Last news in Fakti

2 Октомври, 2020 18:31 3 285 24

В ход е нова спецакция на Пътна полиция

  • спецакция-
  • пътна полиция

59 души са загубили живота си в катастрофи през септември

В ход е нова спецакция на Пътна полиция - 1

59 души са загубили живота си в катастрофи през септември. Висок е броят на катастрофите с уязвимите участници в движението - пешеходците, велосипедистите и мотористите. През септември са регистрирани 132 произшествия с пешеходци и велосипедисти. Загинали са девет пешеходци и двама велосипедисти. В тази връзка на територията на страната вече тече операция, насочена към контрол на спазването на правилата от страна на пешеходците, велосипедистите и водачите на моторни превозни средства. Това обявиха на брифинг от Пътна полиция, съобщи Novini.bg.

В рамките на операцията днес и утре ще бъде засилен контролът по основните пътища и автомагистралите. Ще бъдат извадени на терен всчки технически средства за засичане на превишена скорост. Ще се следи и за основните нарушения на водачите - неправилно изпреварване и движение в аварийните ленти на магистралите, заявиха от Пътна полиция.

Оттам поясниха, че санкциите за неспазване на правилата от пешеходците са от 20 до 50 лева, а шофьори, които в рамките на една година, са заловени два пъти да не пропускат пешеходец на пешеходна пътека, се санкционират с 200 лева и лишаване от правото да управляват моторно превозно средство за един месец.

От Пътна полиция уточниха, че според статистиката най-много пътни инциденти стават между 16 и 19 часа - 22% от всички произшествия. Това не трябва да се подценява - с настъпването на есенния сезон видимостта намалява, пътните настилки стават хлъзгави, появяват се мъгли. Водачите трябва да променят стила си на шофиране. Апелът ни е да бъдем по-внимателни. Денят се скъсява, препоръчително е и пешеходците да използват елементи, които да ги обозначават в тъмната част на денонощието, посочиха органите на реда.

Те призоваха хората, използват тротинетки, да не се движат по пътища, разрешени за движение с над 50 км/ч, и където е възможно, да използват велоалеите. От Пътна полиция припомниха, че не е позволено да се управлява и велосипед след употреба на алкохол и увериха, че ако такива случаи бъдат установени, ще има санкции.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АКЦИЯ

    20 3 Отговор
    Шумкари
  • 2 Последния Софиянец

    17 2 Отговор
    Ще глобяват велосипедисти за превишена скорост.
  • 3 ДанчоКАТаджията

    14 2 Отговор
    Оооох ма малеее..сега ша пада лапане. Слабичък беше летния сезон, ама сега ша наваксаме. Препоръки към всички участници в движението-сутрин излизайте с поне едни 400-500лв от къщи...така-де ,и катаджийчето е човек, и то уиски пие, аама-ха.

    Коментиран от #8, #9

  • 4 Мнение

    14 0 Отговор
    Всеки, който се движи по пътното платно, независимо с какво превозно средство, трябва да знае правилата за движение, в противен случай, е потенциална заплаха, както за себе си, така и за останалите участници в движението.

    Коментиран от #22

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Тротинетка ли

    7 0 Отговор
    Некой с тротинетка ако се движи по магистралата може да стане на ваденка на стъклото или капака на некой тир или бус или кола,или камион.
  • 8 Съвет

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "ДанчоКАТаджията":

    Не ,просто карай според ограниченията.Ще ти излезе безплатно.

    Коментиран от #20

  • 9 антрашпиц

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "ДанчоКАТаджията":

    Аз съм скръндза.Пари за подкуп,нямам!
  • 10 И таз тринога с какво ще допренесе

    6 1 Отговор
    За да нема умрели по пътя? С нищо просто милицията ше си вземе рекета поповете също и погребалните фирми също😂😂😂
  • 11 милиция

    10 2 Отговор
    Акции, макции - пунта мара. Жертвите на пътя въпреки акциите им се увеличават. Само плещят и ефект - zero.
  • 12 гост

    10 1 Отговор
    Всички, които се движат по пътищата с тротинетки и велосипеди ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА БЪДАТ С КАСКИ И ЖЪЛТИ ЖИЛЕТКИ, А НОЩНО ВРЕМЕ ДА ИМАТ ЧЕРВЕНА МИГАЩА СВЕТЛИНА!!!

    Коментиран от #16, #23

  • 13 расти

    1 0 Отговор
    Поредна акция...

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Добър ден

    4 1 Отговор
    Акцията се казва,, Под всеки храст Полицай,, А до него ГРАД КОЗЛОДУЙ с призива-Бог да ги прости УМРЕЛИТЕ...
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Мето

    6 1 Отговор
    Абсолютно ненужни са. Без тях хората ще са по- спокойни и балансирани в поведението си на пътя.
  • 18 хаууу

    1 1 Отговор
    Прецакана акция

  • 19 ФАР

    13 0 Отговор
    ФАРОВЕТЕ БЯХА И ВКЛЮЧЕНИ В ЮЖНАТА ДЪРЖАВА КЪДЕТО СВЕТЛАТА ЧАСТ В ДЕНОНОЩИЕТО Е ПО ДЪЛГА ОТ ТЪМНАТА БЪЛГАРИЯ НЕ Е СКАНДИНАВИЕТО КЪДЕТО СЕ СТЪМВА В 2 СЛЕД ОБЯД ФАРОВЕ НЕ СА НУЖНИ ТЕРОРИСТИ И УБИЙЦИ!НУЖНО Е ЧОВЕШКО СЪМОСЪЗНАНИЕ А НЕ ДИВАЩИНА!
  • 20 ДанчоКАТаджията

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Съвет":

    Така си мислиш..всеки случай, не си забравяй сутрин портфейла на нощното шкафче. Ще се чувстваш по-спокоен през деня..по-работоспособен.
  • 21 ехо

    1 0 Отговор
    Никои не си задава въпроса в каква степен органите на КАТ създават проблеми и агресивност на водачите по пътищата на Р. Бъпгария.
    И защо управлението на КАТ не обучава персонала си достатъчно?
    Вероятно отново няма средства.Освен това погледнете справка в съдилищата,там доста актове отпадат?!.Така ,че моля Ви не упреквайте само водачите.Лично съм слушал служител на КАТ който заявява ,че собственик на автомобил има законно право да паркира пред домът си.ТОВА Е БЪЛГАРИЯ ?.
  • 22 Criminal

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Мнение":

    Да, но криенето в храстите с триногата, на знак останал от ремонт или така тревясал, че е на практика невидим, не е превенция.......просто трябват пари..........м
  • 23 Criminal

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    А за Тея с колегата не ми се говори, все са в нарушение, по магистрали, извън града, а и в него.......написали му стоп на пътеката, ама аз съм му бил длъжен да му спирам.........айде майката........що спират като видят камиона, а??????
  • 24 Гост

    0 0 Отговор
    За Ганя само яки глоби да му дойде акъля
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове