Last news in Fakti

21 Юли, 2020 18:20 10 199 27

Закриват училище в Плевен, няма ученици

  • плевен-
  • училище-
  • образование-
  • оу

През изминалата учебна година в основно училище "Никола Й. Вапцаров" са обучавани 75 ученици, като всички паралелки са били маломерни

Закриват училище в Плевен, няма ученици - 1
Снимка: ОУ Никола Вапцаров

В Плевен се обсъжда закриването на основно училище "Никола Й. Вапцаров" заради недостиг на ученици, предаде БНР. Досега Общината е осигурила допълнително финансиране на учебното заведение в размер над 70 хиляди лева.

През изминалата учебна година в основно училище "Никола Й. Вапцаров" са обучавани 75 ученици, като всички паралелки са били маломерни. Към момента се очертава от есента да учат само 45 деца, а издръжката да бъде недостатъчна за покриване на разходите през новата бюджетна година.

Директорът на училището е посочил, че имат над 70 хиляди лева просрочени задължения - към "Местни данъци и такси" ,"Топлофикация" и НАП . Училището има и предписания от задължителен характер за ремонт на санитарни възли, материално-техническата база.

Ако съветниците този път гласуват за закриване на училището, финансовите задължения ще бъдат поети от Общината, а учениците ще посещават близки учебни заведени. За освободената база ще бъде осигурена охрана.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3121

    46 8 Отговор
    11г управление ГЕРБ #хубавое
  • 2 даскал Гей Билтс

    43 7 Отговор
    Баце мрази Плевен, понеже за 10г имаше един смешен кмет и в яда си ще закрие целия град.
  • 3 Boxer 3.0

    28 5 Отговор
    Резултатът от феминизма и имиграцията...

    Коментиран от #10

  • 4 Гост

    63 0 Отговор
    Тъжна новина за мен. Аз съм завършил това училище през 80-те години. Беше до 8-ми клас, по 4-ри 5 паралелки, по над 30 деца всяка една. Доста добри и взискателни преподаватели! Всички спомени от детството ми са свързани с това училищ! Докъде я докарахме!
  • 5 Аамет Азисовски

    13 37 Отговор
    Путин унищожи 2.5 милиона българи последните 30 години..

    Коментиран от #7

  • 6 Страничен

    35 0 Отговор
    И бразилците започнаха да бягат от Плевен!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 вбг

    33 1 Отговор
    Досега закриваха само селски училища и не го говореха по медиите. Учениците от селата ги изпращаха с автобуси в градските училища, за да не се закрият класове и училища в градовете. Така спасяваха положението. Но вече няма откъде да вземат ученици. Ще започнат да закриват училища и в други градове. И в други областни градове има училища с маломерни класове.
  • 9 Грейс

    32 6 Отговор
    Днес в Плевен ~средно голям град, утре и в други градове!" Благодарим" ти Боко за чуждестранните инвестиции, завод до завода и последните 22 милиарда заеми! Дали ще има кой да ги връща, а?

    Коментиран от #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 1234578

    14 2 Отговор
    Крайно време е да се седне и разумно да се състави план как оттук насетне да се развива България. План съставен и одобрен от мнозинството българи, а не от чужди васални партии като ГЕРБ, БСП и ДПС. Крайно време е да разберем, че няма как някаква "силна личност" като Тиквата или бесепарската Кокошка/Петел/ да ни измъкне сама от това блато.Без самите ние нищо да правим. Само с дружни услия може да стане.

    План:
    Как да се изплатят сегашните дългове на държавата и общините и за какво може и за каво не може да се взимат нови?
    Как да се препитават хората, дали да развиваме индустрии, които тровят околната среда и хората? Дали хората да продължават да бъдат работници/роби/?
    Как и къде да бъдем лекувани лекувани?
    Какви да са данъците, осигуровките, пенсите, заплатите на чинвоници, полиция, военни, президент, министир, депутати, кметове ... ?
  • 12 Пешо

    11 0 Отговор

    До коментар #9 от "Грейс":

    Баце заминава в хасиендата си или в Барса, само да прилапа още няколко милиарда, а вие каквото искате, това правете.Кьорав карти не играе.Тези около него погледнете и си направете сметка.Хотели, къщи по Люксембург, в Швейцария къщи и децата им учат за по 80 000 франка, долара на година.От къде извадиха тези пари?!От закуските.Мисли ли си някой, че Баце ще има по-малко от тях?
    Училища в България и деца......гено.ит.

    Коментиран от #15

  • 13 НАЛИ БГ Е 7млн

    9 1 Отговор
    уж 7млн пък ко стаа
  • 14 Васил

    15 2 Отговор
    Още един мандат на диктатора и ще има масови закривания на училища

    Коментиран от #19

  • 15 Грейс

    11 4 Отговор

    До коментар #12 от "Пешо":

    Ами Пешо ще казвам, че Боко гербера не е дал на внуците ми да учат в Лондон,защото с шайката изнесоха парите. ТЖ за 30г построи толкова, че още не могат да преватизират, този за 11 г няма да остави камък върху камък, поне магистралите да ремонтораме.

    Коментиран от #16

  • 16 опаааааааааа

    4 15 Отговор

    До коментар #15 от "Грейс":

    Знаеш ли ,как ТЖ построи толкова много? С милиция ,дето спукваше от бой и с лагерите -Ловеч, Белене.
    Българите винаги са били крадливи и само чатала на шията ги оправя.
    Сега ,ако ви направят такава полиция и ако за един политически виц изпращат в лагер,дето не е сигурно дали ще се върнеш - ти си първия дето ще ревне като вдовица за ... Ще има да виете за граждански права и за свобода.

    Коментиран от #20, #22

  • 17 цербер

    14 1 Отговор
    Нашите предци и просветители са основавали училища,сегашните управници ги закриват. Народ без образование и наука е обречен на изчезване!
  • 18 вбг

    10 0 Отговор
    Пък Янка Такева реве, че нямало учители. А то деца няма. Да видим колко учители ще останат безработни.
  • 19 габровец от варна

    9 1 Отговор

    До коментар #14 от "Васил":

    То да не има закриване на градове.
  • 20 Гешо

    5 2 Отговор

    До коментар #16 от "опаааааааааа":

    Някой ти е разказал, но не си разбрал точно какво е било.Нещо съчмата се е ускорила в главата ти.Твоят фаворит е също милиционер-пожарникар БКП.
  • 21 плевен

    13 2 Отговор
    Това училище си беше пътник отдавна. Първо учениците му намаляха защото на 300 метра откриха голямо, съвременно училище. Второ, решиха да запълнят дупката с цигани от съседните села. Караха ги и ги връщаха с автобуси. Условията за учене се изпариха и българите си отидоха. "Вапцаров" стана катун. В което и друго училище да отидат сега автобусите, историята ще се повтори. А преди "Вапцаров", по същия сценарии затвориха и разрушиха у-ще "Марин Дринов".
  • 22 Грейс

    11 4 Отговор

    До коментар #16 от "опаааааааааа":

    На колко си години бе, че говориш за лагери? Прочети кога са закрити и тогава пиши! Никой, никого не е спуквал от бой,а имаше ред и дисциплина. Колкото до лагвра в Белене да не мислиш, че са били само политически? Имах роднина, който е бил там поради лева ръка десен джоб той сам си го разказваше, ама като дойде 10 се писа репресиран, та му дадоха еднократна сума веднъж и пенсия като на активен борец срещу тоталитаризма. Тези приказки за бой ги при казвай нейде на маса.
  • 23 2121

    10 1 Отговор
    Преди западните ни "партньори" да ни ...оправят ,българите са 9 милиона през 1989-90.Вече 3 десетилетия вървиме упорито през червената към черната книга...
  • 24 7485

    7 0 Отговор
    Направете го чалготека и учениците ше се върнат
  • 25 незнайко

    3 0 Отговор
    Говорят за недостиг на детски градини а в същото време няма ученици за това училище !!! Това е резултата от управлението досега !!!
  • 26 Спаска Менкова

    0 0 Отговор
    Много съжалявам за това училище
    Учила съм там от пред училищна възраст до края на 8 клас
    Първо бях в Д паралелка ,а 7 и 8 клас бях в класът на Лили Иванова"големите цици" по музика
    Кабинетът беше на първия етаж в новата сграда
    Тъй като по стечение на обстоятелствата отдавна и аз съм извън пределите на Бг, моля съучениците ,които бяхме в класът на Другаря Страшников/да почива в мир/ и преди това с другарката Капка Кръстева да се открием
    Очаквам ви в групаОУ"Н.Й.Вапцаров"1-5Д клас
  • 27 Спаска Менкова

    0 0 Отговор
    Мили съученици от всички страни
    Чакам ви
    След почти 30 години още помня някой имена ваши
    Антон,Албена Франкова,Ася,Боряна,Венета,Румен джаза,Пламен Бизона,Светослав,Малинка,Сашка,Габриела,Милен черния,Анатоли,...
    Дано се намерим Живи и здрави
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове