Last news in Fakti

2 Октомври, 2020 15:19, обновена 2 Октомври, 2020 15:25 1 290 10

Транспортният министър: Автобусните превозвачи ще бъдат подпомогнати с 30 млн. лв.

  • транспорт-
  • превозвачи-
  • росен желязков

Финансовата подкрепа е за справяне с последиците от пандемията от COVID-19

Транспортният министър: Автобусните превозвачи ще бъдат подпомогнати с 30 млн. лв. - 1
Снимка: БГНЕС

С 30 млн. лв. ще бъдат подпомогнати автобусните превозвачи за справяне с последиците от пандемията от COVID-19. Това обяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков по време на официалното подписване на договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по мярката „Подкрепа за МСП, извършващи автобусни превози, за преодоляване на икономическите последствия от COVID-19 чрез прилагане на схема за подпомагане от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията“. Документът беше парафиран от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков и министъра на икономиката Лъчезар Борисов.

„През последните месеци от ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ бяха пренасочени към Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 193 млн. лв. за подпомагане на микро, малки и средни предприятия. Проведохме необходимите разговори с Европейската комисия и получихме нотифициране на конкретна мярка, чрез която ще се отпуснат 30 млн. лв. за осигуряване на оперативен капитал за автобусните превозвачи. МТИТС е бенефициент на безвъзмездната помощ и ще администрира предоставянето на средствата. За да ускорим реализирането на този процес и средствата да достигнат максимално бързо до автобусните превозвачи, кандидатите няма да бъдат оценявани, а само ще се разглеждат по допустимост“, заяви министър Росен Желязков. По думите му, предприятията в сектора са 1485, като не по-малко от 1000 ще се възползват от мярката през следващите един до два месеца.

Министърът поясни, че минималният размер на средствата, които ще се отпускат е 3 000 лв., а максималният е 450 000 лв. безвъзмездна финансова помощ, като разпределянето ще бъде на база оборотите на фирмите.

„Транспортът е един от най-засегнатите икономически сектори от пандемията. Продължава нашата работа за реализирането на антикризисните мерки по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“. Съвсем скоро 173 млн. лв. ще бъдат налични за компаниите. 140 млн. лв. вече са налични през Българската банка за развитие, включително и за компании от сектор „Транспорт“, каза министърът на икономиката Лъчезар Борисов.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПиПи

    4 0 Отговор
    Пак Гепачо Гаспачо??? Мира нямате за минута. Като бебета Клептоманчета сте. Само и само да смучете. Затвор до животен и да работите безплатно всеки ден.
  • 2 Статистик

    0 0 Отговор
    Кога ще се отпуснат средства на учителите? Изложени на стотици деца ежедневно, само се пише как са най-засегнати и никакви обезщетения. Защо?
  • 3 А железниците

    2 0 Отговор
    Пътувах с влак, теглен от локомотив на "Шенкер"/под наем?/. Друг локомотив /собственост на БДЖ, ПРОИЗВОДСТВО 1982 ГОДИНА/ СЕ ЗАПАЛИ И ОСТАВИ ВЛАКА. Електровоз , произведен през 1975, ни тегли влака до Пловдив преди няколко дни. Преди седмица теснолинеен локомотив неколкократно спираше за почивка по междугарията -е, довлече ни от Септември до Велинград. По цели направления вместо влакове се движат микробусчета и пътниците изпитват усещане за комфорт от най-високо нива. Да не говорим и за "културното" обслужване - ами каквито заплатите, такъв и персоналът...
  • 4 смяххх

    2 0 Отговор
    " Транспортният министър: Автобусните превозвачи ще бъдат подпомогнати с 30 млн. лв." А бабетата и дядките щели да получат по 50 Бойкови лефки.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Пак ли ще спасяваме?

    3 0 Отговор
    Нали сме пазарна икономика? Каква вина имам за 'пандемията' за да ме наказват и с парите от моите данъци, да спасяват бизнеса на 'комшията'? Който устиска, устиска. Който не може, ... . Намирисва на предизборно зарибяване. Хотелиери, милиционери, пенсионери, учители, ... Явно, до изборите, печатницата ще работи на три смени.
  • 7 Не е за вярване!

    1 1 Отговор
    Познайте какви заслуги има този министър? Ще дам жокер - той е "виновния" за костнбродската афера - не е упражнил контрол по поръччката за бюлетините. Сега този му пост е като компенсация и за да му запушат устата.
  • 8 Гражданин

    1 0 Отговор
    Г-н Желязков,вкарайте си в ред пътническият железопътен транспорт.Пълно безобразие не спазването на противоепидемиологичните изисквания на МЗ.Пътниците във влаковете по различните направления масово не носят маски.Никой не ги контролира и не им прави забележки.Дори н-к влаковете и кондукторите не носят маски.Докога така.Ще си загубите пътниците.Ако не можете да се справите може да си подадете оставката.Не искаме да се разболяваме от вашето и на подчинените ви за тяхното безотговорно поведение.Ако не вярвате,качете се на някой пътнически влак и ще се обедите,че едва 5% носят маски.
  • 9 Гражданин

    1 0 Отговор
    Даже се знае процента на комисионната...
  • 10 Машинист

    0 0 Отговор
    А БДЖ кога?Локомотивите се разпадат
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове