговор
    Всичко е свързано с нечестна конкуренция, не плащане на командировъчни,не плащане на пълни осигуровки, не плащане на минимална работна заплата в страните в които тези шофцори работят.Българските шофьори на товарни камиони са бели роби на Българските си господари, този пакт е срещу господарите им робовладелци не срещу шофьорите както го представят тук.
  • 24 Смях

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "Onq s angelkova":

    Дали ще им допадне заплата от €1200 в Испания? Напълно законна си е за там! По ниска може да получават в Полша, Словения, Чехия, Словакия, Италия и Португалия! Не че в Германия им гарантират много повече, ако нямат достатъчно работни часове! При 180 часа месечно, ще вземат €1800 бруто, а нето ще е 1400! Кандидат милионери 🤣🤣🤣
  • 25 Asdfg

    5 1 Отговор
    Тия ореваха орталъка!
  • 26 Тираджия

    3 0 Отговор
    И така трябва! Камиона да се прибере за да му се направи инспекция профилактика да се отстранят всички повреди и т.н. Не може да се държим безотговорно, така и така повечето камиони са втора ръка!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ДОБРЕ СМЕ И БЕЗ ВАС

    3 0 Отговор
    НЕ НИ ТРЯБВАТ ВАШТЕ КАМИОНИ , ВИЕ СТЕ АЛЧНИ ПРЕДАТЕЛИ
  • 29 ВЪН

    4 0 Отговор
    КОГО ПЛАШИТЕ БЕ , ЗАРИНАХТЕ БЪЛГАРИЯ С ОТПАДЪЦИ
  • 30 МОЛЯ

    3 0 Отговор
    ПРАВЕТЕ РАЗЛИКА МЕЖДУ ПРЕВОЗВАЧИ И ШОФЬОРИ
  • 31 незнайко

    0 2 Отговор
    ЕС си показа ЗЪБИТЕ !!! Колониалистите не са се променили !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове