Last news in Fakti

14 Септември, 2020 06:20 6 601 25

Лъчезар Борисов: Изправени сме пред безпрецедентна криза

  • лъчезар борисов-
  • икономика-
  • министър-
  • криза

Прокуратурата разследва 11 сигнала за т.нар. "такса успех" в Министерството на икономиката

Лъчезар Борисов: Изправени сме пред безпрецедентна криза - 1
Снимка: БГНЕС

„За по-малко от два месеца сме внесли над 400 млн. лв. в икономиката”.

Това заяви в ефира на „Неделята на NOVA министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

„Относно помощта за малкия бизнес имаме подадени над 27 000 заявления, от тях над 19 000 са разгледани. Основният ресурс по тази процедура е над 100 млн. лв.”, поясни Борисов.

По думите му сме изправени пред безпрецедентна криза, която засяга глобалната икономика. Здравната криза преля в икономическа, тръгвайки от Азия. Това го прогнозирах отдавна при една от срещите ми с МВФ. На фона на това , което се случва страната се справя относително добре. България реализира спад през второто тримесечие, който е значим, но с 6,4 пункта сме по-добре от средното ниво на ЕС. Оставаме в топ 5 по най-нисък спад на БВП, най-ниска безработица и в топ 3 по финансова стабилност”, каза още министърът на икономиката.

„Такава безпрецедентна криза изисква скорост, публичност и прозрачност. Един голям напредък е мярката 60 на 40. Инвестициите, които са стигнали до икономиката по линия на тази мярка, са 185 млн. лв. Имаме сериозно ускоряване на изпълнение на мерките. Кризата кара и хората, и бизнеса да очакват да реагираме бързо. Започваме една геометрична прогресия на ускоряване на изпълнение на мерките”, каза още Борисов.

Относно сигналите за получаване на така наречената „такса успех” в Министерството на икономиката, той заяви следното: „Имаме 11 сигнала, които ще бъдат разследвани. Очакваме решенията на прокуратурата”.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Добре сте си

    12 1 Отговор
    ТАКА 🤔🧐👍
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Минчо

    70 3 Отговор
    БЪЛГАРИЯ УМИРА ТОВА Е ИСТИНАТА.ААА ТОЯ ГОВОРИ ГЛУПОСТИ КАКЪВ НАПРЕДАК ТО НЯМА ХОРА

    Коментиран от #6, #8, #11

  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    38 6 Отговор
    у нас герб ни съсипа
  • 6 ГЕРБ и ДПС са тук

    16 8 Отговор

    До коментар #4 от "Минчо":

    никой в ЕВРОПА не дава пари даром ,30% увеличение на заплатите че си от герб башка някоя комисионна ,някоя измама ,някое рекетче, някоя концесия, такива пари в Европа не дават да не са луди да емигрират . Само герб 👍🇧🇬
  • 7 chi

    23 4 Отговор
    ГЕРБ е персона нон грата за политическия живот в страната...
  • 8 ГЕРБ ще си внесем

    3 6 Отговор

    До коментар #4 от "Минчо":

    китайци 🙊 на който не му харесва Т2 🙉🙈
  • 9 Протестиращ

    6 4 Отговор
    Не разбирам!? Протестираме ли?!
    Или митингуваме?!Сега на 22.09.!
    Следващият,може би на Великден!?

    Коментиран от #17

  • 10 Икономика на идиотите

    16 1 Отговор
    Предната седмица имаше пак приказки от джипката и Лъчко кимаше одобрително на мислите на мусю Льо Премие.
    Мосю льо Премие съобщи, че има големи спадове в БВП на САЩ- 32%, за ЕС 20 даже 15%, а за света, цитирам бащицата " НЕТО" 10%.
    Та този Лъчко явно и той е мозък, щото не реагира на доктора по маркучите, който създаде нов показател за иследване на динамиката на БВП. - Вече има НЕТО спад на БВП, пък какъв ли ще е БРУТНИЯТ спад на БВП? А бе въобще НЕТО кризата е сериозна, а БРУТО трудно се вижда за обикновение зрител и потребител. - Какво знаете вие? - Нищо не знаете!

    Коментиран от #15

  • 11 Наблюдател

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "Минчо":

    То това е така от 80те години на миналия век.
  • 12 Добронамерен

    12 3 Отговор
    До триото!
    Хайде,че няма време!
    Вземете се в ръце!
    Хората искат действия а не
    Приказки и Разходки! ДОКОГА ?!
  • 13 Оставчо

    11 2 Отговор
    Стига тупкане на топката! Стига!!!
    Изнервихме се бе!
  • 14 Оставчо

    9 3 Отговор
    Стига тупкане на топката! Стига!!!
    Изнервихме се бе!
  • 15 Нетният спад не

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Икономика на идиотите":

    отчита ДДС-то, щото всичко сега е с ДДС, тоест имаме спад с ДДС 15%.
  • 16 Ами

    13 2 Отговор
    не крадете бе другарю Борисов, място за чудене няма.Имало злоупотреби, ти сега ли разбираш, направи така в твоето министерство да няма.
  • 17 Doni Brasko

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Протестиращ":

    От рано тролим
  • 18 Магелан

    8 2 Отговор
    На този човек само като му погледне рошавата прическа и неадекватна физиономия може да се разберв какъв измислен министър е?А за глупостите който говори ,явно не знае на кой свят се намира?
  • 19 Иванова

    7 1 Отговор
    Нека понесе отговорност като член на Надзорния съвет в ББР за одобрените от него кредити, а не да дава съвети!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Перо

    8 1 Отговор
    Вижда се стремежа на тиквата да прехвърли вината за опосканата държава и безпрецедентните кражби на световната икономика и международна стагнация. Всичко ще цъфне при едни честни,машинни избори. За това тиквата се бори с нокти и зъби да направи подмяна,а не промяна. Променя Изборния кодекс за гласуване с бюлетини и протоколи,тип пише-брише. Например втората мутра прави партия,да обере изпадналите корумпета от ГЕРБ и да влезе после в коалиция с първата мутра и постъпенно да го погълне,като ролята на тиквата е на изтривалка за “новата” партия. Така мутро-милиционерите си мислят,че ще запазят статуквото и отработените схеми за манипулация на избори и нови кражби.
  • 22 ТРОПЧО

    1 3 Отговор
    АМА КАЖИ НА КОГО ДАДОХТЕ САМО НА ВАЩИ ФИРМИ ТОВА ГО СПЕСТЯВАТЕ НИКОИ НИ ВИ ВЯРВА НА ВАС ОТИВАИТЕ СИ ПО ЖИВО ПО ЗДРАВО ДА СЕ ОТТЪРВЕМ ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ ОТ ВАС ГЕРБАДЖИИ
  • 23 С.В.

    2 3 Отговор
    Ей хора,вие изобщо имате ли мисловна дейност или само си дъвчите едно и също. Като не ограбена държавата от къде дойдоха тези стотици милиони за социалната сфера. За вдигане на мун.заолата,за повишаване на пенсии,за 60/40 в най тежкия момент от пандемията,за допълните пари на здравните работници, за помощите отпускани почти на всеки отрасъл,за метрото,огромните ремонти ,пътища,водопроводи и още един куп неща за които няма да ми стигне място. Кога бе сте се шиткалу по чужбина на почивки,кога и чии деца можеха да учат преди в чужбина. Сега нямат брой студентите ни в чужбина. Кой ги издържа, естествено родителите,от къде имате толкова пари като държавата била вече тотално ограбена,от къде всеки има по 2,3 апартамента,вили,почти всяко семейство има по 2 и 3 коли,децата ви посещават частни градини и училища. От къде са вашите пари като сте толкова бедни и ограбени. Типично за българския бай Ганьо,трябва всичко да оплюе,да зависи,да направи мърсотия на друг ей така за кеф.Това е българското племе. И пак казвам ще се молите за ББ като дойдат БСП,Радев който се държи като махленка,плюе и одумва защото за повече не го бива. Пълна пародия на Президент.Живяла съм и по време на комунистите,живея и сега. Изобщо не можете за миг да си представите какво беше. Продължавайте да беснеете и ще разберете какъв беше живота преди. И за това ще сте виновни само там някакви комплексари с неосъществени и провалени амбиции, отровни триа,Иванов и, майки уж с деца с проблеми които 2
  • 24 НЕШО

    1 0 Отговор
    Коя прокуратура,дето реагира след1,или2 месеца,като случая Янек.Говорите си хуморески.Никаква прозрачност в управлението ви няма.Работите по хрумката на ДИКТАТОРА само.КЪДЕ НИ ПОДАРЯВАТЕ ПАРИТЕ ,на КОЙ ?ФИРМИ за какво -ТЪМНА МЪГЛА,дано скоро ви светне ,че вие ще плащате.Тиквун ще се измъкне както винаги хитреца вече се е съветвал за АВАРИЕН ИЗХОД.
  • 25 ДИАМАНТ

    1 0 Отговор
    До С.В.Що дрънкаш глупости.Тиквуна хвърли някой лев,отидеш в магазина и цената за седмица хвърчи нагоре,вземат ти бонуса и от там нататък монополистите ти свалят кожата,топлофикация,енергодружествата ,ВиК,аптеките пенсионерите са полуживи,на никой не му дреме.ММУТРИ НАВСЯКЪДЕ-ГЕНОЦИД ИФАШИСТКО ЛИЦЕ НА КАПИТАЛИСТИТЕ БИЗНЕСКРАДЦИ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове