Last news in Fakti

29 Септември, 2020 10:15 3 111 28

Проф. Михаил Константинов: Готви ли БСП изборни измами?

  • урна-
  • избори-
  • гласуване-
  • изборен кодекс

Експерти коментират промените в Изборния кодекс

Проф. Михаил Константинов: Готви ли БСП изборни измами? - 1
Снимка: Архив

„Недопустимо е да се говори по такъв начин на високо ниво. И без това доверието в институциите се срива. Отиваме към масови оспорвания на изборите и ще заприличаме на САЩ”. Така проф. Михаил Константинов, председател на Съвета на директорите на "Информационно обслужване”, коментира думите на Румен Радев, който за пореден път обвини управляващите, че се опитват да си осигурят служебна победа на предстоящите избори.

Във вторник президентът наложи вето на част от текстовете в Изборния кодекс. Според държавния глава гласуването и с машини, и с хартия ще опорочи вота.

„Доверието в изборния процес у нас става все по-ниско. Това е по-големият проблем, а не промените в Изборния кодекс. Той се нуждае от цялостна ревизия, но това не бива да става преди избори. В случая с двойното хартиено и машинно гласуване създаваме затруднения на секционните избирателни комисии. Вероятно, ако ветото бъде преодоляно, ще имаме избори, които ще отбележат рекорд за технически грешки и недействителни бюлетини", каза в студиото на „Здравей, България" Цветозар Томов, социолог и бивш говорител на ЦИК.

„Във всяка секционна избирателна комисия има представители на всички политически сили. Има комисии, в които има двама представители на БСП. Когато най-голямата опозиционна сила, заяви, че ще има измами, то тя казва, че нейните хора ще участват в тях. Заради партийното представителство нямаме трайна изборна администрация и се назначават хора без опит. Някои от тях не са били и на инструктаж. Правим доста неща, за да сринем системата и е чудо как още работи”, заяви Михаил Константинов. И допълни, че в цяла Европа, с изключение на Брюксел, се гласува хартийно. „ГЕРБ попадна в капан и още не може да излезе”, смята той.

По думите на Цветозар Томов рискове за фалшификация има и при машинно, и при хартиено гласуване. „С технология не можем да изкореним всички пороци на изборния процес", поясни той.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грейс

    50 8 Отговор
    Знаем кой ги готви, я не се прави на ощипана госпожица

    Коментиран от #24

  • 2 Тиквун

    38 4 Отговор
    Няма желаещ за шеФ на ЦИК хихи
  • 3 Made BG

    28 9 Отговор
    Всеки който загуби почва да търси от вола теле!
  • 4 Щерев

    15 46 Отговор
    Изборни измами можеха да станат само при марионетно фашистко правителство на Радев и провеждане на избори тип Лукашенко.Така Радев щеше да избегне съд за държавна измяна.

    Коментиран от #9

  • 5 Дедо Jo

    39 6 Отговор
    Думи на най-големия изборен измамник Михаил Константинов на 30 г. преход...

    ГЕРБЕР ВЪН вземи и инструмента "Информационно обслужване”!
  • 6 Цвъки асансьора

    38 7 Отговор
    Тоя е за затвор, колко избори фалшифицира, негова е заслугата шайката да е на власт 10 години.
  • 7 анонимен

    36 6 Отговор
    Най-големият измамник, говори за измами...
  • 8 Кирливите ризи

    31 8 Отговор
    Всички герберастки поми яри на барикадата да плюват Президента на България
  • 9 Цвъки асансьора

    25 5 Отговор

    До коментар #4 от "Щерев":

    Изпий си хапчетата, откачалник.
  • 10 СеСеСеРе

    13 33 Отговор
    Естествено че готви ! Комунделите са наясно, че шансът им е нулев на честни избори ! Затова драпат и Румен Крадев бие тъпана за машинно гласуване, за да има намеса от болшевишки хакери-тролове.
  • 11 Ю Кортес

    11 24 Отговор
    Може и да готвят фалшификации.Видяхма как направиха вътрешно партийните си избори с Нинова.Подвижни секции с кашони,измислени партийни членове,секции в автосервизи,сладкарници,кафенета....във фризьорски салон,обиколки по селата с урни кашони,абсолютен фалш.
  • 12 хе хе

    11 19 Отговор
    След като априори смята,че изборите ще са манипулирани, нека пРезидентът да предложи свой човек начело на ЦИК! Но никой не иска този пост от опозицията, щото при загуба (очаквана)на БСП трябва да има виновен и да се обявят изборите за фалшифицирани!
  • 13 Само БСП

    9 19 Отговор
    Ще ни оправи!!! Ще ни върне Черепа, Мустака , Галеви и сие.Ще си търкаме билетчета .Най обичах тези с пирамидките.А по времето на БКП беше още по готино.Пиехме си ракийката и си боцкахме доматките.Никой не знаеше кво е на запад.Ще изучим и правнуците на партийните лидери в западни университети, та да си разпределят кинти в кашони без да се карат
  • 14 Чегевара

    11 15 Отговор
    Щом Радев е готвил Пламен хитлера за министър на вътрешните работи,значи са замисляли най грозни фалшификации.
  • 15 уфффф

    22 6 Отговор
    Тоя що си не гледа аритметиката , или у нея хляб няма. По герберщина ли е професор , или по интеграли и диференциали ?

    Коментиран от #18

  • 16 А туй то

    20 5 Отговор
    Доверието в институциите се сривало?! Ха, ха! Е, как се срива доверие към нещо, което не съществува? Бг институциите, са само абревиатури, на развъдници за калинки -тъпи, лакоми и безкруполни.
  • 17 Анти Борисов

    17 4 Отговор
    Ти си фалшификатор на избори! Съветвам те да се оттеглиш и да се погрижиш за здравето си /пълен преглед на простатата/, защото вече мокриш памперсите!!!
  • 18 Шопо

    16 5 Отговор

    До коментар #15 от "уфффф":

    Професор е по слагачество, идиотизъм и старческа деменция.
  • 19 Перо

    17 5 Отговор
    Мутренският шашмаджия,говори за шашми. Крадеца вика - дръжте крадеца! До кога ще го държат тоя дъртак и измислен професор,на тоя пост. Заприлича вече на шефа на КЕВР,когото никой не може да уволни.
  • 20 БОЗА

    19 5 Отговор
    Баш мошеника по изборите да говори,за измами си е ПЕРВЕРЗИЯ... ;-)
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Лейка

    13 6 Отговор
    Ех Мише Мише имаш ли акъл? Не напразно ти викат вече - Тъпа Информационна Утка. Оставка и затвор за тези бандити.
  • 23 КАКВО ДА КОМЕНТИРАШ?!?

    4 8 Отговор
    ФАТ'МАКА Е МАЛО'УМНИК И ДЕ'БИЛ',..ФАКТ!!! ПРЕВРАТАДЖИЯТА- И ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГОФРЕНИ ТРЯБВС ДА НАУЧАТ САМО..ЕДНО:
    "ФАЛШИФИКАЦИИТЕ" НЕ МОЖЕ ДА ИМАТ СЪЩЕСТВЕНО ЗНАЧЕНИЕ ПРИ... МАСОВО УЧАСТИЕ НА БГ ГРАЖДАНИТЕ!!!
    ПРИ 80% +... ГЛАСУВАЛИ ..ФАЛШИФИКАЦИИТЕ СЕ ОБЕЗСМИСЛЯТ!!!
    ...ВЪПРОС КЪМ ФАТМАКА-ДЕБИЛ И ЧЕРВЕНИТЕ ФАЛШИФИКАТОРИ :
    ..ИЗБОРИТЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ, ФАЛШИФИЦИРАНИ ЛИ БЯХА? ПРИ УДЛОЕИЕ, ЧЕ ЕДИН ОТ НЕГОВИТЕ ЧЕРВЕНИ СЪВЕТНИЦИ Е....СЪДЕН ЗА КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ?? ЕДИНСТВЕНО ХИРА НА БСП И ДПС ДС СЪДЕНИ ЗА ..СЪШОТО!!!
  • 24 Ха ха

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Грейс":

    "Ще заприличаме на САЩ",а защо не на Белорусия,гусссин Константинов?
  • 25 big

    8 4 Отговор
    Този защо не се помъчи да изкара 500-600 000 несъществуващи гласоподаватели от избирателните списъци "гласуващи" за ГЕРБ, а се занимава с фалшификации на БСП? Имаше Костиброд, имаше подмяна на чували, имаше преработели протоколи, имаше неотразено гласуване, имаше "недействителни" бюлетини и всичко това в полза на ГЕРБ, а не на БСП!
  • 26 Фалконе

    5 1 Отговор
    При машинно фалшифициране остават следи при хартйките огънят решава проблема прост идърт професор =на прости управляващи по всички направления ЯСНО ЛИ Е ДЪРТ ПЕРГИШ
  • 27 чао чао

    4 1 Отговор
    На това му се казва да се орезилиш на стари години от пуста лакомия!
  • 28 Реалиста

    1 0 Отговор
    Константинов не може да отговори на този въпрос.Той отговаря за изборните измами на ГЕРБ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове