29 Септември, 2020 20:49 2 009 27

Проф. Галунов: Тези, които най-много искат избори, са най-неподготвени

  • оставка-
  • избори-
  • правителство

Не можем да говорим за пряко учредяване на президентска партия

Проф. Галунов: Тези, които най-много искат избори, са най-неподготвени - 1
Снимка: Фейсбук

"Не можем да говорим за пряко учредяване на президентска партия, най-малкото защото конституционната роля на президента е друга. Президентът Радев явно ще се бори за втори мандат. Всяко учредяване на негова партия означава, че той отлага плановете си за втори президентски мандат. На този етап няма условия за открито президентска партия. Може би това е свързано и с процесите в БСП". Това каза пред БНР проф. Тодор Галунов, преподавател във Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий".

Новите политически формации искат да има избори веднага, но готови ли са те за избори, ако има избори през декември, реторично попита проф. Галунов:

"Партията на Цветан Цветанов е току-що учредена, тя няма как да се измери електорално".

"Тези, които най-много искат избори в момента, са най-неподготвени", подчерта още преподавателят.

Протестите не са достатъчно силни да съборят кабинета, но и не са достатъчно слаби до степен, че кабинетът да не се съобразява с тях, коментира проф. Тодор Галунов в предаването "Нещо повече".

"Има едно равновесие на силите, което близо три месеца ни поставя в тази ситуация, при която този баланс ще продължи и до голяма степен, ако няма развръзка в близко време, ще си поставим следния въпрос - до изборите остава много малко време, така че или развръзката трябва да настъпи в близко време, или кабинетът да си изкара мандата".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 само питам

    28 9 Отговор
    Ами тези, които са "най-подготвени" защо не си подадат оставката и да се явят веднага на избори???

    Коментиран от #5

  • 2 русенец

    26 6 Отговор
    Я, още един професор сме имали!:))) В тая страна май само генерали и професори! И защо сме на дъното тогава?

    Коментиран от #20, #27

  • 3 ТаУмВзе

    23 10 Отговор
    Имаме си ново професорче на хранилка герберастка! Честито разнообразие в Чекменистан.

    Коментиран от #8

  • 4 оня с коня

    10 7 Отговор
    Ще попинам риторично Всички мислещи като Тебе,щото сте от Един дол дренки:А ЗАЩО ДА ГО ПРАВЯТ- За да се изхарчат "на Екс" едни 70МЛН лв ли?Толкова струват едни Избори на България - ако не знаеш.Но не това е Най-важното- Българинът няма проблем да ги плати чрез данъците си,Въпросът е ПРИНЦИПЕН :Може ли да си позволи Правителството избрано по Легитимен начин с Волята на всички Българи да падне толкова низко,че да удовлетворява НЕЗДРАВИТЕ Щения на Група платени Мизерници и да подава Оставка?!!Ами нали ако си направят тоя "Експеримент" с подаване на оставка НИЕ,КОИТО СМЕ ИМ ГЛАСУВАЛИ ДОВЕРИЕ да Управляват ще ги удушим с Голи ръце?
  • 5 Ами защото

    5 10 Отговор

    До коментар #1 от "само питам":

    няма да е веднага. А служебен кабинет на Радев нито ГЕРБ, нито голяма част от народа иска.
  • 6 Егати

    9 4 Отговор
    университета след като тоя му е професор!
  • 7 Дедо Jo

    7 6 Отговор
    Псевдо професорът вместо да го дъвчи на президента Радев, чистосърдечно да признае, че догодина Радев ще отвее всички опоненти още на първи тур.
    Протестите са достатъчно силни да съборят кабинета и НС, това ще се случи до началото на ноември.

    Оставка Гешев!
  • 8 Когато някой каже

    5 6 Отговор

    До коментар #3 от "ТаУмВзе":

    нещо, което с недоразвитите си мозъчета не може да разберете, веднага му лепвате клеймото, че е на герберастка хранилка или нещо от сорта. Нищо невярно не е казал. Никой не е готов за избори в момента. Това е повече от ясно. А и тъпите машини за гласуване, отречени вече напълно в доста държави още не са налице. Единствено Радев и евентуално дубайския имат интерес от служебен кабинет в момента. Останалите субекти, които се готвят да атакуват властта въобще не виждам какъв интерес имат от това Бойко да подаде оставка реално. По-изгодно им е още половин година да го плюят на воля. Това замества идеи, програми и т. н.Каквито реално липсват все още.

    Коментиран от #9

  • 9 Дедо Jo

    3 4 Отговор

    До коментар #8 от "Когато някой каже":

    Тъй като от всичките 6-7 твърдения, които правите няма нито едно вярно, веднага става ясно, че сте герберастки трол или сте гербер на държавната хранилка.

    Тези предположения правя, защото сте малко по-интелигентен от средностатистичен гербераст.

    Оставка!

    Коментиран от #17

  • 10 дедо Медо

    3 1 Отговор
    Ко'стааа ва, пичуи..ми то май само язека дека не съм станАл професор бе. Я да ма свитне некой къде се карат курсовете и как се зима изпита. Като гледам що професоре са напърчиха, май по лесно са стаа професор, отколкото чобанин ба, пичуи
  • 11 никой

    2 3 Отговор
    абре тъпунгер,как стана професор бря.кой ти иска предсрочни избори.хората искат служебен кабинет който да подготви най накрая едни честни избори,и след които да се построят едни допълнителни затвори за таз измет която ни мачка 30г вече

    Коментиран от #24

  • 12 Нищо

    3 2 Отговор
    не излъчва този тип; най- малко интелект.
    Жалко за избора му.

    Коментиран от #14, #15

  • 13 123

    2 4 Отговор
    кабинета на Борисов ще си изкара мандата и развързката ще е Април 2021 година. Но от целия този протест , губещите ще са протестиращите независимо какви ще са резултатите от изборите.Протестиращите са употребявани от различни стари и нови политически фигури и хора които имат силни финансови интереси.
    Разликата е че едните искат структурна управленска реформа и промяна на целите и приоритетите на страната,а другите търсят финансова изгода и са много добре свързани и позиционирани за да извлекът тази изгода,след като други им свършат мръсната работа.
    Играчите са същите, условията на играта са същите, сцената и костщмите са същите, няма никаква промяна-разбира се че няма да има никаква промяна в управлението на страната дали ще са предсрочни или редовни избори. Ще има малка промяна в кой и по какъв начин ще ви краде.Държавното управление,полицейска и правна система от последните 30 години е устроена така че да няма контрол и наказание за законно избрани крадци които управляват държавата
  • 14 Чобанинът

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Нищо":

    Аааа, не тъй ва...умен е чиляка, умеен. Ама мойот шут овен е по-умен от него ва.
  • 15 Дълбоко Виждащ

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Нищо":

    Сравнен с шопския професор и генерал ментаджийски, Тодор Галунов си е професор на място!Макар и слаб шахматист, Той навежда глава над шахматното табло- за разлика от другите професори,които се навеждат над чинията с държавни рушвети... облъчват ни ежедневно и ни плашат ежечасно!
  • 16 ШиШиШиШи

    1 0 Отговор
    Не трябва да си подготвен ЗА ДА ИСКАШ ДА ИЗРИТАШ МУТРИТЕ .....

    Коментиран от #18

  • 17 Само потвърждаваш казаното

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Дедо Jo":

    от мен по -горе.Нито съм трол,нито съм на нечия хранилка,нито някога ще бъда.Не харесвам нито Бойко,нито любимия ти Радев.А 123 много добре е казал останалото.И за съжаление всички скоро ще се убедим в това.
  • 18 Едно е да искаш,друго е да можеш,а

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "ШиШиШиШи":

    трето и четвърто е да го направиш.На мястото на едни мутри ще изникнат други.И не е сигурно ,че ще са по-симпатични ,по-малко корумпирани и крадливи.
  • 19 Тишо

    1 1 Отговор
    И този са сложили на хранилката.....

    Коментиран от #23

  • 20 Забравяш

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "русенец":

    И толкова много бизнесмени. И велики фирмаджий които не им се дават пари като им работиш.то ако вобще си намериш работа де. Май заради последните сме на дъното.
  • 21 Ивето от ПИК

    1 0 Отговор
    Айде още един мъдрец.........

    Коментиран от #22

  • 22 демократ

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Ивето от ПИК":

    Брилянтен анализ. Има факти и аргументи. Трябва да изчистим злобата към всеки, който мисли различно от нас. Професорът винаги е бил класа. Доводите му са разумни. За разлика от много други не е от системата на "Научния комунизъм". Точно такива сега се пънат да забравят миналото си. Очаквам с интерес следващите му анализи.
  • 23 Марков

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Тишо":

    Явно някои не четат интервюта, а си пишат техните тролски неща. Професорът е много точен. Лично аз не виждам към коя "хранилка" го пращате?
  • 24 филипов

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "никой":

    Те предсрочните избори се подготвят от служебен кабинет. Точни аргументи на професора. Не виждам пристрастия. Обективен е.
  • 25 КРАДЦИ

    0 1 Отговор
    ПРАВ Е ПРОФЕСОРИНЪТ , НАЙ - ПОДГОТВЕНИ СА КРАДЦИТЕ ОТ ГЕРБ , БСП , ДПС , И ПАТРЕОТИТЕ -- ДАЙТЕ ДА ГИ НАЗНАЧИВ С БЕЗСРОЧЕН ДОГОВОР ВМЕСТО ДА ГИ ВИСНЕМ !

    Коментиран от #26

  • 26 Галя

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "КРАДЦИ":

    Професорът е прав за съжаление. Прогнозата ще е вярна. Проблемът е, че елитът ни не е на ниво, но той не го е и хвалил и не може да го промени. Това са партиите. Новите проектоформации също не вдъхват много надежди. Всички експерти го казват.
  • 27 Теди

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "русенец":

    Чели ли сте книгите на професора? Аз съм ги чела. Направете си труда и ще видите за каква дълбочина става въпроси за какво познаване на българските политически практики през десетилетията. Аз поне съм очарована
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове